Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#4351) gerii


gerii
addikt

én is megnéztem a notebookstore-on az új gépeket és találtam pár furcsaságot:
ugyanazokkal a specifikációkkal bíró 1520 és 1720 ugyanannyiba kerül /360K/
a másik hogy a 360.000-es 1520-as 60-al olcsóbb mint az XPS 1330 amibe gyengébb alkatrészek vannak. kérdem én hogy megér-e annyit a kevesebb tudással rendelkező aluházas gép csakmert kisebb 2 centivel?
valszeg az egyforma 1520 és 1720 között fogok dönteni még suli elött.

az USA-ban tényleg sokkal jobbak az árak. mi az az 1000-1500 dollár az itteni árakhoz képest? ajándék :(

esetleg netes rendeléssel olcsóbb onnan rendelni? a garival mit lehetne kezdeni? mondjuk ha 50-et spórolok rajta az azért már nem lenne mindegy.

[Szerkesztve]

(#4352) #16820480 válasza Quent1n (#4347) üzenetére


#16820480
törölt tag

nem :P illetve vannak okaim, amiért majd szeretnék cserélni. az egyik az ára, amiért valószínű meg tudom majd venni. a másik meg, hogy bár erre a gépemre is világgari van, de ott, ahova megyek egy évre nem olyan fergeteges a támogatottsága sajna. ezen kívül is vannak még indokaim persze :) de nem azért, mert az MSI szar, hanem mert a Dell még jobb

én egy ilyet néztem ki (leszámítva, hogy nekem 1440*900-as kijelzővel kéne), ha lehet Vostro-ban, de ha nem, akkor ez az új Inspiron is jó lesz: [link]

viszont lenne egy kérdésem: a Dell gépeken ki lehet kapcsolni a touchpad-et valahogy? (pl. Fn + valami) igaz az, amiről írok még régebbi, de ezen nem találom sehol.

(#4353) Quent1n válasza gerii (#4351) üzenetére


Quent1n
senior tag

Hát igen ezt én is néztem az áraknál. Nemtom nekem ennyiért pláne h only Vista, nagyon nem jönnek be. Igaz én Vostrot szeretnék, de leteszek rola, hisz hasonlo árak lesz ez nagyon valoszinü. Én pedig 270 fölé nagyon nem szivesen mennék mert kéne még router, táska és egér is. Igazábol az lenne a legjobb mego. sztem, ha itthon is ösze lehetne rakni a gépeket és azt megvenni közvetlen a Delltől, normális áron.

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#4354) Quent1n válasza #16820480 (#4352) üzenetére


Quent1n
senior tag

Akkor megnyugodtam mert már ajánlottam másnak azt az MSI -t amit használsz. :) Vostro tleg jonak igérkezik a teszt alapján amit olvastam, de a store -nál látott uj inspiron árak sajnos arra kényszeritettek h letegyek róla. Hiába tüntek olcsonak azok is külföldi oldalakon, nálunk mindjárt 300k egy nekem megfelelő, mégcsak nem is csucsmodell. Ha hozzáteszem, h a Vostrok vmivel jobbak, akkor valszeg picit magasabb árakat kapnak. Tehát a most kiszemelt Insp. 6400 -as notit ami a store-nál 263k, nem tudja überelni. Kár pedig nagyon vártam őket, de ezek az új inspiron árak lehűtöttek eléggé. De mind1 végülis a 6400 -asról is sokkal több jót olvastam mint rosszat, tehát nem hiszem h rosszul járok vele. És még marad zsém egy Wifi router -ra, egy egérre, egy tatyóra, és még talán egy webkamera illetve egy 2GB -ra valo bövités is belefér.

A kérdésedre sajnos nem én fogok válaszolni.. :)

[Szerkesztve]

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#4355) #16820480 válasza Quent1n (#4354) üzenetére


#16820480
törölt tag

hát igen, én sem itthoni árakat néztem, különben nem is érné meg (főleg, hogy még nem is forgalmazzák). mondjuk a notebookstore árai elég furák tudnak lenni, van olyan is, hogy lényegesen (akár 30-40ezerrel) is drágábbak ott dolgok, miközben más gépeket meg teljesen jó árban adnak. bár persze ez sajna nem változtat a lényegen, hogy ha 300-ra ígérnek be valamit, abból sokára lesz csak 200 körüli ár... sajnos. nálunk drága mulatság a laptop, még így is, hogy sokan panaszkodnak, hogy a minőség rovására megy, hogy mennek le az árak.

amiket felsoroltál amúgy szerintem nem mind ugyanolyan kaliber. a wifi router olyan 10-15ezer (márkától függ), az egér persze lehet drága, ha flancosat akarsz, de szerintem az olyan 2-3ezer, a webcam filléres kéne legyen (de persze nálunk az is drágább a kelleténél), a táska meg olyan dolog, hogy szerintem tök felesleges extra pénzt kiadni rá. én hátizsákban hordom a gépemet, és sokkal kényelmesebb, mint egy (laptopnak szánt) oldaltáska. próbáltam mindkettőt, de a laptoptáska 5 perc séta után már kényelmetlen volt, a hátizsákkal meg egy-két órát simán lehet utazni különösebb gnd nélkül. szóval szerintem nem éri meg azt a pénzt, amit elkérnek érte (ahogy mondjuk egy Kensington zár sem). de ez csak magánvélemény.

(#4356) Quent1n válasza #16820480 (#4355) üzenetére


Quent1n
senior tag

Nem egy kaliberűek persze amiket leirtam. H tipusokat meg árakat is irjak:

Linksys WRT54GL 54Mbps WLAN router -14900

Dicota BacPac Mission fekete notebook hátitáska 15,4'' -13500

Egér még kérdőjeles, vmi 5k körül.

Webcam olyan 20 ezer körül mert egyszer akarok venni és ha már veszek akkor igenis jót akarok, de még nem biztos h ez most belefér.

Illetve még lehet egy rambővités 2gigára is befigyel. Majd meglátjuk ezt még. Ami tuti az a táska, router, és az egér.


Amugy számomra nincs sok választás helyeket illetően. A notebookstoreban ügytünik hajlandoak kicserélni ennek a brutto 263 ezres inspironnak a kijelzőjét antiglare -re, ami számomra fontos dolog. Más helyeken még csak utalást se nagyon láttam ilyen lehetőségre ha meg van akkor ez a gép nincs, szóval... :) Amugyis, idáig a store a legszimpatikusabb bolt, mailbe nagyon korrektek és segítőkészek voltak. Notiknál árcsökkenés? Hát ez ahogy hallom kb olyan mint a mobiloknál. Inkább beszüntetik a gyártásukat meg a forgalmazást mintsem, h olcsobban adnák őket, így marad a használtpiac.

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#4357) #16820480 válasza Quent1n (#4356) üzenetére


#16820480
törölt tag

azért nem teljesen így van. amikor megvettem a gépem márciusban, akkor 225ezer volt az ára, most olyan 195ezerért lehet kapni (igaz mostanában valamiért 533mhz-es rammal szállítják, az enyémben még 667-es van). ennél sokkal nagyobb áresés nem tudom, hogy mennyire van, kb fél éve nézelődök notebookok irányába, azelőtt kizárólag az asztali gépek érdekeltek.

routerből elég jó választás amit ítál, nem olyan régen vettünk egy olyat a ''munkahelyemre'', és szuperül megy, bár én hiányoltam a leírásokat. még annyit sem voltak képesek ráírni, hogy mi az admin felület IP címe, használd csak a CDjükön levő automata telepítőt... viszont tudom szintén ajánlani ezt itt: [link], ebben van nyomtatószerver is (hátha kell, bár nem létszükséglet áltlaában), illetve ugyanennek a printszerver nélküli verziója hasonlóan megbízható. ha otthonra kell, hogy pár szobát lefedjen, akkor mindkettő kb ugyanolyan jó, mert úgy hallottam a plusz antenna csak a távolabbi vételt teszi jobb, de nem hiszem, hogy 50 métert meghaladna egy lakás.
táskából továbbra is tartom az álláspontom, hogy semmi estrát nem tud felvonultatni egy laptoptáska, csak drágábban adják.
a webcam meg... mit szeretnél 20ezerért? most így hirtelen amiket megnéztem, semmi extrát nem tudnak 20ezerért. ami nekem van itthon az is tud 640*480-as videót, meg mellé 1,3mpx-es fotót, van benne 4 fehér LED, hogy sötétben is lehessen használni, meg talán mikrofon is (bár sze nem biztos), és kemény 1200Ft volt :D 2500-ért már olyat vehettem volna, ami 1,3mpx-es videót tud... igaz nem itthon, de még az itthoniak közül is kb ezt tudja egy ilyen: [link], vagy ilyen: [link]
szóval szerintem feleslege olyan drágát venni, mert webkamerából aztán tényleg nem feltétlenül sokkal jobb a drágább...


az antiglare kijelző meg szerintem lehet, hogy mshol is elérhető, mert szerintem ezt nem ott a boltban cserélik (bár elképzelhető), hanem már eleve olyat randelnek a Dell-től. érdemes rákérdezni szerintem máshol is. bár mondjuk a fényes sem olyan vészes. mindenhol lehúzzák, hogy mennyire nem lehet látni ha már egy kis külső fény is van, még max fényerőn sem. erről saját tapasztalat, hogy egyszer egy kocsiban nézegettünk a gépemről fotókat úgy, hogy rásütött a nap a kijelzőre, és mégis látható volt a képe, pedig kb 3-as erősségen volt a 8-ból. persze nem volt olyan jó, mint szobában, nap nélkül, de egyáltalán nem volt az a ''jajj, nem látok semmit'' érzésem.

[Szerkesztve]

(#4358) cucka válasza #16820480 (#4357) üzenetére


cucka
addikt

táskából továbbra is tartom az álláspontom, hogy semmi estrát nem tud felvonultatni egy laptoptáska, csak drágábban adják.
annyi extrát tud, hogy ki van párnázva, ami remekül tompítja az utéseket (persze nem a méteres zuhanásokat, mer' az ellen nem véd). pl. ha valamilyen élesebb tárgynak nekiütődik, akkor a szivacs szépen eloszlatja az ütést, nem egy helyen kapja a burkolat, ami azé' jó dolog. plusz egy notebook táskában van külön rekesz a gépnek, így a sok szirszar amit még magaddal viszel egészen biztosan nem fogja összekarcolni a burkolatot. és létezik notebook hátizsák is, ha a válltáskát kényelmetlennek tartod

(#4359) Quent1n válasza #16820480 (#4357) üzenetére


Quent1n
senior tag

Ő lenne a kicsike:

[link]

Volt szerncsém látni milyen minőségben vesz fel videót illetve milyen képeket csinál és eléggé meggyőzött. De a Quickcam 5000 is bejövős eléggé. [Persze lehet h más lesz, már rég voltam otthon webkam fronton, majd körülnézek és tesztelek. A router sztem marad. D-Linkről többen beszéltek le mint rá. Linksys ügyben egyöntetűbb volt, h megéri az árát, ráadásul az egyik legjobb barátom is ilyen tipusut használ és nagyon meg van vele elégedve.


Fényes - nemfényes kijelzőn eleinte sokat gondolkoztam. Aztán fogtam magam és elkezdtem járni a boltokat. Mivel nekem melora éne föleg a gép (prezentáciok, PS, Corel, weblapszerk etc.) ezért fontos h mindig tisztán lássam a dolgokat. Épp elég az h a tft -k szinei olyanok amilyenek. Elég sok fényes notit láttam és bár valoban nem olyan szörnyüek mint néhány elrettentő képen, de nekem nem jöttek be. Van ismerősöm aki esküszik rájuk, de ő filmet néz meg játszik a notiján.

Táska ügy. Nekem egy Budmil tatyóm van aminek a háta és az alja párnázott de az oldala pl, nem. Továbbá a noti mellé kéne tennem füzeteket is mert máshol nem férnek el. Persze szépen összekaristolnák a spirálfüzet ''drotjai'' Aztán még egy két szenyo meg 1kis pia is befigyelne plussz egér, táp. Igy már talán el se férne minden tehát mindenképp uj táska kell. Ha meg már amugyis kiadnék 10k körül egy jo táskára, akkor inkább veszek rendes notikhoz tervezetett amiben külön hely van mindennek igy nem kell beömleszteni a cuccot.

Na akkor a te notid a kivétel. :) Persze minimálisan csökkenek az árak, de nálam 50 ezer forintnál kezdődik az IGAZI árcsökkentés ha már ilyen drága cuccokrol van szó. :D


[Szerkesztve]

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#4360) #16820480 válasza Quent1n (#4359) üzenetére


#16820480
törölt tag

de akkor tulajdonképp mire is kell neked a webcam? :) videókat felvenni, meg fényképezni? én úgy írtam véleményt, hogy csak arra használom, hogy a fizikailag elérhetetlen távolságban levő rokonokkal, barátokkal videcsetlejek skype-on, arra tökre elég egy olcsó jószág is, úgyis több framedrop lesz a kapcsolat minősége miatt, mint a kamera hibájából.
routerből szerintem igazából mindkét márka jó. nekem otthon dlink van (igaz nem wireless), ahol meg dolgoztam most, ott van egy linksys is, meg még régebb óta egy dlink, és egyikkel sem volt soha baj még. van olyan ismerősöm, aki szintén mindkettőt használja, és meg van velük elégedve (bár neki a linksys jön be jobban, mert linux-őrült, és azon ugye linux alapú szoftver van :D )

mondjuk ilyen árben tényleg nem olyan sokat számít, hogy 10 ezerrel olcsóbb (bár pont most olvastam egy olyan amcsi tesztet, ahol a noti ára lement 50 dolcsit a rendelés utáni napon, erre a srác felhívta a Dell-t, hogy kéri vissza a pénzkülönbözetet, és még fel volt háborodva, hogy csak 3-4 napon belül intézték el... nevetséges :) )

cucka: végülis igazad van, de akkor már az is megoldás, hogy veszek hozzá egy 2-3 ezer forintos alakra simuló tokot, ami párnázott, és azzal teszem a hátizsákba (nekem eleve több rekeszes van, nem szeretem, amikor egy helyre kell ömleszteni a dolgaimat, bár az igaz, hogy újaban nem annyira divat ez a fajta táska)

(#4361) amol


amol
addikt

Sziasztok!
Notebookstore árai azért lehetnek néha furcsák (magasak) mert tudtommal nagy mennyiségben rendelnek hogy olcsóbb legyen, és ami beragad annak marad az ára.
Engem is zavarnak az új árak, de legjobban az, hogy beszéltem a HRP-ben egy Delles emberrel, aki azt mondta hogy hasonló áron lesz a D830 a D820-hoz. Ezzel szemben nettó 100-zal drágább. Korrekt. :W
Ha ezek az árak nem csökkennek nagyon gyorsan, akkor lehet hogy inkább veszek egy ThinkPadet, mert azonos kiépítésben OLCSÓBB!!!!

Ebben az országban a pofátlanságnak régóta nincs határa sajnos. Elég ha az ember autóba ül és egyből látja.

(#4362) Quent1n válasza amol (#4361) üzenetére


Quent1n
senior tag

Hát igen ez magyarország. Én azt nem értem h miért kell, hogy a dollár mindenképp egyenlő legyen az euroval? 1 dollár most 180 ft mig 1 euro 250 és ez nagy különbség! Irtam már fentebb ha nem lenne USD=$ akkor semmi gond nem lenne az árakkal sztem. Remélem mire meginnt notit tervezek venni, már nálunk is elérhető lesz, h összrakom a Dell magyarországnál és megveszem tölük, normális áron. Most ugytünik marad a 6400 -as, és remélhetőleg a csávo igazat irt a mailbe, nevezetesen, h van lehetőség antiglare -re cserélni a kijelzöt. Tegnap még átfutottam pár tesztett, és 5ös skálákon 4 nél rosszabbat nem kapott ha jol emléxem. Ez pedig nekem elég, meg amit olvastam, is meggyőzött.

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#4363) Quent1n


Quent1n
senior tag

Nah, épp most adtam le a rendelést a Store felé.

inspiron 6400
Centrino Duo
sorozat
• 15.4''WXGA (1280x800pixel) TrueLife™ TFT • ATi Radeon X1400 - 256MB HyperMem.
• Core2-Duo T5200 (1.6GHz/2MB/533) • 1024MB DDR2 • 120GB HDD • DVD+/-RW DLay.
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • Bluetooth(v2) • Microsoft Windows XP Home Edition HUN

notebook PC
• 3év teljes DELL garancia

akciós, raktáron
• akciós nettó ár: 219.990,-
akciós bruttó ár: 263.988,--

Ő lesz AZ. :) Ugyan van raktáron, de mivel én mindenképp antiglare kijelzővel szeretném, igy azt mondták, még megoldhato a dolog 3900 + tréfáért, viszont várni kell kicsit. Elvileg a héten megkérkezik és majd hivnak. Ilyen árban jobb notit egyszerüen nem találtam. De, hogy öszinte legyek nem is kell jobb, belsöbe. A külsöt meg majd meglátjuk. Képek alapján tetszik a cucc. Majd ha meglesz, írok rola lehet Logoutra én is egy kis cikket vagy vmit.

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#4364) polip válasza amol (#4361) üzenetére


polip
addikt

ne nagyon bízz a delles emberedben...egyelőre mindenki találgatja az áőrakat, mind a chs, mind a hrp beárazta kb.-re a gépeket, de egyik sem látott még egy 830-ast sem, max képen...

majd ha itt lesznek, okosabbak leszünk...

ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean

(#4365) Quent1n válasza polip (#4364) üzenetére


Quent1n
senior tag

Én igazábol azt nem értem h ami külföldön lehetséges, az nálunk miért nem elérhető? Értem ezalatt például a többféle színű fedlapokat, 9 cellás akksit illetve a nagyobb felbontásu kijelzőt (6400ashoz is van, csak külföldön). Az árakrol csak annyit h sztem csak annyi a kéréds, h USD=Euro, vagy nem. Ha igen akkor az alacsony árakat amiket láttunk, szépen elfelejthetjük. Ha nem, akkor akár jo áron is lehetnek a gépek. Én sajnos az előbbi változatra tippelek, a Store uj inspiron áraibol kiindulva.Nem hinném h mire ideérnek a gépek, olcsóbbak lesznek. Nálunk ez sajna nem divat... De ki tudja.

majd ha itt lesznek, okosabbak leszünk...


Most nézem, h benéztem az euro jelet és dolcsi irtam korábban. Na ezt most javitom. Tehát korábban $=euro :)

[Szerkesztve]

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#4366) [Anduriel]


[Anduriel]
aktív tag

Nézegetem nagyon ezeket a Vostrokat, és elég jó áruk van USD-ben. Mivel ismerős most ment ki Amerikába 1 évre arra gondoltam, hogy esetleg küldenék neki pénzt, ő ott megvenné és hazapostázná. Mennyire járható ez az út, garancia itthon is érvényes-e, és az interneten összeállított gép ára tartalmazza-e az amerikai áfát(mert 1023$ért nekem gyanúsan olcsó az általam összeállított gép(Vostro 1400,T7300,2GB,8400GS,2év gar)), szállítási költség kb. mennyi lenne :F Tudna valaki segíteni :F , mert ha meg lehetne oldani akkor sokkal olcsóbban kijönnék.

[Szerkesztve]

''Az egész világ félreáll az elől, aki tudja, hogy merre megy.''

(#4367) Palika71 válasza [Anduriel] (#4366) üzenetére


Palika71
őstag

Szerinte, jobban jársz, ha felhívsz egy Dell szakszerívzt, és megkérdezed.
Sokára téved ide olyan, aki pont illetékes benne.

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#4368) Quent1n válasza [Anduriel] (#4366) üzenetére


Quent1n
senior tag

Csak nekünk magyaroknak gyanusan olcsó, mert mire ideér szépen felmegy az ára... :(
Ott annyi az annyi.

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#4369) Palika71 válasza Quent1n (#4368) üzenetére


Palika71
őstag

Persze mégiscsak vicces az, hogy egy komolyabb notinál belefér az is az árkülönbségbe, hogy megveszed a repjegyet az USA-ba, elmész a gépért, és hazahozod a táskádban... :)

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#4370) #16820480 válasza Quent1n (#4365) üzenetére


#16820480
törölt tag

ha jól emlékszem, akkor erre az lehet a magyarázat, hogy a Dell hivatalosan nincs jelen nálunk. ezért is nem működik itthon az összerakom a webshopban és postázzák. bár nem biztos, hogy közvetlen ez van hatással az árakra, de el tudom képzelni.

de ha megnézed, akkor a többi márka gépei i elég szegényes választékban kaphatóak itthon, egy-kettőt leszámítva nem nagyon lehet konfigurálni sajna...

(#4371) Palika71 válasza #16820480 (#4370) üzenetére


Palika71
őstag

Már miért nem működne?
HUMANsoft.hu
Olyan alkatrészekből állítod össze a notit, amilyenből akarod. (meg amiből választhatsz, ami azért ad lehetőséget ''néhány'' variációra)

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#4372) #13908736


#13908736
törölt tag

Hy!

Az lenne a kérdésem, hogy ha németben veszek egy 1520as Inspriont, arra tudok majd magyar Windowst/Lnuxot rakni? És a BIOS nyelvét is át tudom majd állítani angolra? Az új 1520asokkal van már vkinek tapasztalata?

(#4373) Quent1n válasza #13908736 (#4372) üzenetére


Quent1n
senior tag

Hi!

Természetesen magyar oprendszert tudsz rakni majd a gépre. Bios témakörben már nem vagyok ilyen biztos, de sztem lehetséges. Mivel nálunk még nem kapható sehol ez a gép igy tapasztalat sincs nagyon, sőt sztem egyáltalán nincs. Itt egy külföldi teszt, ennyivel tok igy hirtelen szolgálni, de sztem van még 1-2 irás a notirol.

[link]

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#4374) Hangesz27


Hangesz27
csendes tag

hello mindenki!

én spec azért írok ide, mert találtam a barátom egy hírdetést (pontosabban 3-at is egy felhasználótól) amik szerintem irrálisan olcsók: http://www.expressz.hu/advertsListByUser.do?rid=1&uid=543805

emelett teljes gari is lenne rá... csak azért kérdem, hogy ez fake-e, mert elvileg az én lapotopomat venné meg de rávan kattanva ezekre az árakra (ki nem:)) és azért is kérdezem mert máshol ezek használtan sűrgőssen eladóként is 65k-val drágábbak voltak ehhez képest.
+ még nekem az is gyanus hogy majd 1 hónapja fennvannak és eddig nemvitték el ezeket ilyen áron (persze lehet, hogy teljesen korrekt a hírdetés, de akkor mitől van beszerzési ár alatt újjonnan)

ennyi voltam... üdv!

(#4375) Quent1n


Quent1n
senior tag

Egy olyan kérdésem lenne, h az Inspiron 6400 -asnak mennyire nehéz kicserélni a fedlapját? Megoldható házilag? Mert ugynézki leendő notimhoz tok szerezni egy Cabon Cover fedlapot.

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#4376) [Anduriel]


[Anduriel]
aktív tag

Na közben utána néztem ennek az amerikából rendelgetős dolognak, és sajnos a Dell honlapján található árak nettó árak(az áfa államonként változik), és a szállítást(hajóval) sem tartalmazza, és még erre jönne még a posta ára hazafelé. Bár gyanítom így is megérné, de azt hiszem megvárom milyen áron fog megjelenni itthon és utána döntök.
Elvileg ebben a hónapban már lehet majd kapni.

''Az egész világ félreáll az elől, aki tudja, hogy merre megy.''

(#4377) Palika71 válasza [Anduriel] (#4376) üzenetére


Palika71
őstag

Neked nem küldtem Vostro árakat?

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#4378) amol válasza polip (#4364) üzenetére


amol
addikt

Akkor rendben, még van remény. Azt hittem már megérkeztek.

Quentin! HRP-nél (ill. sztórnál) van színes fedőlap és 9 cellás akksi is. A fedőlap nem csere, rá kell pattintani.

A bios nyelve elvileg minden gépen angol, nem?

Aki külföldről (usa) szeretne hozni gépet, javaslom nézze meg a svájci árakat is, hasonlóak és mégis közelebb van. Garancia: ha nem itthon veszed, akkor csak szervízgarancia és nem bővíthető.

[Szerkesztve]

(#4379) amol válasza Palika71 (#4377) üzenetére


amol
addikt

Nekem sem :DDD

(#4380) [Anduriel] válasza Palika71 (#4377) üzenetére


[Anduriel]
aktív tag

Nem, de ha tudsz akkor ne tarsd vissza magad ;)

''Az egész világ félreáll az elől, aki tudja, hogy merre megy.''

(#4381) amol válasza amol (#4379) üzenetére


amol
addikt

Ha Humansoftos árakra gondolsz, azt bárki kap aki regisztrál náluk. Viszont lehet, hogy aki viszonteladó az jobb árat kap. Remélhetőleg, ugyanis elég drágák a náluk konfigolt gépek.

(#4382) Quent1n válasza amol (#4378) üzenetére


Quent1n
senior tag

A notebookstore -nál se 9cellás akksit se fedlapokat nem látok a honlapjukon. HRP nél (hrp.hu) se láttam, de lehet h nem kerestem elég alaposan. A fedlapot tehát csak ra kell pattintani a gépre, nem kell semmit cserélni? Garit nem veszélyezteti megcsinálhatom én magam is?

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#4383) amol válasza Quent1n (#4382) üzenetére


amol
addikt

Én úgy tudom csak rápattintod. Múltkor néztem HRP-s árlistát, volt rajta akksi és fedőlap is, mindkettő normális áron, de szerintem egyszerűen hívd fel őket, rendesek.

(#4384) Quent1n válasza amol (#4383) üzenetére


Quent1n
senior tag

Fedlapot most ugynézki a Mammutban lévő notebook.hu üzletben veszek brutto 5800 ért. 9 cellás akksi még ráér, csak azért emlitettem, mert nem értem miért nem lehet alapbol ezzel kérni a notikat, miért csak külön lehet megvenni. Külföldi tesztekben szinte mindenhol alap, h 9cellás a noti akksija, illetve az emberek is azzal veszik. Nálunk meg vegyem meg 6 cellással aztán vegyek még mellé egy 9est, egy valag pénzért gondolom. Sztem sokkal egyszerübb lenne ha legalább ennyit el lehetne dönteni, h milyen akksival kérem alapból. Ez a fedlap dolog amugy azért kezdett el érdekelni mert láttam képeket 6400asrol Carbon Cover -el s igencsak mutatos sztem. 6rugot megér nekem, h picit jobban legyen védve illetve kicsit jobban nézzen ki. :)

[Szerkesztve]

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#4385) Palika71 válasza [Anduriel] (#4380) üzenetére


Palika71
őstag

Hiába egisztrálsz a humansoftnál, egyenlőre nem adja ki az árakat.
A végfelhasználói árajánlatot elküldtem az e-mail címedre.

amol: Neked is!

