Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-01 20:32:09

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#86301) V/ válasza balage25 (#86300) üzenetére


V/
Topikgazda

Melyik eBay-en van a hirdetés? Mely országból jönne? Ha EUR-ban van akkor azon az oldalon lépj be és normálisan látsz mindent.
Szerintem az eredeti hirdetés valamelyik EU-s eBay, mondjuk eBay.de így lépj be ott és nézz rá az ajánlatra. Az áfa benne kelle hogy legyen az árban más meg nincs, feltéve ha tényleg EU-s országból küldenék.

[ Szerkesztve ]

(#86302) balage25 válasza V/ (#86301) üzenetére


balage25
senior tag

Valóban ebay.de volt. Ott is kezdtem a nézelődést, és az ajánlatot is ott tettem, de valamiért utána átdobott az ebay.com-ra a végén.
Köszönöm a segítséget, meg is rendeltem a cuccot.

(#86303) inter89


inter89
csendes tag

Sziasztok!

Segítségeteket kérném!

Rendeltem 2 terméket e-bayról. Kifizettem, plusz rátették a Héa (gondolom a vámot), és a postaköltséget!


Nem rég jött a postától egy értesítés, hogy megjött a csomagom de csak akkor vehetem át, ha még 4496 ft-ot fizetek.
Utána jártam, vámteher címszóval:3497 ft-ot, vámkezelesi díjként még: 999 ft-ot akarnak elkérni...

Most duplán vámolják meg a terméket, vagy ezt most mi? Mert tudtommal egyszer kellene fizetni amit az ebay-nak már kifizezettem..
Köszi segítségeteket!🙂

[ Szerkesztve ]

(#86304) V/ válasza inter89 (#86303) üzenetére


V/
Topikgazda

Áfát fizettél, mert azt is kell már, az eBay-nek kell beszedni 150 € értékig. Az Egyesült Királyságból meg nincs vám, értékhatár nélkül vámmentes.
Akitől vetted az nem adta meg a szállító cégnek azt hogy ki lett fizetve az áfa és ezért kérik itt is. A Royal Mail megrendelési felületén ott a lehetőség, meg kell adni az eBay-es vásárlás azonosítóját, rendesen ki kell tölteni a vám-árunyilatkozatot és azután csak a 399 Ft-os vámügynöki szolgáltatási díjat kell fizetni itthon, semmi mást.
Szóval fizesd ki a Postának és azután azt amit az eBay szedett be visszakéred. Leírás az Összefoglalóban a vámolási témánál a 17.A.1. Az eBay-től történő áfa visszakérés ha a Magyar Posta vagy a szállító újból beszedné.

[ Szerkesztve ]

(#86305) inter89 válasza V/ (#86304) üzenetére


inter89
csendes tag

Ja, értem, köszi.

[ Szerkesztve ]

(#86306) inter89 válasza V/ (#86304) üzenetére


inter89
csendes tag

De még egyet nem értek, ezt írtad:

"Az Egyesült Királyságból meg nincs vám, értékhatár nélkül vámmentes."

Pont, hogy az Egyesült Királyságból küldték, és megvámolta az ebay, akkor az hogy lehet?

(#86307) V/ válasza inter89 (#86306) üzenetére


V/
Topikgazda

HÉA az a hozzáadottértékadó, amit nálunk áfa néven ismersz. Senki nem kért vámot, az hogy vámeljárás keretében kell itthon az import áfát megfizetni az még nem vám fizetése.
És vedd figyelembe hogy 12952 Ft érték után kérték a 3497 Ft-ot, ami azt jelenti hogy ők 30 GBP-ből indultak ki, nem 65,59-ből.

[ Szerkesztve ]

(#86308) inter89 válasza V/ (#86307) üzenetére


inter89
csendes tag

Kszönöm így már értem. :R

(#86309) MrRL19


MrRL19
senior tag

Hello

Rendeltem eBay sajnos nem jött meg 2 hónapja... Valszeg átverés egész ... Lengyelországbol jött volna írtam neki többször is Mizu vele stb ... Késik csúszik másnak is ezeket írta v vissza sem írt ... Utána volt egy nyomkövető GLS futárszolgálat,hogy náluk van v vmi ilyesmi,de azóta se mozdult semmit !
[link]
Ugye vissza kapom pénzem ? Mennyi időt kell várni rá ? :W

[ Szerkesztve ]

Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R

(#86310) V/ válasza MrRL19 (#86309) üzenetére


V/
Topikgazda

A várható kézbesítési idő végső dátumától számolt 30 napon belül lehet reklamálni.

(#86311) rednifegnar válasza MrRL19 (#86309) üzenetére


rednifegnar
senior tag

hogyan fizettel?

nem azert nondom, de megneztem az ertekeleseit, mindenki irja hogy vagy nem szallit vagy marha soka es az is mas mint a rendelt es hamisitvany gagyi. ezek utan vasaroltal tole? :W

A camera does not make art, the artist makes art.

(#86312) MrRL19


MrRL19
senior tag

Kártyával fizettem azon belül nem emlékszem már sajnos :F

Nem olvastam bele a negatív véleményekbe... Tököm se gondolta ,H nem küldi a csomagot. volt sok értékelése gondoltam nincs vele baj ... Sose rendeltem még eBay ! Csak AliExpress ott sose volt ilyen gond :(((

Miután jeleztem ;
Sajnálattal halljuk, hogy nem kapta meg az árucikket. Megkértük az eladót, hogy válaszoljon az Ön igénylésére.

A vásárlás az eBay pénzvisszafizetési garancia hatálya alá tartozik. Ha az igénylését nem teljesítik, Jun 24, 2023 napjától kezdődően szóljon, és segítünk.

[ Szerkesztve ]

Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R

(#86313) Psychopeti


Psychopeti
senior tag

Sziasztok!
Mit követtem el hogy nem írhatok az eladónak, aki írt nekem egy leveh hogy csak később tudja postázni a rendelt terméket és várja a válaszomat... De nem tudok neki írni mert:
[link]
Köszönöm előre is a segítséget! :R

Kend azt hiszi ez csak úgy van, hogy befogjuk a kancát a szekér elé, és gyi te szürke???

(#86314) V/ válasza Psychopeti (#86313) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha nem engedi meg hogy a vásárlók írjanak neki akkor sajnos nem tudsz.
Azt próbáltad hogy direkt válaszolj az üzenetre és böngészős oldalon belépve az érkezett üzenethez?

(#86315) Psychopeti válasza V/ (#86314) üzenetére


Psychopeti
senior tag

Igen próbáltam de végül felajánlott egy úgy chatnézetet a jobb sarokban(nem tudom hogy csináltam) és miután átváltottam arra már szerencsére sikerült írni az eladónak. :K

Kend azt hiszi ez csak úgy van, hogy befogjuk a kancát a szekér elé, és gyi te szürke???

(#86316) Greentea


Greentea
senior tag

Sziasztok!

Van egy olyan garanciális problémám, aminél az angol webshop/vállalat azt tanácsolta, hogy küldjem inkább vissza a terméket és refundolnak.

Az e-mailben a vámeljárás kapcsán ezt írták: "If you are returning from outside the UK, the parcel should be marked as “Warranty Returned Goods – Failed Sale CN22/CN23” to permit access to the UK and avoid undue customs charges."

A postánál megtaláltam ezt a zöld CN22-es nyomtatványt, kérdésem az lenne, hogy szerintetek ilyen Returned goods esetén HS tariff number, Country of origin mezőket is kötelezően ki kell tölteni?

:R :R :R

(#86317) V/ válasza Greentea (#86316) üzenetére


V/
Topikgazda

Igen, de azt is jelöld hogy visszaküldött, ha az Egyesült Királyságban vetted és nem volt vám a termékre mert ottani volt, akkor a származási ország az Egyesült Királyság, a vámtarifa számot meg az Összefoglalóban leírtak szerint meg tudod keresni 16. Vámügyintézésről néhány gondolat a TARIC rész

(#86318) Greentea válasza V/ (#86317) üzenetére


Greentea
senior tag

Köszi. Közben nyomoztam én is kicsit, a Royal Mail formanyomtatványa alapján a vámtarifa, az origin (és a VAT reg number) csak vállalkozásoknak kötelező. :F A termék egyébként egy angol kerékpáros webshopból rendelt bringás nadrág. Made in China. Viszont az oldalon én már teljes árat látom, nincs extra vám/áfa felszámolás itthon.

[ Szerkesztve ]

(#86319) V/ válasza Greentea (#86318) üzenetére


V/
Topikgazda

Az angol vámosoknak kell a CN22 hogy be tudják sorolni, a rendszerükbe be tudják írni, a CN22-ön csak a termék vámtarifaszám van és a származási hely, ne keverd a CN23 adataival. Mivel az Egyesült Királyságból vetted neked az a származási ország. Csak megjegyzem hogy ha nem így működne akkor mivel Kína a származási ország akkor 4,7% vámot fizetned kellett volna, mert a vámmentesség csak az UK származásúaknak tekintett termékekre vonatkozik, ami UK-n keresztül Kínából (origin China) jönne arra nem vonatkozik.
Te nem a Royal Mail-el küldöd, még ha ők kézbesítik ott, hanem a Magyar Postával így az itteni dolgok számítanak.

[ Szerkesztve ]

(#86320) Greentea válasza V/ (#86319) üzenetére


Greentea
senior tag

Értem, köszönöm szépen! :R

(#86321) Greentea válasza V/ (#86319) üzenetére


Greentea
senior tag

Postán feladtam most. Viszont az ügyintéző látszólag semmihez sem értett. Azt mondta, hogy ő még a teljes CN22-t is leszedné róla, mert így biztosan megfogják vámolni a rajta szereplő összegre... (hiába az X a visszaküldésnél :U) Nem hagytam neki (már csak azért sem mert aki ilyet mond rendes indoklás nélkül az már régen rossz.. :DDD ) Kiváncsi leszek, minden rublikát - a valódiságnak - megfelelően kitöltöttem.

(#86322) V/ válasza Greentea (#86321) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem minősíteném a mit mondott, csak kettő gyakorlati tapasztalat.
1. Az izraeli vámosok visszaküldették a csomagot, mert a vámoláshoz szükséges vám-árúnyilatkozat (CN22) nem volt csatolva.
2. Az USA vámhivatala a hiányzó vám-árúnyilatkozat miatt nem tudták eldönteni hogy m van a csomagban és gyanúsnak ítélték, felbontás nélkül megsemmisítették a csomagot. Náluk ez jogszerű volt.
Ha jelölöd hogy visszaküldött termék akkor ugyan vámolják mert azt mindig kell, de nem fognak áfát kérni, mert vámot értékhatártól függetlenül az EU-ból menő termékekre nem kell kiszabni, ahogy onnan idetartó csomagok esetén sem. Ha ezzel sincs tisztában akkor inkább maradjon csendben.

[ Szerkesztve ]

(#86323) Greentea válasza V/ (#86322) üzenetére


Greentea
senior tag

Katasztrófa ami itt megy. Nagyon köszi a segítséged! :R

(#86324) animatrix11


animatrix11
őstag

Usáról jut eszembe tavaly ki kelett fizetnem 200$+posta visszatérítést (akkor 400 ft volt a dollár) mert nem érkezett meg a cucc 2 hónap alatt, ajánlottan küldtem, nem volt nehéz, mindig a postán küldöm az a legolcsóbb, csak most már nem ajánlva, mert felesleges, és kb mindig odaér azóta is
A rab szám alapján annyit lehetett látni, hogy megérkezett usába.
Postán utána kértem, hogy foglalkozzanak vele, hátha kapok valami kártérítést, jött egy levél, hogy a feladástól nézve 3 hónap alatt megérkezett a cucc...

Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.

(#86325) V/


V/
Topikgazda

A Magyar Posta július 1-től emeli az árakat és változtatja a szállítási feltételeket. Aki külföldre ad el az nézzen utána, mert 9-10 % emelés van és annyit azért nem lehet bevállalni saját zsebre.

[ Szerkesztve ]

(#86326) jojoando válasza V/ (#86325) üzenetére


jojoando
senior tag

És a bevétel megint megy az állami zsebbe, gratula!
Melósnak meg semmi, illetve az egyébként sincs jelenleg megfelelő számban, de azoknak sem jut akik még állják a sarat. :(

(#86327) kokokka válasza jojoando (#86326) üzenetére


kokokka
őstag

Érintettek vagyunk, úgy van, ahogy írod :W

(#86328) V/ válasza jojoando (#86326) üzenetére


V/
Topikgazda

Írtam már itt is, de mivel ez más témakör ezért itt nem tárgyalhatunk róla. De a lényege aki banki tapasztalatokkal rendelkezik annak ott kellene dolgozni, ugye az is hülyén nézne ki, ha mondjuk egy bank vezetője egy postás témában járatos személy lenne. Az a mesében van hogy valaki minden szakterülethez ért és szabadon csaponghat egyikből a másikba.

(#86329) "_Maverick_"


"_Maverick_"
kezdő

Sziasztok!

Rendeltem az USA-ból, az Ebay-en keresztül egy karórát. Áfát, sarcot, postaköltséget, mindent kifizettem a rendelés leadása során. A rendelést június 9-én adtam le. A csomagot UPS futárral június 12-én indították útnak New Yorkból. (Amikor leadtam a rendelést még USPS volt feltüntetve, mint futárszolgálat.) A csomag június 14-én megérkezett az eBay szállítási központjába, Addisonba, Illinois államba. Vacakoltak vele egy picit, majd 16-án útnak indították Európa felé, DHL-el! (Tehát nem UPS-el vagy USPS-el, hanem DHL-el.) 19-én délután megérkezett a DHL párizsi központjába. Azóta nem mozog a tracking, 4 napja semmi új hír nincs ezzel kapcsolatban. Mire számíthatok? Hány napot kell még várnom? Szerintetek nagyjából mikor kapom meg a csomagom? Már 11 napja úton van.

(#86330) rednifegnar


rednifegnar
senior tag

azt a furcsasagot vettem eszre hogy rakerestem valamire a com-on, lejott 84 talalat. ebbol egyet megnyitottam uj lapon (konkretan egy gorog elado, aki szallit mo-ra is).
gondoltam megnezem mi a listabol a legolcsobb benyomtam a price, lowest first opciot.
na akkor lattam hogy eltunt az eredmenybol ez a tetel. nem ertettem, nezem es igy mar csak 60 valahany tetel az eredmeny. visszakapcsoltam a normalra, ujra elojott az osszes.
hat ez meg miert van? meg miota ilyen? soxor nezem igy atrendezve, de ezek xerint jol megszivatom magam mert eltunnek belole relevans talaltok, ezt most vettem csak eszre. :W

A camera does not make art, the artist makes art.

(#86331) cbmfan


cbmfan
senior tag

ilyenkor mi a helyzet, tudok vagy kell csinálnom valamit? üzenet nem jött ezzel kapcsolatban és nem vonták le számláról sem.

[ Szerkesztve ]

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

(#86332) V/ válasza cbmfan (#86331) üzenetére


V/
Topikgazda

Fizettél volna valamit? El lett utasítva a pénzforrást kezelő által, így nem lett kifizetve.

(#86333) cbmfan válasza V/ (#86332) üzenetére


cbmfan
senior tag

nem, vevő kedden jött rá, hogy mégse kell neki ezért sztornóztam és számláról vonták volna le.

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

(#86334) V/ válasza cbmfan (#86333) üzenetére


V/
Topikgazda

Akkor az eBay kiutalta neked és ott van a számládon?
Automatikus levonás van a számlán az eBay javára, ha a bank megtagadta a levonást az probléma lesz. Nem adhatsz meg az eBay-nek limit korlátozást a számlára a szerződési feltételek szerint.
Ha meg nem volt rajta annyi pénzt azt fel kell tölteni és neked kell visszautalni, vagy jelezni hogy vonhatják.

[ Szerkesztve ]

(#86335) cbmfan válasza V/ (#86334) üzenetére


cbmfan
senior tag

mivelhogy vasárnap vette és kedd délután adtam volna fel kiutalták. nem állítottam be semmilyen limitet és volt rajta elég fedezet. úgyis kapok üzenetet ha problémáznak miatta, majd kiderül, hogy mi lesz belőle.

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

(#86336) V/ válasza cbmfan (#86335) üzenetére


V/
Topikgazda

Érdemes lenne a bankkal vagy akitől van a számla rákérdezni, mert amikor a mikroterhelésekkel ellenőrizték a számlát akkor működött az azonnali beszedési megbízás és ha tényleg nincs limit (ez alatt értem azt is hogy nem viheti el automatikusan, hanem neked kell jóváhagyni) és pénz is van akkor nem fordulhat elő olyan hogy nem tudják beszedni és ilyen üzenetet kapsz.

[ Szerkesztve ]

(#86337) flymi


flymi
addikt
LOGOUT blog

Nem igazán akarják küldeni a telefonra a második lépcsős azonosításhoz a kódot. LEgutóbb februárban kellett, akkor még minden rendben volt. Telefonon állandóan be vagyok lépve ebayre, de most gépről akartam hirdetéseket módosítani, hogy megtartsa a szerkesztési formátumokat, csak nem küldik a kódot...
Kértem kód újraküldést is, de semmi.
:U

[ Szerkesztve ]

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#86338) V/ válasza flymi (#86337) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem igazán tudom hogy mi lehet az ok, de nálam Telekom számra, mind a mobil app, mind a böngésző működik.

(#86339) flymi válasza V/ (#86338) üzenetére


flymi
addikt
LOGOUT blog

Vodafon. Igazából három különböző szolgáltatónál is van számom, de a 70-essel regisztráltam, az van meg legrégebb óta, azt tudom fejből.
Nem tudom én sem mi lehet a gond. Majd utána járok ha lesz egy kis időm.

[ Szerkesztve ]

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#86340) V/ válasza flymi (#86339) üzenetére


V/
Topikgazda

Egyszerű a dolog, a hiba oka Voda. Más topikban is panaszkodtak a napokban rájuk, de azért nézd már meg hogy nem-e a telefonod spam üzenetnek vette.

(#86341) flymi válasza V/ (#86340) üzenetére


flymi
addikt
LOGOUT blog

:R

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#86342) ballinboy33


ballinboy33
csendes tag

Sziasztok,
Angol ebayről terveznék rendelni autóalkatrészt, aminek az ára checkoutnál így néz ki: Subtotal: 333.29 (font), Postage: 41.63.
Itt milyen plusz költségekre (és mennyire) kell számítsak?
Illetve nagyságrendileg mennyi a szallítási idő? ebay szerint júli 6-17 között, de gondolom erre még rájöhet némi adminisztrációs idő.

(#86343) V/ válasza ballinboy33 (#86342) üzenetére


V/
Topikgazda

27 % áfa az nincs benne a 333,29-ben (VAT néven) akkor még itthon a kell fizetned 333.29+41.63 után a 27% áfát ami júliusban 43776 Ft és vámeljárási díjat, posta 4000 Ft a futár cégek 5500-10000 Ft.
Az idő becslés vége inkább a valós.

[ Szerkesztve ]

(#86344) rednifegnar válasza ballinboy33 (#86342) üzenetére


rednifegnar
senior tag

elotte azert bizonyosodj meg háromszorosan, hogy jo a jarganyba a cucc mert ha idejon vamolva afazva stb es kiderul hogy nem, akkor az jo nagy copcsi lesz (jartak mar igy paran).

A camera does not make art, the artist makes art.

(#86345) "_Maverick_"


"_Maverick_"
kezdő

A DHL átadta a csomagomat (USA, Európa+) a Magyar Postának, még 1-én. A nyomonkövetési szám alapján, az MPL oldala az alábbit írja ki: Küldemény előkészítése nemzetközi szállításra... Ez mit jelent? Visszaküldik? Vagy ez hogy van? Írtam nekik is ezzel kapcsolatban, egyelőre a válaszukat várom. Szerintetek mikor kapom meg a csomagom? Áfát már kifizettem az Ebay-en.

(#86346) V/ válasza "_Maverick_" (#86345) üzenetére


V/
Topikgazda

Milyen azonosító van a csomaghoz, de ha ez az első bejegyzés a MP-nél akkor ez így jó mert így szokott megjelenni náluk, szerint azt válaszolhják hopgy csek előzetes értesítés és még nem kapták meg. Egy dolog hogy kifizetted és egy másik hogy a szállító, feladó ezt jelzi-e a Magyar Postának, ha újból kérnék akkor az Összefoglalóban található leírás szerint az eBay-n kifizetett áfát visszakéred tőlük.

[ Szerkesztve ]

(#86347) "_Maverick_" válasza V/ (#86346) üzenetére


"_Maverick_"
kezdő

1-én azt írták, hogy: Felvétel a feladótól. 3-án pedig, hogy küldemény előkészítése nemzetközi szállításra. Azóta semmi. Az MPL-es nyomonkövetési számot a DHL-től kértem el. CT105733***DE

(#86348) V/ válasza "_Maverick_" (#86347) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha ez az azonosító az, akkor egy németből induló Európa+ csomag (gondolom írja is) így nincs vámolás és ide kell érnie Németországból, de nem minden nap van postajárat.

[ Szerkesztve ]

(#86349) herolkd22


herolkd22
csendes tag

Üdv

RQ12799****DE deutsche post TN Szám 27.-ka óta semmi.
Szerintem gyüjtő szálitásra vár a csomag. :/

[ Szerkesztve ]

(#86350) "_Maverick_" válasza V/ (#86348) üzenetére


"_Maverick_"
kezdő

Közben megérkezett a csomaglogisztikai központba, Budapestre. :) Akkor még 1-2 nap és megkapom?
(Európa+ csomag érkeztetése)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.