Hirdetés

2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#15603) Maksifül


Maksifül
senior tag

D400-as laptoppal van gondom. 1,6GHz Centrino proci 768MB RAM, 40GB HDD, WinXP januári install. OP rendszer külön partíción.
Utóbbi időben néha rettenetesen belassult, ha több alkalmazás futott. Egyik nap annyira, hogy semmit nem tudtam kezdeni vele, befagyott, de úgy, hogy a feladatkezelőt sem lehetett már megnyitni, hogy bezárogassam a programokat. Lecsuktam a fedelet, hátha aa készenléti módból magához tér, de nem sikerült, fekete képernyő, semmi mozgás. Gép kikapcs.
Na, ettől kezdve nem volt hajlandó bebootolni semmilyen formában. Sem a legutóbbi jó beállításokkal, sem csökkentett, sem normál módban.. a Win képernyő megjelenése után kisvártatva pillanatra kékhalál képernyő, majd resetel a gép, és kezdődik minden elölről.

Amiket próbáltam:
- külön-külön kiszedve a két memóriamodult elindítva, hátha valamelyik rossz. Eredmény: ugyanez.
- Bootolható pendrive-ra WinXp pakolása, és arról elindítva a gépet USB-s BOOT-ra állítva a BIOS-t. Eredmény: pár mp-es pendrive működés után fekete képernyő, bal felső sarokban villogó kurzorral... semmi folytatás.
- Ugyanez megpróbálva HDD-t kiszedve. Eredmény: hiányolja a HDD-t, még akkor is, ha csak USB-t adok meg Boot-nak.
- CMOS elem kábele lehúz, visszadug, BIOS újra beállítása. Eredmény: Mintha mi sem történt volna, ugyanaz, mint a legelején.
- Memóriamodulok csatlakozóinak megtisztítása. Eredmény: Semmi újdonság.

Mivel CD-ről nem tudok bootolni, s Windowst telepíteni, mert nincs a gépben, s nincs külső oprikai meghajtóm sem. Mivel a laptop vinyót sem tudom áttenni másik gépbe, nem nagyon tudok megoldást a problémára, illetőleg arra, hogy mi okozhatja a gondot.

A cél az lenne, hogy legalább a HDD-n lévő adatokat át tudjam menteni, de a legjobb az lenne, ha találnék megoldást a Windows javítására, reinstallra, akármire...

Ha valaki tud segíteni, vagy van bármi ötlete, ne tartsa magában! Köszönöm! :R

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.