2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • ZTE v5 RedBull X9180 - CM12.1 rom készítése

    <<--------------ELŐSZÓ---------------->> CM fordítás leírás v1.3, 16.06.23

    Ez a bejegyzés leginkább magam számára valamint a hasonlóan elhivatottaknak született meg, hogy később is meglegyen a dolog mikéntje. A ZTE V5 teló nem nevezhető gyengének ma sem (csak a 4G hiányzik belőle kínai volta miatt) de mivel "amsuser" már nem csinál több CM portot és a Mokee rom meg olyan amilyen, így szükségét láttam új CM 12.1 rom fordításának.

    Mivel ez a ZTE teló hivatalosan nem támogatott, így eléggé nyögvenyelős rá CM romot fordítani. Amúgy sok CM fordítási leírás van, de ettől még nem lesz könnyű dolgunk. Úgy is mondhatnám, hogy tömény szopás az egész. Amiket itt lentebb írok, arra mindre nekem kellett rájönnöm. - Ha legközelebb állásinterjún leszek, akkor a fizetési igényél azt fogom mondani, hogy én már a google-ben is sokat kerestem! :)

    Kezdésnek kell egy 64 bites Linux disztribúció, javaslom a Debian-t. 4 magos proci nem árt és 8GB ram sem, de legyen a 8GB ram mellette pár GB swap partíció is, mert több esetben túllépi a 8GB-ot a felhasznált ram mennyísége...

    Folytatás...

    CPT.Pirk 8 éve 1

  • A "felhasználóbarát" Windows7 és a digihez betárcsázás automatizálásának története

    Összeraktam egy gépet Win7-tel, egy régi XP-s P4 celeron helyére. Minden frankó, az új gép szalad, Win7 hozza azokat az értékeket, amikhez a gép tulajdonosa hozzászokott az XP alatt, viszont akadt egy kis gond az internet beállításával...

    Diginet az PPPoE-s kapcsolat, kell hozzá egy név és egy jelszó. Az XP-s gépen ment a betárcsázás, magától betárcsázott a gép mikor elindult, ahogy azt kell.

    Megcsináltam a kapcsolat beállítását a Win7-ben, kézzel indítva simán kapcsolódik, van net. Viszont magától nem csinálja. Nézem az IE kapcsolat beállításait, ott ahol ez volt:

    Ott ma ez van:

    Vagyis kompletten hiányzik a nekem kellő beállítás, meg mintha valami kis légypiszok is lenne a helyén. Az másnál is ilyen, nem a képben van a hiba.
    Állítólag az IE11-es verziójától hiányzik ez a rész. Nem tudom, bár nem használjuk, de nem volt sok kedvem visszafejleszteni az IE-t korábbi verzióra.

    Pár nap után lett egy megoldás, miszerint a "rasdial" segédprogram tud kapcsolatot indítani, és lehet automatizálni. Arról van szó, hogy a rasdial-t meg lehet hívni egy .bat fájlból, így:

    Folytatás...

    CPT.Pirk 8 éve 18

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.