2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • GénMÓDOSÍTOTT vetőmag az miért génSZENNYEZETT vetőmag?

    Napokban hallom a híradókban, hogy gyakorlatilag tűzzel-vassal irtják a génmódosított vetőmagokból kikelt növényeket, és a környezetükben lévő többi növényt is egy biztonsági sávban.

    Miért van erre szükség?

    Miért mossák össze a génmódosítás kifejezést a génmanipulálással és a génszennyezéssel? Elég bulvársajtós megoldása a lejáratásnak.

    Most mondták a híradóban, hogy EU-s területen nem terem elég szója, ezért import szóját is használnak, amiben van bőven génmódosított verzió. Szóját meg eszik mindenki, ha másban nem, akkor a virsliben, hús helyett... Szóval akkor most tulajdonképpen két falat virslitől már haldokolnunk kellene, vagy minimum 2 új kart növesztenünk, tekintve a vetőmagoknál látott reakciót.

    Valaki elhiszi azt, hogy ha genetikailag tervezett élelmiszert eszik, attól neki rosszabb lesz? Vagy megfordítva a kérdést, az jobban tetszik, hogy genetikailag xy kártevővel szemben ellenállóvá tett növény helyett közönségest vetnek, amit agyon kell permetezni?

    Így a végére egy gondolat Nemere István Titkok könyve 2011-ből, aminek első témája pont a GMO élelmiszerek és a lobbi kérdése:

    Folytatás...

    CPT.Pirk 13 éve 1

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.