2024. április 22., hétfő

Gyorskeresés

Sony Playstation Platinum Wireless Headset (PS4) | Bemutató

Írta: | Kulcsszavak: sony . wireless . platinum . headset . playstation

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok. Szeretném eme írás segítségével bemutatni nektek a Sony kifejezetten a jelenlegi generációs konzoljához készített fejhallgatóját. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy múltkor egy véletlen folytán és az egyik fórumtárs felhívásának hatására kicsit kevesebb mint az eredeti ár feléért jutottam hozzá egy új, bontatlan példányhoz.


A doboz elölről

Tudni kell rólam, hogy elég kényes a fejem és ritkán találok magamnak megfelelő kényelmű fejhallgatót, emiatt mindig nagyon sokat vacillálok ha ilyen eszköz vásárlására adom a fejem, de ebben az esetben a közel hihetetlen mértékű akció miatt nem sok időm volt gondolkozni rajta, úgy álltam hozzá, hogyha mellé is fogok a vételárat minden bizonnyal úgy is megkapom érte ha továbbadok rajta. Na nem húzom az agyatokat tovább, ez az ár 20.000.- volt megbízható boltból, rendes garanciával és belátható időn belüli átvételi lehetőséggel.


A doboz tartalma

Alapvetően nem voltak nagy elvárásaim vele kapcsolatban, a konzolhoz eddig egy Sony Xperia XZ mellé csomagolt sztereó headset-et használtam kommunikációra és ha esetenként kellett a csend, azt is a kontrollerbe dugva. A kis agybadugós füles lecserélésén gondolkodtam egy ideje valamilyen vezeték nélküli fejhallgató képében, de a kiszemeltem nem igazán volt elérhető idehaza raktárból ezért is csaptam le végül a Sony megoldására.
A doboz elég bőséges tartalommal bír, mondjuk az eredeti ár fényében szerintem ez a minimum, a fejhallgatón kívül kapunk egy szerintem kicsit szűkre szabott szütyőt, egy egyenes és "L" végződésű szabványos jack kábelt, egy micro USB töltőkábelt és a vezeték nélküli kapcsolathoz elengedhetetlen USB-s adó-vevő egységet.


Egy Logitech Unifying adó-vevő, egy 16GB-os kétcsatlakozós pendrive és a Platinum adó-vevője

Az adó-vevő design-os, de szerintem kicsit túl lett méretezve ahhoz képest, hogy egyébként a hatósugara elég kicsi és az ízlésemet külsőleg sem tudta megnyerni, még szerencse, hogy a Pro hátuljába dugva nincs szem előtt. Ha már a hatósugarát megemlítettem akkor legyünk tényszerűek, a konzoltól nagyjából 3-4 méterre már akadozik a kapcsolat és elég egy vékonyabb fal is, hogy megszakadjon de amíg elég közel vagyok hozzá addig a vétel tiszta és tökéletes.


A bal oldalon található kezelőszervek

Kézbe fogva a fejhallgató elég masszív darabnak érződik, ez köszönhető a remek anyagminőségnek, leginkább a szálcsiszolt fém külső pántnak és a széles bőr párnáknak. Minden más műanyagból van a fejünkre ülő puha, de vastag gumi szalagot kivéve. A zsanérok csak egy irányba hajlíthatóak, elég vastagok így előreláthatólag nem lesz hosszútávon sem gond a tartósságukkal.
Bal oldali kagylóra került a kezelőszervek többsége, személy szerint nem igazán tetszik, hogy ennyire zsúfolt és jobb kezes létemre szokást is igényel a használatuk. Ezek a kezelőszervek: a kommunikáció és a játékhangok elosztásának állítására szolgáló kétvégű gomb, a 3 állású (OFF-1-2) bekapcsológomb, a kicsit besüllyesztett mikrofon némító gomb és legalul a kétvégű hangerő állító gomb. Problémám, hogy sokat használnám a mikrofon némítást, de pont ez ami be van kicsit süllyesztve ezért nehezebben kitapintható és pláne az ügyetlenebb bal kezemmel kell próbálkoznom. A gombok egyébként nálam hajlamosak kicsit lötyögni és ezzel zörögni is ha túl hevesen kapkodnám a fejem vagy csak szimplán amíg tapogatózom.


