2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Kingston KFJ-PR133/512 dupla nyákos SD Ram ritkaság

    A Pécsi vásárban mindent-is kapni. Jó régen vettem ott ezeket a ramokat, mikor még egy P3-as gépet érdemes volt tartalék gépnek megtartani, de azóta sem láttam ilyen dupla nyákos, egyébként szimpla slotba beleférő ramokat.

    Akkoriban mikor ezt tervezték, nem volt megszokott a nagy kapacitású ram IC, így a meglévőket amiket a 256-os modulokon használtak, azokatt kellett duplázni, hogy elérjék az 512MB kapacitást modulonként, ezért van két nyák egymáson. Később, a BGA tokos ram IC-k korában már ezt a problémát úgy oldották meg, hogy 2 sorba rendezték oldalanként a kis IC kockákat.

    Elvileg ECC-s ramok, bár erről a mai napig nem volt tudomásom, sima hétköznapi Socket 370-es alaplapban használtam őket. Az már csak adalék, hogy mellé egy Engineering Sample 1GHz-es P3 proci ment, mert olcsó volt az Ebayen...

    Érdekes módon a neve alapján nem lehet képeket találni erről a ramról, így földobtam ebbe a bejegyzésbe párat, hogy maradjon róluk valamilyen emlék. Egyszer talán elküldöm egy múzeumnak őket. :)

    Folytatás...

    CPT.Pirk 3 éve 9

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.