Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
Új hozzászólás Aktív témák
-
SutiAdi
tag
Ha valakit érdekel, ismét van a tmobile webshopban Blade. Igaz csak fehér, de van.
-
SutiAdi
tag
Nem gondoltam, hogy egy-két héttel a Skate bejelentése után ugyanannyiért fogják adni előfizetésben, mint a Blade-et: konkrétan 25.000 Ft sima két éves előfizetésre régi készülék beszámítással. Nagyon rákészült a karácsonyra a T.
-
SutiAdi
tag
Találkoztatok már olyannal, hogy:
rendeltem tartaléknak egy sima 5V/500mA USB töltőt a blade-hez. Bedugtam, töltött is rendesen, viszont az érintő nem reagál. Kihúzom, ismét jó a telefon. Próbaképp rádugtam egy huawei-t is, azzal nem volt ilyen hiba. Elgondolásom sincs mi a francért vsinálja ezt a telefon. A gyári töltőnél ill. számítógépről való töltésnél szintén nincs semmi gond.
Gyári Telenor 2.2 -
SutiAdi
tag
Azért megnyugtató, hogy nem vagyok egyedül ezzel a töltő mizériával. Viszont szomorú, hogy a Blade még "válogat" is, hogy milyen töltőre dugja az ember. Kipróbálni sajnos nem volt lehetőségem, mivel Kínából jött a töltő. Rendeltem már korábban is onnan egy Belkin 5V/1A autós töltőt, azzal semmi gond nem volt, ezért fel sem merült bennem, hogy van olyan töltő, amit úgymond "nem szeret" a penge.
-
SutiAdi
tag
válasz Hopkins_001 #6564 üzenetére
Ne ijedj meg, az enyémnek ugyanez a baja. És a baj kérlek a gyári töltő. Nekem már a második romlik el. Próbáld ki, hogy számítógépre dugod usb portra. Szépen fel fogja tölteni, nem serceg és nem fog 20 perc alatt lemerülni sem utána.
Kb egy hónapja vittem vissza a töltőt a t-mobil szervízbe, hogy dugják fel maguknak, mielőtt még elcseszi a telefonomat. Ki is cserélték, jó is volt egy hónapig, nem sercegett a telefon. Ma újra elkezdte csinálni. Le is vettem töltőről gyorsan, és most rendeltem egy HTC töltőt ebay-ről 2.5$-ért. Remélem jó lesz. Én ugyan vissza nem viszem mégegyszer, hogy ugyanilyen hulladékot kapjak helyette....[ Szerkesztve ]
-
SutiAdi
tag
válasz Hopkins_001 #6569 üzenetére
Menj be egy boltba, és vegyél egy rendes töltőt szerintem. Vétel előtt pedig mindenképpen próbáld ki, ugyanis azoknál a töltőknél, ahol a jel zajosabb a kelleténél, összeakad a kapacitív kijelzővel, és nem fog reagálni a telefon érintője töltés közben.
A garanciában cseréltetést nem javaslom, mert mint ahogy fent írtam, nekem is cserélték, de egy hónapnál tovább nem bírta az új töltő sem. Sajnos ez ilyen... Most épp egy huawei töltőjével töltöm, azzal sincs semmi gond. -
SutiAdi
tag
Számoljunk egy kicsit. Winchestereknél, memóriakártyáknál valahogy mindig másképp számolják az adatmennyiséget, nem tudom, hogy marketing okokból-e vagy miért.
8GB az ő számolásuk szerint 8x1000x1000x1000 = 8.000.000.000 bájt
Ennyi bájt valójában 8.000.000.000/1024/1024/1024 = 7.45GBHa megnézel egy egyszerű DVD lemezt, ugye "hivatalosan" 4.7GB. Ha eljátszod vele ugyanezt a számolást, akkor kijön, hogy az valójában 4.38GB (4482MB). Ha beteszel egy üres lemezt, és megnézed Nero-ban, tényleg annyi is a kapacitása.
[ Szerkesztve ]
-
SutiAdi
tag
válasz Kicsirics77 #6583 üzenetére
Partícionáláshoz:
MiniTool Partition Wizard 7 Home Edition -
SutiAdi
tag
Újabb 10 alkalmazás a marketen 22Ft-ért.
[ Szerkesztve ]
-
SutiAdi
tag
Gyári telenor 2.2-m van, és újraindítás után sosem működik az automata fényerő állítás. Mindig bele kell mennem a szerviz menübe, és tesztelni a light sensort. Akkor a következő restartig jó. Nincs valami ötletetek?
-
SutiAdi
tag
Megvettem a második olyan töltőt a Blade-hez, ami nem működik vele. Az előzőnél ugye nem reagált az érintő, a mostanit pedig bedugom, és újraindul a telefon. Pedig ez egy HTC töltő basszus. Ennek a rohadék Blade-nek semmi se jó. Egyelőre marad a gépről töltés. Kénytelen leszek elcserélni barátnőm öccsével, mert az ő Huawei töltője meg tök jól viszi.
-
SutiAdi
tag
Végül rávettem magam a romolásra, és feltettem egy First Strike-ot. Megoldható az valahogyan, hogy a Market frissüljön az újra?
-
SutiAdi
tag
válasz Keeperv85 #7701 üzenetére
Tudom, telhetetlen vagyok, de nem a sima apk telepítőre gondoltam, hanem egy olyan módosításra, ami után a market frissíteni tudja ismét önmagát. A Frist Strike leírásában olvastam, hogy "market nem frissül", és gondoltam, ha valahogy meg lehetett oldani azt, hogy ne frissüljön, akkor vissza is lehet csinálni. (Így apk-ban nekem is megvan a mobilism.org oldaláról. )
Egy ilyen update pack vajon megoldhatja a problémámat?
Google Apps
(csak ebben egy kicsit több minden van, mint amit szeretnék)[ Szerkesztve ]
-
SutiAdi
tag
válasz apeelme #7725 üzenetére
Köszönöm szépen a market updater frissítést. Azt hiszem akkor úgy fogok eljárni, hogy készítek egy biztonsági mentést a jelenlegi állapotról, és ha nem fog tetszeni a hetekig tartó várakozás, akkor visszatérek a jelenlegi verzióra. Még egyszer köszönöm a munkádat apeelme.
Az a helyzet, hogy meg kellene tanulnom nekem is, hogyan kell bánni ezekkel a romokkal, update-ekkel, és akkor nem kellene kuncsorognom ilyen dolgokért. De hát ez van.
Többieknek is köszönöm a hozzászólásokat.[ Szerkesztve ]
-
SutiAdi
tag
válasz jegenye77 #7720 üzenetére
Én legutóbb egy Sony Ericsson X8-on jártam így, vagyis úgy, hogy semmilyen gmail-es fiókot mégcsak hozzá se lehetett adni a telefonhoz (folyamatosan internet hozzáférés problémával dobott vissza, pedig fenn voltam az itthoni wifin). Azóta sincs a csajnak market hozzáférése a telón.
-
SutiAdi
tag
Nahát, nem olvastam egy napig a fórumot, és máris események vannak. Megnéztem én is a linkeket, valóban szépek ezek a kínai romok, de én most olyan boldog vagyok az ice armor-ral, hogy le nem cserélem, amíg nem lesz valami nagyon tuti ics.
Más:
Elkezdtem magamnak testre szabni egy kicsit a romot (gingerbread launcher-t magyarra fordítottam, update-eltem a romba, stb), és az update csomagokkal kapcsolatban lenne egy kérdésem. Megnéztem apeelme egyik update zipjét, és ugye a meta-inf könyvtár mélyén adott két fájl, az updater-script és az update-binary. Maga az update-script tartalmazza a frissítési parancsokat, de más, külföldi oldalakon fellelhetőekhez képest nem pont olyan jellegű, mivel itt függvények meghívásával operál, aminek forráskódja gondolom az update-binary-ben lelhető fel.És akkor végre a kérdés:
Fellelhető valamilyen oldalon az, hogy mikre lehet használni ezt az update-binary nevű fájlt? Gondolom nem véletlenül került oda a script fájl mellé. -
SutiAdi
tag
Az Ice Armor-ban a notification, amikor lehúzod, mindig szürke színű volt? Vagy én állítottam valahogy át transzparensről valahogyan? Nem emlékszem megmondom őszintén.
-
SutiAdi
tag
-
SutiAdi
tag
válasz apeelme #9751 üzenetére
Igen, jelenleg fenn van a statusbar csík akkukijelzés.
Utólag is köszönöm, hogy megcsinálod. Mivel a mikéntje is érdekel a dolognak, mindenképp szét fogom bontani az update csomagodat, hogy megnézzem mi a különbség az eredeti és ez között.
(Hogy az ember mennyi időt el tud cseszni ilyen dolgokkal Örülök, hogy annak idején Blade-et vettem )[ Szerkesztve ]
-
SutiAdi
tag
Nekem a tárhely információknál a cache helyett is a belső tárhely méretét mutatja.
-
SutiAdi
tag
Ice Armor-t használok, és egy érdekes jelenségre lettem figyelmes. Tegyük fel, hogy beállítottam telefonálás közben, hogy a hívás hangereje minimum szinten legyen. Újabb hívásoknál ez így is marad. Ha viszont újraindítom a telefont, az első indított hívásnál maximum hangerőn fog megszólalni a túloldalról a hívott fél. Ez azért zavaró, mert azért a Blade max hangerőn már kicsit torzít. Megnyomtam a hangerő le gombot, és valóban a hangerő minimumra volt állítva, ahogy azt az újraindítás előtt megtettem, a hangszóró mégis maximumon szól tovább. Amint nyomtam egy hangerő fel gombot, vagyis kimozdítottam a hangerőt a jelenlegi minimum értékről, rögtön visszaállt egy halkabb, a csúszka értékének megfelelő állapotra. Ennek esetleg apeelme vagy kelzsoca utána tudna nézni? (Hogy a közös fejlesztésű romjukban ez már ne legyen benne.)
Illetve aki még Ice Armor-t használ, megerősítheté, hogy nem egyedi esetről van szó, és az övüké is ezt csinálja. -
SutiAdi
tag
Ha az Ice Armor téma alatt átállítod az akksi kijelzést Status Bar-ra, akkor elég furcsa lesz. Épp töltöm a telót, de a töltést jelző csík, ami futkos, hiányos. Illetve, ha visszaállítod status bar-ról bármire, kinnmarad a csík. System témánál ez nem jelentkezik.
-
SutiAdi
tag
Egy icipici szépséghiba még: a bootanimation-nél a Zte Blade feliratban a ZTE felirat szebb lenne csupa nagybetűvel.
-
SutiAdi
tag
válasz S. Szabi #10340 üzenetére
Ilyen nem csak nálad van, eleinte még foglalkoztam vele én is, de most már nem nagyon érdekel. Főleg alacsony hangerőn hallani. Ha megfigyeled, a zene lekapcsolása után pár másodperccel megszűnik. Olyan, mintha zenekor bekapcsolna valami áramkör, amikor kikapcsolod, akkor utána meg lekapcsol. Csak hát az az áramkör egy kicsit zajos.
-
SutiAdi
tag
Én azt hiszem most megvárom, hogy más keresse meg a problémákat, mert holnap mindenképp szükségem lesz a telefonomra Még pár napig marad az Ice Armor I.
(én egy kicsit sajnálom, hogy menübe lett integrálva a droidwall, a backup, még egy screenshot program meg még egy cpu beállító program, mert ezeket magamnak kivettem volna a zipből szívesen. de tudom, mindenki igényének lehetetlen megfelelni.) -
SutiAdi
tag
Ezért mondom, ahány ember, annyi igény Mindenki mást használ szívesen. Nekem pl droidwall nem kell, illetve, ha kell, leszedem marketről. no-frills szintén nem kell, ami a cm7-ben bennevan beállítási lehetőség, nekem bőven elég, mert azt se használom screenshot program szintén nem kell, mert az is van a cm7-ben. backup pedig van a clockwork-ben.
Természetesen ezzel nem vitatkozni akarok vagy bármi, csak mások az igényeink -
SutiAdi
tag
válasz kelzsoca #10392 üzenetére
Egy pár nap múlva megpróbálom szerintem, ha időm is úgy engedi. Az app-ok kidobálása még talán meglesz, de gondolom a menüpontokból is el kell majd távolítani, hogy mégse maradjanak üres hivatkozások. (Bevallom őszintén, még nem igazán értek az androidhoz mérnök informatikus létemre. De hát annyira tág terület az infó, hogy lehetetlen, hogy mindenhez hozzá tudj szólni, főleg, ha valamit nem használsz. De amint tudom, ráveszem magam a tanulásra, hogy legalább alapszinten tudjak programot gyártani illetve módosítani.)
[ Szerkesztve ]
-
SutiAdi
tag
Nem tudja valaki, hogy a KANG féle cm7-eket honnan lehet leszedni? Mert a sima cm7-et a cyanogenmod.com-ról értelemszerűen, de hiába gugliztam, nem találtam olyan oldalt, ahol fenn lennének. Gondoltam megkeresem az ice armor atyját, de nem jött össze.
-
SutiAdi
tag
válasz apeelme #10502 üzenetére
Akkor rá kell kérdezzek most már, mi a fene az a KANG? Én azt hittem ez is valami rövidítés, mint a CM7. Most már tényleg kíváncsi lettem.
Csak hogy tisztán lássak. Múltkor olvastam, hogy beszéltetek repository-ról, meg hogy onnan lett leszedve a legutóbbi verzió az ice armor II-höz. Gondolom itt pont olyanról volt szó, mint amit bármilyen szoftver készítésnél használnak verziókezeléshez. Tehát ebből gondoltam, hogy én is megnézhetem magamnak, hogy épp mi a legfrissebb verzió. Remélem nem beszéltem össze-vissza, mert szokásom.
[ Szerkesztve ]
-
SutiAdi
tag
válasz Psychonaut #10505 üzenetére
Akkor tényleg az utolsó gyógy kérdésem, de mi takar az, hogy "forrásból fordítva"? Számtalanszor láttam már a romoknál ezt a kifejezést. A compile nyilván világos (pl. kódból exe fájl), de milyen forrásból? Hol vannak ilyen források? Én még csak így zip formában láttam romot egy rakat apk-val meg a többivel.
Aztán most már tényleg kussolok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tilos a warez!
- Tilos a függetlenítés!
- iPhone topik
- Ukrajnai háború
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- BestBuy topik