Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#4401) amol válasza #16820480 (#4400) üzenetére


amol
addikt

Nem a szériával van baj, az összes sztereó, még a 420-as is és a 830-ason svideo is van.

alabaj: meggondoltad magad? :DDD

(#4402) #16820480 válasza amol (#4401) üzenetére


#16820480
törölt tag

a 830-as mondjuk egy mérettel nagyobb. én meg csak a d620-ig néztem vissza a sorozatot, aztán jött a ''teljes indukciós megoldás'' :D

mondjuk azóta nézegettem, egyre inkább az Inspironok tetszenek az új termékvonalból, pedig eleinte nagyon csúnyának tartottam ezt a fajta házat. de szép színesben is vannak, nem olyan komor a megjelenésük

(#4403) gollum válasza amol (#4390) üzenetére


gollum
tag

Amol, nem mindenkinek...

Quentin.
A latitudeknek alapból antiglare kijelzője van.
A t5200 c2d 1.6-os órajelével, 533 fsb-vel SOKKAL gyengébb,m mint a t2500 2-es órajelen, 667-es fsb-n, és nem 20-al drágább, hanem 30-al olcsóbb.
A VGA-t meg azért írtam, hogy jobb a 950, mert írtad, hogy nem sokat játszol,
és az 1400-al full energiagazdálkodással is max. 2 órát tudsz majd belőle kihozni,
(Szvsz annyit se.), az általad írt progik pedig inkább memóriaigényesek, nem vga,
azokat a játékokat meg szerintem elviszi a 950 is...
Az én d420-am 950/8MB, 1,2 ulv procival tud 3-5 órát ...
De mégegyszer leírom, NEM kötözködni akarok, ez csak az én véleményem, és sok szerencsét hozzá!!!!

Palika71.
Azoknak is visszaigazolták, akiknek végül nem tudták leszállítani, csak kaptak egy e-mailt, a határidő kitolásáról...
Remélem te megkapod időbe, és lesznek kézzelfogható tapasztalatok is a vostroval. :R :R :R




[Szerkesztve]

(#4404) Quent1n


Quent1n
senior tag

Nah mevan a gép, fedlap is lett rapattintva igy még pofásabb és a karcolodas is meg van oldva. 2giga ram van benne memtestet egyszer lefutattuk a boltba ott nem dobott hibát. Itthon 2 kékhalált dobott de csak most. Mikor elöször bekapcsoltam akkor nem. Most meg már nagyon le volt merülve az akksi lehet h azért nemtom. Most radugtam töltöre, egy 10-12 orat rajtahagyom, aztán meglássuk. Oprendszert sajna nem Xp-t hanem Vistat kaptam de legalabb Basicet igy nem pörög a videokari az Aero miatt. Aztmmondták már egy ideje csak Vistaval toljak a Inspironokat is csak nem frissitették a honlapot. Annyi baj legyen. Táska meg router még nincs hozzá mert a mammutban az e-digitalnal nem volt raktáron amit kerestem. Illetve volt csak nem ott. :S Nah mindegy majd holnap megnézem öket. Amugy a noti bár full müanyag sztem szép, és elég minöségi darab. Igyekszem h az is maradjon. Ami jo h a Vistat külön recovery DVD-n adták oda. Emelett volt egy Driver cd egy roxio vagy milyen dvd égető, meg egy mcaffe cucc. Akksirol h meddig birja, holnap tesztelem sztem. Csinálok egy memtest -es bootcdt és lefuttatom még párszor azt is márcsak h megnuygodjak. Összességében idáig pozitiv a benyomás, kékhalált meglátom még produkál e (ha dob még akkor sztem memoria lesz és visszavisszem, csak elöbb beszerzek egy táskát, mert vecsésröl becipelni dobozba nem fogom az fix :) ), de amugy minden ok.


[Szerkesztve]

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#4405) Quent1n válasza gollum (#4403) üzenetére


Quent1n
senior tag

Korábban irtam, kicsit mindenre akartam ezt a notit, azért szerettem volna mindenképp rendes karival szereltet. Mivel nem tudtam mit visz valoban jol a 950es és mit nem, nem mertem belenyulni. Igy legalább egy két lan partira is elvihetem a gépet. Lehet h a következö notimban sima inteles lesz nemtom, még messze van az. Proci fronton bár valoban lassabb ez a C2D, picit viszont csak modernebb darab. De nekem igazábol ez nem nagyon számitott, csak 2magos legyen.

Majd holnap megnyüstölöm azt meglatjuk mit bir meg mit nem, illetve a fentebb emlitett kékhalál jelentkezik e még. Remélem nem, mert nincs kedvem utazgatni meginnt. Ráadásul a klinikák után lévö store -nál vettem a notit, ami nem vmi jo környék. Bejött a boltba mig bennt voltam 2 roma, h van vmi laptopjuk beleömlött a kávé meg ez a baja az a baja. Kanadábol hozták ott jol müködött meg minden. Hihetetlen mesével álltak elő. De alapbol elég sok lézengett az utcákon is. Hát finoman szolva is ideges voltam ezzel a delles dobozzal a kezembe...

Amugy köszi a véleményed, tom h nem kötözködni akarsz, csak leirtad amit gondoltál. Nincs ezzel semmi gond erre valok a forumok. Pontosabban erre is. Úgyéreztem számora ez a jó választás, a legkevesebb kompromisszummal. Aztán majd az idő eldönt mindent.

Amugy egy kérdésem lenne. Vistas drivereket hogy tom a Dellröl lehuzni? be kel regelnem? Vagy hagyjam ugy a cuccot ahogy van? Mert az eszközkezelöben 1db sarga felkiáltojel nem volt, bár a görgetösávok nem mennek vista alatt. Ha van vkinek vistas driverekkel tapaztalata meg telepitett már párat megoszthatná a tapasztalatait. Előre is kösz!

Amugy bocs h ilyen szarul irok csak már hulla vok.

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#4406) cucka válasza amol (#4397) üzenetére


cucka
addikt

Méretes állat lehetett aki kitalálta hogy elég egy hangszóró 2007-ben. Biztos nem fért volna el. Vagy ha egy gép bc, akkor már tilos rajta zenét hallgatni?

gondolom az a logika benne, hogy egy notebook hangszóró amúgy is teljes mértékben alkalmatlan zenehallgatásra, windóz hangokra meg voip-re meg bőven elég 1 hangszóró is.
ugye nem kell ecsetelnem, hogy egy átlagos notebook hangszóróhoz képest még egy 3 ezer forintos géniusz hangfalpár maga a hifi mennyország.. :) . ok, ott a toshiba quosmio, azokba állítólag jó hangszórókat raknak, bár szerintem csak kiváltságos emberek láthattak olyan gépet magyarországon, annyira embertelenül drágák.

(#4407) amol válasza cucka (#4406) üzenetére


amol
addikt

Azért háttérzenére mindegyik jó, és én nem szeretnék hangfalakat is kötni rá csak hogy pld. megnézzek egy filmet.

Látni bárki láthat, ki van állítva több helyen. Tényleg drágák és inkább asztali használatra valók, de jók.
Az én öreg gépemben Harman Kardon + mély van, ez nem szól rosszul :)
A nagy Dellekben (I.9400, P.M90) is van mély.

(#4408) cucka válasza amol (#4407) üzenetére


cucka
addikt

Azért háttérzenére mindegyik jó, és én nem szeretnék hangfalakat is kötni rá csak hogy pld. megnézzek egy filmet.
ok, végül is a probléma jogos, de pl. a dell d620-ason valóban nem férne el két hangszóró. itt az egyetlen hangszóró a billentyűzet bal oldalán, fenn van, a vele szimmerikus hely alatt pedig közvetlenül a d-bay-es optikai meghajtó. mivel a hangszórót nem célszerű a csuklótámaszhoz rakni, ezért az optimális elhelyehéshez a dvd-nek kéne más helyet találni, ami felborítaná az egyébként kiváló portkiosztást. (és ez utóbbi szerintem fontosabb dolog, mint a két hangszóró..)

(#4409) gerii


gerii
addikt

a notebookstore-on kapható ugyanolyan tulajdonságokkal bíró 1520 és 1720 közül melyiket érdemesebb megvenni szerintetek?
mindkettő ~360000-be kerül, de pont ezt nem értem. miért kerül a nagyobb 1720-as uagyanannyiba mint a 1520?

amúgy miket érdemes megnézni egy notin vásárlás elött? tesztek stb?
lassan meg kell vegyem valamelyik notit :D , de csakis Dell-t fogok ;]

(#4410) cucka válasza gerii (#4409) üzenetére


cucka
addikt

szerintem ennyi pénzért egyiket sem, de ha már választani kell, akkor a kissebbet.
egy 17-es gép ormótlan nagy tepsi, sokkal inkább összecsukható asztali számítógép mint notebook.

