2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • napi filmpoén: D.E.B.S.

    Az utolsó nagyjelenetben:
    - mit mondtam neked, mikor először találkoztunk?
    - a magas proteindiéta elavult

    :P :P

    egyébként szerintem limonádé kategóriában egy jó film, mégha nem is szokványos az alaptéma.

    bambano 12 éve 0

  • alma meg a fája...

    A csemete infó emelt szintű érettségit csinál. Az írásbeli részen már túl van, a szóbelire készül. Ilyenkor a szokásos folyik, tételeket szereznek, írnak, dolgoznak ki, stb.

    Megyek a szobájába, mert a nyomtatóból kifogyott a festék, közben látok egy doksit a képernyőn. Elég ránézni messziről, kiabál róla, hogy normálisan megcsinált, rendezett kotta. Rákérdeztem, az infó tételsor könyvtár részének tételei. Amin kicsit meglepődtem: LaTeXben :)

    Belenéztem a tex fájlba, szépen megcsinálta. Az idézőjelek rendes magyar idézőjelek, a tördelés jó, a kiemeléseket úgy csinálta, ahogy kell, van fő fájl és fejezetenként külön fájl, include-olva. És közben beszól, hogy nézzem meg, milyen szemetet küldött át a tanár, x darab fájl, 3x betűtípussal, ótvaros tördeléssel :)

    Kire ütött ez a gyerek :)

    bambano 12 éve 54

  • lois & clark blog

    Elkezdtem ezt a régi tv-s sorozatot nézni, azért ebben is van pár könnyesre röhögős poén.

    Kent család vacsorázik, Kent mama mondja, hogy Clark, nem eszed a vega vacsorát. Mire Kent papa: meg van zavarodva, nem tudja, hogy most elültesse, ami a tányérján van, vagy megegye :)

    bambano 12 éve 5

  • [Égt]: Én és a Galaxy Tab, az első év

    18 hónap után már össze lehet foglalni, hogy mit is jelent egy tab, amikor kézben van és nem kibicelnek.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 48

  • ügyfélcentrikusság egy multinál

    A történet alapja sem nem hosszú, sem nem különösen ritka: viszonteladó fizetési problémába keveredik, ezért a viszonteladott szolgáltatást korlátozzák.

    A t csoportnak sok szolgáltatása van, rengeteg viszonteladóval. Az egyik ilyen szolgáltatásuk, hogy a korábbi adatparkjukban, amit azóta beköltöztettek a Dataplexbe és maradt a márkanév, szerver hoszting szolgáltatást ajánlanak. Szerződsz, kifizeted, beteszik a gépedet, van net, halleluja. Ezt viszonteladói konstrukcióban is árulják, szerződsz valamelyik viszonteladóval, fizetsz nekik, ők fizetnek a T-nek, halleluja.

    De van, amikor nem fizetnek. Valakik valamikor nem fizetnek, vagy az ügyfelek, vagy a viszonteladó, vagy ki tudja. Esetleg lehetnek más okok is, szerződéses kérdésekben vita, stb. Erre a szolgáltató korlátozza a szolgáltatást. Ezt, ELVILEG, lehet érteni és el lehet fogadni.

    De hogy a szolgáltató megtalálja azt a módot, amivel a legjobban kitol a viszonteladó ügyfeleivel, ahhoz már pofa kell. Itt konkrétan ez történt, a T a négy napos ünnep előtti péntek délután 3-kor kihúzta a drótot. Az ügyfelek ennyiből értesültek a problémáról, hogy a szerverek elérhetetlenné váltak. Hogy ez mennyire legális jogilag, azon lehetne vitatkozni.

    Folytatás...

    bambano 12 éve 8

  • napi filmpoén: smallville s05e03

    Gondolom mindenki ismeri ezt a filmsorozatot, aki nem, annak röviden: Superman gyerekkoráról szól, amit egy Smallville nevű településen tölt. A sztori egyik szála, hogy csurgatja a nyálát Lana Lang után.

    No itt az s05e03-ban sikerül végre a nagy hadművelet, el is aludnak. Reggel késve ébrednek, próbálnak kilopózni a házból, de természetesen belefutnak a full Kent családba. Már azon is jót vidultam, amilyen arcot vágtak a szülők, de utána Kent mama feltette a nap kérdését: VÉDEKEZTETEK? :P

    Oké, hogy ez adekvát kérdés lett volna a családok zömében, de Kentéknél? Eléggé mások lehetnek Superman génjei ahhoz, hogy természetes védekezésnek nevezzük :)

    Bírom ezt a sorozatot :)

    Ui: az már csak hab a tortán, hogy két résszel később Leia hercegnő kötözködik Chloéval. :)

    bambano 12 éve 34

  • [18+] heti bulvárköpködés: VV Kingát megdöntenék!

    [link]: "VV Kinga kapott egy levelet, amelyben egy férfi kifejtette neki: kétmilliót fizet neki azért, ha elmegy vele Siófokra, és azt teszi, amit az email küldője kér – írja a Bors. Elég csúnya dolgok lehettek benne, ha egyből a lapokig rohant a hírrel."

    Nekem beindult a fantáziám, mikor ezt a hírt megláttam a bulvármocsok tengerén. Mert az, hogy "azt teszi", amit az email küldője kér, elég tág fogalom. Itt* van a másik bulvár hír: bénán retusálták a pléboj fotóit.

    Elképzeltem, ahogy Siófokon előkapja a nagy faragókést az email írója és közli Kingával, hogy akkor most olyanra alakítalak, ahogy a fotóboltos képeid kinéznek. Lenne döbbenés :P

    *[link moderálva]

    bambano 12 éve 30

  • A torrent hazugsága

    Miért nincs igazuk a jogvédőknek a torrenttel okozott kár kérdésében?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 12 éve 348

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.