2024. április 15., hétfő

Gyorskeresés

DroidPodder: Horizon Chase

Írta: | Kulcsszavak: droidpodder . android . game . horizon . chase . car . racing . retro

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Gyerekkoromban imádtam mindent ami gurult, sok évig akartam rally vagy F1 pilóta lenni, de sajnos az anyagi helyzetünk nem volt olyan, hogy ilyen hobbira tegyek szert és ez most is igaz. Így megmaradt számomra a virtuális világban való versenyzés, olyan klasszikusokkal mint a Street Rod 1-2 vagy a Cisco Heat kezdtem a pályafutásom. A hosszú évek alatt rengeteg szériának láttam a felemelkedését és bukását és bár az írásom alanyának a címe hasonló, de köze sincs a Microsoft autóversenyes játékához.


Sportverda meg naplemente.

Az Aquiris studió játéka 2015-ben jelent meg a Play áruházban és azóta készült belőle nagygépekre is változat, de maradjunk a Google platformjánál. Maga a program egy erőteljes retró feelingre épít, a grafika és a zene a múlt évezredet idézi de mai technikai minőségben. A látvány szerintem nagyon rendben van, minden színes és jó rá nézni, már ha bírja az ember ezt a stílust.


Az első területünk.

A játékmenet is a régi klasszikusokat idézi, fizikát és törésmodellt ne várjon senki illetve az ütközésmodell is elég durva, lepattannak az autók egymásról. Ez utóbbival szerintem kicsit átestek a ló túloldalára, a versenyeket mindig az utolsó helyről kezdve kifejezetten frusztráló tud lenni 1-1 szűkebb pályán az előre jutás, de ettől függetlenül sem kifejezetten nehéz a játék inkább csak néha van egy-egy olyan verseny aminél elmorzsol az ember a bajsza alatt pár nyomdafestéket nem tűrő kifejezést. Licenszek hiányában az autóknak fantázianeveik vannak, de kinézetükre mind-mind valamilyen ismertebb modell reinkarnációi. Van itt az amerikai izomautótól a német hipersportkocsiig mindenféle összesen 22db-os kollekciót képezve, de a specifikációikat tekintve sem realisztikusak a különbségek.


Az amerikai SS

Összesen 10 helyszínen, helyszínenként 3 bajnokságon és egy bónuszversenyen mérkőzhetünk meg a gépi ellenfelekkel. A pályák változatosak, van hosszuk ami az üzemanyag fogyására van hatással és oda kell rá figyelni illetve vannak váltakozó napszakok és vad időjárási viszonyok amik minimálisan vannak kihatással a játékmenetre. Az AI nem túl okos és néha szembetűnően csal, gondolok itt arra, hogy a legjobb kanyarodású kocsival üldözöm a hajtűkanyarban ahol ő simán betolja a Nitrót és nem sodródik ki, vagy az egyébként jó tulajdonságokkal rendelkező Koenigsegg mellett elrepül egyenesben egy Transporter.


3 pályás bajnokság.

A bónuszpályák megnyeréséért cserébe új autót és fejlesztést kapunk, illetve egy területen minden versenyt megnyerve mégegy új járgány üti a markunkat. A területeket és a bónuszpályákat érmék összegyűjtésével tudjuk feloldani. Ezeket az érméket verseny alatt tudjuk összeszedni, az elért helyezésért cserébe és a megmaradt üzemanyagunkért is kapunk belőle, de nem nagy kihívás összeszedni a kellő mennyiséget.


Jutalomosztás

A versenyek gyorsak, 1,5-3perc alatt lemegy a nagy részük, oda kell figyelni milyen a pálya rajzolata, a hossza és úgy megválasztva az ideális autót könnyen meg lehet nyerni a legtöbb futamot 1-2 kivételtől eltekintve. A zene engem kicsit zavar hosszabb távon, de ki lehet kapcsolni. Az irányítás beállítására több opciót is kapunk, a kontrolleres irányítás mellett a telefon döntésére is van lehetőségünk de mivel a játékmenet nem túl bonyolult és a pályák illetve a játékmenet sem igazán igényelnek összetettebb irányítást így az alap beállítás is bőven elegendő szerintem.


Rajtrácson leghátul

Szerintem a játék remek szórakozást tud nyújtani, a kisebb kellemetlenségeken át lehet lendülni. Ha bírod a retrót akkor kifejezetten érdemes kipróbálni.

Horizon Chase - Play áruház

Hozzászólások

(#1) GreatL


GreatL
őstag

Már van PC-re és egyéb gépekre is, Horizon Chase Turbo néven. 4K, akárhány FPS, pengeéles, villámgyors.

Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | GBT RTX 3080 Ti Gaming OC | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Voda Samsung Galaxy A54 | Pocketbook Inkpad 3 Pro

(#2) Xaels válasza GreatL (#1) üzenetére


Xaels
félisten

Igen tudom, de ez kifejezetten mobilos verziókkal foglalkozó blogsorozat. Olyan játékokat próbálok bemutatni amik szerintem megérik, hogy időt szánjon rájuk az ember androidon.

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.