2023. február 8., szerda

Gyorskeresés

A birodalom elfogta Skywalker Lajost. Kivégzés a főtéren holnap délben.

Írta: | Kulcsszavak: BME . skywalker . lajos . TEK . gyólyafilm . kivégzés

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az esti hírek fénypontja lesz ez az esemény, most hozta le kb. minden hírportál. [link] [link]

Röviden:
BME-n gólyafilmet forgattak StarWras témában, amire kaptak engedélyt. A kellék pisztolyt a Skywalker Lajos kitette az asztalra az egyik teremben, amit valaki igazinak vélt és értesítette a rendőrséget.

Eredmény annyi, hogy a birodalmi rohamosztagosok gyors reakciójának köszönhetően eltiporták a lázadást. Skywalker Lajos agyszondás kihallgatása folyamatban van, amint elárulta a lázadók bázisának helyét kezdődhet a kivégzés.

Attól félek, hogy szerencsétlen Skywalker Lajossal mint vezető terroristával most példát fognak statuálni... :U

Update1: Rendőrségi eljárás nem indul a Skywalker Lajos ellen, hazaengedték.
Kérdés még az intézkedés költsége, valamint az egyetemi hozzáállás.

Origo:A 22 éves fiút tanúként hallgatták ki, mert nem követett el bűncselekményt. Ez után hazaengedték és játék pisztolyát is visszakaphatta.

Update2 - index cikk:

Ott voltam a teremben. A biokémia előadás rendben lement, a diákok már mentek ki a teremből, mikor megjelent néhány civil ruhás nyomozó, akik visszaterelték őket a tanárnő segítségével. A diákokat leültették, majd kiemelték Luke Skywalkert, elvették a pisztolyát, kivezették, átkutatták a holmiját. Néhány közelében ülőnek (akik persze eredetileg teljesen máshol ültek, hiszen a visszaterelt nép az ajtó mellett ült le) elkérték az adatait, hogy tanúskodjon.

Az óra alatt én nem realizáltam, hogy valaki jelmezben lenne, mikor kifele vonultak, akkor figyeltem fel a fiatalemberre a judogiban, aki egy játékpisztolyt kerepeltetett a jobb kezében. Először meglepődtem, de utána azonnal rájöttem, hogy csak valami egyetemi játékról lehet szó.

A pisztolyról messziről látszott, hogy játékpisztoly (legalább is nekem egyértelmű volt), az egész dolog tipikusan a dolgok túlreagálása volt. Hallgató koromban is azonnal realizáltam volna, hogy valami játékról van szó, eszembe nem jutott volna hallgatótársamra hívni a rendőrséget.

Megkérdeztem volna őt, vagy valamelyik mellette ülőt, hogy az milyen pisztoly. Lehet, hogy én is részt vettem volna a játékban, és fel nem merült volna bennem, hogy ha a játékpisztolyt kiteszem az asztalra, azt valamelyik évfolyamtársam terrorfenyegetésnek érzi, és kihívja a TEK-et.

Update3 [origo]: Tipikus szőke, mundér becsületét mentő nyilatkozat
A "pártunk" szóvivője szerint súlyos felelőtlenség viccet csinálni az emberek biztonságából, és elbizonytalanítani őket abban, hogy ha baj van, számíthatnak a rendőrség gyors és hatékony segítségére. - TEK vagy rendőrség? :U

Update4:

-bmeme.hu

Update5: Fegyelmi indulhat a karateruhás diák ellen

Ha az egyetem fegyelmi eljárást indít a hallgató ellen, megrovást vagy két félévig terjedő büntetést is kaphat. Az iskola nem szeretne komoly büntetést kiszabni, de azt sem szeretnék, ha a hallgatók azt gondolnák, hogy bármivel lehet viccelni.
[origo]

Update6: most már hivatalos, mivel nem indítanak eljárást a rendőrök a "lajos" ellen, ezért nem kell kifizetnie az akció költségét. Már csak nagyjából a dékánon múlik, hogy mi lesz vele.

Update7: [HVG cikke a TEK akciójáról]
Kétségtelen, hogy egy egyetemről bejelentett fegyveres fenyegetést komolyan kell venni. Azonban ebből egyáltalán nem következik, hogy helyes volt, hogy a TEK (Hajdu János bevallása szerint) három perc tervezés után akciót kezdett, majd (a szemtanú szerint) visszaterelte a hallgatókat abba a terembe, ahol a feltételezett fegyveres volt. Csak a Kettős Mércének jutott eszébe, hogy ez akkor lett volna igazán tragikus, ha a hallgatónál tényleg fegyver van, és lőni is akar.

Update8:
Régebbi cikk - "ott voltam a teremben" [link]
Néhány nap múlva áll fegyelmi bizottság elé Lajos. [link]

Hozzászólások

(#1) EczkE


EczkE
addikt

Lol.

Asszem mindenféleképpen!

(#2) lapa


lapa
veterán

lajos legközelebb átgondolja, hogy mit éri meg viccből provokálásból megcsinálni egy amúgy is ideggyenge közösségben.

(#3) Szabesz


Szabesz
őstag

"tizenegy után kaptak riasztást arról, hogy egy fiatal fehér fürdőköpenyben ül, és egy fegyvernek látszó tárgyat rakott ki az asztalra az egyik előadóban, ahol rajta kívül kb. 130-an lehetnek."

Ebből a leírásból nekem is egy elmebeteg tömeggyilkos jut eszembe. Nem is tudom, hogy hogy jutott eszébe az illetőnek ez... ha úgy rontanak be a terembe a kommandósok, hogy éppen még hadonászik is vele poénból, akkor megkockáztatom, hogy enyhén szitává lett volna lőve.

¯\_(ツ)_/¯

(#4) DeFranco válasza Szabesz (#3) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Valóban... és annyi esze senkinek sem volt, hogy szólt volna neki, hogy öcsi, tedd már el a stukkert, mert halálra ijesztesz vele mindenkit....

Ennyi hülyét egy rakáson... és még a kölök a hibás, eszem megáll. Ez nem Afganisztán, és nem is New York, csak rá kellett volna kérdezni, hogy akkor most terrorizál az úr, vagy csak nyomja a pecsét a fegyvernek látszó tárgy.

Gólyaidőszakban egy egyetemen majd pont egy terrorista fog előre megfontolt szándékkal hálóköntösben pisztolyt lóbálni... még ha vizsgaidőszak...

OMG...

(#5) Tim82 válasza Szabesz (#3) üzenetére


Tim82
nagyúr

A diákok szerint társuk egy gólyafilm forgatásáról érkezett meg kicsit késve az órára, karateruhában volt, egy lézerkard és egy jól láthatóan játék pisztoly volt nála. A diák beült a több száz fős előadóba, kitette maga elé a fegyvereket, és hallgatta a dialízisszintézisről szóló előadást. Az óra végén megjelentek a TEK kommandósai, beszéltek a tanárral, majd elvezették a diákot. A diákok akkor tudták meg, hogy addigra az egész épületet lezárták, és mindenkit kitereltek. [link]

Igen, ebből nekem is egy határozottan elmebeteg tömeggyilkos jön le. Milyen már, hogy amúgy teljesen nyugodtan végighallgatta az előadást és csak utána vitték el a TEK-esek? Valamint az is, hogy a "provokált" diákok közül egyetlenegy volt olyan hülye (már elnézést), aki pánikolt és hívta a rendőrséget? Hatalmas provokáció lehetett amúgy. (ez már inkább lapának.)

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#6) nincsisbéla


nincsisbéla
aktív tag

Az szép! :C :W

Mentalita'

(#7) Иван


Иван
őstag

Műegyetemista agyi szint ;]

SZERK
Gyorsan ideírom mielőtt itt lincs hangulat lesz: irónia, poén, vicc, meg minden a Duna part másik oldaláról. Szó szerint, mert lyukasom van. :))

[ Szerkesztve ]

i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2

(#8) Csepe


Csepe
aktív tag

TEK saves the day again. :U

Nihil Novi Sub Sole /::\ https://bit.ly/2R7gwB2

(#9) DeFranco válasza Иван (#7) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Pff... a másik szabadidőközpontos megszólalt ;]

(#10) D1Rect


D1Rect
félisten

Ha a TEK elfogja Lukeot, akkor ki Darth Vader?

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01100010 01101110 01110100 01001111 01010101

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.