2024. május 15., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Koncert hangosítási kultúra - potitologató vájt fülek hiánya

    Voltam idén is több koncerten jellemzően Pécsett, de koncertről koncertre ugyanazokat hülyeségeket lehet tapasztalni, különösen kisebb klubokban. Elkezdődik a műsor, hangerő az egekben, az éneket meg egyszerűen nem lehet érteni a torzítástól. Eközben áll a gyerek a hangosító pultban és kb. semmit nem tesz, mintha nem is ezt a koncertet hallgatná.
    Aztán kijössz a koncertről szétcseszett fülekkel, a fülzúgás meg eltart 2 napig míg elmúlik.

    Különösen fájó pont volt a tavaly karácsonyi Piramis koncert, ahová az ember Révész hangja és éneke miatt ment ki. Lehet nem volt idejük próbálni vagy nem tudom, de a koncert első harmadában egyszerűen nehezen lehetett érteni az éneket. :Y Végül a koncert végére lett olyan a hangzás amire már azt lehetett mondani, hogy "na igen, ezért fizettem b+".

    A korábbi években rendszeresen kilátogattam a Rockmaratonra amíg itt tartották Pécsett. Na ott tapasztaltam olyat, hogy egyszerűen már nem volt kellemes ott állni a tömegben a nagyszínpad előtt az iszonyatos hangnyomás miatt.
    Barátom akkoriban a fősátorral szemben lévő kis sátorban csinálta a hangosítást, de semmit sem tudtak kezdeni azzal, hogy a dob a nagyszínpadról elnyomott mindent az ő sátrukban... Szerencsére az utolsó maratonon ilyesmivel már nem találkoztam.
    Persze mikor egy sátorban megy a hangosítás, azt valahogy nem lehet megcsinálni normálisra, csak hangosra...

    Folytatás...

    CPT.Pirk 6 éve 52

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.