2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • a hagyományokról

    A hagyományok fontosak meg minden, de azért a modern technika az igazi: [link] :)

    bambano 11 éve 2

  • index cikk: időkapszula

    [link]: "... a KEO időkapszulát, amely üzeneteket tartalmaz a Föld lakóitól és ötvenezer év múlva térne vissza a Földre. Az üzenetek és a könyvtár üvegből készült, sugárálló DVD lemezekre kerülnek. Többféle szimbolikus utasítás mutatja majd a jövőbeli megtalálóknak, hogyan építsenek DVD lejátszót."

    hogy fogják majd vakarni a fejüket 50 ezer év múlva a ne lopj táskát meg dvd-t bevezető filmecskén, meg a titkosított tartalom miatt...

    bambano 11 éve 1

  • elvakult almafan

    Itt egy poszt egy elvakult almafantól. Szépen összefoglalja, hogy szerinte a telefonok méretének növelése nem jó irány, mert szerinte emiatt nem lehet rendesen kezelni a telefonokat egy kézzel. Ezzel még nem lenne semmi baj, hogy univerzális igazság-e vagy csak egy jelentős réteg számára elfogadható tétel, erről ne nyissunk vitát. Simán lehet, hogy valakinek nem kell a nagy méretű készülék.

    A probléma a poszttal az apropó: az s4 megjelenése miatt írta. idézek innen: "a Galaxy S III-hoz képest, ám jó hír, hogy a megnövekedett méretű kijelző ellenére a készülék kisebb és könnyebb lett". magyarul rohadtul benézte az elvakult almafan a posztjának az apropóját.

    Ennyire elvakultan kell fikázni a samut? Funkcionális analfabéták kedvéért ez a poszt nem az apple-ről és nem a samsungról szól, tehát a szokásos hitvitákat mellőzzétek.

    bambano 11 éve 35

  • R. I. P.

    Mohabá azt mondta, hogy az úticél a 67-es út végén, jobbra található. :(

    bambano 11 éve 9

  • A jogász a legostobább állatfajta, avagy a szerzői jogi rendszer hibái

    Manapság szinte lehetetlen úgy benézni egy portálra, hogy ne lássunk egy, a szerzői jogi rendszerrel kapcsolatos hírt. Milyenek ezek tipikusan?
    - az apple már megint beperelt valakit, mert a békegalambja hasonlított egy szabadalmukra
    - a samsung visszaperelt
    - a dea, az fbi, az nsa, a riaa, az mpaa, a vörös hadsereg, binladen és a vörös khmer együttes akció keretén belül elfogták és letartóztatták Mrs. Jane Doe-t, aki alaposan vádolható azzal, hogy megsértette az Alma együttes szerzői jogait, amikor elénekelte fiának a születésnapi dalt. Azt, hogy végül nem maradt fenn bizonyíték, az akcióban szintén résztvevő TEK számlájára írják, akik késve érkeztek az akció helyszínére, de hatékonyan rombolták le J.D. lakását.
    - fizetett kamukutatások igazolják, hogy a kiadók részvényeseinek erekciós problémát okoz, hogy egyáltalán bármiféle pénz hagyjanak a vevők zsebében.

    Miről szólnak ezek a hírek? Valaki komoly szellemi ráfordítással kifejleszt valamit, ami az ő szellemi tulajdona lesz. Például szabadalmaztatja a kereket. Hogy az autón, amivel a szabadalmi hivatalig megy, akár 5 kereket is láthat, nem probléma, az csak mérési hiba.

    Majd a jogtulajdonos szerint mások jogtalanul használni kezdik a szellemi terméket, vélhetően komoly anyagi előnyhöz jutva. És ekkor indul a per, gatyáig, világröhögésig.

    Folytatás...

    bambano 11 éve 2

  • Mire jó egy HP N40L microserver?

    Egyre nagyobb "kultusza" kezd kialakulni a HP N40L típusú microserverének, ezért a ringbe küldtem én is.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 11 éve 88

  • autó: francia papírmassé az orosz vasak ellen

    [link]
    nem akarok folyton videókat posztolni, de ezen nagyot röhögtem.
    tipikusan a nem tudom mennyi 2x3, de mit kell emelni gondolkodás.

    bambano 11 éve 16

  • egy kis orosz önbíráskodás

    Buszsofőr figura unja, hogy mindig elévágnak, nem cicózik, nekimegy.
    [link]

    értem én, hogy az önbíráskodás büdös, de akik ezeken a videókon a busz elé ugranak, utána rögtön fékeznek, esetleg a busz elé parkolnak, azoknál mi volt a terv?

    bambano 11 éve 19

  • Kajaaaaa!!!!

    na ez rendes kaja. úgy értem, a darabolás előtt :))

    bambano 11 éve 1

  • de felszórta :DD

    bambano 11 éve 1

  • visszaadom a diplomáimat

    Csemete most töltötte a 18-at. Az évforduló alkalmából voltak "történések" :)

    A 18. szülinapja azzal indult, hogy próbáltam elzavarni aludni, mégiscsak iskolás nap lett volna. Mire közölte, hogy már 18, nem kell szótfogadjon.. :Y :O

    Hétvégén itt volt a rokonság köszönteni, nagybátyja kérdezi, hogy átérzi-e már, milyen felnőttnek lenni? mondtam, hogy én már át...

    na de a lényeg: kapott új desktop gépet kosárban. az előző gépe elmúlt 6 éves, meg tavaly tönkrement az alaplapja, azóta egy kehes asrock van benne. szóval új gép, szépen összerakta a felügyeletem mellett. debian telepítés netről, szokásos.

