Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A telefonról szóló tesztet itt olvashatjátok Victoryus kolléga tollából.
Új hozzászólás Aktív témák
-
samat78
csendes tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy ilyen telefon vásárlásán, és a tanácsotokat kérném.
1.
Egyrészt több oldalon 512 MB RAM van feltüntetve [1], máshol 1 GB-ot írnak (pl. itt). Ez a videó [2] talán az 1 GB-os (0,96) infót erősíti. Van több altípus is, vagy valamelyik információ hibás?2.
Korábban használtam egy ideig ZTE Blade-et, és ott volt problémám azzal, hogy hiába volt egy csomó tárhely még a másik partíción, állandóan panaszkodott, hogy elfogyott a hely (csak 1-2 alkalmazás volt fent, e-maileket töltöttem csak le a böngészés mellett), és nem jöttem rá, hogyan kell rávenni, hogy a másik partíciót használja (igaz, nem is ástam a probléma mélyére, pedig elég idegesítő volt). Itt nincs ilyen probléma (bár valószínűnek tartom, hogy van rá amúgy is megoldás)?3.
3.1.
Dual Standby telefonnál (mint ez), ha csak szinkronizálásra van állítva az egyik SIM kártya (azaz néha van valami adatkapcsolat), akkor folyamatosan elérhetetlen a másik SIM, vagy csak néha, néhány másodpercre?
3.2.
Be lehet azt állítani, hogy ilyenkor hangposta jöjjön be vagy utána küldjön a szolgáltató értesítést, hogy volt nem fogadott hívásom, vagy ezekről nem értesülök?4.
Kíváncsi lennék a tapasztalataitokra:
* Tmallbox: 167 dollár a telefon + 3 dollár a szállítás (mindenhova?)
* Etotalk: 160 dollár a telefon + ??? dollár szállítás (regisztrálni kéne hozzá, hogy megtudjam, mennyi)5.
Európai adapterrel szállítják, vagy szerezni kell hozzá külön? (Az etotalk oldalán van opció erre, a Tmallboxnál nem láttam). Emellett autós töltőt is jó lenne rendelni hozzá; ötletek? A fejhallgató, ami van hozzá, az mikrofonos (azaz headset)?6.
Nem tudjátok, hogy jobban vagy rosszabbul járok, ha Ausztriába rendelem (főleg a vám-áfa stb. -re gondolok)? Valószínűleg ezzel kapcsolatos, hogy az Etotalk oldalán lehet gyári, és teljesen logó és szövegmentes dobozban is rendelni...[1]: http://www.gsmarena.com/zte_grand_x_v970-4597.php
[2]: https://www.youtube.com/watch?v=pCmAldfwSZk (19:15-nél)
[3]: http://www.tmallbox.com/mobile-phone/14632-mtk6577-zte-v970-ips.html
[4]: http://www.etotalk.com/zte-v970_p3164.htmlElőre is köszönöm a válaszokat!
-
samat78
csendes tag
Köszönöm a segítőkész válaszokat!
Ha jól értem, akkor ZTE Grand X V970 típusnév alatt forgalmaznak fél és 1 GB-os modellt is? Elég béna megoldás...
A forgalmazó PayPal-költsége is csak néhány dollár, nem? Tudtok erre (hogy pl. a Tmallbox mennyit terhel át) pontos infót (tapasztalatot) írni?
Az ausztriai szállítást azért kérdeztem, mert amikor éppen nincsen karácsony, ott vagyok Az eddigi tapasztalaitok alapján Mo-on nem kellett a csomagban érkező telefonra további terheket fizetni, de nekem már volt kellemetlen tapasztalatom (egy ajándékba érkező csomagra kellett kifizetni az áfát, és csak több hetes macera után adta a vámhivatal oda). Ausztriában viszont, azt hiszem, a mobiltelefonokra egyáltalán nincs vám, igaz, az áfával kapcsolatban nem tudom, mi a helyzet (de ha fizetni kell, az is alacsonyabb).
[ Szerkesztve ]
-
samat78
csendes tag
Köszönöm, értem!
Csak, hogy egyértelmű legyen (nehogy félreértsem): a $193.44 az az összeg, amit a PayPalen fizettél, amiben benne van a termék és a szállítás ára; a PayPal-költség tehát esetedben 7,44 dollár volt? (A 180 dolláros termékre 190 dollár költséget felszámolni elég durva lenne...)
-
samat78
csendes tag
A tmallbox.com oldalán eljutottam a rendelésben a fizetésig, ott viszont egyelőre megakadtam. Ugyanis az után a szöveg után, hogy "Please select your preferred payment method ..." csak egy lehetőséget tudok kiválasztani: "Pay by bank wire"; ez talán az előreutálást jelentheti. Én viszont elsősorban bankkártyával fizetnék (van Visa és MasterCard is, elvileg mindkettőt elfogadják), másodsorban PayPallel, az átutalást csak végső esetben alkalmaznám. Tudtok segíteni, mit csinálok rosszul, vagy hogyan tudok rátalálni a többi fizetési lehetőségre?
-
samat78
csendes tag
Köszönöm! Elég egyedi megoldás (akadályokat gördíteni a rendelés menetébe)... mintha nem is az lenne a cél, hogy vásároljanak náluk (vagy az ügyfeleik nagy része kínai, ami nem valószínű). A chat egész délután offline volt (igaz, ilyenkor arrafelé már elég késő van), így írtam nekik egy üzentet.
-
samat78
csendes tag
Én is regisztráltam előre, de nem jelent meg az opció, és a levelemre sem reagáltak semmit (eddig). Így tomy_cz megoldását alkalmaztam, azaz addig vártam, míg online lett a chat, és jeleztem, hogy PayPallel szeretnék fizetni. 1 perc múlva már működött is a dolog, ki is fizettem. Remélem a telefont is megkapom majd (Megkérdeztem, hogy mi értelme van ennek, illetve javasoltam, hogy ezt az opciót kínálja fel a rendszer alapból, amire azt a választ kaptam, hogy dolgoznak a probléma megoldásán.) Köszi a segítséget, majd jelentkezem, ha megérkezett a telefon. (A "Prohardver Tagok Dual SIM-es Telefonjai" című állományba is szívesen beírnám az adatokat, ha kapok hozzá hozzáférést.)
-
samat78
csendes tag
Úgy volt, ahogy Kispredátor írta. A PayPal-es fizetési módot választva kiírta, hogy le fog vonni 4% kezelési költséget. A Tmallbox rendszeréből: "Total products (tax incl.): $180.00 Total shipping (tax incl.): $5.00 Total: $185.00" A PayPal rendszeréből: "You sent a payment of $192.40 USD to Yanjing Sun" Én ezt teljesen elfogadom és bevállalom, ettől még lehetett volna előtte is válaszható funkció.
-
samat78
csendes tag
válasz kispredátor #949 üzenetére
Köszi a tippet a signpostos weboldalra, de eddig nekem egyik oldal sem találja a csomagomat, pedig csak pár órával rendeltem utánad (és az én csomagomat is feladták 29-én délelőtt). Feltéve, hogy csomagjaink nagyjából ugyanúgy utaznak, talán holnap már lesz infó a csomagról
-
samat78
csendes tag
A helyzetjelentés kedvéért, hogy ne csak a kérdések és a rossz hírek jelenjenek meg: megérkezett a csomagom. A rányomott bélyegzők alapján 7-én engedte át a vámhivatal (abgabenfrei), 8-án kivitte a postás és 9-én vettem át (tegnap nem voltam otthon, így ma reggel mentem el érte). Én ugyan Ausztriába rendeltem, de a magyar csomagok sem lehetnek akkor már messze. A csomagban minden benne volt, plusz kaptam egy hátlapot védő tokot, amit nem rendeltem, és szerintem a rendelt csomagban sem volt benne elvileg. Mindenesetre kedves tőlük. A csomagban ezen kívül volt a telefon, egy akksi (1600 mAh), egy töltő, EU-s átalakító, USB-kábel, head set, egy csomag képernyővédő fólia, leírás, valamint a hozzá rendelt micro-SD kártya + SD-adapter. A telefon tökéletesen működik, V3.0MOD by BM-el érkezett. Szívesen megadom a rendelési adatokat a táblázathoz annak, akinek van írási jogosultsága hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
samat78
csendes tag
válasz cappa72 #1288 üzenetére
Elnézést, ne hülyézzetek érte, de majdnem először van a kezemben okostelefon, és először szeretném a hétköznapi használatot meghaladó módon módosítani. PC-s környezetben nem veszem el (bár ha Linuxhoz értenék, az valószínűleg most segítene), de fogalmam sincs, hogy mit jelentenek a rootolás, flashelés, különböző hárombetűs rövidítések és hasonlók, amiket még a legszájbarágósabb útmutatók is tartalmaznak. Nyilván, ha egyszer már megcsináltam, egyszerűnek fog tűnni, és másodikra biztos könnyen megy, de nem szeretnék semmit elrontani.
Jelenleg van egy friss telefonom 3.0-s BM-es módosított ROM-mal. Nem történt vele semmi beavatkozás, így a belső adattároló 503 MB, hiába van benne a külső SD-kártya.
1. célom, hogy ez megnövekedjen, ha jól sejtem, ehhez át kell particionálni. A leírásod szerint viszont ezt recovery módban kell elkövetni, míg itt az található, hogy "Since the release of V3.0MOD ROM, there's no need to install disable_internal_sdcard.zip file through recovery mode. The new ROM update includes a script to automatically disable internal sdcard if extended userdata partition is detected." Most akkor hogyan kell? Ez a szkript, amit a telefonomon található ROM tartalmaz elvileg, az nem éppen az, ami a zip-fájlban található?
Ezen kívül elakadtam már a bevezetőnél Azt írod, hogy kell hozzá a flashtool. Egyrészt nem világos, hogy pontosan honnan és mit kellene eszerint előre telepíteni, másrészt még az sem, hogy ez most a telefonra vagy a számítógépre kell-e telepíteni.
Emellett az xda-s oldal ezt írja: "Make sure that you have a full nandroid backup of your current ROM. If not, boot into recovery mode and make one. This is very important if you want to restore userdata after internal memory is re-partitioned." Találtam egy ilyen (Online Nandroid Backup * ROOT nevű) letölthető alkalmazást. Ezt telepítenem kell tehát a telefonra, vagy ez már benne van, és elérem, ha a recovery módba belemegyek?
Ha valahogyan a fenti (egyébként biztosan egyszerű) újraparticionáláson túlestem, feltenném a 3.1-s verziójú ROM-ot is. Itt viszont érdekelne, hogy mik a váltás esetleges hátrányai (valaki írta korábban, hogy a Vibernek nem jó a hangminősége, míg a korábbi verzióval jó volt)? Skype-al pl. biztosan használnám, és fontos lenne, hogy lehetőség szerint a legjobban működjön. Mik a tapasztalataitok 3.0 vs. 3.1 terén?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
samat78
csendes tag
Tehát:
1, A "disable_internal_sdcard.zip"-et másold át az sd kártyád gyökérkönyvtárába.
Ez a pont tehát nem kell.2, Kapcsold ki a telefont.
3, Indítsd el a flashtool-t (3.1222.00 vagy nagyobb verziószámút)
Ezt valami hivatalos helyről tölteném le, de nem tudom, ez hol van. Ha jól sejtem, ezt a számítógépre kell telepíteni (a félreértések elkerülése érdekében)4, Jelöld be az MBR, EBR1 és RECOVERY részeket, ahogy a képen látod (nem itt, hanem az xda-n), és flasheld (nyomd meg a download gombot)
A számítógépen, gondolom (legalábbis a képekből ez következik). Valamikor csatlakoztatni is kell a telefont a számítógéphez, de korábban mintha azt olvastam volna, hogy nem mindegy, mikor.5, Ha befejezte a flash-t, indítsd újra recovery módban a telefont (kikapcs után hangerő fel és power egyszerre, folyamatosan, amíg megjelenik a recovery menü)
6, Ha szeretnéd visszamenteni a régi romod adatait egy mentésből, akkor az advanced restoe menüből válaszd a restore data menüpontot. (Ez opcionális rész)
7, Installáld a "disable_internal_sdcard.zip" file-t (amit nemrég az sd kártyára másoltál) a recovery menüből. (Install zip from sd card --> choose zip from sd card ; kiválasztod és installálod)
Ez nem kell.8, Indítsd újra a telefont, és élvezd a kiterjesztett belső tárhelyet!
Ezután jöhet az új ROM felrakása... (még ezt sem tudom hogyan, de csak lépésről lépésre)
A fentieket azért írtam a leírásba, hogy megerősítsetek vagy megcáfoljatok, nincs mögötte tapasztalat vagy ismeret.[ Szerkesztve ]
-
samat78
csendes tag
válasz cappa72 #1521 üzenetére
Köszönöm az információkat!
A leírások azzal kezdődnek, hogy telepítsem a MediaTek DA USB VCOM drivereket.
A telefonom első csatlakoztatás után telepített drivert, nem tudom, ez más-e, mindenesetre a Port-ok alatt nincsen MediaTek DA USB VCOM Port, ahogy a leírásokban szerepel.A linkek erre az oldalra mutatnak. Itt azonban a free downloadra kattintva azt mondja az oldal, hogy "You should Sign Up or Login to use this feature." Hogy is kell ezt letölteni?
-
samat78
csendes tag
Sziasztok! December végén vettem egy V970-et, amit boldogan használtam 7 hónapot, augusztus elején ellopták. Nekem tetszett a telefon, három komoly problémám volt vele.
Az egyik, hogy rendszeresen eldobta a hálózatot (hálózatokat), de úgy jelölte, mintha minden rendben lett volna. Csak akkor derült ki, hogy nem jó, amikor hívni akartam valakit, és nem történt semmi. A SIM ki-bekapcsolása mindig segített, de ekkor derült ki, hogy már többen kerestek. Mivel nem telefonálok gyakran, sokszor jó fél nap is eltelt, mire kiderült, hogy nem vagyok elérhető. Más is tapasztalt ilyet? Telefontól függ vagy mástól? Más dual sim-es telefonoknál is előfordul?
A másik, hogy lezárt képernyő mellett is aktív a segélyhívásos funkció, és a zsebemben rendszeresen tárcsázgatott a telefon. Nem lehet ezt a funkciót teljesen megszüntetni? (Néha igazi partnereket is hívott, de az valószínűleg olyankor, amikor valamiért még nem zárt le a képernyő, és én már beraktam a zsebembe. Ez külföldön különösen bosszantó volt, meg több ezer Ft.)
A harmadik, hogy a GPS szerintem nem működött, vagy nem nagyon. A helyzetemet sokszor több tíz perc alatt sem találta meg, vagy csak olyan pontossággal, ami arra utal, hogy inkább valami segédinfó alapján (mondjuk wifi-hálózatok) jelölte csak meg. Láttam, hogy másnál is volt probléma a GPS-szel, de azt nem tudom, volt-e valami megoldás, ha igen, mi volt az.
-
samat78
csendes tag
válasz samat78 #5032 üzenetére
Mivel most új telefonra van szükségem, ebben is tanácsotokat kérném. Először azt gondoltam, majd veszek egy ugyanilyet használtan, de meglepve tapasztaltam, hogy az 1-2 éves használt telefonok ára megegyezik az újonnan rendelhető telefonok árával. Akkor inkább rendelek újat...
A dilemma viszont ezek után az, hogy rendeljek-e újra ZTE V970-et [1], vagy válasszak mást. Találtam két másik telefont is, a ZTE V967S-t [2] és a Lenovo A820-at [3], de nem tudom, hogy ezekhez szintén található-e "főzött" ROM Google-áruházzal és -alkalmazásokkal. Melyiknek milyen előnye-hátránya van, melyiket vennétek? Esetleg van-e olyan, amit ebben a kategóriában még inkább ajánlanátok? Tényleg csak tribandes a Lenovo, ahogy az adatlapon található (a Lenovo weboldalán egyáltalán nem találtam meg ezt a telefont)?
[1]: http://www.gsmarena.com/zte_grand_x_v970-4597.php
[2]: http://www.chinasmartphonereview.com/zte-v967s/
[3]: http://www.gsmarena.com/lenovo_a820-5462.phpKöszönöm!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest