2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Milyen telefont vegyek?

    Ide írom, mert remélem, hogy nagy vita lesz belőle, de az meg nem fér el a rendes topicjában...

    Megint eljött az idő, hogy telefont kellene vennem. Ez még szempont lesz.

    Mire használom:
    - telefonálásra
    - sms küldésre
    - vekkernek
    - bt kell
    - nem ártana, ha látnám, amit kiír

    Semmi másra. Nem kell net, nem kell okostelefon, navigáció. Legyen jó akksi idő, tudjak rajta beszélni. Nekem nagyon fontos, hogy legyen benne gyárilag jól működő üzemmód váltás. Szabályozni akarom, hogy ki mikor csöröghet rám.

    Egy dolog, ami eddig nem volt, és esetleg jól jönne: valami rendesebb mp3 lejátszó, hogy a kocsiban ne csend legyen folyton, mivel a hallgatható rádióadók mennyisége konvergál a nullához. dab-t meg nincs.

    Erre eddig úgy gondoltam, hogy a nokia asha 300 megfelel. Hogy naposabb időben semmit nem lehetett látni a kijelzőjén, azt eltűrtem. Hogy kicsit koszosabb ujjal taperolva az érintő kijelzőjét, kb. hulla volt, kibírtam. De mostanában elkezdtek szakadozni a hívásaim és ettől a falra mászok.

    Folytatás...

    bambano 10 éve 54

  • A hozáállásról: úgy nem lehet...

    A hozzáállásról szól ez a kis szösszenet. Nem vagyok ideges, ááá, dehogy...

    Szóval van egy feladat (végülis mindegy, hogy mi). Kétségtelen, nem egyszerű meló, de el kell végezni.
    Ennek tudatában direkt jó előre szóltam, hogy mindenki felkészülhessen rá lélekben. Már legalább egy fél éve rágom a fülüket vele. A döntést valamikor jövő tavasszal kell meghozni, amikor már jó idő van.

    Ez a lényeg. Hogy jövő tavasszal kell dönteni. Vagyis nincs kimondva még a végső szó. Sőt, továbbmegyek, semmilyen szó sincs kimondva, mert gyakorlatilag a mai az első munkanap, amikor egyáltalán konkrétumok kerültek szóba, nem csak annyi, hogy majd csinálni kell.

    És akkor a válasz: azt úgy nem lehet megcsinálni. Tehát az első szavuk ez: úgy nem lehet. Fél évvel a végső szó kimondása előtt, egyáltalán bármilyen szó kimondása előtt már tudják, hogy nem lehet.

    Komolyan, megmondtam a főnöknek, hogy kimegyek és széttépem az egész bagázst ezért. Ez a minek nekem ellenség, ha ilyen barátaim vannak című színdarab második felvonása volt.

    bambano 10 éve 9

  • Hülyebót meg a vidéki árazás

    Hdmi-vga átalakítóra lett volna szükségem. épp arra jártam, hát bementem a hülyeboltba. (gy.k.: MediaMarkt).

    Kérdezem, van-e kéznél, mondják, hogy van. hol? leveszi a polcról, elmorzsolja a fogai között az árakat.
    öröm, bódottá, stb. kosárba berak. kisördög kapar, megnézem az árat, a szám tátva marad, mint egyszeri örömlányka a széchenyi utalvány láttán...

    Mielőtt kibököm az árát, hozzátennék annyit, hogy az árgépen 7k alatti árról indul. na szóval kéremalássan harminckettőezer-nyolcszázkilencvenkilenc forint volt a cetlin. Ezért nem értettem, mikor elmotyogta.

    Visszamegyek az eladóhoz, mondom erősítse már meg, hogy ennek mennyi is az ára. Megnézi, azt mondja, ennyi. Ne vicceljenek már, azért ez kicsit húzós. Erre odajön a helyi okostojás eladó és elkezdi lökni a vakert, hogy mer a hdmi a legmagasabb szintű kapcsolat (mondom ha a displayportot nem nézzük), kicsit megakad, és löki tovább, hogy mer ez nem csak kábel, hanem van benne egy csúcsminőségű a/d konverter is. Mondom az konkrétan pont nincs benne, de ha volna is, miből, platinából? Erre erőlteti az a/d konvertert, mondom hdmi az digitális, vga analóg, digitálisból analógot d/a-val szoktak csinálni. Erre visszavesz. Én is visszatesz polcra, beragadt készlet, az is marad.

    Komolyan nem értem. Egy nyamvadt hama displayport kábel is 13 rugó fölött volt, egész pontosan mit is akarnak ezekkel az árakkal?

    Folytatás...

    bambano 10 éve 36

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.