2024. április 21., vasárnap

Gyorskeresés

Hellboy (2019) mozifilm élménybeszámoló

Írta: | Kulcsszavak: hellboy . dark . horse . comic . mozi . david . harbour

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Mike Mignola vörösképű képregényhősével először Guillermo del Toro 2004-es adaptációjában találkoztam, akkoriban még nem volt ekkora "kultusza" a képregényeknek idehaza és a Hellboy sem volt ott minden polcon. A Ron Perlman alakította karakter és a köré szőtt látványvilág, univerzum hamar az egyik kedvencemmé vált és mindkét filmet rengetegszer láttam. Sajnos a képregényekkel való kapcsolatra egészen tavalyig kellett várnom, mert a régi kiadások beszerezhetetlenek voltak így az újranyomás lett maga a megtestesült álom, még ha hagy is némi kívánnivalót maga után.

Visszatérve a mozihoz, évekig vártam a többi fannal együtt a folytatást és del Toroék is folyamatosan rágták az illetékesek fülét, de csak nem akart összejönni. Tavaly sokakat villámcsapásként érte, hogy a karakter megalkotója egy teljesen új stábbal újraindítja a mozis vonalat. Alapvetően pozitívan álltam a szereposztáshoz, David Harbour remek színész és erős vonásai vannak, karakteres hanggal. A 18-as korhatár volt a cél, gondolom a Deadpool és a Logan kritikai- és közönségsikere után úgy vélték, hogy kibontakozhat a karakter.

A kritikusok nem fogadták kitörő lelkesedéssel a filmet, többnyire közepes értékelésekkel jutalmazták de esetenként kifejezetten gyenge pontszámot osztottak ki neki. Szerencsére engem ritkán érdekelnek a kritikák, jobb szeretem a dolgokat saját magam megtapasztalni, még ha nem is mindig járok jól de az ízlésem a sajátom, a véleményem is a sajátom. Április 20.-án, szombaton néztük meg az Alleeban egy kicsi 6soros teremben, 2D szinkronos változatban. A szinkron nem túl "acélos" és a terem sem a technika csúcsát vonultatta fel, de ezeket nem rónám fel a film számlájára. Na de mégis milyen a film?! A negatív kritikákban volt némi igazság, de közel sem olyan rossz mint azt egyesek állítják. A látvány a film nagy részében a helyén van, vannak kifejezetten para részek benne, de van 1-2 részlet ami lerontja az összképet és sajnos az egyik ilyen a szerintem túlzásba vitt maszk a főhősön ami miatt elveszítjük Harbour mimikájának egy részét. A cselekmény szépen halad, a karakterek is többnyire jól működnek de pont a Mila Jovovich által megformált főgonosz nem tündököl igazán, sajnos vannak nála sokkal durvább rosszarcok a filmben. A film a besorolásnak megfelelően nem finomkodik a vér és káromkodás tekintetében, de másokkal ellentétben ezt nem éreztem annyira karakteridegennek vagy öncélúnak. Mindent egybevéve jól szórakoztam a filmen, Harbour alakítása is teljesen rendben volt a maszkot leszámítva. Bár Mila még mindig szexi, de kb. ennyit is tett hozzá a filmhez ami nem az ő hibája, vékony volt a karaktere és ezért a végjáték sem volt olyan epikus. Egyáltalán nem bántam meg a mozi árát, de sajnos nem is tudtam teljesen elégedetten távozni.

Hozzászólások

(#1) ldave


ldave
félisten

Nekem a 2010-es itthon megjelent három kötet van meg, mi ez a negyedik a képen?

A Slime draws near! Command?

(#2) Xaels válasza ldave (#1) üzenetére


Xaels
félisten

Tavaly újra elkezdték kiadni, most tartanak a 6. kötetnél. A képen a 3-6.-ig vannak.

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#3) ldave válasza Xaels (#2) üzenetére


ldave
félisten

Ó, ezt nem is tudtam, az első három ugyanaz? Vagy újra szerkesztve van, tudod esetleg?

A Slime draws near! Command?

