2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Iparművészeti agyagedény: dominó adategyeztetés

    Május 4-én írtam blogbejegyzést arról, hogy a Telekom kötelező dominós adategyeztetéséhez kiadott adatkezelési szabályzat mekkora mocsokság.

    Ebből itcafe hír is lett.

    AZÓTA SEM VÁLTOZOTT SEMMI, csak az adategyeztető szájt egy fokkal ótvarabb lett. Most már gugli rekapcsával tolják ki az adatokat amerikába, ami erősen véleményes lehet, hogy jogszerű-e.

    De ez a gugli rekapcsa a kisebb baj, a nagyobb baj, hogy még MINDIG A JÁTÉKOS ADATKEZELÉSI nyilatkozat van kint.

    előre szólok, terjeszteni fogom, hogy mit gondolok nőági felmenőtök foglalkozásáról.

    ----------------------------------------------------------------
    -------- UPDATE -------------
    ----------------------------------------------------------------

    Ebben a pillanatban (2017. 06. 11. 16:20) tettem le a telefont, friss és konkrét infók.

    1. A webes felületen nem lehet eljutni az adatok elküldése menüpontig, mert ha nem vagy hajlandó elfogadni a regisztrálásos adatkezelési tájékoztatót, akkor nem élesedik a küldés gomb.

    Folytatás...

    bambano 7 éve 9

  • A rokonokról

    Hirtelen dolgom akadt "vidéken", beültem a kocsiba, go.
    Ahha, ahogy azt Bambanő elképzeli.

    Már Debrecenben is elég nagy forgalom volt, sikerült majdnem összetolni egy kocsisort... A városból kiérve pedig szinte tömött út, mindkét sávban. Voltak, akik pünkösd miatt jöttek, voltak, akik ugyanezért mentek. Ekkor jutott eszembe a megoldás: rokoncsere.

    Mert minek megyünk oda, miközben ők jönnek ide? A rokonokhoz. Ha elcserélnénk a rokonokat, nekünk nem kellene odamenni, nekik nem kellene idejönni. Két uncsitesót cserélnék helyire!

    jól van, megyek már...

    bambano 7 éve 14

  • Repül az idő...

    Kerek évfordulókon alkalom nyílhat a nosztalgiázásra, a régi szép idők felemlegetésére, meg "abban még vót anyag" :) De az inkognitómat továbbra is szeretném megőrizni, így ha valaki ebből a kicsit homályos megfogalmazásból is rájön, akkor csitt!

    Azokban az időkben a civil lakosságnak gyakorlatilag nem volt semmilyen elektronikus kommunikációs eszköze. Ez az állítás nem túlzás, hiszen az ország többségének telefonja sem volt, nemhogy mobilja, semmilyen se. Az elenyésző kisebbségnek jutott ócska analóg telefon, ha véletlenül elég fontos emberek voltak és olyan helyen laktak, ahol volt még szabad drót. Ez az időszak még bőven a 150 forintos kedvezmény meg a kommerciális internetszolgáltatások előtt volt.

    A civil lakosság egy elenyésző kisebbségének, a digitális úttörőknek jutott telefon és modem egyszerre, akik elkezdték a bbs-ek hálózatát építeni. Mivel én ebben már nem vettem komolyan részt, így ezt a témát itt félbe is szakítom. A nem civil lakosság számára viszont elvetették a hivatalos akadémiai hálózat első csíráját. Ebben vettem részt én is.

    Folytatás...

    bambano 7 éve 14

  • Feltöltős adategyeztetés: anyátok jól van?

    KÉREK MINDENKIT, HOGY A POLITIKAI VONATKOZÁST HAGYJUK, akkor is, ha nyilvánvaló.

    A téma minden tekintetben a szokásos, valakik elbénáznak valamit, így megszületik a salamoni döntés: szívjon mindenki, mint a torkosborz.

    A téma konkrétan: a telekom sales managereinek jól jött, hogy valaki 200+ ezer simkártyát vett, amiért le lehetett nyúlni a jutalékot. Majd amikor kirobbant a balhé, okos vezetők kitalálták, hogy akkor mindenkinél újra fel kell venni a simkártyákhoz tartozó adatokat, hogy később azonosítani lehessen a hívások tulajdonosát.

    A téma ettől is a szokásos: nem azzal foglalkoznak, hogy hogyan vehetett valaki két teherautónyi simkártyát, hanem egy látszattevékenységgel megteremtik a látszateredmény -> látszatbiztonság érzését. Közben szívjon minden normális, így kell ezt.

    De beletörődik az ember, mert vannak olyan szelek, amikkel szemben nem érdemes. És közben azt hiszi, hogy a helyzet már elég rossz, tovább rontani nem lehet. Hát lehet.

    Szó volt itt a fórumban a regisztrációról, volt link, gondoltam ráklikkelek. Szép csicsapicsa weboldal arra próbál rávenni, hogy csináljam online (nyilván, mert akkor kevesebb fizetést kell kifizetniük). Telefonszámot kér. Oké, írok telefonszámot, jön azonosító sms, majd adatokat kér.

    Folytatás...

    bambano 7 éve 53

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.