Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
nagyúr
válasz Goldmen75 #14364 üzenetére
Építs egy "fullos" vízhűtést, ne csak a CPU-ra, hanem a VGA-ra is, abban
tudunk itt segíteni. Igaz, drágább, de sokkal halkabb, és hűvösebb lesz.
Minden. Úgy tudom, hogy a 290-es VGA-nal különösen ajánlott a jó hűtés.Ezekkel a Corsair-ekkel mit akarsz? Ha bent hagyod a házban a hőleadót
semmivel sem vagy előrébb: csak úgy segíthetne rajtad, ha kívülre raknád. -
DigitXT
nagyúr
válasz Goldmen75 #14366 üzenetére
Nincs mit... Ha marad a VGA-n a lég, és befűti a házat, akkor a
kompakt megoldás csak úgy segít, hogy megfelelő mennyiségű
friss levegőhöz jut: nem tudom, milyen házad van, de legalább a
dupla radit jó volna megcélozni (egy H100i esetleg?), közvetlenül
kintről szellőztetve, vagy ha megoldható, akkor rögtön kirakva. -
őstag
válasz Goldmen75 #14364 üzenetére
Nézd az itt lévő emberek az épített vízhűtésre teszik le a voksot.
Sajnos emiatt nem lesznek objektívek az egybe-rendszerekkel szemben.
Tapasztalatunk sincs nagyon velük.
Én személy szerint csak rosszat olvastam róla. Kicsi a radiátor, emiatt hangos a venti, nem hűt rendesen, vagy zörög a pumpa és zörgeti a házat. Aminek meg rendes mérete van H100 H110 az meg piszok drága.
A héten olvasott tesztben jött ki ~37000 körül egy dupla radiátoros rendszer....
Szép meg jó, jók a hőmérsékletek.....DE
Ezen Noctua NH-D14 es léghűtést egyik sem tudja megverni. Max egyszintre tudnak vele kerülni a legjobb darabok teljesítményben... DE ekkor meg nézed, hogy a léghűtés olcsóbb, alacsonyabban forog a venti így halkabb...
Ha mélyen a zsebedbe nyúlsz akkor az itteniek segítségével építhetsz egy olyan hűtést ami CPU + VGA opcionálisan memória + alaplap + merevlemezek + tápegység. Ekkor halk+hűvös gépeket kapunk, kézügyesség+pénz kérdése a szépség...
“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
Supr@
senior tag
válasz Goldmen75 #14369 üzenetére
En a helyedben amugy megfontolnam az egyedi vuzhutes osszerakasat. A vga hutodre kb kolthettel 10-15k (sztem, saccoltam csak), vennel a procira egy osszeszereltet az kb lenne 35k egy "normalis". Akkor inkabb itt apron vennek egy proci blokkot, 7k korul, egy tripla radit 15k kornyeken mar akar ujat is kapsz, egy olcsobb pumpa+tartaly kombot pl ek-bol, szinten 12-14 korul megvan, hozza csatik+cso, ez izles kerdese de kb 5k-bol meg van. A fekete leves a vga block, az biza kb 24k.
Kb 65k-bol egy faxa cpu+vga szettet ossze tudsz szerelni, a hutesi teljesitmenyet a levego vga+ pl h100 meg sem kozeliti, a radit kirakod hazon kivulre, 3 venti ra es kesz, mar nincs is meleg a hazban. Ez kesobb akar bovitheto is, es halk is egyben. Igaz dragabb, de tartosabb es jobb teljesitmenyu.
Ez csak a szemlyes velemenyem persze[ Szerkesztve ]
-
fatal1ty1984
őstag
válasz Goldmen75 #14408 üzenetére
évente nemárt egy folyadék csere+akkor már kitakaritani a blokkokat és a radira 2havonta ránézni mert elöszertettel megytele porral amit a venti beletol.kb ennyi mást nem.a takaritást is meguszhatod ha rakol a rendszerbe egy szürö adapert amit könnyen kitusz venni és takaritani
-
fatal1ty1984
őstag
válasz Goldmen75 #14410 üzenetére
elöszöris,egybe viznél nincs cpu+vga hütés egyben.hameg épitesz minek a zárt rendszer?ha elsö hütésed lesz akkormeg föleg felejtsd el a zártat mert az életed megunod mire te lelégtelenited a folyadékot azért szoktuk cserélni mert az elöre kevert ugyebár nem vezeti az elektromosságot viszont idvel a radirol kopik egy kis fém amitöl már igen + szintelenél koszos lesz,szinesnél veszit a szinéböl.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- LG LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- BestBuy ruhás topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Óra topik
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- További aktív témák...
- Hibátlan - ASUS ROG Ryuo 240 240mm OLED kijelzős vízhűtés
- ASUS ROG Ryujin II 240 (90RC00A0-M0UAY0) - ÚJ, BONTATLAN, SZÁMLÁS, GARANCIÁLIS!
- AQUA COMPUTER cuplex kryos NEXT AM4 - Acetal/réz
- Hibátlan - BE QUIET! Silent Loop 240mm vízhűtés
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs