Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikk2000
őstag
Helló!
Adott egy gép, rendszergazda, és felhasználói fiókkal.
A gond az, hogy felhasználói fiókkal nem lehet átállítani azt, hogy egy pendrive gyorsítótárazzon-e vagy sem, azaz azt beállítani, hogy ki lehessen húzni simán adatvesztés nélkül. Rendszergazda fiókkal át tudom állítani, de ez nem érvényesül felhasználói fióknál. A felhasználói fióknak nem akarok rendszergazda jogot adni. Valami egyéb ötlet?
-
mikk2000
őstag
válasz Intruder2k5 #48134 üzenetére
Gondoltam erre, de tartok tőle hogy esetleg elcsesződik pár dolog... De ha nem, meggyőzhető vagyok
-
mikk2000
őstag
Nincs siker
Próbáltam úgy is hogy a vezérlőpult/rendszert run as/admin-al nyitottam meg, meg úgy is hogy ideiglenesen adtam admin jogot a felhasználónak, de erre az a flash beállítás jött be, ami az admin fiók beállítása, tehát a gyorsítótárazás ki volt véve a flash-re. Tehát így át se lehet állítani. Szóval valami más okosság kell!
-
mikk2000
őstag
Én régóta tudom (és mondom) hogy ezek a registry "takarító" programok kártékony szoftverek, szinte vírushoz hasonló a működésük, annyi különbséggel, hogy nem fertőznek meg más fájlokat, hogy terjesszék magukat.
Persze nem mindent csesznek el, vannak olyan dolgok amikre biztonsággal rá lehet engedni, csak az egyszeri ember ki nem találja mi a biztonságosan takarítható rész, és mi nem...
Ott kezdődik a gond, hogy backupot ajánl fel az összes értelmesebbje takarítás előtt, nade miért is, ha egyszer elvileg biztonságos amit csinál?Linuxon például nem nagyon van ilyen gond, mert az egy opensource fos, és megmaradt a dos/win3.1 időket idéző ini fájloknál, és azokat nem szokták "takarítani". Windowsnál viszont ez ugyan több fájlban van, de egy felületen keresztül érhető el, ezért kapnak vérszemet egyes programozók hogy ennek a rendberakásának ígéretével pénzt csináljanak. Szerencsére totál a programozó dönt arról hogy a beállításait a saját programja hol tárolja, kivéve a kötelező közös részeket, pl. uninstall bejegyzés, kiterjesztések hozzárendelése stb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs