2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Days Gone, Motörhead pulóverek és Hellboy póló az EMP-től

    Alapvetően hepciás vagyok a ruházatra és nehezen vásárolok magamnak, ilyen H&M és hasonlókban nagyon ritkán találok olyasmit ami tetszene és az igazat megvalva a rocker cuccokat árusító boltok sem túl elterjedtek, valamint a választékuk is hagy maga után kívánni valót. Ezért is van rengeteg ruhám koncertekről, csak mivel egyre kevesebbszer jutok el bulikra ezért kikopnak a holmijaim.

    2 évvel ezelőtt találtam rá az EMP nemzetközi webshopjára, olyan pólók jöttek szembe velem amiket máshol nem lehetett megkapni. Akkor a kicsit magas szállítási költség (20EUR) ellenére úgy döntöttem rendelek. PayPal-lal fizettem és a csomagom Németországból megjött 3 nap alatt és a ruhák minőségére semmi panaszom nem volt. Azóta becsúszott tőlük saját márkás ing, cipő meg licenszelt Arch Enemy-s téli kabát is. Eddig minden minőségével meg voltam elégedve, sőt vannak kifejezetten kedvenccé vált darabok is.

    Most bemutatnám nektek a legutóbbi rendelésem, ami ma érkezett meg, képekben:

    Folytatás...

    Xaels 5 éve 2

  • Days Gone Bemutató, avagy 1 órányi fülvérzés tőlem

    Tegnapi nap folyamán végére értem a Days Gone történetének. Hosszú, izgalmas és emlékezetes kalandban volt részem így gondoltam mesélek a játékról. Persze ha elkezdem mindig dől belőlem a mondanivaló még ha nem is erősségem a kommunikáció ezen formája, de akit érdekel az alább megtekintheti.

    Xaels 5 éve 2

  • Hellboy (2019) mozifilm élménybeszámoló

    Mike Mignola vörösképű képregényhősével először Guillermo del Toro 2004-es adaptációjában találkoztam, akkoriban még nem volt ekkora "kultusza" a képregényeknek idehaza és a Hellboy sem volt ott minden polcon. A Ron Perlman alakította karakter és a köré szőtt látványvilág, univerzum hamar az egyik kedvencemmé vált és mindkét filmet rengetegszer láttam. Sajnos a képregényekkel való kapcsolatra egészen tavalyig kellett várnom, mert a régi kiadások beszerezhetetlenek voltak így az újranyomás lett maga a megtestesült álom, még ha hagy is némi kívánnivalót maga után.

    Visszatérve a mozihoz, évekig vártam a többi fannal együtt a folytatást és del Toroék is folyamatosan rágták az illetékesek fülét, de csak nem akart összejönni. Tavaly sokakat villámcsapásként érte, hogy a karakter megalkotója egy teljesen új stábbal újraindítja a mozis vonalat. Alapvetően pozitívan álltam a szereposztáshoz, David Harbour remek színész és erős vonásai vannak, karakteres hanggal. A 18-as korhatár volt a cél, gondolom a Deadpool és a Logan kritikai- és közönségsikere után úgy vélték, hogy kibontakozhat a karakter.

    Folytatás...

    Xaels 5 éve 10

  • DroidPodder: Lara Croft Go

    A Square Enix kiadó és fejlesztő cég 2014-ben indította útjára mobilokra szánt játékszériáját a Hitman Go képében, ezt követte egy évvel később írásom alanya a Lara Croft Go. Croft kisasszony kalandjait ezúttal nem a 2013-ban rebootolt Tomb Raider stílusában tálalják elénk. Nem fogunk vérben fürödni és álcázva becserkészni katonákat, a játékmenet teljes egészében logikai feladatokra és kincsek keresésére építkezik.


    Az első lelet

    Grafikailag paszteles színekkel operáló, izometrikus nézetben elénk táruló világot kapunk ami egy igényesebb animációs filmre emlékezteti az embert. Főhősnőnk is a klasszikusnak számító kinézetét örökölte meg, nem a kislányos újabb verziók egyikét. Játékterünk egy kiterjedt barlangrendszerben fellelhető romok közé van szorítva melyben különféle emberevő lényekkel vagyunk összezárva. Telefon kijelzőjén szerintem meglehetősen hangulatosan néz ki.


    Trinity csak kicsit másképp

    Folytatás...

    Xaels 5 éve 0

  • DroidPodder: Horizon Chase

    Gyerekkoromban imádtam mindent ami gurult, sok évig akartam rally vagy F1 pilóta lenni, de sajnos az anyagi helyzetünk nem volt olyan, hogy ilyen hobbira tegyek szert és ez most is igaz. Így megmaradt számomra a virtuális világban való versenyzés, olyan klasszikusokkal mint a Street Rod 1-2 vagy a Cisco Heat kezdtem a pályafutásom. A hosszú évek alatt rengeteg szériának láttam a felemelkedését és bukását és bár az írásom alanyának a címe hasonló, de köze sincs a Microsoft autóversenyes játékához.


    Sportverda meg naplemente.

    Az Aquiris studió játéka 2015-ben jelent meg a Play áruházban és azóta készült belőle nagygépekre is változat, de maradjunk a Google platformjánál. Maga a program egy erőteljes retró feelingre épít, a grafika és a zene a múlt évezredet idézi de mai technikai minőségben. A látvány szerintem nagyon rendben van, minden színes és jó rá nézni, már ha bírja az ember ezt a stílust.


    Az első területünk.

    Folytatás...

    Xaels 5 éve 2

  • DroidPodder: Castle Of Illusion

    Üdvözöllek Kedves Olvasó. Pár éve tartozom már ezzel az írással és a folytatásokkal, de sajnos úgy alakultak a dolgok, hogy szüneteltetni kényszerültem a blogsorozatot. Ígérem kicsit aktívabb leszek a jövőben még ha nincs is könnyű dolgom az alapanyagok kiválasztásával és azok mélyebben ható kiismerésével.


    Főcím

    Az írás alapanyaga egészen 1990-ig visszatekintő múlttal rendelkezik. Akkor még Sega konzolokra jelent meg, Castle Of Illusion Starring Mickey Mouse címen. Ez egy 2D-s platformer játék volt ami a következő években több folytatást is megélt. A remake-re, amiből a mobilplatformokra készült verzió is készült egészen 2013-ig kellett várni, ami akkor IOS, PS3, X360 és PC platformokra is megjelent majd rá egy fél évvel követte őket az Androidos kiadás is. A pixeles 2D-s grafikát felváltotta egy teljesen modern 2,5D-s megoldás. Azért csak 2,5D-s mert a játékmenet nagyobb részében a klasszikus oldalra scrollozós ugrálós játékmenetet kapjuk, esetenként kerül csak képbe a 3. dimenzóban való mozgási lehetőség, de a grafikának van mélysége ettől függetlenül.

    Folytatás...

    Xaels 5 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.