2023. szeptember 30., szombat

Gyorskeresés

LEGO Creator Expert 10269 Harley-Davidson Fat Boy

Írta: | Kulcsszavak: lego . harley . davidson . 10269 . fat . boy . creator . expert

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok. Motoros vagyok és mindig is egy igaz Harley-Davidson Fat Boy-ról álmodtam. A LEGO jóvoltából végre el is mondhatom magamról, hogy van egy ilyen kétkerekűm, persze nem igazi de akinek nem telik rá annak nem telik rá és ezen nincs mit szépíteni. Mindig kedveltem a gyártó termékeit, gyerekként nem nagyon jutottam hozzá komolyabb szettekhez, így felnőttként meg mindig volt más amivel foglalkozhattam. Van két kislányom és imádnak legózni, igaz az ő profiljuk inkább a Disney, Friends és hasonló lányos csomagokra korlátozódik de azért őszintén én is élveztem amikor nekik kellett összerakni valamit.

Amikor szembe jött velem először a hír a HD és a LEGO közös gyermekéről felhúztam a szemöldököm, érdekelt de nem vagyok annyira benne ebben a közegben, hogy egyből elkapjon a birtoklási vágy. Aztán jöttek a részletesebb információk és egyszerűen beleszerettem, így hát amint elérhető lett a nagyközönség számára is, kénytelen voltam megrendelni. 32.000.- forint volt, ingyenes szállítással jött házhoz a GLS futárszolgálattal.


Doboz elölről...

és hátulról

A készlet 1023 darabból áll, az összerakás megkönnyítése érdekében minden alkotóelem a szokásos módon ki van porciózva számozott zacskókba, kivéve a kerekeket és a hozzájuk tartozó tárcsákat. Az összerakást 4 fázisra bontotta a gyártó és egyszerűen mámorító érzés volt látni ahogy lépésről-lépésre egyre jobban összeállt a jármű másolata.


A blokk összeállt, ez volt az első fázis

A lányaim persze örömmel segítettek minden apró alkatrészt megkeresni, összegyűjteni amiből több kellett 1-1 lépésnél. A nagyobbik egyedül rakta össze a láncot ami a hajtás része, a pici kis kezecskéivel neki nem volt annyira nehéz dolga mint nekem lett volna.


Futóműállítás

A Fat Boy talán az egyik legikonikusabb, legközismertebb motorja a Harley-nak. Rengeteg filmben is feltűnt, köztük a leghíresebb a Terminátor 2. része ahol leugratnak vele a csatornába.


Haladunk, már fent a kipufogó, az ülés és az első futómű.

Bár az összerakás eltartott jópár órába, de a gyerekek szinte végig kitartottak mellettem. Igaz a végére átmentünk a "készen van már?" fázisba, de szerencsére nem olyanok mint Szamár a Shrekből. Az útmutató füzet tökéletesen vezetett végig, ha kellett volna akkor telefonon vagy laptopon is tudtam volna követni az instrukciókat.


Elölről készen


A helyén, sárkányok őrzik...

Az elkészült mű 34cm hosszú és 21cm magas, egész látványos méretei vannak. Mindent összevetve egyáltalán nem bántam meg, hogy megvettem, a gyerekekkel közös programnak is kiváló elfoglaltság, a végeredmény is jól néz ki és apa is boldog. Kicsit visszamentem az időben és megcsapott újra a LEGO szele így valószínűleg nem fogom itt abbahagyni, persze hallom a pénztárcámból előtörő sikolyokat.

Sziasztok.

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.