Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Öregszem
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
sziasztok!
windows server 2003,vagy egyéb windows serverről ról szeretnék valami magyar nyelvű tananyagot,leírásokat!
akinek van valami kérem írjon privit!
fontos lenne állás miatt!! -
flash-
veterán
Sok álláshoz kell windows server/linux server ismeretek.
Tudnátok tippeket adni, hogy hol,melyik tanfolyamon lehetne ezeket jól,viszonylag olcsón elsajátítani?
-
-
ticzi01
aktív tag
Sziasztok!
Mi annak az ablakelrendezésnek a neve amikor megnyitom a sajátgépet vagy a start menű beállítások nyomtatók faxok.
Akkor a bejövő ablak bal oldalán megjelennek gyorsmenűk különböző felosztásab.
Pl.: új mappa létrehozás
modósítás stb.
Két gépet teleoítetem ugyan úgy egyiknél megjelent másiknál nem.
Hogy tudom elővarázsolni ezt vissza rá?
Néztem de kapásból sehol semtaláltam meg. -
SBS 2003 + XP SP3 kliensek a tartományban. Valaki tud rá tuti módszert, hogy lehet az XP-t úgy megpiszkálni, hogy ha valaki RDP-vel csatlakozik az XP gépre, ne dobja le a helyileg bejelentkezett felhasználót?
Pár leírást már próbáltam (dll csere, registry matatások, local policy heggesztés) de nem nagyon akartak működni.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
xpbazsi
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Windows 2003 szerver,és különböző felhasználók.Úgy szeretném beállítani,hogy a felhasználók se milyen programot ne tudjanak futtatni csak az általam beállított 1db programot a fiókjukban, továbbá más felhasználók meghajtóját se tudják majd megnyitni.A hálózati elérést(internet csatlakozást) se tudják megszüntetni.Ennek beállítására,hogy van lehetőség? Sejtem,hogy valahol a szoftverkorlátozási házirend környékén van rá lehetőség,de pontosan nem tudom hol.Iphone 3Gs / MacBook Pro 17"
-
válasz xpbazsi #4411 üzenetére
Kezdesnek itt van ez:
[link]
Ertelem szeruen lehet tovabb finomitani a dolgokat.
A progi korlatozasokat meg a Group Policyben a computer\windows settings\security settings\software restriction policies-nel talalod.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
ticzi01
aktív tag
Sziasztok!
Egy AD-s 2003-as szerverről hogyan tudom az ad eltávolítani normálissan? Mi ennek a menete? Mire kell fiygelni mi a teendő?
-
válasz ticzi01 #4414 üzenetére
start, futtatás, dcpromo.
Ha csak át akarod vinni a funkciókat másik tartományvezérlőre, akkor előtte az FSMO role-okat át kell dobni (Schema, RID, PDC, Domain, Infrastructure), kell még egy másik szerver ami átveszi a GC-t, persze a DNS-t is, valamint ha van másik DC a tartományban akkor NE pipáld be a lefokozásnál, az ez az utolsó DC opciót| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Fr3eWar
őstag
Hello, adott egy Win server 2003 (Hp proliant) gép, és én ennek a szervernek a megosztott D: meghajtójára szeretnék a legfontosabb kliens gép (Xp prof.) dokuments and settings mappájáról biztonsági mentést, minimum úgy hogy egy .exe van .bat elindításával, de legjobb lenne ütemezve minden nap este 8-kor pl., mert a usereknek bonyolult lenne maguktól másolni a mappák tartalmát. Szeretnék néhány költséghatékony ésszerű megoldást hallani.
előre is köszönöm -
-
Hequila
őstag
Kérdésem lenne, hogy miképp lehet megoldani, hogy adott AD user ne tudjon írni a merevlemezre?
Gondolom csoportházirendben kell valahol babrálni, de nem találtam olyan részt, ami számomra jó lenne.''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
Hequila
őstag
Elég kezdő vagyok a dologban, de szerintem nem egyről beszélünk.
Azt szeretném megoldani, hogy adott egy Win2003 tartományvezérlő, és hozzá kapcsolva a gép (hogy mennyi, az számunkra most irreleváns).
A tartományhoz kapcsolt számítógépről jelentkezik be a szerverre, és azt kellene megoldani, hogy saját gépében lévő winchesterre ne legyen írási joga.''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
bobsys
veterán
válasz Hequila #4420 üzenetére
defaultban a tartomanyi user a local gepen a sima users csoportba kerul (local users csoport tagja a domain users csoport)
na annak meg nincsen irasi joga a C:-re kiveve a c:\documents and settings\%username% foldert[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
Hequila
őstag
Újabb kérdés:
Van arra vonatkozó limit, hogy egy adott tartományi felhasználói fiókba hányan léphetnek be egyidejűleg? Ha van, lehet változtatni a határt?''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
c41r0^
őstag
Sziasztok!
Adott egy Win2k3 SBS és van egy érdekes problémám.
Távoli asztal hozzáféréssel bejelentkezve a felhasználó (legyen az tartományi rgazda vagy sima user) egy hálózati meghajtóra felmappelt megosztásban lévő akármilyen exe fájlt nem tud futtatni, mindig az a hibaüzenet, hogy a nem található az elérési hely, vagy nincs meg a jogosultság hozzá. A fájlszintű jogosultság a rgazda és az user számára is megvan pedig (olvasás, futtatás, törlés, létrehozás, majdnem full jog), valamint keresgettem a házirendekben, hátha vmi olyasmi miatt nem megy, hogy nem futtathat állományt egy távoli asztal felhasználó, de ilyet nem találtam.
Még furább, hogy a gépre lokálisan, akár tartományi rgazda profillal belépve szintén ez a helyzet, tehát felcsatlakoztatok egy megosztást hálózati meghajtóként egy betűjelhez rendelve, ott duplaklikk egy exére, majd ugyanez a hiba fogad.
Egyszerűen nincs ötletem.
[ Szerkesztve ]
-
-
c41r0^
őstag
válasz kraftxld #4429 üzenetére
de parancssorból meghívva meg elindul akármelyik .exe, a user és a tart. rgazda profilból is, most néztem meg...tehát a jog megvan
pl.
start/futtatás/cmd [enter]
y: [enter]
cd xy [enter]
valami.exe [enter] így elindulakármelyik alkalmazásha a sajátgépben vagy Total Commanderben vagy intézőben kitallózom, akkor pedig hibaüzenet
-
-
c41r0^
őstag
válasz kraftxld #4429 üzenetére
óbazmeg asszem megvan...legalábbis egy exe fájlnál bejött a következő:
az exén kompatibilitás fülön - nem "rgazdák is futtathatják is futtathajták ezt a programot", majd az általános fülön aktiválódott egy "Biztonság" plussz rész, ahol a "tiltás feloldása"-t kipipálva már elindul a program
remélem ez volt a gond
-
-
c41r0^
őstag
válasz kraftxld #4433 üzenetére
Google-ön találtam "can not run .exe via mapped drive" kifejezésre, angolul nemtom hogy van, azt hiszem properties/general/unblock (legalul)
pl. egy exe install pakknál, ami a fizikai E:\ meghajtón létezik, tartományi rgazdai fiókkal duplakatt-> hibaüzenet...de jobbklikk-tulajdonságok/általános fül->titlás feloldása és máris elindul
de a tököm kivan mert...
persze amilyen exeknek futnia kéne, azokon ilyen "tiltás feloldása" opció nincs az általános fülön!!!! ha a fizikai E:\ meghajtón nézem a futtatni kívánt fájlt és ott bepipálom a "Nem rgazdák is futtathatják a programot" a kompatibilitás fülön, akkor sem aktiválódik az általános fülön ez a "tiltás feloldása". Ha ugyanezt a fájlt kitallózom a mappelt driveról, akkor a "Nem rgazdák is futtathatják a programot" is szürke, tehát nem állítható...
komolyan nem értem, mi van
-
c41r0^
őstag
válasz kraftxld #4431 üzenetére
amúgy igen, minden mást meg tudok nyitni a megosztás alatt (egy szinten, ahol a futtatni kívánt exe is van), a user és tart. rgazda profillal is...csak exe-t nem...és ez bizony nem fájl jogosultság probléma, ha a cmd-ből meg megy, csak a GUIn keresztül nem...
