Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#4551) radamsky


radamsky
senior tag

üdv

hamarosqn belépek a dell táborába egy Vostroval
1000-en filoztam mert olcsonak tünik, de lehet hogy 1500-as lesz, árban nincs nagy különbség, és ha igaz amit a dell.com honlapján irnak akkor még azelőtt megkapom mig visszajövök hun-ba. Remélem tartják a határidőt:) szépen össze lehet állitani a konfigot, nagyon tetszett ez a dolog. Igaz a nagy része üresen maradt.)

Ha nem lesz teszt akkor majd irok egyet a logoutra:)

(#4552) Admiralis


Admiralis
csendes tag

Van itt Latitude D620 vagy 630 talajdonos? :R

(#4553) cucka válasza Admiralis (#4552) üzenetére


cucka
addikt

van

(#4554) bwoay válasza Admiralis (#4552) üzenetére


bwoay
nagyúr

sőt, D620 és D630 tulaj is van, muhháháháhá :B

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#4555) Palika71 válasza radamsky (#4551) üzenetére


Palika71
őstag

Mikor rendelted, és mikorra ígérték?

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#4556) Palika71


Palika71
őstag

Az optimista vállalkozó: [link]

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#4557) bwoay válasza Palika71 (#4556) üzenetére


bwoay
nagyúr

ja, hogy az nem villámár, hanem fixár :))

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#4558) Quent1n válasza Palika71 (#4556) üzenetére


Quent1n
senior tag

Mitől olyan full high-end ez a gép? :U
Ráadásul csak egy év garral? 400 rugoért már a 3év a minimum. :)
Amugy tleg optimista, de jo kis hirdetés! :D
A legjobbat ezen röhögtem:

''minden új játék zökkenésmentes futtatására képes, maximum grafikai beállítások mellett'' :D :D

[Szerkesztve]

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#4559) blackmoto


blackmoto
senior tag

Nos két nap használat után az eddigi tapasztalatok, és a kialakult vélemény:

DELL Inspiron 1501

Sempron 3500+ 1,8GHz 512 L2 533FSB, 2x512MB RAM dual channel 533MHz, ATI Xpress 1150 256M, 80GB WD HDD, DVD-RW Super-multi, 3in1 kártyaolvasó, WLAN, 4 USB, VGA, ExpressCard

First of all, mivel hogy erről sehol nem találtam érdemi infót és hátha mást is érdekel. Az Ati Xpress 1150 3D teljesítményét illetően az NFSU2 1024x768-ban (a képet kinyújtja) akadásmenesen szalad az előre definiált 4 grafikai részletességi szintből a 2-esen. Ami bőven jó. Azt nem tudom mért nem enged valami wide felbontást. Ez a játék elvileg tudja nem? Driver az van fenn, amit cd-n adtak mellé.

Van XP-hez és Vistához is a cd-n 32 és 64 bitesekhez is driver mindenhez.
A Vista Home Premium is frankón megy rajta. Viszont még sajnos elég instabil; pl. suspend módból való visszatéréskor a kijelző össze-vissza villog, illetve netezés közben is többször megfagyott, úgyhogy le is kaptam, és a felugrott a saját legális XP Home.

Egyébként kipróbáltam rajta a Linux Mint 3.0 Cassandrát (ez a kendvenc distrom, ebben minden minden megy, ami napi felhasználáshoz kell, (net, filmek, mp3, cd-írás, ... ja, és Ubuntu 7.04 alapokon, azzal kompatibilis) is, ezzel is műxik minen alapból, még a kártyaolvasó is. Igaz a WLAN-t nem tudom kipróbálni, arra ez a mondat nem vonatkozik. Illetve az alap telepítéssel (semmi hackelés) a kijelző fényerejének billentyűkkel való babrálása még nem tökéletes. Be tud ragadni a minimum fényerőre. A Beryl pedig nem hajlandó menni szintén ezzel az alap telepítéssel az alap opensource driverrel. Fehér képernyő az ablakkezelő-váltás eredménye. Szóval ezen még dolgoznom kell. (Restricted drierrel eleve nem megy, mert az meg nem engedi a composite kiterjesztést.)

Ennyi, az XP stabilan gyönyörűen fut, igaz ez csak 32-bites verzió.
A gép nagyon halk. A venti ha működik, akkor kicsit mintha sinusos jelleggel változtatgatná a fordulatszámot, de kis különbséggel és nem mondanám, hogy zavaró. Ebben a hűvös (25°C-os) szobában :D netezés közben gyakran még le is kapcsol pár percre. Ilyenkor a vincsi épp hogy hallatszik. (most sem megy, ahogy ezeket a sorokat írom)
A leghangosabb alkatrész a dvd-rw, ami huzamosabb használatnál azért felmelegíti a bal kéz alatti területet, de nem vészes. Olyan fincsi kézmeleg. Mondjuk dvd-pörköléskor nem szokásom mást is csinálni a gépen. :P A jobb oldalon ugyanez a helyzet a vincsivel, de ez ''sajna'' csak a billentyűzet mellett melegíti a burkolatot, így télen nem fogja melegíteni a fázós kezecskémet. ;] A venti kézmeleg levegőt fúj, és nem csinál hurrikánt, úgyhogy nem fogok izzadni tőle.
A touchpad jól használható, de nem lenne rossz, ha a kijelzőhöz hasonlóan 16:10-es lenne az arány, mert bizony átlósan áthúzva a kurzort nem az egyik sarokból jut a másikba. :U Viszont mindkettő ''gördítősáv-terület'' jól használható.

A kijelző fényes felülete tükröződik igaz, de ez a szobában nem zavaró. Nem háttal ülök az ablaknak. Ettől zavaróbb a fekete, illetve egészen sötét felületek ''színátmenetessége''. Lefelé egyre világosabb. De ezt olvastam más notikról is, nekem ez az első, szóval összehasonlítási alapom nincs. Sötét képet nem érdemes berakni háttérbe, illetve a kezelőfelület színei nem egészségesek sötét tónusokkal. Most már megszoktam.
Az alapbeállítással fakók a színek, de a Catalysttal könnyen be lehet állítani, hogy jó legyen. Nagyon éles, és kontrasztos a kép. A gombokkal állítható fényerő nagyon hasznos, és jól is használható, ráadásul elegendő is, maxon már kisüti a szemem, amihez jól illik a kis smiley, ami ilyenkor már egészen sötét napszemcsit húz. 8)
A hangszóró nagyon jól szól, szépen tisztán. Persze max hangerőnél azért hajlamos tozítani, de az már bántó is a gép előtt ülve. Mélyhangot ugye nem feltétlen kell keresni... De Skype-ra pl, tökéletes.
A billentyűzet nagyon jó, halk és a nyomáspont is megfelelő. Nem is melegszik, legalábbis nem tűnt fel, nyugodtan mondhatom, hogy nem produkál zavaró melegedést a billentyűzetnél.
Amiről még nem írtam az maga a készlékház, ami nagyon profin van összerakva, igaz hogy műanyag, de ez egyáltalán nem érezteti magát. A fehér keret direkt pofás rajta. Semmi illesztési hézag, nincs semmi gagyi műanyagérzet amit sokan kifogásolnak a consumer kategória némely gyártóinál.

Ha valami kimaradt, vagy valamire még kíváncsi valaki, nyugodtan lehet kérdezni, biztos van ami nem jutott eszembe, meg most időm se lenne folytatni. :B

Számomra tökéletes választás volt, és remélem nem fog ez a vélemény változni. Nekem nagyon sokat nyomott a latba a 3 év teljeskörű garancia.

(Ja és az e-betűs bolt, ahonnan rendeltem, az is korrekt volt. Kedden 13:06-kor leadtam a rendelést, és szerdán 13-kor itt volt a gép Baján a szobámban. :C )

(#4560) blackmoto válasza blackmoto (#4559) üzenetére


blackmoto
senior tag

Annyi javítást eszközölnék, hogy ugyan elszalad az NFSU2 játszható formában 1024x768-ban, de 800x600-ban jobban érzi magát. Most hogy a fraps nevű progival kipróbáltam rendesen játék közben nem csak belepillantva a városi cirkálásba, láttam az fps-ek közötti különbséget. Azért nem mindegy, hogy miről indul lefelé: 25, vagy 45 fps. Ezt az apróságot nézzétek el nekem. Valahogy nem a játék érdekelt ebben a 2 napban elsősorban... :B

Mindezt csak azért írom ide, mert nem mindenki ismeri azokat a játékokat, amiket általában olvasni a hsz-ek között, hogy ''Ez+ez vajon megy ilyen-meg-ilyen integrált karival?'' Pl. én se játszok CS-el, éshasonlók. Még csak nem is láttam, szóval remélem ezzel segítek a hozzám hasonló érdeklődésű emberkéknek.

(#4561) radamsky válasza Palika71 (#4555) üzenetére


radamsky
senior tag

Amcsiba veszem meg:))
holnap megrendelem és ha minden igaz szeptember 1.-én a papánál:)) mondjuk van még 10 napjuk hogy elkapjam:) utána már jövök haza

(#4562) radamsky válasza Palika71 (#4556) üzenetére


radamsky
senior tag

elég optimista:)))

ha ennyiért elmegy égnek állna a hajam

(#4563) vricsi válasza blackmoto (#4560) üzenetére


vricsi
tag

Szia!

Hasonló noteszem van mint neked csak más procival, meg :((( Vista Home Basic :(((-el.
A plusz egy giga még nem jött meg így 512 van benne. Alaphangon a videokari 64mb-s, hol tudom állítani hogy nagyobb legyen? Setupban nem találtam ilyet....

Másik kérdésem az akksi idejére vonathozik. Első töltés 16 órán keresztük volt, de az első használatot nagyon rövidnek találtam, cca 1 max 1,5 óra..... Semmi extrát nem csináltam. Mondhatni pár újraindítás volt meg egy passziánsz....

Várom válaszod!

Üdv R.

(#4564) blackmoto válasza vricsi (#4563) üzenetére


blackmoto
senior tag

Az enyémben csak egy 29 Wh-ás 4 cellás akksi van, de erre a tálcaikon 2,5 órát ír ki, ha teljes töltöttségnél kihúzom a tápot és a fényerő 3-ason van. Egyszerű szövegszerkesztés, vagy internet (flash-animok nélkül!) lehet menne is ennyi ideig, még nem próbáltam.

A tiedben gondolom minimum a 6-cellás van úgy, hogy erről nem tudok nyilatkozni. A 16 óra töltés ezeknek a Li-Ion akksiknak már nem kell. Töltheted össze-vissza. Ha feltöltődött, az elektronika úgy is kikapcsol, nincs csepptöltés, mint a NiMH-os akkuknál. A lényeg, hogy ha lemerül és a gép kikapcsol akkor ne hagyd töltés nélkül, mert tovább merül (önkisülés vagy mi a neve, ha nem így pontos, akkor majd vki okos kijavít) és az már nem használ neki! Normál újkor kapacitását kb. a 4. töltés után fogja hozni.

A vidkari által lefoglalt memória függ a telepített redszermemóriától, nem állítható biosból.
Az enyém 128-at vesz el, mert a Sajátgép/Tulajdonságok lapon 896MB-ot ír rendszermemóriának.

[Szerkesztve]

(#4565) Quent1n válasza vricsi (#4563) üzenetére


Quent1n
senior tag

Nekem 6400asom van. 1szer nem töltöttem 16 orán keresztül, mégis megy annyit mint az amelyiket töltötték. Én ugytudom h ez a 16 ora dolog, egyáltalán nem olyan fontos mint ahogy azt sokan beállitják. Pl. én megkérdeztem az eladotol h kell e 16 orat tölteni. Aztmondta igen. Kérdeztem miért? Hát h az akkumulátor elérje a max. kapacitását. Kérdezem ezt honnan veszi, hol olvasta, vmilyen szaklapban? Hát csak mondták neki.....

Én ugy vettem észre hogy inkább csak megszokásbol mondják ezt a 16 ora dolgot. De látom te azt irtad, hogy töltötted mégse bir sokat. Kérdés: Milyen akksid van a notiban? Mert ugytom az 1501 -eseket is lehet többfélével kapni. 4,6 esetleg 9 cellással. Mondjuk amit irtál üzemidö az elég kevés igyis-ugyis. Probáld meg lemérni pontosan h mennyi. Egy 6cellás akksival külföldi tesztek szerint 3,5-4 orát el lehet érni. A videokari tudtommal 3d -s alkalmazások futtatásakor magátol levesz még memoriát ha kell neki.

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#4566) vricsi válasza blackmoto (#4564) üzenetére


vricsi
tag

Szia!

Megnéztem az akksimat az enyém is Wh29-es. :((
A proc típusa: AMD TURION 64x2 TL-50

A vidkaris dolgot kicsit nem értem. Hogy érted, hogy a telepített rendszermemóriától függ?
Ha beleteszem a plusz 1 gigát akkor többre lép vagy windows installkor kell megadni???

Köszi az önkisüléses tanácsot mert zéró szuflával a fiókban volt mert megyek holnap nyaralni.... :)

Köszi és Üdv!

(#4567) Vadafak


Vadafak
tag

Sziasztok
Tegnap vettem egy Dell inspiron 6400-at.
Nagyon tetszik csak egy a gondom vele, nem tudom bekalibrálni a monitort pedig fönt van a drivere (intel 945gm) de ott semmit se lehet beállítani ... egyedül csak a billentyűzeten tudom növelni ill csökkenteni a fényerőt.
Nem tudtok vmi drivert?! Iszonyatosan idegesít hogy ennyire fakók a színek a képernyőn.
pls help

(#4568) vricsi válasza radamsky (#4551) üzenetére


vricsi
tag

Szia!

A dell.hu-n néztem a két konfigot árak nélkül. Első ránézésre az vostro1000-es nem sokkal tud többet mint az én 1501insp-om, viszont a vostro 1500 elég ütősnek hangzik. Árakat nem néztem, de sztem mindenképp 1500as legyen.

Üdv R.

(#4569) radamsky válasza vricsi (#4568) üzenetére


radamsky
senior tag

amire nekem kell arra az 1000-es is elég:) nincs 500 dollár ami 100 ezer alatt van
de az 1500-ast akarom megvenni ;] az meg 140 ezer alatt lesz

amelyiket megkapom idöre az lesz :D sajnos nekem idö meg van szabva. Elvileg jövök haza:)

(#4570) blackmoto válasza vricsi (#4566) üzenetére


blackmoto
senior tag

A gépben levő memó mennyiségétől függően önkényesen foglal magának. :D Gondolom a max 2 gigánál vesz el 256-ot.
Azon csodálkozom, hogy a Turionnal is társítanak ilyen akksit. Azzal elég gyengus lehet a használati idő. Olyan gépet eddig csak a 6-cellással láttam neten. :? Gondoltam, hogy csak a Sempronhoz adnak ilyet, költségcsökentés gyanánt.


[Szerkesztve]

(#4571) vricsi válasza radamsky (#4569) üzenetére


vricsi
tag

Ha nem indiszkrét a kérdés milyen forráson keresztül szerezed be a cuccot?
Talán kint vagy?

Üdv?

(#4572) vricsi válasza blackmoto (#4570) üzenetére


vricsi
tag

Én is erre gyanakodtam vidkari ügyben. Van egy Toshiba notesz is a családban ott tök jól lehet állítani biosban. Ezért volt meglepő....
Meg szeritem jobb, ha én döntöm el mikor mennyi legyen...

Akku időre reggel néztem, hogy tötlés után első indításkor kiír 98% 1:36 perc, majd ha minden program betöltődött és alap esetben 96% 1:51 perc volt a legtöbb. De 2 óra fölé nem ment egy pillanatra sem :((( Mondjuk még csak kétszer volt töltve, tehát valamelyest javulhat, viszont ha belekerül a plusz 1 giga ugyanott leszek ahol a part szakad.... :(

Köszi az infókat!

Üdv R.

(#4573) Deathjay^


Deathjay^
tag

Votlam valamelyik nap Pesten a DELL-nél és hallgattam az érdeklődők kérdéseit és az eladó válaszait. Volt egy olyan kérdés, hogy mi a különbség az AMD-s és az Inteles processzoros kiszerelés között. Az eladó válasza az volt h az Inteles nem melegszik annyira és egy nagyon picivel jobb. Most engem az érdekelne, hogy ebből mi igaz., tapasztalatok alapján.

xbox ONE gamertag: DeathzOor

(#4574) Quent1n válasza vricsi (#4572) üzenetére


Quent1n
senior tag

Igazábol ez a te döntöd el dolog nem sokat ér, szerintem. A videokarik általában 256 megánál többet ugyse használnak ami meg bőven elég, ráadásul többet ugyse képes a többség kihajtani. Épp a minap volt egy cikk itt a ph -n egy 1gigas 8600GT -ről. Nagy parasztvakitás, az egész. Szoval szerintem ez nem negativum. Ha jatszol eldönti a kari mennyi memo kell, enki és aszerint levesz. Mivel ha jol olvastam 512 ramod van igy 128 -nál nem hinném h többet levesz ami rendjén is van. Szerintem. A plussz memoriával azért nem fog drasztikusan csökkeni az igy is mondjuk elég alacsony üzemidő. Nem fogyasztanak vmi sokat. Esetleg elgondolkozhatnál egy 6cellás akksi beszerzésén. Tudom, h nem 2 fillér de talán nem is olyan drága. Sztem olyan 20ezer körül lehetnek igy elsöre. Ugytünik egy kicsit belenyultál, bár az igaz, hogy 2magos procival szerelt notit ilyen gyengus akksival árulni bűn.

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#4575) blackmoto válasza Quent1n (#4574) üzenetére


blackmoto
senior tag

Én is azon csodálkoztam, hogy Turionnal van neki ez az akksi. Én úgy vettem meg, hogy ezt a kompromisszumot vállaltam. Most egy jó darabig nem lesz szükség az akksira, ezért csak úgymond a ''szünetmentes tápegység'' szerepét tölti be. Ha meg netán úgy alakulna, hogy hurcolásznom kell, akkor majd inkább egy 9-cellásat beújítok, ha megengedhetem magamnak. Valahol azt olvastam, hogy nem sokkal drágább, mint a 6-os.

(#4576) blackmoto válasza Deathjay^ (#4573) üzenetére


blackmoto
senior tag

Pontosan milyen gép és milyen proci? Az hogy AMD, kevés, mert a Sempronos Inspiron 1501 nem melegszik, csak amennyi kell. A kéz alatti területek egyáltalán nem melegek. Kivéve dvd-íráskor, de akkor meg nem tehénkedek a vasra. ;)

Egyébként olvasd el a 4559, 4560-as hsz-eket!

(#4577) Quent1n válasza Deathjay^ (#4573) üzenetére


Quent1n
senior tag

Ez függ attól h melyik AMD procit melyik Intellel hasonlitjuk össze.

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#4578) Deathjay^ válasza Quent1n (#4577) üzenetére


Deathjay^
tag

sajnos ezt már nem tudom, mind a kettő 2 magos proci volt. A szines Dellekről beszéltek. (nem tudom most hirtelem a számát.)

[Szerkesztve]

xbox ONE gamertag: DeathzOor

(#4579) richies


richies
senior tag

en meg mindig elamulok a ''kis'' laptopom(9400 - 2 GHz - 7900 GT - 2Gram) gyorsasgan :)
hl2,cs:s (same engine) meg tdu is olyan szepen mennek,hogy csak na :)

Rozsomak of Power

(#4580) Palika71 válasza richies (#4579) üzenetére


Palika71
őstag

Én is elámulok a 9400-as méretein, súlyán, melegedésén, fogyasztásán... :)

[Szerkesztve]

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#4581) PC-Style válasza Palika71 (#4580) üzenetére


PC-Style
tag

Természetesen szabad irígykedni... ;) Ekkora kijelzővel és teljesítménnyel igenis normális dolog a fogyasztás és némi hőtermelés, bár ez utóbbi nem is annyira igaz! ( persze ezt csak a sajátom vonatkozásában mondhatom: Inspiron 9400/E1705) ;)

(#4582) PC-Style válasza Palika71 (#4580) üzenetére


PC-Style
tag

Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen laptopot nem igazán a mobilitása miatt veszik az emberek, hanem egy asztali gép kiváltására, mindemellett megmarad a ''mozgás szabadság'' is jórészt!
Apropó! Ha érdekel valakit esetleg egy ilyen masina: [link]

(#4583) klambi


klambi
addikt

1 Latitude x300 ashoz keresek drivereket néhány van de pl a bluetooth-hoz ninics meg nem toom hogy jók azok a driverek, nem tudtok1 linket adni hogy honnan tudom letölteni őket? :Y :W

"Mond szépen angolul: Gyors róka!"

(#4584) Deathjay^


Deathjay^
tag

''Dell WXGA TrueLifeTM aktív mátrix kijelző 1280 x 800 képpont felbontással'' MIt takar pontosan az TrueLifeTM kijelző? :F

xbox ONE gamertag: DeathzOor

(#4585) Quent1n válasza Deathjay^ (#4584) üzenetére


Quent1n
senior tag

A TrueLife a Dell elnevezése a saját csillogós, azaz GlareType kijelzőire.

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#4586) bwoay válasza Quent1n (#4585) üzenetére


bwoay
nagyúr

hmm, én meg aszittem, hogy a GlareType elnevezés a Dell sajátja :B

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#4587) klambi válasza klambi (#4583) üzenetére


klambi
addikt

?

"Mond szépen angolul: Gyors róka!"

(#4588) Quent1n válasza klambi (#4583) üzenetére


Quent1n
senior tag

[link]

Xp alá ezeket találtam.

[Szerkesztve]

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#4589) almafa42


almafa42
aktív tag

Sziasztok, egy Dell 6400-am van (T7200, 1G ram, x1400), és lenne pár kérdésem.
Ki tudom-e valahogy kapcsolni a kijelzőt, valami billentyűkombinációval vagy akárhogy, mert eddig nem jöttem rá, hogyan kellene. Másik kérdés pedig, hogy Skype-on ha beszélni szeretnék, csak befelé jön a hang, kifelé nem. Nem tudom van-e egyáltalán integrált mikrofon a gépben, mert ha a bemenetbe rákötök egy mikrofont akkor megy minden rendesen. Valaki plz halp akinek ilyen gépe van. Előre is köszi
Ja, és még1 utolsó kérdés. Árt-e a noti aksijának, ha hetekig csak hálózatról megy, és csak nagyritkán használom hálózati áram nélkül.

almafa

(#4590) Palika71 válasza PC-Style (#4582) üzenetére


Palika71
őstag

Jómagam is eladtam az asztali gépet, és a noti mellett döntöttem. Szerencsére nem kapkodtam el, különben én is egy ilyesmit vettem volna. De minnél több notit néztem meg, próbáltam ki, meg olvasgattam róluk, rájöttem, hogy nekem a 14,1'' az ideális.
Persze, ha valaki játékra veszi, akkor van értelme a ''Nagy Vas'' -nak.

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#4591) Palika71 válasza PC-Style (#4582) üzenetére


Palika71
őstag

Iszonyat-ütős játékgép! Ha nem vagyok indiszkrét, akkor mi az, ami ennél jobb (mert gondolom veszel másikat)?

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#4592) tkazmer válasza almafa42 (#4589) üzenetére


tkazmer
addikt

Tudomásom szerint nem lehet kikapcsolni, ezt a funkciót én is keresem és nem találom már egy jó ideje.
Integrált mikrofon nincs, a beépítettet nekem még mikrofonozásra nem sikerült használnom, de olyat már csináltam vele, hogy felvettem hifivel lejátszott hangot..

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#4593) Deathjay^ válasza tkazmer (#4592) üzenetére


Deathjay^
tag

lol van benne miki bemenet, de nem tudom majd használni mondjuk Teamspekhez? Hát ez érdekes lesz :O

xbox ONE gamertag: DeathzOor

(#4594) almafa42 válasza Deathjay^ (#4593) üzenetére


almafa42
aktív tag

a beépített mikrofon-t nem fogod tudni használni. már ha van egyáltalán. rá kell dugni egy 300 forintos külső mikrofont.
amúgy köszönöm a választ tkazmer, de nem örülök neki, hogy ezt írtad ;)
valaki tud esetleg valami külső programot ami egy billentyűkombinációra ki/bekapcsolja a monitort?

(#4595) klambi válasza Quent1n (#4588) üzenetére


klambi
addikt

thx..alakulnak :))

"Mond szépen angolul: Gyors róka!"

(#4596) Deathjay^ válasza almafa42 (#4594) üzenetére


Deathjay^
tag

jaj jó félreértetetm. azt hittem hogy a mikrofon bemenetet szar. a beépitett miki amugy is tré, mert a fülesen lévő mikit használom. bocsi én értettem félre.

xbox ONE gamertag: DeathzOor

(#4597) sulu1701


sulu1701
aktív tag

Hi mindenkinek

Kérném a segitségeteket!!!!!!

Némtorszagbol kapok egy notit ha minden jól megy, és az volna a kérdésem hogy mivel azon a billentyűzeten nincsennek ékezetes betük hogyan fogok én tudni ilyen betüket írni Pl.: a word-be?

A valaszt előre is köszi mindenkinek

(#4598) shev7 válasza sulu1701 (#4597) üzenetére


shev7
veterán

atallitod magyarra a billentyuzetkiosztast.

+ ha nem tudsz vakon gepelni, akkor veszel matricat es felmatricazod, vagy billentyuzet csere.

[Szerkesztve]

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#4599) #16820480 válasza sulu1701 (#4597) üzenetére


#16820480
törölt tag

a billentyűk fizikailag ugyanott vannak, csak nincs rájuk rajzolva az, hogy a magyar kiosztás szerint melyik mit jelent. szóval ugyanúgy fogsz vele gépelni, mint egy olasz, kínai, vagy akármilyen másik billentyűzettel. illetve ha zavar, hogy nem látod melyik gomb mit csinál, akkor rágravíroztathatod asszem valahol a magyar betűket, vagy kicseréltetheted a billentyűzetet magyarra (persze pénzért).

(#4600) gollum válasza PC-Style (#4581) üzenetére


gollum
tag

Ebbe igazat kell, hogy adjak, semmivel nem melegszik jobban, mint bármely más noti, a ventije pedig nagyon halk, csak susog, már amikor megy, cserébe tényleg nagyon gyors. :DD
A súlya... Hát, azért váltottam én is subra... :R

Palika, tuningellenes vagyok, sajnos nem tudom. :( (nvs.)

Sheratan, ez akkor igaz, ha vesz rá Magyar oprendszert, ugye...

sulu1701.
Ha érdekel, tudok segíteni a billentyűzet magyarosításában/cseréjében, viszonylag olcsón. Majd nyomj egy PÜ.-t, ha esetleg aktuális lesz.
Persze, csak ha dell az a kapott notebook... :D


[Szerkesztve]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.