2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • vita: pöffeszkedő rendőrautó

    Ti mit gondoltok erről a rendőrautóról?

    szerintem ebben a történetben kb. senki nem ismeri a kreszt.

    bambano 9 éve 79

  • Rádiós körülmények együttállásáról...

    Egy kis hálózati hekkelés esett be az utóbbi 1-2 nap, most is azt csináltam. Hogy eldönthessem, működik-e a net vagy sem, egyszerű megoldást választottam: kliens gépen tecső, valami szám és hallgatom. Ha nem működik, megzakkan, egyszerű ez mint az 1x1.

    Tavaly elkapott az agybaj, hogy filmet akarok nézni, így vettem egy rádiós fejhallgatót. Nem egy nagy durranás, de arra jó, hogy a relatíve rövid kábelű drótos fejhallgatómat nem szaggatom szét, ha hirtelen megmozdulok és a kábel szerint kimentem a területről. Ezt tettem fel most is.

    Dolgozok, dolgozok, szól a Whitesnake (nekem nem volt kedvenc, de Lois Lane annyira dicsérte, hogy egyszer rá kell áldozni az időt. Idő repül, mindenkinél eljön egyszer a pillanat, hogy megszólít a természet. Puff, felálltam, kirohantam a kishelyiségbe. Ráültem, nekiláttam a floodnak. Meg kicsit headbangeltem is hozzá.

    He? Akkor vettem észre, hogy a fejhallgató még a fejemen van és szól. Két fallal meg három helyiséggel odébb... csúnya szokásokat fogok felvenni, ha ennyire egyszerű lesz feldobni a kergetőzést a barnamedvével... :) az üldözési mániámat elkussoltattam erre az estére, majd holnap.

    bambano 9 éve 6

  • napi bulvár.../20150228: a méreganyagokról

    Megint szemetet olvastam, úgy kell nekem: [link] 7 biztos jel, hogy a szervezetedben méreganyag van.

    Ezt én le tudom írni szakmailag sokkal korrektebben és rövidebben: 1 biztos jel, hogy a szervezetedben méreganyag van: ÉLSZ.

    Ennyi.

    Ha élsz, van anyagcseréd, amiből következik, hogy van benned méreganyag. Ha élsz (értsd: nem döglöttél meg), akkor ezt a méreganyagot a szervezeted záros határidőn belül ki tudja üríteni. Mert ha nem, akkor nem teljesül az előfeltétel. De persze, csak nyugodtan olvass ilyen blogokat, vedd meg a termékeket, amiket ajánl, az se baj, ha tőle, és méregteleníts, meg diétázz meg kábítsd magad. mer különben kinéznek a metrócekcuális városi körökbő'...

    bambano 9 éve 8

  • napi bulvármocsok/20150213: samsung okosóra fotóbolt katasztrófa

    Itt jelent meg az aktuális fotóbolt hazudozás, a szöveg szerint "A francia Vogue divatszerkesztője Emanuelle Alt csuklóját is díszíti":

    Ehhez képest ez a kép már több, mint három éve is megjelent itt.

    Lehet, ha ráérnék turkálni a guglit, Wintour képnek eredetijét is megtalálnám... ééés igen vs.

    bambano 9 éve 2

  • A netadóról konkrétumokkal

    A tavaly elkészített, idei évre vonatkozó költségvetési törvény tervezetében tűnt fel a netadó. Ebben a blogbejegyzésben a netadó gazdasági alapjaival foglalkozom, konkrét tények alapján. Sem politikát, sem semmi mást nem írok ide, a fórumban sem szeretnék látni. A következtetés egyértelmű lesz, nem kell firtatni :)

    A netadó első tervezete azt mondta, hogy az adó alapja az előfizetői forgalom, alanya a szolgáltató. Az igazságos ítélethez először is tudnunk kellene, hogy valójában mi is az adó alapja. A megfogalmazás számomra világos, így már csak az hiányzik, hogy a törvényjavaslatban vázolt elképzelés mögé konkrét számokat tegyünk. Ezt a célt tűzi ki és próbálja beteljesíteni ez a poszt.

    Aki ismer, tudja, hogy kisebb internetszolgáltatóknál vagyok rendszergazda-it mindenes. Az alapadatok innen vannak. Nem szeretném megmondani, hogy konkrétabban honnan, nincs is értelme. Elég annyi, hogy egy létező magyar kisváros átlagostól minimálisan eltérő forgalmi statisztikáját vettem alapul és abból következtettem. Azért eltérő, mert vidék, vidéken pedig kevesebb a torrenthuszár (nem érnek rá az emberek). Lehetne más érdekes szociológiai posztot írni az előfizetői adatbázisból, egyszer lehet, hogy megteszem...

    Folytatás...

    bambano 9 éve 4

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.