2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • PCB - Az elpusztíthatatlan méreg

    A minap ezzel a címmel láttam egy dokumentumfilmet, ami nem kicsit ledöbbentő volt.
    Leginkább azért, mert én a fiatal fejemmel még nem is tudtam erről. Viszont a dolog annyira durva, hogy úgy gondoltam meg kéne osztani másokkal is. Hátha mások számára is újdonság ez.
    Tehát megpróbálom összefoglalni a dokumentumfilm tartalmát.

    A PCB poliklórozott bifenilt jelent. A PCB-k csoportjába 209 különböző vegyület tartozik. AZ 1920-as évek végén kezdték gyártani. Köszönhetően kis gyúlékonyságának, elektromos szigetelő képességének széles körben alkalmazták és hamar népszerűvé vált számos területen. Dielektromos folyadékként transzformátorokban és kondenzátorokban, hőátadó folyadékként, hidraulikus rendszerekben, kenőanyagokként, festékekben, ragasztókban, tömítő és szigetelőanyagokban, valamint lágyító anyagként műanyagokban, azok képlékenységének javítására. Használták még vízálló anyagként, portalanító szerként és NCR (nem szén tartalmú) másoló papírhoz is. De szinte mindenbe és mindenhová tettek, ahol fennlát a gyulladás lehetősége. Kezdve a kenyérpirítótól egészen a betonfalakig.

    Folytatás...

    Dany007 12 éve 58

  • Bevásárlási tortúra

    Igen az. Rühellek bevásárolni. De muszáj.
    Nem csak nekem másnak is. Hiszen az étel még nem pottyan az ölünkbe magától. És mivel manapság még ez online kevéssé megoldott ezért legtöbb esetben el kell menni bevásárolni.
    Mivel utálok bevásárolni, ezért én minimum kettő, extrém esetben három hétre előre bevásárolok mindent. Kajától kezdve az üdítőn át a tisztítószerekig mindent.

    Persze a túrát lehetne csökkenteni oly módon ha mondjuk minden héten, esetleg hetente többször járnék vásárolni. De mivel rohadtul utálom, próbálom csökkenteni a számukat. Másrészt nem is túl gazdaságos.
    Mikor szüleimmel laktam gyakran megesett, hogy elugrottunk apámmal a helyi Tescoba kenyérért meg zsemléért, mert az ott occsó! Ja, de haza már két teli szatyorral jöttünk! Naná!
    Dolgozik a marketing stratégia, méghozzá igen jól. Nem véletlenül tolnak mindent az arcunkba. Hiába megyünk el csak egy párszázas kajáért, ott a reklám minden sarkon. Aztán persze az embernek ilyenkor jut csak az eszébe, hogy hoppá ez is kell még, meg akkor már vegyünk ilyet is.
    Ja és a szecsuáni mártás most akciós! Vegyünk egyet. A milka csoki meg 20 forinttal le van értékelve, akkor abból is vegyünk vagy kettőt...

    Folytatás...

    Dany007 12 éve 57

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.