Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#41658) Petykemano válasza Malibutomi (#41657) üzenetére


Petykemano
veterán

Teljesen Így tűnik.
Nem lepődnék meg, hogy ha a továbbiakban az nvidia lenne az async compute zászlóvivője. Biztos lesznek majd benchmarkok is, amik a nyers számítási kapacitást mérik async compute használatávak hiszen hát nyilvánvalóan a raytracingre elképesztően számítási igényes és Így lehet az élményt mérni.

Adoredtv a Samsung node képességeivel magyarázza, vagy inkább mondjuk úgy, hogy nem TSMC-é.

A Maxwell és a pascal azzal nyert nagyot, hogy másfélszer magasabb frekvencián pörgött az egész gpu. Azzal biztosan sok késleltetést lehet nyerni. Kivéve persze ha sok a shader számítás, mint magas felbontás esetén. Ezért tolja ezúttal a 4K szekeret az nvidia, miközben kevés a 4k user.

A SS8N nem ér el kellően magas frekvenciát, ezért az nvidiának nem volt más választása. Ez ugyanaz, mint amit az AMD a fijivel és a vegával próbált.

Én arra számítok, hogy 1080p és 1440p felbontásokban meggyőző előnye lesz az AMDnek a 3080-nál szemben egy alacsonyabb fogyasztás mellett. Maxwell.

Most csak Fejből. Ha jól emlékszem, a 2080ti 50%-kal volt gyorsabb az 5700XT-nél. Ezt már egy 60CU-s változattal is hozhatja. Nyilván a több CU.magasabb felbontáson tudná éreztetni jobban hatását. És erre még rászámolhatsz +10-15% frekvenciát.

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.