(#4) Xaels válasza ldave (#3) üzenetére


Xaels
félisten

Más a kiadó és a borító is. A mostani elég gyenge minőség, a 2. kötetemnek lejár a borítója mert szar a ragasztó. Az első 2 kötet ha jól tudom megegyezik tartalmilag. De ha hazaérek dobok fel képeket az első 3-ról ha kell?

[ Szerkesztve ]

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#5) ldave válasza Xaels (#4) üzenetére


ldave
félisten

Nem kell, köszi, majd rákeresek. Emiatt ne fáradj :) Most rákerestem az új kiadóra és látom, hogy az Esernyő Akadémiát is kiadták, pont nemrég néztem a Netflix-en, nagyon tetszett, lehet ezt megveszem most, megnézem milyen minőségben dolgoznak.
A régi Hellboy (és Sandman, ugyanaz a kiadó volt) kiadások szerintem jók voltak, színezés, kontraszt rendben volt. Kár, hogy végül egyik sorozatot sem fejezték akkoriban be, kicsit túlvállalták magukat, 2010 környékén még gondolom sokkal kisebb volt a hazai képregény piac.

A Slime draws near! Command?

(#6) Xaels válasza ldave (#5) üzenetére


Xaels
félisten

Most sok mindent újra kiadnak. A Watchmen-nel jártam úgy, hogy vaterán megvettem a régi kiadást 21-ért és másnap bejelentették az új keménykötéses javított verziót.

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#7) ldave válasza Xaels (#6) üzenetére


ldave
félisten

Én akkoriban megvettem sok mindent (Hellboy, Watchmen, Sandman, stb), de sajna pár kötet után a legtöbbel leállt az akkori kiadó. Szerintem jobb lett volna, a sok helyett inkább egy-kettőre koncentrálnak és befejezik, de hát ez van. Úgy látszik mostanában újra elkezdtek többen is ilyesmivel foglalkozni, ez jó hír. Csak maradjon is meg a kitartás :) Rendeltem is gyorsan pár kötetet.

Ja és hogy ontopik is legyek, hétvégén tervezem megnézni az új filmet :) A két régit kedvelem, főleg a második részt.

[ Szerkesztve ]

A Slime draws near! Command?

(#8) Xaels válasza ldave (#7) üzenetére


Xaels
félisten

Igen 2010 körül nem volt még ekkora a képregények piaca idehaza.

Teljesen más ez az új film, kevésbé szerethető szerintem mint a GdT féle de azért van benne amit lehet.

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#9) nemlehet válasza Xaels (#8) üzenetére


nemlehet
őstag

Szerintem az a baj, hogy filmként nem működik. Nem vagyok nagy Hellboy fan, nem tudom mennyire adja vissza a képregény hangulatát/stílusát és a korábbi Ron Pearlman féle filmek se tetszettek annyira.

De ez a 2019-es hellboy marhára olyan mintha lett volna egy csomó ötlet, meg pár tehetséges costum/character designer és akkor ezeket úgy összedobálták egy filmmé valahogy. Egy csomó olyan része van a filmnek amik csak egymás mögé rakott jelenetek, nem alkotnak egységet. Túl sok a flashback, túl sok a duma, amikor egy információt simán lehetne egy rövid jelenettel is megmutatni ahelyett, hogy elmondják.

A karakterek nem szerethetők, nincs igazán jellemfejlődés sem. Nem tudom, hogy ez a rendező sara, vagy a forgatókönyv volt eleve gyenge, esetleg a stúdió szólt bele indokolatlanul sokszor. Az egész film elég hullámzó, de sajnos a csúcspontok sem igazán a kiemelkedő hanem az elfogadható kategóriát nyaldossák.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#10) Xaels válasza nemlehet (#9) üzenetére


Xaels
félisten

Szerintem a GdT féle filmek jól működtek, ott Perlman szerintem jobban hasonlított a képregénybeli Hellboyra mégha nem is kerekítették ki a belső vívódását úgy mint itt.

Egyébként a mostani film leginkább a 6. kötetet dolgozza fel. Ez a "A Nagy Vadászat" című.

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.