2016. május 28., szombat

Gyorskeresés

Xaels blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • DroidPodder: Zen Pinball

  Most egy régi kedvencemet mutatnám be nektek, amit nem mellesleg egy hazai fejlesztőcsapatnak köszönhetünk. Ez lenne a Zen Studios flipper játéka a Zen Pinball. Más platformokon Pinball FX2 néven találkozhattatok vele.

  A játék első verziója még 2011-ben jelent meg Android platformon, azóta rengeteget fejlődött, illetve módosult némiképp, ahogy az asztalok kínálata is folyamatosan bővült. Maga az alapjáték egy asztallal ingyen letölthető, viszont a többiekért fizetni kell. Ez 250.- és 700.- között mozog asztalonként, illetve lehet csomagokat vásárolni ahol ennél kedvezőbbre is kijöhet egy-egy új tartalom ára. Eleinte a saját témájú kiegészítők mellett Star Wars és Marvel alapú csomagok voltak elérhetőek.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 hete 7

 • DroidPodder Akciófigyelő: Castle Of Illusion

  A Disney 3D platformerjét amiben Mickey Egeret tudjuk irányítani most akciósan tudjátok beszerezni a Play Áruházból [link].

  Blogbejegyzés 3 hete 11

 • DroidPodder: Tormentum - Dark Sorrow

  Kevés olyan klasszikus játékstílus van aminek annyira feküdne az érintőképernyő használata mint a Point & Click. Bemutatóm alanya is ilyen játék, eredetileg PC-re jelent meg és csak azt követte a mobilos kiadás, de ennek semmi hatását nem érezzük. A játékért felelős lengyel OhNoo Studio Indie játékokkal foglalkozik és 2013-ban debütáltak.

  A Tormentum - Dark Sorrow látványvilágát az a H.R. Giger munkái ihlették, aki annak idején az Alien(magyar címe: A nyolcadik utas a halál) film látványvilágáért Oscar díjat kapott, illetve Zdzisław Beksińskié, aki a program alkotóihoz hasonlóan lengyel származású, szürrealista festő, fotós és szobrász volt.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 hete 0

 • DroidPodder

  Sziasztok. Úgy döntöttem elindítom saját blogsorozatom amiben Androidon elérhető játékokat mutatnék be. Ez lesz a DroidPodder. Egyelőre heti rendszerességet próbálok majd tartani és inkább a komolyabb játékok bemutatása a célom, de ha igény lesz rá akkor lehet a casual réteg felé is nyitok. Ötleteket és javaslatokat szívesen fogadok addig is.

  Addig is álljon itt az első írásom ilyen témában: Star Knight

  Blogbejegyzés 4 hete 0

 • DroidPodder: Star Knight

  Április 21.-én globálisan megjelent IOS és Android platformokra a LeftRight studió 2D Platformer játéka a Star Knight. Play áruház.

  A játék története elég egyszerű: a Gaon bolygó egyik lovagját, Naro-t alakítjuk. A békés planétát megszállja Nidhogg a sötét sárkány és hordája, ezzel együtt Naro kedvese is odavész. A mi dolgunk a gonosz által ellopott napot visszaszerezni és visszaállítani a békét hazánkban.

  Küldetésünk során rengeteg helyszínen kell átverekednünk magunkat. Ezek: Green Hill, Dark Forest, Lost Castle, Snow Desert, Red Mountain és várhatólag tovább bővül majd a lista.


  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 hónapja 4

 • AvP 2010 Survivor mód

  Egy ideje leálltam a kemény multiplayer játékokról. Besokaltam, az az igazság nem bírom már azt az agyatlanságot ami megy a klasszikus stílusokban, na nem a játékok a hibásak hanem sokkal inkább az amit a játékosok művelnek velük. Az új irányzat meg nagyon nem az én világom. Ilyen MOBA meg olyan MOBA, MMO-k havidíjjal vagy mikrotranzakcióval. Ez nem jelenti azt, hogy nem szeretek játszani csak mások az igényeim. Emiatt előkerültek "régi" jó COOP játékok és manapság fillérekért be lehet szerezni őket, pláne ha épp egy leárazásba botlik bele az ember Steamen. Így esett, hogy a Warhammer 40.000: Dawn Of War 2 után előkerült a 2010-es Aliens Versus Predator játék.

  Ez volt az egyik első DX11-es fecske. A játékba nem mennék bele, aki kedvet kapna az egyjátékos módhoz az olvasson utána. Szerintem ha mindhárom fajjal végigjátszuk akkor elég hosszú és változatos játékot kapunk.

  A Survivor mód

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 hónapja 7

 • Android játékok?

  Mostanában egyre többet játszom a telefonomon. Többek között azért is mert megint normális hardver van a mancsomban. Viszont ahogy elkezdtem foglalkozni a témával elkeserítőnek találtam a helyzetet (legalább is Android fronton). Van egy 5 és fél éves Samurai II: Vengeance

  ami grafikailag és játékmechanikailag is kíváló a mai napig. Emellett ebben a stílusban nem tudok sok igazán egyedi, kifejezetten mobilra szánt címet felsorolni. Ott van még az Implosion: Never Lose Hope.

  És ezzel ki is fújt. Idáig jutottunk ennyi idő alatt pedig lenne háttér és igény is rá szerintem. Ehelyett millió számra kapjuk a klón futkosós vackokat meg a sok IAP-os szemetet. Igazán minőségi vonalon ami mögött tartalom is van leginkább valamilyen régebbi (ritkábban újabb) játék portjait tudom felmutatni. Persze nem gond, szívesen gyűrközöm neki a Shadowrun Returns-nek vagy a Baldur's Gate-nek is, de a több ezer alkalmazásból nem győzi az ember kiszűrni azt ami bár 4*-os, de a tartalom meg is éri. Ennél sokkal ritkább, hogy IAP esetén szóba is álljak a fejlesztővel.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 hónapja 11

 • Villamos járművezető oktatás

  Most megint lehet jelentkezni villamos vezetőnek. [link]

  Blogbejegyzés 3 hónapja 18

 • CyberSwing 0.1

  2205 valahol Neo Frisco gazdag és szegény negyedének határán hajnali 0200 óra.

  Január vége van és a köd gyengéden száll alá az éjszakában. Pár perce vert fel a lázálom, elfelejtettem este bevenni az Itami koktélom. Lassan tíz éve már, hogy naponta 3 adagra vagyok kárhoztatva, de még mindig nem tudtam megszokni azt a szart. Azt mondták az orvosok fel sem fog tűnni, hogy jobb lesz mint az igazi, de egyszerűen csak fájnak a hegek, mintha az illesztések izzó acélból lennének. Néha a legszívesebben lerobbantanám az egész karom a picsába a blasteremmel. Kikóválygok a konyhába és kitöltöm az esti adagom, Bourbon ízesítésű 2dl folyadék csurran ki a tasakból. Pohárral a kezemben irányba veszem az erkélyt és míg ez a kötelező rossz hatni kezd beszívok némi friss levegőt. Az orrom pillanatok alatt tele lesz a környező utcákban működő olcsó utcai büfék portékájának szagával. A színes led fények fátyolos játékot játszanak a levegőben és az utca fekete párducbőrként tetszeleg a foltokban ráfagyott dér miatt. Ahogy kortyolgatom lassacskán eltűnik a fájdalom és feltörnek a régi emlékek. Sam "The Fist" Denton voltam egykoron, ifjúsági boxbajnok. Végigsimítom a kulcscsontom alkotó könnyűfém szerkezetet. 25 voltam mikor elvitte a karom a terrortámadásba szánt rosszkor robbanó házi bomba. A rémült és az élettelen arcok körülöttem máig kísértenek. Legalább azok a rohadék koreaiak is vele együtt megszűntek létezni.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 hónapja 0

 • Szülői felelősségtudat? Ugyan már...

  Délelőtt 11óra. Hideg van és havazik. Budagyöngye megállóba érkezem. Utascsere meg van, várom a lámpafázist. 30-as jólszituált nő, sárga-fekete babakocsival áll a gyalogátkelőnél. Tilos a jelzés. Egyszercsak fogja magát és letolja a babakocsit a szabad jelzésen közlekedő autók elé. Nooormális? Legszívesebben kiosztottam volna. Nem, nem az zavar, hogy felszállt a villamosra, még csak lámpát sem buktam, de az ilyen mértékű felelőtlenség ki tudja verni a biztosítékot. Jött kőkemény 2 megállót, ami nagyjából 5perc laza séta egyébként, de a villamosok is 5percenként járnak ebben az időszakban. De a gyereket betoljuk az autók elé, igaz hideg és trutyis az út, de biztos meg fognak állni. Fontosabb a villamos mint a gyerekem élete... :W

  Blogbejegyzés 4 hónapja 13

 • Ynev újra vár.

  Lassan bő 7 évvel ezelőtt ültünk le játszani utoljára. Azóta többünknek családja, munkája van, de amint szóba került, hogy újra leüljünk MAGUS-ozni valahogy egy csapásra felelevenedtek a régi emlékek. Előkotortam a régi könyveket, úton vannak az új szett dobókockák is és gyermeki szenvedéllyel várom a napot, hogy leüljünk a kerekasztal köré, hogy a dobótestek koppanásai töltsék meg a teret.

  Blogbejegyzés 4 hónapja 24

 • Jön az Iron Maiden mobiljátéka!

  Tavaly szeptemberben debütált a brit Heavy Metal isteneinek legújabb dupla albuma a The Book Of Souls. Első videóklipjükben(Speed Of Light) a zenekar kabalafigurája belecsöppent a videójátékok világába. Akkoriban megjelent a videóklip mintájára egy böngészőben játszható Donkey Kong klón[link] mellyel jópár órát elszórakoztam. A mai napon viszont bejelentették, hogy a Roadhouse Interactive és a 50cc Games fejlesztő csapatokkal együtt dolgozva a nyáron elhozzák mobil platformokra(IOS és Android) első igazi játékukat Legacy Of The Beast címen. A játékról egyelőre annyit árultak el, hogy ingyenesen játszható RPG lesz és Eddiet kell majd irányítanunk. Kíváncsian várom a további fejleményeket.

  Blogbejegyzés 4 hónapja 2

 • Mi lesz veled mobilpiac?

  Több mint 16 évvel ezelőtt csöppentem be a mobilhasználók világába és első készüléknek már akkor sem a piacvezető cégtől választottam, de azért nem is a leggagyibbat, ha egyáltalán akkoriban lehetett ilyenről beszélni mert azért a választék inkább csak külső vonásaiban volt szerteágazó mintsem a szolgáltatásokat tekintve. Siemens C35i volt a kiválasztott. Voltak időszakok amikor nagyon sokat nyomkodtam és bizony, ha nem csak a néhai telefonálás meg SMS volt terítéken ezt is ugyanúgy naponta tölthettem mint a mostani okostelefonok többségét. Persze amikor nem kapott el a gépszíj akkor volt, hogy 1 hétig csak az órát néztem meg rajta és nem is kellett tölteni. Utána még évekig a gyártó termékeit használtam, mint a por, ütés- és vízálló Siemens ME45 vagy az első kamerás és színes kijelzős telefonomnak választott Siemens C65. Voltak utána még nagy szerelmek ettől a cégtől, de egyiket sem birtokolhattam.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 hónapja 9

 • A Négyhengeres Varjú

  Élménybeszámoló és teszt a Kawasaki ZL400 SE Eliminator típusáról, amiért sokmindent (f)eladtam.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 1 éve 58

 • Marshall Monitor Black bemutató

  A gitárerősítőiről ismert cég 2. fejhallgatójának rövid ismertetője avagy mit tud a Major után a Monitor?

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 3 éve 29

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.