[Szerkesztve]

(#4411) Quent1n válasza gerii (#4409) üzenetére


Quent1n
senior tag

Csak hozzáteszem h szerintem irreálisan drága mind2. Rakd össze te magad a dell oldalán ua. a gépet váltsd át dollárbol forintra és számolj rá áfát. ''Kicsit'' olcsobban jössz ki. :) Szerintem nem igazán éri meg egyik sem, akkor már inkább várj a Vostrokra. Amugy ezek még nagyon ujonc árak lehet h azért furák, mindegyik uj Inspiron csak érkezik majd, vmikor.


Ha már korábban az idotizmusrol volt szo a hangszorok tekintetében, én azt verném agyon aki ezt a dollár=euro dolgot kitalálta. :) Amugy hangszorok tekintetében sztem a 6400asok jol szolnak. Kiprobáltam rajta Gigi D'agostinot, Queent stb. Lehet h nem egy HI-FI, meg nincs igazán mély, de háttérzenére sztem tökéletes, meg egy filmet is meg lehet nézni rajta. Ennél több 1 ilyen áru notiba, szerintem nem kell.

[Szerkesztve]

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#4412) amol válasza cucka (#4408) üzenetére


amol
addikt

Én úgy tudom pont a csuklótámasznál van, a touchpadtól kicsit balra.
Az hogy nem férne el, lásd be... jóval kisebb gépeken is van, sőt, ha minden igaz ez az egyetlen amelyiknek 1 van. Tudod mekkora hely kell egy 1-2 wattos hangszórónak? Kis túlzással még a kijelző felett is elfért volna.


Más: van köztetek olyan akinek nincs asztali gépe csak notija és az 14''-os vagy kisebb?


Az új Inspiron és Latitude árak akkor lesznek véglegesek, ha meg is érkeznek.

[Szerkesztve]

(#4413) Quent1n válasza gerii (#4409) üzenetére


Quent1n
senior tag

Nem volt már kedem az elözö hszt szerkeszteni. Mint friss noti tulaj mondom neked a következöket. Tesztek, tesztek, tesztek. Aztán jöhetnek a külföldi osztályzos pro/contras hszek. De a PH-t is célszerü végigpörgetni, neked a Dell notis topikot, bár az uj inspironokrol ott még ne remélj semmi hasznos infot. Továbbá ha van lehetőséged menj el egy notiboltba/hipermarketbe jol tapizd le és jol nézegesd meg a gépet. Kérdezz, kérdez kérdezz.
Notinál nagyon fontos szerintem az összeszerelés minősége, az okos portkiosztás, és a melegedés (no mondjuk ehhez beköll kapcsolni a cuccot). Igy nagyjábol ennyi. Bővebben majd a többiek. Nem ártana tudnunk h mégis milyen konfig kéne, mert azért a Dellek közt is van variácios lehetöség böven.


Jha h most is a Dell notis topikba vagyunk... Fáradt vok... ;) :)

[Szerkesztve]

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#4414) #16820480 válasza cucka (#4408) üzenetére


#16820480
törölt tag

azért elég sok helyre lehet hangszórót rakni. a kijelző kávájába is, vagy a billentyűzet fölé, vagy a két oldalára. az első kettő elvileg nem nagyon zavarja a portkiosztást, de az első biztosan nem.

amol: én ilyen leszek (még nem teljesen vagyok, mert a mostani notim ugye 15,4''es).

[Szerkesztve]

(#4415) amol válasza #16820480 (#4414) üzenetére


amol
addikt

Én is töröm rajta a fejem, csak az a baj hogy kisebb méretben több a kompromisszum, legfőképpen videokártya, portok, hűtés (és hangszóró :O ), akkukapacitás, stb terén.
Egy fullos Vostro 1400 kijön 300 alatt - Svájcban :U

Szerintem jó ötlet volt a Delltől hogy elérhetővé tette 15,4''-os méretnél az 1440x900-as felbontást (Inspiron, Vostro). Az viszont nem hogy csak fényesben :W

A kijelző kávájára gondoltam én is, egész jó hely lenne.

Ez most egy jó kis mondandóturmix lett.