MOD: egy Vostro 1400 és egy Vostro 1500

[Szerkesztve]

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#4386) amol válasza Palika71 (#4385) üzenetére


amol
addikt

Hálás köszönet!
Nem is rosszak ezek az árak. Magyarul tehát kisker is?
Ezek szerint a 14-es is kérhető nvidiával... hmm...

Most vettem észre, hogy nincsenek tőlem 10 percre gyalog, lehet hogy elnézek hozzájuk hátha okosabb leszek. És én még azt hittem a HRP közel van :D

(#4387) Palika71 válasza amol (#4386) üzenetére


Palika71
őstag

Ha okosabb lettél, oszd meg velünk!

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#4388) amol válasza Palika71 (#4387) üzenetére


amol
addikt

Oké. Esetleg holnap.

(#4389) gollum válasza Quent1n (#4384) üzenetére


gollum
tag

Sziasztok.

Quentin.
Ezt -> [link] vedd meg, korrekt ár. Ha már ilyet vettél, én nem ajánlottam volna, főleg nem boltban újonnan.
Nézd azt az oldalát is, hogy a kilenc cellás aksival is, 1 óra után elkezdhetsz konnektor után kutatni...
Ha használtan vettél volna, mondjuk ezt [link], vagy bármely másikat, kb. 60-80 $-ért veszel hozzá + 2 év garit, esetleg bill. csere magyarra, 8k, és meglett volna ua. a géped 220-ból, ha nem alkudsz belőle... :D De ennyiért, sőt 160-180 körül már vehettél volna egy d620-ast, antiglare kijelzővel, mondjuk ezt [link], akkor lenne egy jó géped, nem műanyag, és amire neked kell, arra tökéletes a GMA950 is, nekem 8MB!!! memóriával mindent visz... Félreértés ne essék, nem akarom leszólni a 6400-ast, consumer kategóriában jók, de nehezek, stb., meg persze az ár-érték arány...
Azért kívánom, hogy legyen hozzá sok szerencséd, meg örömöd benne! :C
Én egy 9400-ast gyűrtem 1 évig, halk, stabil, gyors, de nehéz volt, rövid aksiidő, és nem használtam ki a go7800, 256-os vga-ját, nem is játszok, azért cseréltem d420-ra, 1,4kg, 3-5 órás üzemidő, a töltőjét nem is hordom...
Egyik fórumon olvastam, hogy az ember vesz egy notebookot, azután másodjára vesz egy olyat, amilyet szeretett volna... IGAZ. :C

sheratan.
A touchpad-et ki lehet kapcsolni biosban, ami minden dellnél angol.

Hivatalos hírek szerint a dell nem tudja teljesíteni az eddig megrendelt vostro példányok időbeli leszállítását, több megrendelést ''véletlenül'' töröltek. A júliusan!!! megrendelt példányok teljesítését 1 hónap késéssel, azaz szeptember végére igérték a beszállítókra hivatkozva. Ha figyelembe vesszük az utána történt megrendeléseket, úgy saccolom, hogy a boltokba november végén, december elején érkeznek az első példányok.
Persze karácsonyra biztos lesz. :D

Üdv.





[Szerkesztve]

(#4390) amol válasza gollum (#4389) üzenetére


amol
addikt

Az akksinak kb ennyi az új ára is.

(#4391) Quent1n válasza gollum (#4389) üzenetére


Quent1n
senior tag

Ő nemtom én idáig ahány tesztet olvastam mindenhol azt irtak h 6 cellás akksival max. energiagazd. emllett. 2,5 - 3 orat kibir. Jatek mellett meg kb masfelet. Azért vettem ujonnan mert ez olyan elvi dolog nálam. 1. notim, 3év garral. Van ra lehetöség h megvegyem, igy belevágtam. Egyébként igy lesz az enyém 275 körül 2 giga rammal win xpvel antiglare kijelzövel, C2D procival, és X1400s karival. Ezekben a parameterekben jobb mint az általad linkelt noti. Ha számolunk.

- +1gb ram 13k
- antiglare kijelzö 5k
- C2D proci. hát ezt nem tom csak saccra mondjuk egy 10 - 15el csak többet ér mint a sima CD
- X1400 as szintén drágább. Legyen 10k +
- plussz a garibövités ami egy 20rugo tuti van + 2évre
- bilcsere ugye ahogy irtad 8k

Ha ezt igy összeadom akkor kb. 80 - 85 ezer forint plusszköltség plussz a szaladgálás kijelzöcsere után, na meg ugye munkadij is plusszba. Rambövités meginnt futkosás. Igy már nem éri meg nekem annyira. Nemsoká megyek is átvenni a gépet. Sztem ilyen árba ujonnan, jobb gép nemigen van. Vecsési vagyok tehát nincsenek a szomszédban a boltok. PL. notebookstore is 1ora utazás min.

