Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC, mini PC, barebone, szerver  »  Apple asztali gépek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-31 18:13:51

LOGOUT.hu

Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#40801) cigam


cigam
félisten
LOGOUT blog

Amikor a Safari generál egy jelszót, és az nem tetszik a WEBoldalnak, akkor azt hogyan tudom módosítani? Pl a kötőjeleket kitörölni belőle?

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#40802) Czo válasza cigam (#40801) üzenetére


Czo
őstag

Van ott egy menu ha rakattintassz, ott valaszthato, hogy eros jelszo, sajat jelszo, illetve, specialis karakterek kihagyasa.

(#40803) Ear001 válasza cigam (#40801) üzenetére


Ear001
addikt

Rákattintasz valahova a boxba, felugrik egy kis menü, amiből kiválasztod, hogy saját jelszó, vagy éppen törölhetővé válik a szöveg, és úgy írod be a saját szöveged.

(#40804) cigam válasza Ear001 (#40803) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

Köszi!
A Czo által mutatott megoldás érdekelt volna. Sajna a Safari 15.6.1 verzió még nem tudja ezt a trükköt. :O

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#40805) Czo válasza cigam (#40804) üzenetére


Czo
őstag

Milyen opciok vannak nalad a menuben? Szerintem, ez, marmint hogy kerhetsz "gyengebb" jelszot, ez szerintem, evek ota van.

(#40806) cigam válasza Czo (#40805) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

Sajna a Catalina (ill. a rajta futó Safari) ennyire régi:

Nincs legördülő menü, csak igen/nem választási lehetőség.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#40807) Ear001 válasza cigam (#40806) üzenetére


Ear001
addikt

Akkor mellőzöd a használatát, és beírsz valamit kézzel. Azt is meg tudja jegyezni a rendszer.

(#40808) cigam válasza Ear001 (#40807) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

Persze persze, de mennyivel jobb lenne, ha "ő" töltené ki ahogy én, ill. a WEBoldal szeretné.
Pl. nem tudom, hogy én, vagy egy algoritmus keveri jobban a karaktereket.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#40809) Rellind


Rellind
senior tag

Hello.
Innen szándékozom venni egy billentyűzetet: [link]
Jóval bolti ár alatt van. Jár ez valami buktatóval? Köszi :R

(#40810) Alex91 válasza Rellind (#40809) üzenetére


Alex91
félisten

Talan, hogy nem magyar a kiosztas...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#40811) Rellind válasza Alex91 (#40810) üzenetére


Rellind
senior tag

hm. az lehet... :U

[ Szerkesztve ]

(#40812) scdlsc


scdlsc
aktív tag

Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni.
A gépemen található playlistet szeretném felvarázsolni a telefonomra, de vagy hibaüzenetet kapok vagy végtelen ciklusba ragadok. Tegnap egész este ment a sync eredemény nélkül.
Eddig ilyen hibák fordultak elő:

(#40813) cigam válasza scdlsc (#40812) üzenetére


cigam
félisten
LOGOUT blog

Milyen Mac (os verzió)? Milyen iPhone (os verzió)?
Milyen playlist? Hol vannak a hozzá tartozó fájlok? Torrentes idióta hosszú, benne van az életem történt is könyvtár/fájlnevű? Milyen formátumúak, és mennyi(méret)?

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#40814) scdlsc válasza cigam (#40813) üzenetére


scdlsc
aktív tag

Ventura 13.6.3. + iPhone mini 13 iOS 17.2.1
4 db nyamvadt mp3-al próbálkozom. A fájlok a downloads mappában vannak. Semmi extra nincs a nevükben. Mindegyik mp3 és 4-9 MB méretűek.

Ma már legalább az sikerült, hogy a Music appban a playlistet ráhúzva a telefonra rohadt lassan rámásolt a 4 db mp3-at, de a telefonon szürke. "This song is not currently available in your country or region" hibaüzenetet dob. Saját CD rip + másik mp3-ból kivágott részlet. De egyszer már sikerült csak töröltem.

