2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Mire jó a portalanítás...

    Hogy is kezdjem...
    Megvolt ma a szokásos 3-4 havi nagy portalanítás a gépben. Mivel a gépem be van építve a bútorba - ahogy az a lenti képen is látható (jobb oldalon, ott látszik az előlapi panel, valamint a DVD helye, tetején pedig a takarórács - ezért a levegő csak 2db 12cm-es coolink swif 2-es ventilátor segítségével jut be. Természetesen ezeket is fém porszűrőrács védi a portól, amiket heti rendszerességgel tisztítok. Viszont nagytakarítás, amikor a gép belsejét is kipucolom, na az már csak 3-4 havonta egyszer van.

    Köszönhetően a szűrőrácsoknak ennyi idő alatt gyűlik össze annyi por, hogy érdemes legyen rááldozni az időt. Ilyenkor természetesen a VGA-t is szétszedem pici darabokra és mindenhonnan eltüntetem a port. Egyedül a CPU hűtő az, amit ott a helyén tisztítok ki, mivel az elrendezés miatt igen nehézkes a kiszerelése. Nem lehetetlen, de inkább nem szenvedek vele. Így is kitudtam tisztítani meglehetősen jól. Ecsettel a bordák között és a lapátokat. Majd a végén egy spéci porszívónyéllel kiszívtam közülük a maradékot.

    Folytatás...

    Dany007 12 éve 16

  • A horoszkópról...

    Frappáns megfogalmazás, ami erőteljesen tükrözi a saját véleményemet is.
    Idézet a The Big Bang Theory első évad első epizódjának magyar szinkronos verziójából:

    Penny: - Szóval nyilas vagyok, ami valószínűleg többet elárul, mint kellene.

    Sheldon: - Igen, hogy bedőlsz a tömegkultúra szemfényvesztésének. Miszerint a Nap csillagképekhez viszonyított állása a születésed időpontjában befolyásolja a személyiségedet.

    Igencsak találó! :)

    Carl Sagan pedig ezt mondta a Kozmosz 3. részében:

    "Hogyan érintheti a sorsomat az, hogy születésem pillanatában éppen felkelt a Mars. Szobában születtem, a Mars fénye nem juthatott be hozzám. A Mars egyetlen hatása amely érinthetett, a gravitációs vonzása. De hiszen a szülész gravitációs hatása sokkal nagyobb volt. Igaz a Mars sokkal nagyobb tömegű, de a szülés összehasonlíthatatlanul közelebb áll."

    Folytatás...

    Dany007 12 éve 18

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.