    Mondom neki, hogy nekem a thunderbird bekonfigurálása több órás dühöngés volt, azt csináljuk még meg. Kölök klikkel párat, jelszót ír fejből, nem tart két percig, ömlenek lefelé a levelei. mondom he?

    szóval kész, ami nekem 3+ óra volt, az neki 2 perc. már csomagolom a diplomáimat, mennek vissza. ez van srácok...

    bambano 11 éve 6

  • én is ssd linux

    Úgy éreztem, a használati stílusom megviselheti a notebookomban a vinyót, illetve volt egy nagyobb beszerzés, hát belecsúsztattam egy ssd-t.

    Samsung 840-es sorozat, 250G. Most kezdtem el nézegetni. Eddig egy eredmény van: bulk write/read: 278 MBps write/520 MBps (!!!) read.

    bonnie++ eredmény:

    Version 1.96 ------Sequential Output------ --Sequential Input- --Random-
    Concurrency 1 -Per Chr- --Block-- -Rewrite- -Per Chr- --Block-- --Seeks--
    Machine Size K/sec %CP K/sec %CP K/sec %CP K/sec %CP K/sec %CP /sec %CP
    brikett 15784M 1840 99 250426 17 167167 22 +++++ +++ 660086 45 6732 193
    Latency 15851us 149ms 83097us 9863us 3906us 2735us
    Version 1.96 ------Sequential Create------ --------Random Create--------
    brikett -Create-- --Read--- -Delete-- -Create-- --Read--- -Delete--
    files /sec %CP /sec %CP /sec %CP /sec %CP /sec %CP /sec %CP
    16 +++++ +++ +++++ +++ +++++ +++ +++++ +++ +++++ +++ +++++ +++
    Latency 406us 352us 488us 1078us 41us 164us

    sztéj tyúnd.

    bambano 11 éve 7

  • A munkagép esete a kivetítővel

    Írtam két napja, hogy fontos prezentációt kell csinálnom, volt is kalandom a LibreOffice-szal.
    Ma (vagyis már tegnap) prezentálni is kellett. Ezeknek mekkora mákja van, hogy kocka és lusta vagyok egyszerre...

    A lustaság: nem volt messze az előadás helye, de azért Bambanő lusta, mint a főd, meg egyébként is aki indokolatlanul 30 méternél többet gyalogol, az paraszt (C) Hadházi@Sóderklub. Így kocsival mentem. De ha már kocsi, akkor a szokásos s.o.s. készletet azért begórtam, lesz, ami lesz.

    Az előadás helyszínén azzal nyitottak, hogy kivetítő van (jó, nevezzük kivetítőnek azt a darabot is, lehet, még csöves volt...), de hozzá való gép nincs, se desktop, se notebook. Nincs-e valakinél? Nálam volt, mert lusta kocka vagyok.

    Gondolkodó asztal (amiről írtam) előkap, kivetítő rádug, boot. Kivetítő nem kapcsol be. Hmm. Gombok nyomkodása, semmi. Megfordítottam a vga kábelt, hátha, de semmi. Ez így érdekes lesz...

    Hmm, akkor küldjük meg az erősebb hardverrel, reboot, bios, nvidia quadro kártya, optimus bekapcsol. Biosból ki, reboot. Egyszer csak összehúzza a szemét a kivetítő, megjelennek az init script üzenetek a falon. Alakul. gnome3 is megtalálta a kivetítőt.

    Folytatás...

    bambano 11 éve 6

  • Libreoffice kaland

    1. menet

    Gyártanom kell egy prezentációt, csütörtök reggelre. Úgy voltam vele, úgyis olyan régen anyáztam már, miért ne próbálnám ki az üdvöskét, a LibreOffice-t, egyszer komolyan használni. Hátha.

    Most úgy fogok csinálni, mint egy egyszerű egységsugarú readonly user.

    Volt a gépemen, elindítottam. 3.5.3-as, annyira nem régi. Nem találtam benne olyan diát gyárilag, ami teljes lap, meg mégiscsak 3.5.3, upgradeljünk.

    3.5.3 .deb-ből lett telepítve, apt-get autoremove debek felsorolva. Természetesen nem szedi le mind, de az rm -rf csodát tesz. 545 megát szabadít fel a diszken. Hogy mivan?

    3.6.4 letölt, telepít. Elindítom. Tyű azannya, ez nagyon gyorsan elindult a régihez képest... Első klikk az előnézet generálása ikonra, össze is omlik abban a minutumban. Ez tényleg villámgyors, mindent olyan gyorsan csinál, hogy észre sem veszem, már el is szállt. Adunk neki még egy esélyt. Azt is elbukta.

    2. menet.

    3.6.4 legyalul, utótakarítás. 3.5.7 letölt. felrak.

    3.5.7 az meg rc...miért érzem, hogy nem egy bjutiful frendsip lesz...

    hmm. ebben van telilapos dia. azt a kérdést, hogy a másikban is volt-e csak nem vettem észre, vagy nem volt, soha nem fogom megválaszolni.

    Folytatás...

    bambano 11 éve 4

  • napi lol video: a hónap apukája

    ennek se a szomszédja a hülye: [link] :)

    bambano 11 éve 4

  • Boldog szülinapot Internet!

    Ezt a hírt muszáj átvenni: a 801-es RFC szerint ma van az Internet (mai formájának) születésnapja!

    Isten éltesse!

    bambano 11 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.