2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Kilakoltatási moratórium. Vélemények? Megoldás?

    Hónapok óta fel-fel röppen különböző - de szinte mindegyik - híradóban ez a bizonyos téma. De most, hogy közeleg a vége a szokottnál is többet hallani róla.
    A lényeg, hogy azokat akik nem tudják fizetni a lakáshitelt - többek közt a válság okozta árfolyamváltozás miatt - nem lehet kilakoltatni, házaikat - ami fedezetként szolgált / szolgál a hitelnél - nem lehet elárverezni.
    Anno ezt azzal indokolták, hogy télen a hidegben senkit nem lehet az utcára kirakni. De szerintem mindenki hallott már róla, fölösleges tovább magyarázni.

    Most jön az április, az kilakoltatási tilalom elméleti vége. Több tízezer v.színüleg több százezer embert érint az ügy. Az ingatlanmagazin.com novemberi cikke szerint ~ 105 ezer bedőlt lakáshiteles van.
    Már folynak az előkészületek annak érdekében, hogy lehetséges: meghosszabbítják a moratóriumot.
    Na de meddig?

    Hallgatva a híreket különös érzések öntöttek el. Egyrészt a fene se szeretné, hogy ennyi embert, családot, esetleg kisgyereket az utcára dobjanak. Másrészt viszont a helyzet nagyon leegyszerűsítve az, hogy van egy rakás család, akik anno valamikor meggondolatlanul döntöttek, nem foglalkozva a kockázatokkal és most nem tudja fizetni a hitelt. És kész. A házuk megvan, a bank nem viheti el, a hitelt nem fizetik ennyi.

    Folytatás...

    Dany007 13 éve 161

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.