2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Bajaim Windows alatt

    Néha fenyegetőztem, hogy megírom a gondolataimat a WIndowsról. Hát most tessék! :DDD

    Probléma NR1:
    Gép bekapcsol, Win7 bebootol, asztal megvan, minden rendben. Le akarom választani a bedugva felejtett pendriveot, és bár "az élet túl rövid hozzá, hogy biztonságosan távolítsuk el a pendrájvot", mégis ezt próbáltam.
    Persze jön az üzenet, hogy az eszközt valami haszálja, zárja be, gyújtsa fel, átkozza ki, stb... Led nem villog a penen, töredezettségmentesítő nem fut, semmi extra processz nem grasszál a háttérben, de még mindig képtelen kiadni. Végül kihúztam a francba. Köszi Windows7.

    Egyik hasonló esetnél a pen ledje konstans villogott, 4-5 órával a bekapcsolás után is. Szintén a kirántás oldotta meg a gondot.

    Az viszont amúgy is rendszeres, hogy nem akarja leválasztani a pent, mert szerinte valami használja. Persze annyira nem okos, hogy megmondja, mi a frász foglalja még mindig...
    Olyan apróságokról nem is beszélek, hogy kérdés nélkül leválasztja a redyboost pendriveot, ha véletlen a rossz betűjelű Kingston penemre kattintok, érdekes ott még sosem volt, hogy ne tudta volna leválasztani, pedig azt még használja is... :F

    Mind1, Windowsos pendrive kezelés sucks. :K

    Folytatás...

    CPT.Pirk 12 éve 28

  • Kell nekem víruskereső progi?

    Ismét kaptam egy havi jelentést az antivírusomtól. 0 fertőzött találat, aktív géphasználat mellett. Előző hónapban is ennyi volt. Hosszú hónapokon keresztül ennyi volt. Nulla.

    Anno még XP-s időszakban egyszer elfelejtettem felrakni antivírust, három hónapig csak az XP alap tűzfala védte a gépet, meg a Windows Defender (bár ez sok vizet nem zavart). Aztán felraktam a szokásos Avastot, teljes keresés a gépen, nem talált semmi kártékonyt.

    Moonman utolsó információim szerint semmilyen antivírust nem használ, mert ő ésszel böngészik. A fentiek szerint én is, de ez nem véd minden ellen (igen, nem, az ellen nem véd :N ). Windowson nagyon nem tartom jó ötletnek az antivírus nélküli létezést. A több giga ram korszakában meg aztán annyira mindegy, hogy fut-e egy antivírus a háttérben.

    Érdemes megnézni az Avast riport többi részét is:

    Remek magyar domainek vannak a toplistán. ;]

    CPT.Pirk 12 éve 20

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.