(#4416) Quent1n


Quent1n
senior tag

Akksiformázásrol vmi okosat vki? Kell 16 orat kikapcsolva tölteni, vagy bekapcsolhatom mikörbe töltön van?

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#4417) cucka válasza amol (#4412) üzenetére


cucka
addikt

ajj, ezt nagyon benéztem, tényleg ott van, nem pedig az általam megjelölt helyen, ami ezek szerint egy szellőzőrács. :B
azt meg tényleg nem hittem volna, hogy van, aki képes ezeken zenét hallgatni és ennyire igény van arra a második hangszóróra.

Más: van köztetek olyan akinek nincs asztali gépe csak notija és az 14''-os vagy kisebb?

igen, jelen.

[Szerkesztve]

(#4418) amol válasza cucka (#4417) üzenetére


amol
addikt

Nézd, a célközönség nagy része valószínűleg nem hallgat rajta zenét, de mivel ez egy filléres dolog, lehet hogy nyernének még 1-2 vásárlót. Én például ezért nem veszem meg.

Viszont akkor lehet hogy maradnom kell a nagyobb méretnél pedig szerintem elég lenne egy 14-es (lehetőleg 4:3-as) nekem is, vagy veszek egy TP-et.
Biztos jó lesz a Vostro is, de egy moduláris gép lenne az igazi.

(#4419) cucka válasza amol (#4418) üzenetére


cucka
addikt

ha csak nem extrém hosszú üzemidőre gyúrsz (erős első akksi plusz pótakksi a dvd helyére), akkor túl sok előnyét nem fogod látni annak, hogy moduláris a gép. az ok egyszerű, akksin kívül kb. semmit nem lehet kapni a dvd helyére. (esetleg ibm-hez, azok nem tetszenek ezért nem is nagyon néztem utána a bővítési lehetőségeknek)
ok, hp-tól lehet rendelni multibay-es vinyót, 60 gigásat 60 ezerért - na annyiért egyék meg

[Szerkesztve]

(#4420) amol válasza cucka (#4419) üzenetére


amol
addikt

Delltől pedig például hdd-keretet, olcsón. Emellett a hosszú akkuidő is jól jönne.
Vagy súlycsökkentő. Szeretném legalább a lehetőségét megadni ezeknek a dolgoknak.

(#4421) cucka válasza amol (#4420) üzenetére


cucka
addikt

Delltől pedig például hdd-keretet, olcsón.
ez engem is érdekelne, hol és mennyiért?

(#4422) zolle válasza amol (#4412) üzenetére


zolle
tag

énis, közel egy évig, most cseréltem
Apple MacBook Pro-ra :D

(#4423) fasyrt válasza zolle (#4422) üzenetére


fasyrt
őstag

No, mi a fene. Majd tetszik mesélni. ;)

(#4424) gollum válasza Quent1n (#4416) üzenetére


gollum
tag

Sziasztok.

quentin.
Jó az a proci, szó se róla, de a sima cd-hoz képest gyakorlatilag semmi újítást nem tartalmaz. A recovery dvd jó dolog, így legalább lezúzhatod róla a relytettparticiót, valószinűleg van, és nyersz vagy 10 gigát.
Szerintem nyugodtam bekapcsolhatod, annak idején én is bekapcsoltam, semmit nem befolyásolt az aksi állapotán, amikor eladtam 1 évesen, még 90%-os volt...
Bootoláskor nyomj f12-t, ekkor bejön a boot menü, ahol ki tudod választani, hogy miről szeretnél bootolni, beléphetsz a biosba, és a lényeg, alatta van egy olyan menüpont, hogy diagnostic, na ezt indítsd el, leteszteli a gépben található összes hardverelemet, és kidobja, ha bármi baja lenne a gépednek. Az aksi miatt nem produkál kékhalált, legfeljebb nem indul.
A gépedhez szükséges drivereket pedig innen [link] tudod letölteni, service tag alapján kidobja a gépedhez szükséges drivereket, softvereket.
Remélem tudtam segíteni.
A dell ismét elérhetővé tette a gépeit xp-vel a vásárlói igények kielégítésére... :)

Amol.
Nekem is csak a d420-am van, de ezt imádom, a sub a király.:D Van két asztali a családban, asszonynak, kislánynak, de azokat csak szervizelem, karbantartom. :)

Aktuális témához hozzászólva, a 9400-amon volt sztereo hangszórópár, plussz mélynyomó, hát gyönyörű, tiszta hangja volt, tehát lehetne más konfigokba is normális hangszórót rakni... A d420-nak elég gyenge a hangszórója, igaz nem is igénylem, de gondolkozok egy portreplicatoron, arra mehet hangszóró, egér, hálózat, stb., és csak rárakom a gépet, megy minden. Szerintem akinek notebookja van, annak ez tökéletes megoldás, mellesleg erre is találták ki...:D

Üdv.

(#4425) gollum válasza gollum (#4424) üzenetére


gollum
tag

A görgetés pedig nem tudom, hogy vistafüggő-e egyáltalán, bár még nem használtam vistát, de nézd meg a vezérlőpult->egér beállításoknál, lehet, csak be kell kapcsolni, egy próbát megér...

(#4426) gerii válasza Quent1n (#4413) üzenetére


gerii
addikt

olvastam én már annyi tesztet a 6400-asokról is, azért is akarok Dell-t, mert látom hogy jó, meg a 3 év gari sem egy utolsó szempont.
aztán megjelentek az új inspironok, amiknél a 1520-as alapgépek is piszok drágák, 240 a legolcsóbb, annyit meg nem adok érte ha alap. akkor inkább egy fullosabbat vennék, ami nem 1 évig lesz jónak számító gép, és ez ugyebár 360K...
valamikor összeraktam egy gépet a Dell honlapján, 1700$-ra jött ki N-es WLANnal, de sokat nem érek vele ha itthon kell megvegyem.
a Vostrokat meg soká lehet majd kapni, meg nem is tetszenek annyira.
végülis egy asztali gépet kiváltó dolog kéne, mert suli alatt úgyse leszek itthon szinte soha, Pesten meg kell valami amin elpötyögök :D
MM-be, tescoba, meg csak szutyok gépeket állítanak ki általába, Dell-t sehol nem láttam még, de ha felszabadulok Pestre akkor bejárom a szalonokat, de valszeg akkor már meg kéne legyen az elképzelésem a gépről.

[Szerkesztve]

(#4427) #16820480 válasza amol (#4415) üzenetére


#16820480
törölt tag

szerintem nem olyan sokkal több a kompromisszum. illetve egy 14-es gépet még lehet kicsit vastagabbra csinálni akár (ha megnézed pl. az új Inspiron soroztot, akkor azoknál az alsó rész nem egyforma vastag, hanem a zsanéroknlál kissé vaskosabb, mint az elejénél. és ez ms gépeken is van), ami még nem érinti annyira érzékenyen a használhatóságot, de lesz hely a hűtésnek. sztem várd meg a Vostro árakat, vagy esetleg rendeld meg külfölről (tudom, már ezellen felhoztál érveket privátban), jobban jársz vele, mintha megveszel egy nagyobb gépet, amit utána nem tetszik használni. én kb pont így jártam, rbeszéltek a 15,4''-ra (eleinte 12-est akartam, de az drága volt akkoriban nagoyn, 14-esből meg nem volt választék), aztán most meg azért járkálok, hogy lecseréljem...
viszont a felbontás miatt ne aggódj szerintem, elég bőven az 1280*800 egy 14-es kijelzőre. nekem még 15,4-en is elég, sőt, egy csomó honlapot kényelmetlen így is olvasni, mert annyira kicsik a betűk.

gerii: pontosan mire szeretnéd használni azt az N-es wlan-t? szerintem kb egy kézen meg lehet számolni hány N-es csatlakozási pont van az országban, szóval ez is kb olyan hasznos, mint a 64bites gép. amíg nincs hozzá környezet, addig legfeljebb boldogsággal tölt el, hogy mire képes a géped...

(#4428) PLacc válasza #16820480 (#4427) üzenetére


PLacc
senior tag

Arról nem is beszélve, hogy ki ül mostanság 100Mbites hálózaton? :U Céges hálozatokban sincs még 50Mbites nethozzáférés sem, nemhogy bő 100Mbites, így tényleg tök fölösleges...

(#4429) Palika71 válasza PLacc (#4428) üzenetére


Palika71
őstag

Azért annyira nem felesleges.
Ha olyan a router, meg mondjuk további egy gép a lakásban, akkor egymás közt jóval gyorsabban cserélik az adatot.

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#4430) PLacc válasza Palika71 (#4429) üzenetére


PLacc
senior tag

Ez igaz, de a userek 90%-a csak internetre használja a WLAN kártyát szerintem...

(#4431) Palika71 válasza PLacc (#4430) üzenetére


Palika71
őstag

Nálunk sokáig úgy működött, hogy a noti volt p2p -s gép, és a letöltött filmek onnan az asztali PC-re kerültek.
Szerintem nemsokára meg fog jelenni olyan médialejátszó készülék is, amely a HD filmet reptében lejátsza a notiról, és ez is csak az ''n''-ben valósúlhat meg. Persze, egy ilyen kártyát utólag is belehet építeni, ezért kértem én is ''g''-vel.

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#4432) gerii válasza #16820480 (#4427) üzenetére


gerii
addikt

persze hogy semmi értelme még, csak úgy kíváncsiságből jelöltem be... :C
viszont ha N-es van egy gépbe akkor az kezeli az a/g-t is, nem?

(#4433) PLacc válasza gerii (#4432) üzenetére


PLacc
senior tag

Persze, visszafelé kompatibilis. Viszont az ''a''-csak Amerikában hivatalos elvileg, mert nem 2.4GHz-es.

(#4434) amol válasza cucka (#4421) üzenetére


amol
addikt

Elvileg a nagykerek árulják. Olcsó alatt azt értettem, hogy nem IBM ár, pontos összeget nem tudok.

(#4435) amol válasza #16820480 (#4427) üzenetére


amol
addikt

Én nem bántam meg a 15''-ost 5 év alatt. Nekem igazából a 14'' 4:3-as lenne optimális, de az már ritka mint a fehér Zorro, így valószínűleg D830 lesz belőle amint emberi ára lesz.

(#4436) cucka válasza amol (#4434) üzenetére


cucka
addikt

hrp-nél nem láttam, máshonnan meg nem tudok vásárolni :)
esetleg a humansoft-osok tudnának szerezni, bár annyira nem sürgős most ez nekem, ráér 1-2 hónapot.

(#4437) amol válasza cucka (#4436) üzenetére


amol
addikt

Kérj rá árat emailben.

(#4438) Quent1n válasza gollum (#4424) üzenetére


Quent1n
senior tag

Kösz a helpet! Most épp notirol irok, probálom a netet megcsinálni frankora meg mindent letesztelni. Aztán format, és Vista telepitövel (ha lehet) ujra partricionalom az egészet. 120gigas WD vinyo van benne. Ebből lesz 20-25 giga a winé plussz a jarulékos progiké (winamp, ms, firefox etc) ,lesz egy 60 gigas rész sajat személyes cuccaimnak, és lesz egy 40es rész, játékoknak meg haveroktol szerzett cuccoknak. Plussz tervezem még egy külsö vinyo beszerzését. Ezt a diagnostics dolgot meg mindjart megnézem.Amugy egy Linksys WRT54 GL routert vettem meg egy Dicota BaPac mission PB 15''4 es tatyot. Tatyo elég jo, belemegy a noti, 3-4 spirál füzet, 2 fél literes pia, táp, egér, szemüvegtok, egy két CD meg aproságok. Esetleg még 1-2 kisebb szenyo is. Igaz kicsit feszül szegénykém, de ez van. Néztem 17'' es hez valo táskát is, de az nyomaszotan nagynak tünt. nem turatáskát akartam. Routerrel meg még nagyon ismerkedem, nem vok otthon igazán ilyen dolgokban. Remélem amire kell azt végrehajta. Akksirol annyit, h kb 13:10 ota megy a gép és még 1 ora 8 percet ir ki. Ha jol számolom ez 3 ora körül van ami sztem nem rossz, de nekem legalábbi elég. Energiaséma: takarékos, de ez elég arra h itt irogassak meg szenvedjek a wifivel. :) na majd késöbb irok még, illetve lesz majd egy logout -os táska meg noti teszt-szerüség sztem.

Kieg.: Amit linkeltél onnan lehuztamegy Vistas wifi drivert és lám a wifi is megy. Nem is kellett a router telepitöjével szorakoznom.

[Szerkesztve]

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#4439) #16820480 válasza Quent1n (#4438) üzenetére


#16820480
törölt tag

a router telepítője sztem egy nagymarhaság, nem szerettem sosem, sokkal kézenfekvőbb belltgatni a dolgokat kézzel (a windowsos ''varázslókat'' is utálom amióta léteznek).
viszont ha nem vagy még otthon a wifizésben annnyira, akkor első tanács, hogy állís be a routerben egy (pre)shared key wpa/wpa2 titkosítást, mert anélkül bárkia környéken tudja használni a routeredet (és a netedet), ha hatósugaron belül van. (a wep nem olyan jó, hozzáértő számára pár perc alatt törhető)

(#4440) Quent1n válasza #16820480 (#4439) üzenetére


Quent1n
senior tag

Thx beállitgatom ezeket. Most épp a Vistas telepitéssel nyüglödök. Ujra szeretném rakni a Vistat de ujrapartricionálnám a vinyot. Namármost ilyenkor törölni kell minden partriciot az elödlegesen kivül? Minden alatt a MediaDirecteset érem. És utána már engedni fogja h kiterjesztett partriciot hozzak létre? Nem raktam még vistat, és nem akarom a MediaDirectes partriciot fölöslegesen törölni. Ha muszály akkor törlöm de ha nem akkor inkább mellözném.

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#4441) #16820480 válasza Quent1n (#4440) üzenetére


#16820480
törölt tag

nem tudom, hogy manapság még van-e ilyen hogy elsődleges partíció, meg kiterjesztett. szerintem mentsd le az adatokat arról a kérdéses partícióról valahogy, és aztán próbálkozz a törölgetéssel (biztos ami biztos), de elvileg a partíciók függetlenül is törölhetők.legalábbis én úgy szoktam csinálni mindig az újratelepítést már egy ideje, hogy bebootolok a telepítőlemezről, és törlöm a rendszer partícióját, aztán létrehozom újra, és mehet a móka...

(#4442) Quent1n válasza #16820480 (#4441) üzenetére


Quent1n
senior tag

Elintéztem Vistaval töröltem minden particiot amit latott, aztan XP telpitölemez be, töröltem a vista altal nem mutatott 47megas particiot is. Majd elosztottam 3felé 25 60 30 azt jolvan. a 25ös az elsödleges a vistaval, a többi logikai. 60gigan cuccaim lesznek 30on meg egy ket jatek, ilyesmi.

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#4443) Quent1n válasza Quent1n (#4442) üzenetére


Quent1n
senior tag

Na ezt az üzit már meginnt notirol irom. Vista fennt van, még semmit se telepitettem, de a wifi megy faszán. Sztem felrakom a Quicksetet vagy mit, a touchpad cuccát, esetleg még vmit ha kell, és jöhetnek a codecek ilyesmik, meg persze egy részletes élménybeszámolo megirása. :)

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#4444) gerii


gerii
addikt

amúgy mekkora a különbség a 7400 és a 7600 kártyák között? mert esetleg ha nem olyan tré akkor lehet hogy bevállalom az azzal szereltet.

(#4445) Quent1n válasza gerii (#4444) üzenetére


Quent1n
senior tag

Hát azért van köztük különbség.

[link]
De melegedésben is! Sztem a 7400 -as böven megteszi egy notiba, ha nem főként játékra szánod.

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#4446) gerii válasza Quent1n (#4445) üzenetére


gerii
addikt

köszi a linket, hát van köztük különbség ;)
majd meglátom mi lesz, még minden elképzelhető

(#4447) amol válasza #16820480 (#4439) üzenetére


amol
addikt

Én nem tököltem titkosítással, sima mac address filtering van és rejtett ssid. Nincs gond.

(#4448) Admiralis


Admiralis
csendes tag

Sziasztok!
Latitude D630 vagy Latitude D620?
Melyiket érdemes venni?
A 620-as egy kifutott rossz kontrukció?
630-asat a magyar piacon nem is nagyon lehet kapni...
Ugy gondolták hogy a 620-as jó lesz a ''hülye magyaroknak''?
Tudtok valamit?
Válaszotokat előre is köszönöm!

(#4449) #16820480 válasza amol (#4447) üzenetére


#16820480
törölt tag

van, amikor nem megoldható ez. hozzánk az intézetbe rendszeresen jönnek előadók, és nekik egyszerűbb elmondani egy jelszót, mint engedélyezni a routeren a mac címüket, főleg mikor a világ másik felén vagyok :)
így hozzá vagyok szokva a titkosításhoz.

(#4450) Bazsee71 válasza amol (#4415) üzenetére


Bazsee71
őstag

Milyen oldalon lehet a Dell-eket így összerakosgatni? :Y

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.