Amire kell nekem az főként munka mondjuk olyan 70% ban (mm director, flash, dreamweaver, corel, ps) de szükségem van arra, hogy néha igenis kikapcsolodjak egy kis játékkal (CS:S, KOTOR stb.) ahol épp vagyok. Igy az X1400 -as kari elég jo kompromisszumnak tünik. Ahhoz képest h a gép müanyag, nem rossz, sztem ár/értékben is elég jo, mert 270ért ilyen felszereltséggel 3 év garival antiglare -es kijelzövel nemtok jobb notit. Az h nehéz az relativ dolog. Hátitatyoban lesz, meg azért nem vok egy olyan kis darab ember, szoval el birom majd. Ha meg gáz lesz, majd gyurok még karra meg hátra. ;) :D

Lehet h majd a masodik notim üzleti célu lesz, akár egy latitude. Majd kiderül. 1. notinak egy olyat akartam ami kicsit mindenre jo. Akkuidö amugy nem hat meg annyira, mert a legtöbb helyen lesz 220. Ha meg nem akkor energiagazd. és csak kihuz 2-3 orat valoban. Vagy max veszek egy ilyen 9cellás akksit hozzá.

[Szerkesztve]

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#4392) amol


amol
addikt

Mégis elballagtam HS-hoz. Vásárolhat náluk magánszemély is, de csak azok a gépek vannak jó áron amik raktáron vannak, külön grafikásat nemigen tartanak, azt konfigolni kell jóval drágábban. D630 van raktáron, a többire legalább 3 hetet kell várni, Vostrora még többet. D830-ból nem lesz náluk nagy választék, Inspiront nem tartanak.
Nem biztos hogy a legnagyobb guruval beszéltem, mert azt mondta hogy a D6xx igenis sztereó, és van valamilyen hardveres hdd védelem is ami parkolja a fejet esés esetén mint pld ThinkPad, Tecra, Lifebook esetében. Nem győzött meg, fényt tudnánk ezekre deríteni?

(#4393) #16820480 válasza gollum (#4389) üzenetére


#16820480
törölt tag

Egyik fórumon olvastam, hogy az ember vesz egy notebookot, azután másodjára vesz egy olyat, amilyet szeretett volna... IGAZ.
ezt eddig én is megerősíhetem! :D most készülök második gépet venni, remélem ez már még jobban passzol az elképzelésemhez.

a touchpadet gyorsgombbal lenne kényelmes kapcsolgatni, mert azért nem a legjobb mindig újraindjtgatni, amikor lehúzom az egeret, vagy visszadugom :) szoftverrel meg lehet oldani vajon, ha másképp nem?

amol: az a vinyó védelem én is úgy tudom, hogy van a Latitude szériában (sőt, elvileg a Vostroban is), bár nem tudom pontosan olyan-e, mint a TP-ek esetében

[Szerkesztve]

(#4394) Palika71 válasza gollum (#4389) üzenetére


Palika71
őstag

Remélem, nem lesz igazad.
A gépemet szeptember 13.-ára igazolták vissza...

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#4395) alabaj válasza amol (#4392) üzenetére


alabaj
csendes tag

A D630-ban egy hangszóró van beépítve. A Dell-es Strike Zone technológia csak a hardveres védelem látja el a merevlemezt és nem kapcsolja le a fejet. Minden technikai leírás elérhető a support.dell.com oldalról.

(#4396) Palika71 válasza amol (#4392) üzenetére


Palika71
őstag

Hát, ha a D6xx -nél, pl. a D630-ra gondolsz, akkor abban természetesen van HDD védelem. De ezt írják is a dell.hu-n.

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#4397) amol válasza alabaj (#4395) üzenetére


amol
addikt

Én is így tudom, ő mégis mást mondott.
Azért jobb lenne ha a fejet is lekapcsolná.
Méretes állat lehetett aki kitalálta hogy elég egy hangszóró 2007-ben. Biztos nem fért volna el. Vagy ha egy gép bc, akkor már tilos rajta zenét hallgatni?


[Szerkesztve]

(#4398) alabaj válasza amol (#4397) üzenetére


alabaj
csendes tag

.

[Szerkesztve]

(#4399) Palika71 válasza gollum (#4389) üzenetére


Palika71
őstag

Sőtt, éppen az imént, a Dell inc. is visszaigazolta.

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#4400) #16820480 válasza amol (#4397) üzenetére


#16820480
törölt tag

így van, nekem is ez a bajom a Latitude szériával, illetve az svideo hiánya, bár ez még nem lenne akkora gáz... :(

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.