2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • USB-s hangeszköz, OTL csöves fejhallgató erősítővel

    Eljött az idő, hogy érdemi előrelépést érjek el az otthoni zenehallgatásban (nem high-end a cél, hanem a jó ár / érték arány).

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 10 éve 99

  • CM6631A USB-s high definition hangeszköz I2S és SPDIF kimenettel.

    Ez a bejegyzés azért jött létre, hogy ezzel a hangeszközzel kapcsolatos tapasztalatokat, méréseket össze lehessen foglalni valahol.

    Szóval a CM6631A

    -egyaránt működik Linux és Windows alatt is, mint "high definition 2.0 hangeszköz".
    -jelenleg nincs fellelhető datasheet erről a chipről, csak a korábbi, nem "A"-s verzióról, aminek gyengébb a tudása. Az előző chip alapján ez is egy 8051-es mikrovezérlőt tartalmaz.
    -az I2S kimenet konfigurálható left/right justified formátumra is, továbbá firmware készítő toolal a használt órajel sebességek is állíthatóak.
    -a képen látható megvalósítás USB-s táplálású, továbbá egy gagyi táp IC (AMS133) csinálja az IC 3.3V-s tápját. Mindkét megoldás javítandó, de az USB-s táplálás különösen kerülendő. Érdemes mondjuk egy 7805-ös egyszerű lineáris stabilizátor szűrt kimenetéről járatni a táp IC-t, aminek a bemenetét leválasztjuk az USB-s tápról. Természetesen a 3.3V-s "digitális" és az ezt a cuccot követő dac "analóg" tápját nem szabad összevonni egy tápba.
    -USB2.0

    Folytatás...

    CPT.Pirk 10 éve 4

  • Debian Linux - összefoglaló a kezdő Linuxos topic számára

    Ez a bejegyzés azért született meg, hogy egyszerűen lehessen a Debian Linuxról egy rövid ismertető csinálni, a többi népszerű Linux disztró kapcsán is vannak / lesznek / lehetnek ilyen írások.

    A Debian Linux azt mondja magáról, hogy "az univerzális operációs rendszer". Ezt komolyan is lehet venni, mert szerverektől a normál otthoni PC-n át egy nagy csomó ARM-os és egyéb platformra is elérhető, míg az "asztali" disztrók általában csak normál számítógépekre.
    A Debian egyike az "ős" disztribúcióknak, stabil és kevésbé stabil ágaiból több tucat egyéb disztró származik, itt meg lehet tekinteni mennyire sok: [link].

    3 dolog jellemzi:
    -beton stabil
    -átlagos disztróknál régebbi csomag verziókat tartalmaz hogy elkerüljék a lehetséges még fel nem fedezett bugok okozta problémákat, de néha akkori is lassan frissülnek a csomagok, ha egyébként valamilyen bug van az adott csomagnak a "Debianos" verziójában.

    Folytatás...

    CPT.Pirk 10 éve 0

  • Az XP haláltusáját gyorsan, de károsan zavarja le az MS

    Nos igen. Már a hátuk közepére sem hiányzik az XP, de a megoldás hagy maga után problémákat.

    Az ominózus karácsonyi fotó után további karddöféseket kénytelen megérni szegény túlkoros nagypapi.

    Most már az ingyenes Microsoft Security Essentials (MSE) sem lesz letölthető [link]. Akinek még van, az még használhatja, de friss vírus mintákat már nem fog kapni.

    A cég ezen döntése meglehetősen nehezen érthető, mivel a neten lévő oprendszerek közül messze az XP a legsebezhetőbb és egyszerűen túl sok van belőle, így jelentős veszélyforrás mindenki számára. Attól hogy lejárt az élettartama a terméknek, még a felelősség a cégén. Köszönjük Microsoft! Még több ilyen remek döntést...

    Szóval a szokásos "nekem nagyon megfelel már 10 éve" hozzászólások ellen jöjjön pár tény:

    Folytatás...

    CPT.Pirk 10 éve 64

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.