2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • USB tápellátás kérdés

    Sziasztok!

    Van egy elég régi kálváriám egy külső HDD-vel, aminek most új fejezete nyílott, ebben kérnék szakmai segítséget valaki(k)től aki(k) tényleg jártas(ak) a témában.

    Az előzmények röviden: vettem egy 320-as Samsung M2-es külső HDD-t, még USB 2.0 szabványú csatlakozóval. Ez a gépemre kötve bizonytalanul működött. Amit lehetett megcsináltam (hátsó portba tettem, nem előlapiba, Y kábellel kötöttem rá, a hátsó integrált 6-os blokk két sarkába tettem úgy, hogy a párjában nincs semmi, kilőttem az alaplap készenléti körének tápellátását, tehát kb. mindent megtettem a maximális tápellátásért), de ennek ellenére felpörgési hibákat produkált, leállásból nem vagy csak nehezen ébredt fel, elvesztette a kötetet, amit újracsatlakoztatva ismét megismert.

    Mivel a céges brand HP gépen tökéletesen muzsikált, arra jutottam/jutottunk a hiba a készülékben lehet, vagy a gyengélkedő táp, vagy a lap asrocksága lehet az oka annak, hogy a tápellátás ebben a kiélezett helyzetben bizonytalan, két USB 2.0-s portról is előfordul, hogy kritikus helyzetben nem kap elég tápot.

    Folytatás...

    DeFranco 11 éve 34

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.