Jobb oldalon bezzeg csak a térhangzás ki/be kapcsolója árválkodik

Még a bal oldalra kerültek a szabványos jack és micro USB csatlakozók, illetve a mikrofonok apró lyukait is itt találjuk meg míg ezzel szemben a jobb oldalra összesen 1 db kétállású gomb került, a VSS/3D bekapcsolója. Kérdem én, nem lehetett volna ezeket úgy elosztani, hogy a fontosabb gombok könnyen kezelhetőek legyenek akármelyik kézzel is?
A kagylók több fokozatban külön-külön állíthatóak, a bennük lévő szivacs puha és elég vastagságú illetve a varrások is első osztályúak, nem nyomja a fejemet sehol még hosszabb használat esetén sem.
A hangkeltő meghajtója itt nem az arcunk vonalát követi hanem a fülünkét, ezért sem egyenesen van beépítve, és elég szűk helyet hagy ami egy szűkebb teret eredményez a zárt kialakítással karöltve, hiába a virtuális 7.1.


A nem párhuzamos meghajtó

Az eszköz a Playstation család tagja, tehát eredetileg is a konzolhoz szánja a gyártó és ez rengeteg dologban fel is üti a fejét. Vezeték nélkül csatlakoztatni csak PC vagy PS4 konzolhoz tudjuk, még okostelefonnal sem lehet ilyen módon működésre bírni és amennyiben a kábellel kötjük rá valamilyen hangkeltőre akkor a különleges funkcióknak is búcsút inthetünk. Kipróbáltam egy Galaxy S10-es készülékkel, zenét hallgatni és filmet nézni lehet vele, de egy elég egyenes hangzáskép fogadott minden extra nélkül.
PS4-hez csatlakoztatva szükségünk lesz még a Headset Companion alkalmazásra. Ebben az alkalmazásban beállíthatjuk a bekapcsoló gomb 2 bekapcsolt állapotában milyen hangprofilok legyenek aktívak, ezek közül választhatunk játékokhoz készült gyári verziók közül és be is állíthatunk akár teljesen saját hangképet is (populárisabb "V" hangzásképet is például).


A doboz hátulja és oldala, rajtuk pár fontos funkcióval

Térjünk a lényegre, amiért vettem ezt az eszközt az nem más mint a játékok és a kommunikáció. Nagyon tisztán szól és a 7.1 is remekül működik a támogatott játékokban, alapvetően nincs túl nagy tere, de például a Battlefield V-ben nagyon jól meg tudom határozni a hangok alapján a körülöttem történő eseményeket. A kommunikáció és a hozzá tartozó funkciók nagyon hasznosak, imádom hogy menet közben tudom állítani mindenféle menüben keresgetés nélkül, hogy éppen a chat partnerem akarom hallani vagy a játékot. Ugyanez igaz a hangerőre is, bár lehetne talán kicsit finomabb léptékekben állítani és a mikrofon némítása gombnyomásra is nagyon kényelmes (lenne ha nem minden a bal oldalon lenne :((( ). A partnereim sem panaszkodtak még a hangomra, sajnos erről pontosabban nem tudok nyilatkozni de amikor visszahallgatom magam akkor én sem tapasztaltam a mikrofonokkal semmi gondot.
Üzemidőt tekintve nagyjából 1 napot bír komolyabb igénybevétel esetén, de ha munka mellett napi pár óra jut csak játékra akkor elég lehet csak 2-3 naponta tölteni.


Kibontós videóm

Összegzés: pár kényelmetlenséget leszámítva, mint a hülye módon elhelyezett kezelőszervek és a kompatibilitás megkötései, szerintem ez egy elég jó fejhallgató játékhoz. Az én fejemnek kényelmes hosszú távon is, persze ez egyén függő mert ahány ember annyiféle fejforma, és a kommunikációt tekintve nagyon profin működik, jelentősen meg tudja könnyíteni az életet PS4-en. A minőségbe belerondítanak még a lötyögős gombok is sajnos. Az eredeti árát nem feltétlenül éri meg, abban a kategóriában bőven van már választék a hasonló eszközök piacán kevesebb megkötéssel vagy egyes funkciók jobb megvalósításával.

Köszönöm a figyelmet, kérdéseitekkel forduljatok hozzám bizalommal.

Hivatalos oldal

Hozzászólások

(#1) Lackooo84


Lackooo84
nagyúr

Egy ilyen fos után felvennél mondjuk egy Astrot és összekakkantanád magad a gyönyörtől. :D Ezek a PS fülesek sosem voltak valami erősek és még gyengén fogalmaztam.

[ Szerkesztve ]

The Truth is out there...

(#2) Xaels válasza Lackooo84 (#1) üzenetére


Xaels
félisten

Eredetileg A40-et nézegettem, de az ugye nem 20k mint amennyiért ezt vettem és a PS4-es verziót sehol sem találtam idehaza boltban. Ezzel a Sony Platinummal sincs különösebben baj, csak az eredeti majd 50k-s árat nem éri meg, ha ez lenne a Gold kb. az lenne a normális.

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#3) homelessw0w


homelessw0w
csendes újonc

A Sony maradjon a konzoloknál meg a telefonoknál, az is épp hogy megy nekik

[ Szerkesztve ]

wagmi

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.