2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Psychonauts 2 | Bemutató

    Üdvözlök minden kedves olvasómat. Ebben az írásban szeretném nektek bemutatni az általam idén legjobbnak tartott játékot, ami egy 2005-ös mára már klasszikussá avanzsált platformer várva várt folytatása. Sajnálatos módon az eredeti a maga idejében hiába ért el kritikai sikereket, de a kiadó töketlenkedése miatt Tim Schafer és a Double Fine Productions alkotása hatalmasat bukott a pénztáraknál. A folytatást részben közösségi finanszírozásnak és a Microsoft felvásárlással járó közbenjárásának köszönhetjük.

    A történet közvetlenül ott folytatódik ahol 16évvel ezelőtt befejeződött, akinek kimaradt annak idején annak nagy vonalakban összefoglalja rajzos kis aláfestéssel főhősünk rögtön a játék indulása után. Ezután egyből bele csapunk a lecsóba és az események közepén találjuk magunkat, már az első pályákon megvillan a zsenialitás amivel a kreatív alkotók meg vannak áldva. A történet tele van olyan metaforákkal amiket csak felnőttek érthetnek igazán, ezen felül csavaros és változatos, egyáltalán nem kiszámítható. Akárhányszor alászállunk valamelyik karakter elméjébe, egy teljesen új világ tárul elénk mind mondanivalójukban, mind kinézetükben és további képeket kapunk az egyes szereplők egymáshoz való viszonyáról is.

    Folytatás...

    Xaels 2 éve 0

  • Guardians Of The Galaxy (The Video Game 2021) | Bemutató

    Sziasztok. Ezúton szeretném bemutatni nektek az idei év egyik legjobb szórakozását nyújtó játékát. Nyílt titok, hogy a Galaxis Őrzői az 1. pillanattól kezdve, hogy felkerültek a popkultúra térképére James Gunn moziadaptációjával, nagy kedvenceimmé váltak és gyakorlatilag már az egész nagy Marvel moziverzumban sem maradt rajtuk kívül senki aki igazán érdekelni tudna, így nem is volt kérdés amikor bemutatták a játékos reinkarnációját a csapatnak, hogy elő lesz rendelve. Bár némi félelem volt bennem, hiszen az a Square Enix a kiadó akinek a kétes fogadtatású The Avengers is a portfólióját ékesíti, de minden aggodalom alaptalan volt, mert a Guardians Of The Galaxy megérdemelten indul az idei év legjobbjait felsorakoztató megmérettetésen több kategóriában is.

    Folytatás...

    Xaels 2 éve 0

  • Kena: Bridge Of Spirits | Bemutató

    Sziasztok. Bemutatóm alanya a 2021-es év egyik leginkább várt játéka, hatalmas elvárásokat támasztottak a fejlesztők feléjük már az első bemutató alkalmával, mivel a játék annyira lenyűgözően szépnek hatott mint egy valós időben futó Pixar animációs film és ez nem is véletlen, hiszen az Ember Lab ezelőtt animációs filmekkel foglalkozott és ez az első játékos próbálkozásuk. A kiadói feladatokat is maguknak intézték, így egy minden téren Indie játékról beszélünk és bár első ránézésre, sőt másodikra sem tűnik annak, de ahogy egyre jobban és jobban belemerülünk úgy ütnek ki az ebből adódó megoldások, de nem rohanok ennyire előre.

    Kena, a főhősünk egy nagyon semleges, cukorfalatnak megalkotott kislány karakter. Nem hirdeti a női felsőbbrendűséget és a férfiak vágyálmainak sem lesz alanya egészséges esetben, amivel tulajdonképpen semmi gond nem lenne, de a személyisége sincs kidolgozva, ahogy a háttértörténete sem kap fél percnél többet. Nem tudsz vele együtt érezni, együtt sírni vagy nevetni, bár sírásban lesz részed nem is kevés de ez nem az ő érdeme.

    Folytatás...

    Xaels 3 éve 6

  • Battlefield 2042 BETA (PS5) élményeim

    Sziasztok. Tudom tele az internet videókkal meg egyéb anyagokkal a DICE háborúzós játékának korai verziójának kivesézésére és itt sem lesz új a nap alatt. Amit rólam és a konfigurációmról érdemes tudni a véleményem árnyalását tekintve, hogy PC-n kezdtem még a Bad Company 2-vel a BF-es pályafutásomat és bár az sem volt tökéletes, csúszott is a megjelenés de annyira beleszerettem a szériára jellemző játékmenetbe és mechanikákba, hogy onnantól kezdve egészen a Battlefield 1-ig minden részt megvettem megjelenéskor Prémiummal meg minden kutyafülével együtt és belement több ezer óra ebbe játéksorozatba. A BFV-öt már konzolon húztam be és azt is megjelenéshez képest kicsit később, nem a korai hiszti tántorított el hanem mert nem voltak meg a bajtársak és még kicsit idegen volt a kontroller a kezemben, de ez utóbbin túltettem magam és már egész eredményesen tudok ott lenni a csatatéren bármilyen kaszt is kerüljön a kezeim közé. A BETA-t már PS5 konzolon játszottam, egy QHD gamer monitoron amire 1080p jel megy ki. Erről ennyit, essünk neki a játéknak.

    Folytatás...

    Xaels 3 éve 19

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.