Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Trump vagy Harris
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Bambanő háza tája
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- Szólánc.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- 🖥️⛅
-
LOGOUT.hu
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
sziasztok,
új helyre költöztem és a "földszinti thomson twg870ug" rúterre szerettem volna csatlakozni a 2.emeleten lévő asztali gépemről. Ehhez vettem egy Netgear n300 mini usb-s wifi adaptert, gondoltam elég erős lesz, h befogja a jelet.
fail az iphone 4s viszont látja, 4ből 1 csíkkal. Így most azt használom modemként
Van valami ötletetek, hogyan tudnám a jelet felvinni az asztalihoz?
Azon agyaltam, h 1.visszaviszem és veszek egy drágább adaptert, hátha bejön. 2. erősebb rúter? 3. vannak ezek a wlan repeaterek, de nem értek hozzájuk...
köszönöm az ötleteket előre is
-
törölt tag
válasz Victoryus94 #35420 üzenetére
kábel lenne a legjobb, de nem járja, 10-15m, több szobán át
felraktam a modemet kábelkupacostul a tévé tetejére. Nos, már látja a stick, 5 csíkkal. A speedtest 3mbit körül mér lefele. Lealáb haszálható. Torrentezni ezen még nem fogok mondjuk...
Az a durva, h a szerződésben 20mbit van és azt a jelszót használják, amit az aljára nyomtattak vajon hányan lógnak még rajta "grátisz" ? Kell egy noti, h rá tudjak menni jelszót változtatni... Én sem vagyok egy spíler hálózati dolgokban, de ezek...Meg sem változtatták a gyári jelszót. Fel nem fogom. 4 usert simán el kéne bírnia egy ekkora netnek. Sztem még 2-3 focivb-s stream se kellene gondot okozzon.
Ez a ketyere amúgy egy Thomson TWG870UG (senki sem tudja mikor rakták be)
rápróbálok a szolgáltatóra, hátha cseréli
(#35422) Gubek-Einste mit nézzek inSSIder-ben?Melyik rész mondana többet?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Victoryus94 #35424 üzenetére
tehát, ha cserélem a modemet egy n-es 450esre, talán a 20ból átjön a fele se?
(#35427) Gubek-Einste felrakom nagyobb felbontással. A rúter UPC0049249 néven fut.
ami fura:
-látja az Netgear-es usb wifi adapter.
-speedtest konstans 2-3mbit lefele, 2mbit felfele sebességet mér.Anélkül,h laptoppal rácsatlakoznék a rúterre, meg tudom nézni hányan "potyáznak" ? Az a gyanúm, h többen lógunk rajta mint kellene.
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #35435 üzenetére
oké, most jön a magyarázd el a nagyon kezdőnek, hogyan rakja át 20mhz-re és a fix 13as csatornára...
tehát mindenképp kell egy laptop vagy cipelhetem oda a nagygépet...Suxx...Vagy veszek pártízméter kábelt...
nincsenek meg a jelszavak, belépési azonosítók a rúterhez, olyankor hogy tudok belépni?
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #35438 üzenetére
bonyolult? Mert itt a pc support odáig terjedt, h húzzak ki kábelt (üdv a fejlett nyugaton, ahol az egérösszedugás már expert szint )
találok hozzá valahol valami infót? nekiállnék magam. Megpróbálok a szolgáltatótól infót szerezni, ha nem változtattak a hálózati jelszón, hátha a rúterhez sem nyúltak
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #35444 üzenetére
ez egy thomson TWG 870 UG típus. Átolvasva Mezis által küldött manuált, de nem látom hol kéne tudnom átállítani a csatornákat...
(#35451) mezis lehet, h mázlim van és még full gyári minden.
Az egyik gyereknek van laptopja és vezetékkel csatlakozik úgyhogy onnan fogok megpróbálni bejutni. Azért tippelem, h minden gyári, mert "WPA Pre-Shared Key Default key*
*The default Pre-Shared key (password) can be found underneath the WIFI modem marked
WEP/WPA. " és tényleg azt a kulcsot használják ami a talpán van a modemnek ...
bejutottam wifi-nEz alapján a kép alapján ez kábelnet lesz ugye? (a fehér koaxból sejtem)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
átnéztem, de gubek sporttárs 13as csatorna állítására így sem jöttem rá. Mit kellett volna még észrevegyek?
Gyors kronológia, mit műveltem:
felnyomtam a sávszélt 40mhz-re, meg controll channelt 13ra, a 802.11 Band-et 5ghz-re -->ennél a pontnál megszűnt látni a wifis usb adapter a rútert Tudás híján, próba cseresznye alapon akár be is jöhetett volna.
Aztán reseteltem a rútert és lecipeltem az asztalit egy szinttel lejjebb (eddig a 2.on középen volt, most meg az elsőn, a rúter felett. A 20mbit-ből, ami a szobában megvan a rúter körül, egy szinttel feljebb még mindig megvan 16mbit. Ha vízszintesen laknék válaszfalakkal, úgy kevésbé gyengül a jelerősség mint néhány méter födémmel...
Egyébként a reset-től valamicskét javult a net sebessége (nameg az új jelszótól a feltételezhető potyázók lehullottak).
A megoldás öszvérszerű lett. A gép leköltözött egy szinttel, a nappaliba (az egyébként jól kialakított irodából) átmenetileg. Ahol most van, a sarokba lehetne rakni egy repeatert, mert a 16mbit-ből ha fogy, is maradna szerintem 10mbit egy emelettel feljebb.
Még egy apró pozitívum, eltűntek a konkurens rúterek
-
törölt tag
seems legit. Saját kreálmány?
az 5ghz a miért ne próbáljuk ki alapon történt... Utána sejtettem ám, h ezek talán emiatt nem kommunikálnak...
nem szégyen, lövésem sincs a hálózatokhoz. De ezért jó feljárni ide és tanulni azoktól akik értik. Kössz a doksit, elolvasom mind a 62 oldalát!
-
törölt tag
nézegettem teszteket és végül két modell között hezitálok:
linksys e1200 vagy belkinn450? Ha tudtok jobbat, szívesen veszem
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #35533 üzenetére
átmentem oda.
-
törölt tag
válasz schulc99 #35644 üzenetére
nekem ugyanez volt a gondom és egy sima netgear n300 megoldotta a nyomorom. Vastag aljzatbetonon át is látja az asus n12d1-et. A 20mbit-ből 100% átjön.
Sajnos még egy emelettel feljebb-re már kevés. Ha jót akarsz, vedd meg az n600-at.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
- Microsoft Surface Slim Pen 2 és töltő eladó !
- Ubiquti Nanobeam M5 2DB irányított antenna
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- +monitor+ i5 4570 /8-12-16GB DDR3 / 240GB SSD /takarítva, telepítve / Lenovo M73
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest