2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Árképzés, vidéken

    Agyalok itt egy problémán, a vége, hogy kellene venni egy procit, ami alkalmas a feladatra. Web turkálás, intel.com, kereső, összehasonlító, stb. találok néhány modellt, ami megfelel.

    Hozzávetőlegesen megnéztem az árakat az árgépben, úgyhogy valami fogalmam volt a kérdésről. Bementem egy helyi kacatkereskedőhöz, rákérdeztem az árakra. A kérdés így hangzott: core i5-2400 vagy i5-2500, ebből esetleg T-s vagy S-es, bármelyik jó. Azt mondja az eladó, hogy 68k. Mondom he?

    Azt is mondta még, hogy ez milyen jó ár, stb. stb. de szerintem látta az arcomon, hogy ez nem annyira jó ár, rákérdezett, hogy mi van. Mondom pont egy huszassal van elszállva. Most megint megnéztem, 2400-at már 48k körül mond az árgép, 2500-at is 52k körül, dobozosat. Felteszem, a tálcás olcsóbb, az is megfelel.

    Nem értem, hogy lehet ennyire elszállni az árakkal. Oké, vidék, szállítani kell, stb. stb. ez költség, legyen drágább. De nem másfélszer annyi...

    bambano 12 éve 27

  • [égt] tervezési hibák

    Most, egy év után, vettem le a hátlapról a védőfóliát és megdöbbenve tapasztaltam, hogy csúszik.
    Igen, ez csúúúúúszik.

    az usb-t nem lehet rendesen kihúzni a töltőből, a tab hátulján izzad a kezem, csúszik...

    ezek elég komoly tervezési hibák. persze szépnek szép, mint egy lakkozott zongora, de ha lakkozott zongorát akarnék, nem tabot vennék.

    bambano 12 éve 0

  • Egyéni wifi sebesség-rekord

    Most először láttam olyat, hogy egy wifi-s letöltés nem 800KBps-t tudott.

    Hanem 10.5MBps-t, miközben vele párhuzamosan a feltöltés még 4.5MBp-st. :Y :Y Először fordult elő, hogy egy sebességtesztet a rezes ethernet korlátozza, ne a wifi.

    Kár, hogy ez hangsúlyozottan labor körülmények között volt, minden a sebességre kihegyezve, minden korlátozó tényező ilyen-olyan trükkökkel kizárva.

    Majd meglátom, mit tud, ha nem zárom ki a korlátozó tényezőket..

    Update: (pofaleszakadás van :) )
    status: running
    duration: 20s
    rx-current: 97.1Mbps
    rx-10-second-average: 89.3Mbps
    rx-total-average: 70.6Mbps
    lost-packets: 821
    random-data: no
    direction: receive
    rx-size: 1500

    Kikerült a cucc, nem labor hanem éles körülmények közé. Ez egy átlagos link, két falu között, 5 gigán, a mikrotik saját tesztelő programja szerint. 97.1 Mbps volt, amikor a cut & paste-t behúztam.

    hoppááááá....

    bambano 12 éve 4

  • Debian: béke poraidra

    Nem tudom, melyik debian maintainer kelt fel bal lábbal, de csináltam egy dist-upgrade-t a wheezyn, bár ne tettem volna, és valami ultrabrutál fos jelent meg a monitoron.

    Minek okoskodnak ezen folyamatosan, miért nem hagyják dolgozni az embert a gépével??? Minek kell erőltetni ezeket az ótvarosabbnál ócskább felületeket?

    Nagyon meg kellene rugdosni már ott pár agyatlant, hogy észhez térjenek végre.

    bambano 12 éve 0

  • [nu:w520] debian reinstall és más nyalánkságok

    Most egy pillanatra hagyjuk figyelmen kívül, hogy miért is kellett újratelepítenem a debiant, erről majd egy másik bejegyzésben írok. Mindegy, hozzáfogtam.

    Elöljáróban annyit, hogy közben sikerült egy új fogalmat alkotnom: a koronatanú mintájára lett az oboatanú. szerintem mindenki megérti :P

    Az első debian installban is volt egy kis kaland, de azért az nem volt valami egetverő probléma. A telepített cuccról csináltam mobil vinyóra egy jó kis mentést. Kár volt..

    Install cd elő, wheezy telepítés. Most már, hogy tudom, mit nem szabad a biosban bekapcsolni, hibátlanul pikk-pakk felugrott a debian wheezy 3-as kernellel. Előkaptam a mentést, szépen kicsomagoltam a futó rendszeren azt az egy-két könyvtárat, amire szükségem volt.

    Gondoltam, hogy nem bajlódok én mindenféle ssh kulcsokkal meg ilyenekkel, jó az nekem, amit pár napja generált a rendszer. Nem kopott, nem viseletes, nem koszos, nekem jó. Szóval kitaroltam a /etc-t. Hiba volt.

    Folytatás...

    bambano 12 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.