2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • [ÉGT] Két tablet összehasonlító hosszú tesztje

    1. Mit jelent a cím?

    Hosszú teszt: az egyik tablet október végén lesz 5 éves, a másik egy pár napja múlt el kettő. Ez utóbbi dátum, a csaknem kerek évforduló az apropó. Az időszak hosszú, nem a teszt...

    Az első tabletem, a Samsung Galaxy Tab, akkor még mindenféle típusszám nélkül, mivel nem volt más. Ez a legelső sorozatú, 7 collos tabletjük. Írtam róla több blogbejegyzést [ÉGT] (Én és a Galaxy Tab) prefixszel. A második tabletem az Asus Padfone2 öszvére. Ez egy, akkoriban még nagyobbacskának, a mai phabletek korában már csak közepesen nagynak számító telefon és egy 10.5 collos dokkoló, amit stationnek hív, együttese. A station gyakorlatilag egy buta kijelző + akkupakk, ha beledugom a telót, akkor a kettő együtt egy tablet.

    2. A Galaxy Tabról

    Külseje tisztességesen megtervezett, de a világszenzációtól távol álló kinézetű. Mára, ötödik életévének vége felé, kiderült, hogy eszméletlen strapabíró. Pedig strapát kapott rendesen, főleg az első 3 évében. A kijelzőjén és a hátoldalán ma sincs egy karcolás sem, teljesen sima. Ha lepucolom, mintha gyári lenne. Az oldalán egy-két gomb környékén megjelent egy kis kopás, de ennyitől én nem sírom el magam.

    Folytatás...

    bambano 9 éve 1

  • Közös lónak...

    A címben leírt kezdetű szólás hangzott el a fórumban, ami kihozta belőlem a grammatikanácit :)
    Kivételesen azért, mert ez egy érdekes hiba, általában nem szokták tudni helyesen leírni.
    Így hangzott el:

    "Közös lónak túrós a háta!" (sic!).

    A mondás szerint a ló hátán van egy anyag. Ez az anyag valójában nem túró, amely esetben korrekt lenne a ragozás, hanem a csatak, tajték, izzadság kifejezések régies rokonértelmű szava: a túr. Következésképp a szólás helyesen:

    Közös lónak túros a háta!

    bambano 9 éve 14

  • Negyedszázada a senki földjén

    A legendárium szerint egyszer egy úriembert meghívtak, hogy tartson náluk is koncertet, mire ő kicsit hetykén annyit válaszolt: majd ha ledől a fal. Amikor a fal ledőlt, akkor szóltak neki, hogy ez van, volt egy ígéret, khmm. Úriember tartotta a szavát. Így született meg a múlt század pocsék éveinek végét szimbolizáló koncert.

    forrás: wikipedia

    Előzmények

    A falat 1961. augusztus 13-án kezdték el építeni, először szögesdrótot húztak és árkot ástak, később vasbeton megerősítést kapott. Egészen 1989-ig a hidegháború és a kettészakított Németország jelképe volt. 1989-ben már a kezelhetetlenség felé közeledtek a keletnémet állam problémái, gazdasági és belpolitikai téren egyaránt. Erre mi is rátettünk egy lapáttal, először a Páneurópai piknik során nyitottuk meg a magyar-osztrák határt, majd később, a keleti érdektelenség láttán szabályos papírokkal ellátva engedtük ki a keletnémeteket Ausztriába, akik onnan Nyugat-Németországba mentek. 1989. november 9-én este bejelentették, hogy vízumot fognak adni a keletnémet állampolgároknak, de elkövették azt a hibát, hogy a jogszabálytervezetben nem adták meg az életbelépés dátumát.

    Folytatás...

    bambano 9 éve 14

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.