Régen az volt, hogy a playlistet ráhúztam az iPod ikonjára és akkor megjelent alatta a playlist felirat, amit tudtam szerkeszteni. Itt nem jelenik meg. Hogyan tudok később hozzáadni számokat a playlisthez?

Most a "manually manage" funkció van kijelölve, de az "automatically"-t is ki tudom mellé jelölni. WTF?

Korábban a sync végtelen ciklusban ragadt. A telefon neve mellett pörgött az a basz. Kikapcsoltam a telefont is, de a gépet nem tudtam újraindítani, mert a fentebbi "The Finder can't quit..." hibaüzenetet dobta.

Ennek tök egyszerűnek kellene lennie és nyomorult youtube videókat nézegetek, hogy mit hogyna kell csinálni, de nem akar működni. :W

(#40815) scdlsc


scdlsc
aktív tag

Most megint töröltem a 4 db mp3 fájt. De hiába húzom rá a playlistet a telefon nevére, nem történik semmi.

(#40816) Czo válasza scdlsc (#40814) üzenetére


Czo
őstag

A screenshotodon levo 2 pipanak semmi koze egymashoz, tehat nem egymast kizaro opciok, igy logikus, hogy akar mind a kettot bepipalhatod egyszerre.

Nem lehet, hogy ez egy bug? Nincs passzolo, macOS 14-et futtato geped? Lehet, hogy azert hibas, mert tul friss az iOS a telefonon? Lehet, hogy ezt a kombinaciot senki sem probalta ki... Szerintem, vegyel fel rola hibajegyet. Ha mazlid van, ez egy iOS bug, es akkor javitva lesz. Ha viszont a Venturat kene hozza modositani, akkor ez mar orokre igy lesz.

Ha emlekszel arra, hogy mikor mukodott utoljara, es melyik eszkozon milyen verzio volt, akkor azt is ird bele a hibajegybe.

(#40817) scdlsc válasza Czo (#40816) üzenetére


scdlsc
aktív tag

Eddig iTunes-t használtam az iPodhoz. De lehet felgyújtom az egyészet a ge**be, mert ilyeneket olvasok, hogy "You cannot edit metadata or playlists on the connected device". Mi a ........???????

"A screenshotodon levo 2 pipanak semmi koze egymashoz, tehat nem egymast kizaro opciok, igy logikus, hogy akar mind a kettot bepipalhatod egyszerre."
Ezt nem értem. Hogy lehet egyszerre automatikus szinkronizálást beállítani és kézzel kiválasztani a számokat?

(#40818) scdlsc


scdlsc
aktív tag

"Say I added tracks 1-5 to playlist A last week, then deleted the mp3s from my Mac.
The following week I add trks 6-10 to playlist A, drag it to my phone and lo and behold 1-5 disappear from my phone playlist. Unfortunate, but that's how we got here. The EXTRA downer is that 1-5 are STILL on the phone, floating free. OK they can be added back to a playlist, hooray! But doing 100 trks one-by-one? No thanks."
https://discussions.apple.com/thread/255130724?sortBy=best

Szeretnék egy sóderes lóf***t küldeni így karácsony alkalmából a felelősnek! :DDD

(#40819) Czo válasza scdlsc (#40817) üzenetére


Czo
őstag

A felso pipa azt jelenti, hogy automatikusan indit egy szinkronziaciot, nem kell ranyomnod a Sync gombra.
Az also pipa pedig azt jelenti, hogy media tartalmaknal, nem ki akarod valasztani, hogy melyik playlisteket tegye fel, hanem egyesevel akarod beke drag n dropolni a tartalmakat.

Ha pl szinkronizalod a nevjegyzeket, naptarat, fotokat, akkor az elso gomb nelkul, minden egyes telefon csatlakozaskor kezzel kell ranyomni a szinkronizaciora. Ez fuggetlen attol, hogy mit akarsz a zenekkel, videokkal.

En vilag eletemben automatan manageltem a tartalmat. Voltak smart playlistjeim, ezekkel mindig csereberelte a telefonon a tartalmat (aminek 1 csillagot adtam a telon/iPodon, azt kovetkezo gepredugaskor leszedte, aminek 5 csillagot, azt pedig mindig az eszkozon tartotta, ami 2,3,4 csillagos volt, azok kozul random pakolt, illetve, random pakolt a friss importokbol es az egesz libarybol is). De lasasn 10 eve Spotifyozok, igy nem hasznalom mar ezeket a funkciokat.

(#40820) scdlsc


scdlsc
aktív tag

Csinálok egy playlist nevű playlistet.
Ezek a beállítások:
Akkor elvileg csak a Sync gombot kellene nyomkodnom és a telefonon frissülne egy playlist arra, ami a számítógépemen van? Tehát ott módosítok valamit, nyomok egy sync-et és frissülnie kellene a telefonon? Vagy előbb rá kell húznom a playlistet a telefonra, hogy először is létrejöjjön az a playlist?

(#40821) Czo válasza scdlsc (#40820) üzenetére


Czo
őstag

Ha automatan kezeled a zeneket (tehat nincs bekapcsolva a "manually manage music"), akkor amiket bepipalsz playlistek, azok kerulnek at a telefonra. A playlistek lehetnek fizikai playlistek, de smart playlistek is. A zenek frissulese a telefonon akkor tortenik, amikor a szinkronizalast csinalsz. Ezt indithatod kezzel, de bekapcsolhatod, hogy mindig csinaljon egyet, amikor csatlakoztatod a keszuleket (automatically sync when this iPhone is connected).

Ha kezzel szeretned kezelni a zeneket (tehat, be van kapcsolva a "manually manage music"), akkor nem kell semmit sem bepipalni, hanem amit rahuzol a telefonra, az szinkronizaciotol fuggetlenul, ott, a rahuzas pillanataban elkzed felmasolodni. Ebben az esetben, nem kell szinkronizaciot kezdemenyezned kezzel. Ha peldaul, semmi mas tartalmat sem szinkronizalsz, akkor ebben az esetben, folosleges bekapcolni, hogy szinkronizaljon, amikor bedugod.

Azt te tudod, hogy szinkronizalsz-e barmi mast (cimjegyzek, naptarak, backup, fotok)

(#40822) scdlsc válasza Czo (#40821) üzenetére


scdlsc
aktív tag

Most meg hiába pipálom be az automatikus sziknronizálást, újraindítás után manually-t mutat. Én ezt hagyom mára, mert agyvérzést kapok.

Köszi a segítséget!

Ez mindig ekkora egy kalap szar volt? Az iTunes-t anno nagy nehezen megszoktam. Az is egy körülményes fos volt, de ez....

(#40823) Czo válasza scdlsc (#40822) üzenetére


Czo
őstag

Nyomsz szinkronizalast, miutan megvaltoztatod az opciot (addig, ugyanis, ez a beallitas nem kerul at a telefonra. Ezt a beallitast, a telefon tarolja, egyebkent minden gepre, ahvoa bedugod, szenvedni kellene vele))? Semmit sem kell mashogy csinalni, mint ahogy korabban, iTunes alatt kellett. Ez az ablak, ott is ugyonezeket az opciokat tartalmazta, a mukodese is ugyonez volt.

Ezert kerdeztem, hogy ha nem ugy mukodik, ahogyan korabban, es mindenfele furcsa dolgokat tapasztalsz, akkor nem-e lehet, hogy fgotal egy bugot?

(#40824) scdlsc válasza Czo (#40823) üzenetére


scdlsc
aktív tag

Most eltűnt a Music appból és a finderből is a telefon. Music app újraindítva. Ott visszajött a bal oldali listába, de finderben nem. Sync settingsre kattintva semmi nem történik. Szereintem ha megint újraindítom, akkor megint minden visszaáll.

(#40825) Czo válasza scdlsc (#40824) üzenetére


Czo
őstag

Ha nem latszik a telfeon, a legegyszerubb kihuzni es visszadugni. Ugyonezt csinaljuk Xcodenal es csinaltuk iTunesnel is.

(#40826) scdlsc válasza Czo (#40825) üzenetére


scdlsc
aktív tag

Most wifin csatlakozik. Most éppen megint beállítottam, hogy szinkronizáljon a kijelölt playlisttel, nyomtam egy apply-t. A sync gomb szürke volt, majd eltűnt a telefon a Music appból és a finderből is. A Music appot újraindítva ott látszik, de a finderben nem. A Music appban rákattintva a "This iPhone is open in another window" üzenet jön. Közben ott betöltött, de a sync settings gomb nem működik.

[ Szerkesztve ]

(#40827) Syl válasza scdlsc (#40822) üzenetére


Syl
nagyúr

> Ez mindig ekkora egy kalap szar volt?

Igen! Én évekig szoptam egy olyan egyszerű művelettel, hogy a gépen itunesbe beállított netes rádió (nem volt benne az apple listájában, pls fájlt töltöttem le a rádió oldaláról) címe sehogy nem "ment át" a telefonra.
Ráuntam, előfizettem a Youtube Premiumra, amiben van korlátlan Youtube Music is és azóta nincs gondom a zenével.

[ Szerkesztve ]

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#40828) Czo válasza scdlsc (#40826) üzenetére


Czo
őstag

Ha ennyire beakad, akkor ujra szokas inditani a dolgokat. Ez regen se volt jobb. Megprobalhatod a Findert is ujrainditani, de ha az nem javitja meg, egyszerubb az egesz gepet.

(#40829) scdlsc válasza Czo (#40828) üzenetére


scdlsc
aktív tag

Most rákötöttem a gépre. A "Sync music onto" kapcsolót már megjegyezte. Csak azt nem tudom, hogy a kábeles rákötés előtt vagyután? :DDD
Na nekem most lépnem kell, de ezt addig nyomkodom, amíg rá nem jövök, hogy mi akasztja meg a folyamatot.

Próbáltam ezt is.
https://www.reddit.com/r/ios/comments/16sc6sp/iphone_stuck_on_step_two_preparing_to_sync_phone/

Én terminalban próbáltam kilőni kill paranccsal, de egyből újraindul.

Az órát kikapcsolva is próbáltam már.

[ Szerkesztve ]

(#40830) Czo válasza scdlsc (#40829) üzenetére


Czo
őstag

Semmilyen voodoora nincs szukseg. Ha nem megy, de mennie kene, akkor ez egy bug, amit reportolni kell nekik.

(#40831) Mikika válasza Czo (#40828) üzenetére


Mikika
aktív tag

Sziasztok én is három hétig küszködtem ezzel
Megcsinált olyat hogy egy hangoskönyv 13 fejezetéből4et feltett többit az istennek sem engedte. Valószínű hogy az Apple az online zeneszolgáltatása miatt van hallgasd azt hát köszi szépen

Forever Apple

(#40832) Czo válasza Mikika (#40831) üzenetére


Czo
őstag

Igen, erre gondolok en is, hogy lehet, hogy ez bugos. Siman lehet, hogy annyira kevesen probalkoznak ma mar a szinkronizalassal, hogy ezek a bugreportok elmvesznek a zajban. Mivel az opcio megvan a funkciora, ezert mukodnie kellene, pont ugy, ahogyan korabban is mukodott.

(#40833) scdlsc válasza Czo (#40830) üzenetére


scdlsc
aktív tag

Hogyan kell reportolni?

(#40834) scdlsc válasza Czo (#40832) üzenetére


scdlsc
aktív tag

Sikerült. Airplane módba raktam a telefont. Lehúztam a kábelről. Visszadugtam a kábelt. Megnyomtam a Sync gombot és szinte azonnal kész is volt.

Ha lesz hozzá türelmem, akkor holnap kisérletezek majd vele különböző variácókkal.

(#40835) scdlsc válasza scdlsc (#40834) üzenetére


scdlsc
aktív tag

A Music app még szinkronizálást mutat, de csak a fő ablak bal alsó sarkában. A Sync settings gombra megnyíló új ablak szerint már végzett. Szóval kikapcsoláskor még jöhet a "The Finder can't quit..." hibaüzenet. :DDD

(#40836) scdlsc válasza scdlsc (#40835) üzenetére


scdlsc
aktív tag

Ami működik:
1: Airplane mód bekapcsol
2: telefont kábellel összekötni a géppel
3: jobb oldalon felül Sync Settings-re kattint
4: a megnyíló új ablakban jobb oldalon alul a Sync gombra kattint
5: Ha a szinkronizálás nem megy végig, akkor a kábelt húzd ki a telefonból.
6: goto 2

(#40837) Czo válasza scdlsc (#40836) üzenetére


Czo
őstag

Nincs nalad bekapcsolva a "Show this akarmi when on Wi-Fi"? Ha igen, akkor kapcsold ki, es nem kell az Aeroplane mod.

(#40838) scdlsc válasza Czo (#40837) üzenetére


scdlsc
aktív tag

Köszi, így már nem kell az Airplane mód.
De a többszöri zsinórdugdosást nem úszom meg.
Meg van egy olyan hibája is a Music appnak, hogy most a playlistet nem sorrendben nyomja, hanem random számokat játszik belőle.
"Sometimes quitting the app or signing out fixes it, sometimes not. It eventually fixes itself when I go do something else or wait it out."
Miért nem lángol még az Apple Park?

(#40839) Czo válasza scdlsc (#40838) üzenetére


Czo
őstag

Mert gondolom, kb senki sem hasznalja mar igy. A Spotify is lassan felnottkoru lesz :D.

(#40840) -Skylake- válasza Czo (#40839) üzenetére


-Skylake-
addikt

+1

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#40841) scdlsc válasza Czo (#40839) üzenetére


scdlsc
aktív tag

A Retroactive-val felrakott iTunes 12.9.5.5 hibátlanul működött az elmúlt hónapokban, ez a fos meg mint valami beta összevissza működik. Ráadásul nem konzekvensen hozza a hibákat a rohadék. Majd azért még biztos túrom, mert jó lenne vezeték nélkül frissíteni a zenéket. Egy rohadt VLC simán tudja (régebben tudta, most nem tudom mi a helyzet), de ez a halálba szivat. Nálam Airplay-en megy a zene az erősítőre. Az iTunes hiba nélkül vezérli. Ez meg minden indításkor az első pár hangot kiküldi a gépre kötött hangfalakra. :W :DDD

(#40842) Wiz Khalifa


Wiz Khalifa
addikt

Sziasztok!

Először is boldog karácsonyt nektek!

Másodszor, egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Van nekem egy iMac 27" 5k, mid 2017 gépem és a benne levő gyári 32GB-os SSD-t szeretném cserélni. Ha jól tudom ez a "speckó" 12+16pin-es PCIe csatolófelületű.

Az lenne a kérdésem hogy szerintetek hogy egyszerűbb? M2 SSD + adapter vagy vadászni bele való valamilyet? Én egy fajtát találtam eddig ami nem arany áron van, az egy Oreton márkájú, amit nem ismerek, nem tudom bevállalható-e vagy sem.

Mit javasoltok?

Köszönöm előre is. :R

Smoke some weed nigga!

(#40843) TechN7ne válasza Wiz Khalifa (#40842) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

32gb ssd ,azt hogy?
Nem véletlen 256 ,vagy 512? :)

Le kell szedni az egész kijelzőt ,ki kell venned pár csavart ,és oda kell figyelni rendesen.
Nem árt hozzá speciális szerszám + új ragasztó a kijelzőhöz.
Én nem nyúlnék hozzá ,főleg ha először csinálod nem igérek túl sok szerencsét.
Am 2,5 -es ssd van benne ,szabvány bármelyik belemegy.

Nem értettem felre és veletlen 32gb ram van a gépben amit cserélnél…?

Am Kellemes ünnepeket Viszont!

(#40844) Wiz Khalifa válasza TechN7ne (#40843) üzenetére


Wiz Khalifa
addikt

Már szétszedtem hogy megbizonyosodjak róla, tényleg 32GB-os SSD van benne meg mellé az 1TB-os 3.5-es HDD. Ez a Fusion Drive-os iMac. Szóval ebben a gépben nem 2.5-es SSD van.

Így néz ki az én Mac-em belül.

Smoke some weed nigga!

(#40845) Czo válasza TechN7ne (#40843) üzenetére


Czo
őstag

Ha nem kertel nagyobb storageot 1 TB-nel, akkor 32GB az SSD merete a fusion drivenal. Elmultak azok az idok, amikor 1 TB HDD melle 128 GB SSD jart.

(#40846) TechN7ne válasza Wiz Khalifa (#40844) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Ha szétszedted komoly vagy ,le a kalappal!
:R

Csapjál bele vlmi jó fajta Samut ,1tb ot legalább.

Czo
Nekem a 2015 végi 27 colos iMac-be 1db 256gb ssd van ,2020 27-es iMac-be meg 512gb.
Nem merném szétszedni ,pedig a 2015-ös példányba már lassan érik egy csere.
+ gondolkodtam ,hogy a benne rejlő i5 6500-at kicserélném egy i7 6700-ra ,írtam már erről korábban ,

[ Szerkesztve ]

(#40847) Wiz Khalifa válasza TechN7ne (#40846) üzenetére


Wiz Khalifa
addikt

Köszi, nem volt annyira nehéz. :D

A telók szétszedése sokkal rosszabb. :C

Én is azon agyalok hogy inkább nem keresek bele speckó SSD-t hanem adapterrel meg bele M2.

Én is gondolkozok hogy a benne levő i5-7600K-t lecserélem i7-7700K-ra ha legközelebb szétszedem ennyire, legyen már "kimaxolva". De nem hiszem hogy megéri nekem megvenni a procit, mikor az i5 is kiszolgál. :)

A 2015-ös iMac-ed nem standard. Az alap az 1TB-os Fusion Drive + 24GB SSD.

"This model is equipped by default with either a 1 TB (7200 RPM) hard drive (MK462LL/A) or a 1 TB "Fusion" Drive, which combines a 24 GB SSD and a 1 TB hard drive (MK472LL/A). It has a Serial ATA (6 Gb/s) connector for a 3.5" hard drive.

At the time of purchase, Apple offered a 2 TB "Fusion Drive" (which combines a 128 GB SSD and a 2 TB hard drive) for an extra US$200, a 3 TB "Fusion Drive" (which combines a 128 GB SSD and a 3 TB hard drive) for an extra US$300, a 256 GB SSD for an extra US$100, a 512 GB SSD for an extra US$400, or a 1 TB SSD for an extra US$900."

[ Szerkesztve ]

Smoke some weed nigga!

(#40848) Czo válasza TechN7ne (#40846) üzenetére


Czo
őstag

De akkor te "extrakent" nem a gyari alap, fusion driveot kerted, hanem upgradeltel SSD only gepre. Ha viszont, valaki a 2 TB-s fusiont kerte, akkor o mar 128 GB SSD-t kapott a 2 TB HDD melle.

(#40849) TechN7ne válasza Wiz Khalifa (#40847) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Nehéz volt leszedni a kijelzőt ,előtte rá melegítettél?
És ha a gyári HDD t kiveszed és a helyére raksz egy 2,5-es ssd-t?

[ Szerkesztve ]

(#40850) Wiz Khalifa válasza TechN7ne (#40849) üzenetére


Wiz Khalifa
addikt

Nem kellett melegíteni mert van egy ilyenem és ezzel a ragasztó csíkot szépen el lehet vágni. :)

Gondolkoztam hogy a HDD helyére teszek SSD-t, de kell a tárhely is, így azon agyalok hogy az Orico külső 2 slot-os dock-ot vegyem meg hogy a 3 és 4TB-os merevlemezeket bele tudjam tenni, vagy pedig vegyek egy 8-10TB-os HDD-t és azt tegyem az iMac-be pluszban.

Smoke some weed nigga!

Útvonal

Fórumok  »  PC, mini PC, barebone, szerver  »  Apple asztali gépek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.