2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

DroidPodder: Castle Of Illusion

Írta: | Kulcsszavak: droidpodder . android . game . castle . of . illusion . disney . mickey . mouse

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Üdvözöllek Kedves Olvasó. Pár éve tartozom már ezzel az írással és a folytatásokkal, de sajnos úgy alakultak a dolgok, hogy szüneteltetni kényszerültem a blogsorozatot. Ígérem kicsit aktívabb leszek a jövőben még ha nincs is könnyű dolgom az alapanyagok kiválasztásával és azok mélyebben ható kiismerésével.


Főcím

Az írás alapanyaga egészen 1990-ig visszatekintő múlttal rendelkezik. Akkor még Sega konzolokra jelent meg, Castle Of Illusion Starring Mickey Mouse címen. Ez egy 2D-s platformer játék volt ami a következő években több folytatást is megélt. A remake-re, amiből a mobilplatformokra készült verzió is készült egészen 2013-ig kellett várni, ami akkor IOS, PS3, X360 és PC platformokra is megjelent majd rá egy fél évvel követte őket az Androidos kiadás is. A pixeles 2D-s grafikát felváltotta egy teljesen modern 2,5D-s megoldás. Azért csak 2,5D-s mert a játékmenet nagyobb részében a klasszikus oldalra scrollozós ugrálós játékmenetet kapjuk, esetenként kerül csak képbe a 3. dimenzóban való mozgási lehetőség, de a grafikának van mélysége ettől függetlenül.


Hol vagyok?

A történet szerint Mickey és Minnie boldogan élnek amíg fel nem tűnik egy gonosz boszorkány aki Minnie fiatalságára pályázik, elrabolja főhősünk szerelmét és elviszi magával az "Illúzió Kastélyába". A mi feladatunk a nő megmentése és a boszorkány legyőzése. Ahhoz, hogy eljussunk a toronyba ahol fogva tartják Minnie-t, össze kell gyűjtsük a Szivárvány 7 kristályát. Minden Kristályt egy főellenség véd akiket le kell győznünk miközben a Kastélyon verekedjük át magunkat teremről teremre. A termek világokat alkotnak melyeket a pályákon és a várban összeszedhető kristályokkal tudunk feloldani.


Merre tovább?

Játékmenet tekintetében nem találták fel a spanyolviaszt, Mickey-t irányítva kell ugrálva és almát dobálva legyőznünk mindenféle mesebeli "rémet". Az irányítást személyre szabhatjuk, a bal oldalon lévő virtuális analóg kart fixálhatjuk és a jobb oldalon berakhatunk egy fix ugrás gombot is akár. Kapunk egyszerűbb puzzle feladatokat, minden világ végén pedig egy egyedi Boss vár ránk akinek legyőzéséhez ki kell tapasztalni annak mozdulatsorát. A világok nagyon eltérőek, van köztük kisértet járta erdő, cukormázas sütivilág vagy óriási gonosz játékokkal teli gyerekszoba is.


Mickey sem vámpír.

A játék grafikailag már nincs toppon, de telefon kijelzőjén bőven elfogadható minőségű még mindig szerintem. Hangok és zenei téren is rendben van a produktum, nem találtam idegesítőnek hosszabb távon sem, ahogy az irányítást is el lehet elég rövid idő alatt sajátítani még ha nem is a legtökéletesebb az érintő képernyő egy ilyen típusú játékhoz. A történet kellőképpen hosszú, a világok változatosak és nincsenek idegesítő reklámok vagy játékon belüli vásárlások. Igazán jó 2,5D-3D platformer sincs túl sok a platformra ezért szerintem a Castle Of Illusion-nek érdemes esélyt adni.

Castle Of Illusion - Play Áruház

Hozzászólások

(#1) AxBattler


AxBattler
félisten

Köszi, jópofa játék! :R

Nálam a World of Illusion Starring Mickey Mouse and Donald Duck ment MegaDrive-on, nagyon szerettem coop-ban tolni!

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50 ......................................................................................................................

(#2) Xaels válasza AxBattler (#1) üzenetére


Xaels
félisten

Igen, az az Illusion széria későbbi darabja. Kár, hogy nem újították fel a többit is.

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#3) GreatL


GreatL
őstag

Ha esetleg valakinek kellene Steam ajándék, van egy eladóm.

Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | GBT RTX 3080 Ti Gaming OC | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Voda Samsung Galaxy A54 | Pocketbook Inkpad 3 Pro

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.