de mondom ez most "odáig fajult", hogy néhány sima exe-t (pl. Adobe Reader install pakk) sem akar elindítani közvetlenül a fizikai lemezmeghajtóról (E:\), tartományi rgazda fiókkal bejelentkezve , csak ha a tiltás feloldására rákattintok az adott fájl tulajdonságlapján az Általános fülön...ez nem is lenne baj, de a hálózati meghajtóként felmappelt megosztásban található exe fájloknál sosem aktív ez a lehetőség, de ami rosszabb, hogy ezeknél az adott exe-knél a fizikai meghajtóról őket kitallózva sem aktív ez a feloldás gomb...
-
-
c41r0^
őstag
válasz kraftxld #4437 üzenetére
mondom, pont az a program nem tud futni, amit szeretnék elindítani, mert nincs ilyen opció az Általános fülecskéjén, hogy "tiltás feloldása"
na akkor kicsit részletezem, mert nem egyszerű...
ez egy könyvelő szoftver(csomag, több modulból áll), van egy indítópultja, amiről elérhető a többi modul indítása, jelen esetben a bér alkalmazás kéne, hogy elinduljon
így épül fel:
vannak a
a, szerverre feltelepített modulok (ennek gyűjtőmappája van megosztva a szerveren lévő fizikai E:\ meghajtón, és Y:\ betűjellel ellátva felmappelve minden kliensgépen)valamint van
b, kliensgépekre telepítendő indítópult, aminek egy hálózati helyet kell megadni a modulok indításához (Y:\-t természetesen)
--------
az indítópult a C:\-ről indul (ezt fel kell telepíteni a kliensgépeken), az indítópulton belül be tudod állítani a hálózati elérési helyet, ez lesz ugye Y:\, nagyszerű...amint elindul az indítópult, a kis fülekre kell kattintani, hogy elinduljon az adott modul, a hálózati útvonalról, ez a kliensgépeken működik is...a kis fülek egyszerűen csak meghívják a modulok .exe fájlját a mappastruktúrában, ekkor indul az alkalmazása gond ott van, mikor a szerverből kell klienst is csinálni, hogy távoli asztallal lehessen dolgozni rajta...ilyenkor nem működik a dolog...az indítópult fel van telepítve a szerver saját c:\-jére, az Y:\ a szerveren értelemszerűen a saját "E:\fizikaimappa" megosztására mutat, de az Y:\-ról kitallózva az .exe-ket nem indulnak el, akkor jön az "elérési út és jog" hibaüzenet, valamint természetesen az indítópultból sem indulnak el a programmodulok
azonban cmd-ből meg elindul
-
brd
nagyúr
A hiba alapján szerintem ilyen vonalon kellene keresgélni. Van olyan beállítás is, ebben a témakörben, hogy nem szól, de nem tudod elindítani az adott exe-ket. Vagy törlöd/átállítod az NTFS alternate streamjeit az adott file-oknak, mert ezeket az info-kat ott tárolja: olvasnivaló. Még amit érdemes megnézned, ha nagyon felbosszant a dolog: van a GPO-ban, a user config alatt olyan, hogy Attachment Manager, ott azt engedélyezel, amit nem félsz (bár ezt a megoldást csak végső esetben javaslom). Nem biztos, hogy a témában a legjobb linkeket találtam meg neked, de most ennyi időm volt.
The only real valuable thing is intuition.
-
c41r0^
őstag
köszönöm, elmélyülök benne, egyébként én is ide jutottam 2-3 perce a Group Policy Management-et már fel is tettem (jobban látható, mint az AD users panelban), lehet, hogy muszáj lesz szórakozni vele, szerencsére csak a default policy van minden szervezeti egységre ráhúzva és elég abban módosítanom a Mellékletkezelőben
-
c41r0^
őstag
megvan a megoldás:
az Internetbeállítások Biztonság fül alatt a helyi intranet helyeihez fel kellett venni azt a meghajtóbetűjelet, amelyen a program megpróbálta elérni az exéket (így bekerült, hogy "file://szerverneve")
így már futnak a programok, köszi a segítséget mindekinek
-
mope
tag
Sziasztok.
Adott egy szerver gép rajta win2003 R2. Másik gépről (win7), csatlakozok a szerverre remote desktop-al administrator jogokkal. A problémám az, hogy a szerveren nem jelentkezik ki az admin(vagyis én)i. Igy pl a szerveren fut az FTP szerver progi, de már a távoli gépen nem, mert kiirja, hogy már fut ami persze, jogos.
Szóval, azt kérdezném, hogy tudom kijelentkeztetni az admint a szerveren, ha én mint admin csatlakozok rá. Vagy admint nem lehet kilőni?
kicsit megkavarva írtam le, de remélem érthető
szerk: jah igen, azt beállitottam, hogy "felhasználók korlátozása egy munkamenetre=IGEN", de ettől sem változott.
[ Szerkesztve ]
Mondtam is Tóninak „grat az új repülődhöz” Ő csak annyit mondott: „hát nem az enyém, de azért köz”
-
-
brd
nagyúr
Ha a konzolról nincs belépve senki (az külön kezelődik), akkor pedig a beállítás kellene segítsen téged. Egyébként a feladatkezelő, Felhasználók fülén sokkal egyszerűbb szerintem kirugdosni a usereket (persze csak ilyen kevés felhasználónál).
The only real valuable thing is intuition.
-
mope
tag
igen, köszönöm, még kezdő vagyok
szóval rájöttem, amit Te is irsz, hogy ha 1x kirugom a beépített admint akkor Ő ugye kijelentkezve marad, így én bármikor bejelentkezem admin-ként akkor Ő már nincs ott szuper.most úgy is szívtam vele, mert mindig leállt amikor nem voltam itthon , aztán gondoltam a vinyók melegednek a torrent és ftp miatt. megnéztem a hibaüzit de nem sokat értettem. Aztán rákerestem és a crash fájlt sikerül visszafejteni és úgy fest, hogy a utorrent IPv6-ot nem kellett volna telepíteni mert bezavar. Holnap reggelre kiderül
Mondtam is Tóninak „grat az új repülődhöz” Ő csak annyit mondott: „hát nem az enyém, de azért köz”
-
wjani
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy azonos switchen lévő tanári gépre, ha win 2003 lenne feltelepítve, akkor azonos munkacsoportban lévő tanulói gépeket át lehet tenni egy tanári tartományba?
Vagy valami különlegesség kell hozzá?
Azt szeretnénk megoldani, hogy a tanulók csak akkor kapjanak internetet, ha a tanár engedi.Üdv
Wjani
CoViA Online könyvkereskedés,
-
Core2duo6600
veterán
Ezt legegyszerübben a hálózaton lévő tuzfal szabályozásával éred el, egyszerűen tiltod az összes portot a net felé, ettől még a lan megy.
Persze a tanárnak a tuzfalat ellátó gépen megfelelő jogosultság kell.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
wjani
tag
válasz Core2duo6600 #4448 üzenetére
Szia Core2duo6600!
Köszike a gyors választ, de..
a tanári gép nem az iskola fő gépe
most éppen egyenrangú a tanulói gépekkel. van egy külön helyiség, ahol van a szerver, ami az egész iskolát látja el nettel.Üdv
WjaniCoViA Online könyvkereskedés,
-
Ha nem garázdálkodnak a gépeken admin jogokkal a felhasználók akkor jó ötlet még DHCP-vel olyan címeket osztani ezeknek a gépeknek ahol nincs megadva gateway, így nem tudnak kimászni a netre. Ha helyi adminok akkor is működik a dolog, de rafkósabb gyerekből kinézem, hogy átírja fix ip-vel valid átjáróval.
Ja, most nézem, ez nem igazán rugalmas erre a feladatra, mivel iskola, gondolom kaptatok ISA szervert, azzal simán meg lehet ezt csinálni a korábban említett tűzfalszabályokkal.
[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dark Souls sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- 3D nyomtatás
- Linux kezdőknek
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest