Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
sestertius
őstag
válasz TESCO-Zsömle #4622 üzenetére
Köszi a biztatást.... Azért remélem, hogy nem vagyok telhetetlen... a hőmérsékletekkel már elégedett vagyok, a rendszer /ram időzítések és a lap/ is végre úgy megy, ahogy kell, és már csak a hang maradt. Tény, hogy a jó hőfokokhoz kellett egy MO-RA3, de szerintem nem fogom megbánni - éppen ezért sem merem lecserélni a szivattyút 10W-ra.
Habár... InHell is egy 10-esről hajtja a MO-RA2-est, és semmi gondja vele...
Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
-
sestertius
őstag
Ja, a 9x140-est.
Hát vicc a korábbihoz képest - 10 fok javulás úgy, hogy a 9 venti helyből három van kihasználva, azaz 3 db 140-es venti van fent csak, mert annyi van itthon... most jön majd még kettő.
Amikor szereltem szét, és oldallap nélkül volt vagy két napig a gép még a beépített két duplával, már akkor látható volt, hogy sokkal többet tud a két dupla is - ha házon kívül lenne.
Viszont jó árban meg tudtam egyezni a MO-RA-ra, így az jutott eszembe, amit te mondtál - egyszer kell megvenni, aztán több gondom nem lesz a hűtéssel! Így lett....
Képeket majd rakok fel hamarosan!Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
sestertius
őstag
válasz DigitXT #4644 üzenetére
Köszi a választ, a bőség zavara, gondolkozhatok...
Blizzardking: korábban olvastam, már írtál ilyesmiről, írni is akartam neked - ami késik, eljön...
InHell:
Végül is valóban sikerült egy jó helyet találni neki, így szinte észre sem veszem - felraktam az asztalom oldalára. Gyárilag van ugye hozzá négy távtartó - kifúrtam az oldalsó lapot, és pont frankón elfért a vas /1, 2, 3/. A fekete csövem elfogyott, így az olcsó tartalék csővel oldottam meg a végét. A gép valahogy így néz ki. Nagyon sok víz ment bele, de aztán pillanatok alatt légtelen lett a rendszer, semmi bubi vagy ilyesmi, szépen megy. A szivattyút azért is tettem le úgy, hogy legen hely körülötte, hogy később meg tudjam oldani valami úton-módon a zajtalanítását. Vagy dobozolva lesz, vagy/és szabályozva, vagy valamit majd kitalálok... Hirtelen már csak ennyi. Az öt venti egyelőre több mint elég /ma megjött még kettő/, ha nyárra szükséges lesz, veszek a maradék négy helyre.
A kuplung jó ötlet, elgondolkozok rajta, de tényleg nem olcsó. Ha most bontani kellene, lennék bajban - pedig ha veszek dobozt a szivattyúhoz, bontani kell....Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
sestertius
őstag
Üdv! A Yate Loon ventik - amelyek ugye mindenhol megtalálhatóak vizes áruházakban - mennyire megbízhatóak? Hangban nem hiszem, hogy gond lenne, hiszen 600-800 rpm közelében minden venti halk, de meddig bírja? Nem kezd el egy éven belül csörögni, zörögni stb? Megéri beruházni rá?
-
sestertius
őstag
válasz menalcas #4676 üzenetére
Nekem van olcsó csövem, illetve van drága is. Volt ilyen csatim is, a maradékát most árulom. Tény, hogy sokkal kevésbé tapad és kevésbé rugalmas a cső, mint egy minőségi. Az ipari bilincs van vagy 50/60 FT egy darab. Ne sajnáld rá, mert ha lemegy és elázik a cuccod, kicsit nagyobb lesz a kár és a bosszúság...
-
-
sestertius
őstag
Az alaplaphoz kaptam 3 thermo érzékelőt /hivatalosan az OPT 1,2 és 3 FAN szabályozásához használható/. Az egyiket csak kipróbáltam, és a talpnak használt gumilap és a DDC szivattyú alja közé raktam /az érzékelő pontosan a tengely alatt helyezkedik el, tehát elvileg a legmelegebb ponton mér/.
A szivattyú oldalát éppen langyosnak érezni csupán több óra üzem /és játék/ után is. Összefüggésben van azonban a vízhőfokkal valamilyen szinten, mert üres állapotban a szenzor 38-39 Celsius körül mutat, játék alatt viszont felment 43-ig. Mivel ez szerintem igencsak elfogadható, én berakom egy hangszigetelő dobozba, persze úgy oldom meg, hogy az érzékelő ugyanúgy alatta legyen.
Ha hozzá számítom a mérési pontatlanságot, illetve azt, hogy be lesz zárva, valamint lesz nyár jövőre is talán, akkor 60 fok még szerintem - a legmelegebb ponton - beleférhet. Szerintem... aztán meglátjuk a szivattyú mit gondol majd erről....Van valaki, aki még méri vagy rendelkezik mért értékekkel?
[ Szerkesztve ]
-
sestertius
őstag
válasz TESCO-Zsömle #4707 üzenetére
Igen, a legmelegebb pont a külső hőérzet alapján van ott, ezért is bátorkodtam azt írni, hogy "elvileg", mert én sem voltam biztos benne. Az is egyértelmű, hogy belülről ég kifelé szét az egész - a korábban bemutatott képek alapján is -, tehát nem kint van a legmelegebb. Saccolni lehetne csak akkor, hogy mennyi van a legmelegebb pontokon illetve ott mennyi lehet az, ami még egészséges...
-
sestertius
őstag
válasz DigitXT #4709 üzenetére
Ez nem rossz ötlet, tekintettel arra, hogy ha a box megérkezik, úgyis le kell engedni a rendszert. Phobya tető van rajta a gyári helyett, tehát szedtem már szét, ismerem nagyjából a belsejét is, a gyári kábel mellett pedig elfér ez is. No akkor hamarosan...
InHell: köszönet az értékekért, derengett, hogy te is rámértél, csak az értékekre nem emlékeztem. Így legalább látom, hogy az enyém sem egy forrófejű verzió... 36-37-ig megy le nálam üresjáratban és 43 volt eddig a max.
ui.: ha nem boldogulnék majd az érzékelő házon belüli megfelelő elhelyezésével, kérek segítséget...
[ Szerkesztve ]
-
sestertius
őstag
válasz TESCO-Zsömle #4736 üzenetére
Ez kár, éppen kérdezni akartam, hogy mindegyik pumpán megoldható-e a fordulatszám vissza jelzés, de ezek szerint nem... egy hét múlva, amikor szétkapom, ez is eszembe jutott, hogy rakok rá plusz egy kábelt, de így már nem biztos...
Egyébként a 140-es radi 30-as slim, míg a 120-as dupla 60-as, nem 45-ös!
-
sestertius
őstag
A radik belső elhelyezését már én is megtapasztaltam, nem jött be, pedig bíztam benne - hát, kezdők rutintalansága...
A felső 20-as venti, ami kihúzza a meleget a házból, game alatt így is igencsak langyos meleget nyom kifelé... Melegszik a vga /ha csak 50 fok körülire megy fel, az is sokat számít/, nyomja a meleget az alaplap, a táp... meleg van a házban.
A külső radira váltás valóban előnyösebb, pláne hogy sikerült nekem is jól elhelyezni - és az általatok írtakhoz képest korrekt áron, mert 30-ért vettem meg a MO-RA 3-at igen újszerű állapotban, csavarokkal, távtartókkal, záró dugókkal, azaz mindennel együtt. Ráadásul ez a 9x140-es, nem is a 9x120-as. De az "egyebeket" hozzá rakva már én is egy valag pénzt eltoltam az egészre...Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
sestertius
őstag
válasz DigitXT #4785 üzenetére
Hát az már igaz, hogy nem olcsó hozzá a cucc, ezeket én is nézegettem. A rács helyett olcsóbb megoldásként ebből szereztem 9 darabot és kész. Korábban tettem fel képet, látható, hogy olyan helyen van a radi, hogy nem látható az egész, szóval a rács csak azért kell, hogy ne lógjon bele semmi /ott megy minden kábelem/. Ezért is nem kell a nagy rács, vagy a tappancsok, vagy akár a ledes venti. De venti még majd kell, és jó lenne 9 egyforma, de azt még nem tudom, milyen lesz... Ha nem alakul máshogy, szerintem beérem ezekkel.
Meglátjuk...TESCO-Zsömle: hát ez a venti már nálam is súrolja a DigitXT által korábban megnevezett "elmebeteg" kategóriát.... ez már durva!
[ Szerkesztve ]
-
sestertius
őstag
válasz TESCO-Zsömle #4789 üzenetére
Azon az oldalon eszement árak vannak? Nem értem miért mondod ezt, hiszen 70k egy ventiért bagó, pláne hogy kilenc kellene belőle - az a 630.000,- Ft ventire nem összeg...
-
sestertius
őstag
Húzás nélkül azért egy vastag radis H70 nem rossz darab, ha jól el tudja helyezni az ember - de ventit kell venni rá alapból, kettőt, 14-est, nem 12-est. Akkor már az ára húzósabb, mint egy profi léghűtőé, a H100 áráról /ehhez is tanácsos ventiket venni/ nem is beszélve. Tehát elsősorban ár miatt olyan kategória, hogy jobban jár az ember, ha használt piacról összedob egy olcsó, de minőségi vízhűtést.
Én deszt. víz és tiszta szesz keverékét használom. Eddig bevált, de sajna cserélni kell majd, mert a MO-RA 3, amit beraktam, hiába mostam át, még mindig jön belőle a retek...
-
sestertius
őstag
-
sestertius
őstag
Üdv!
Arra volnék kíváncsi, hogy a 10W-os és a 18W-os Laing között mi a különbség? A teljesítménybeli különbség csak fordulatszámban lévő különbséget takar, vagy a méretekben is vannak különbségek /a belsejét tekintve/?
Annyi volna még, hogy én is megoldottam, hogy a szivattyúm harmadik csatlakozási lehetőségét kihasználva forrasztattam egy szálat, így már megy az rpm visszajelzés, de a negyedik mire való?
Köszönet!
-
sestertius
őstag
válasz TESCO-Zsömle #5411 üzenetére
Most a lényeg, hogy ha oda is dobok egy drótot akkor elvileg lehet szabályozni? Ez komoly, ennyi lenne? Keresek egy linket, hátha találok ilyen szabályzós verziót...
Egyébként már sikerült megoldani a szabályzását, az egész gép szerencsésen felépült, beleértve végül a silent box-ba zárt szivattyút is, ami így szabályozva normális hőmérsékleten van - de még mindig megvan a hangja... ez csak akkor csendes, ha áll... hihetetlen...
-
sestertius
őstag
válasz TESCO-Zsömle #5413 üzenetére
Ez nem hangzott túl biztatóan... a kvalitásaim irányultságát illetően...
Ez akkor lehet mégsem olyan egyszerű történet. Ha ezt hamarabb tudom, benyomunk oda is egy drótot /próba képpen/, de így, hogy már össze van rakva, ez nem lesz esedékes egy ideig.
Köszönet!
-
sestertius
őstag
válasz TESCO-Zsömle #5415 üzenetére
Ebben van igazság...
-
sestertius
őstag
válasz TESCO-Zsömle #5423 üzenetére
Igaz, jobban megnézve valóban láthatóak rajta sérülések, habár úgy tűnik, orvosolhatóak - nem tűnt fel a porréteg miatt....
Nekem fura ez a sok nagy radi, mert a hangot nem a rajtuk 700 rpm-en tekerő ventik adják, hanem a szivattyú, a vrm ciripelés, esetleges plusz házhűtések stb... az én tapasztalatom szerint. Két passzív helyett meg majdhogynem elég egy - hűtve.
-
sestertius
őstag
Nálam sajnálatos módon nem segített a doboz olyannyira, ahogyan szerettem volna, és még szabályozva is van a szivattyú - pedig tényleg nem tartom magam vájtfülünek...
A gép tény, hogy a fejem mellett van /magasságilag/, de nem hiszem, hogy ezen kellene múlnia. Itt látható, hogy raktam össze, a doboz alá szivacsot is tettem, egy 5 mm-est. Még a ház 14-es ventihelyét is leragasztottam, a szabályzó pedig - a hűtése végett is - befért egy hdd helyre. Azonban mégsem vagyok még elégedett a hangjával...
A szabályzó pedig jól teszi a dolgát, úgy állítottam be - pwm szabályozás - a biosban, hogy még game alatt is 3000 környékén dolgozik a közel 5000 rpm helyett. A hőmérsékleten minimálisan lehet észre venni, hogy ennyire le van szabályozva. Tehát a szabályzó oké. Hm... itt azért rutinos és építő fórumtársak is vannak, ha van még valami ötlet, hogyan lehet csökkenteni a zajt - vagy netán valamit én raktam nagyon rosszul össze véleményetek szerint -, szívesen várom az észrevételeket...Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
sestertius
őstag
válasz TESCO-Zsömle #5481 üzenetére
Ezt magyarul ha kérhetem....
-
sestertius
őstag
válasz TESCO-Zsömle #5483 üzenetére
Így már érthető... Összességében elkülöníthetőek a zajok - hallom a két hdd ventit, ami picit zizeg, a felső 20-as venti alig hallható, az 5 db 14-es venti a MO-RA hűtőn szintén jelentéktelen... de a szivattyú egyértelmű "morgó" hangja megvan. Nem azt mondom, hogy ugyanolyan hangos, mint volt, de tompán - és a többi zajt elnyomva - még mindig hallom.
Csak az a bosszantó, hogy költöttem a dobozra, kellett hozzá két csati hosszabbító, mert a hollanderes csatival nem lehetett volna megoldani simán a kivezetést, vettem szivacsot, a szivattyú szabályozva van /a szabályzót mondjuk nem csak ezért vettem/, de... az eredmény nem az, amit vártam.
-
sestertius
őstag
válasz DigitXT #5488 üzenetére
Köszönet a kimerítő válaszért!
A ház földön való elhelyezésén én is gondolkoztam, azért is nem vágtam meg a csöveket /a ház és a radi között/, így elvileg megoldható. Az más kérdés, hogy helyhiány miatt egyelőre csak elvileg...A Laing vásárlása anno nagyjából így működött, ahogyan leírtad: azt olvastam róla, hogy megbízható, erős, és olcsón vettem egyet itt a ph-n. Azóta viszont ugye a beruházások a szivattyúhoz nem kevésbe kerültek - mint korábban írtam -, specifikusak, és akkor a Phobya nikkel tetőt még nem is említettem...
Azzal már én is szembesültem, hogy ahogyan írtad, feleslegesen erős. Aki a nagyobb ellenállású MO-RA 2-t egy procival és egy vga-val /mint nálam/ simán elhajtja egy 10W-ossal, akkor már kicsit bánom, hogy anno a vásárlás előtt miért is nem néztem jobban utána annak, mit is jelent a 18W...
Ezekre alapozva igazából egyrészt tehát azon töröm a fejem, hogy tudok-e valamit még tenni a zaj csillapításon, vagy hogy /mivel így az eddigi beruházások nem vesznek el/ megérné-e ebből a szempontból 10W-osra váltani. Jó lenne kipróbálni egyet...
Az általad ajánlott másik szivattyúról /Aquastream XT/ is olvastam azóta sok mindent, tetszik is, csak az általam leírtak miatt egyelőre várnék még ezzel a megoldással...
A D5-ről nagyon keveset tudok...Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
sestertius
őstag
válasz TESCO-Zsömle #6968 üzenetére
Szép!
Valaki nem akar vásárolni mostanság az Aquatuning-nál?
-
sestertius
őstag
Üdv! Csak egy véleményt kérnék: van egy EK Supremacy Acetal+Nickel cpu blokkom, meg egy XSPC Raystorm blokkom is, i7 3770k procin fogom használni. Melyiket volna érdemes megtartanom, van minőségben érdemi különbség a kettő között? Köszönet!
-
sestertius
őstag
Üdv! Nem találtam infót, így egy gyors kérdés: tudja valaki, hogy az EK DDC X TOP V2 tetőnél melyik a bemenet és melyik a kimenet? Nincs jelölve sem... Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
sestertius
őstag
Semmi gond... régen egy Phobya nikkel tetőm volt és azon kettő lyuk volt oldalt, kettő fent /mindkét helyen ki- és bemenet/, ennél csak egy fent és egy lent, így most nem tudom, mi a helyzet...
[ Szerkesztve ]
-
sestertius
őstag
válasz ThodEE #17643 üzenetére
Köszönet!
A blokkokra rá tudják rakni, hogy in/out, erre biztosan túl költséges lett volna....
Ez az elmélet megdőlne, ha vissza gondolok a Phobya tetőmre... ott miért volt akkor fent is in/out, meg oldalt is in/out?
[ Szerkesztve ]
-
sestertius
őstag
Üdv! Kellene egy tipp...
Szóval a rendszert úgy építeném fel, ahogy eddig nem, azaz alaplapi hűtést is vizezném. Annyi volna a kérdésem, hogy hogyan tudnám megoldani normálisan, hogy két rövid csatlakozási pontot kössek össze úgy, hogy ne törjön a cső?
Erről volna szó.Azaz az alaplapi felső csatit összekötni a beömlő /bal oldali/ cpu csatival, vagy az alaplapi alsó csatit a beömlő cpu csatival hogyan tudnám jól megcsinálni? Még 90 vagy 45 fokos adapter sem jó /van itthon, azért mondom/, mert szinteltérés is van és nagyon kicsi a távolság... Így még nem építettem, ezért a kérdés...
Köszönet az építő javaslatokért!
[ Szerkesztve ]
-
sestertius
őstag
válasz Pista0001 #17670 üzenetére
Hm... szép! Én is ebben gondolkoztam, de nálam közelebb esik a két csati, így problémásabb a szintkülönbség is, ami látom itt is megvan a cpu és a fet között, de itt hosszabb a cső, azaz több a hely, így annyira nem gond, eltűnik... Lepróbáltam két 90-essel de nem igazán állt jól. A jelenlegi "hurok" nem sokkal esztétikusabb látvány, de egyrészt az oldal falon pont nem látszik, másrészt nem törik a cső, a lényeg meg ez. A cuccokat előszedve az is kiderült, hogy jóval több 45-ös adapterem van, mint 90-es, szóval egyelőre ez marad. Holnap dobok fel képet, lehet majd véleményezni...
De köszönöm, valami ilyesmit akartam látni...
-
sestertius
őstag
Üdv! Laing szivattyú "zörgése" javítható probléma, vagy a kopás miatt van, így csak csere és nem segít az olajozás sem? Köszi, üdv!
-
sestertius
őstag
Már ha lehet vagy szabad ezt egyáltalán olajozni...
-
sestertius
őstag
válasz jones965 #17880 üzenetére
Ezt nem teljesen értem... a belső részt kivettem, azaz komplett belső részt cseréltem, mert volt itthon. EK tető volt külön rajta, az új belső /azaz egy másik használt/ a régi házba ment vissza, EK tető ugye szintén vissza.
A zörgő belső részen ránézésre én semmi problémát nem látok /azaz a forgó részen/, azt gondoltam, ezt a belső részt kell még valahogy szétszedni...[ Szerkesztve ]
-
sestertius
őstag
válasz mrbig25 #17884 üzenetére
Ez érthető már így, ami probléma, hogy nem tudom, milyennek kellene lennie, így kicsit nehéz megállapítani, mihez képest kopott vagy sem... azon kívül, hogy eléggé vízköves volt, mást nem látok rajta. De gondolom csak kopott, ha zörgött? A fekete műanyagon nem látni nagyobb kikopást, rendes gömb formája van...
[ Szerkesztve ]
-
sestertius
őstag
Üdv! A vga topikban nem kaptam választ, így itt kérdezek: a 680-as Asus Top széria eltérő memória kiosztással rendelkezik, mint a ref 680? A vizes blokk miatt kérdezem, van-e valakinek tapasztalata/információja, hogy jó-e rá a "normál" blokk? Köszönet!
-
sestertius
őstag
-
sestertius
őstag
Üdv! Egy kis segítség kellene: a gtx 580-as kártyámra nem tudom felrakni a blokkot, mert IHS /Integrated Heat Spreader/ nélküli, most derült ki, EVGA. Van erre megoldás, azaz lehet rá szerezni és rárakni "kupakot", vagy kitalálni valamit, vagy csak kártya/blokk csere? Köszönet a segítségért!
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Villanyszerelés
- Astra kalandok @Első rész
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Politika
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Androidos tablet topic
- Asszociációs játék. :)
- Black Friday - 2023.11.24. / Cyber Monday 2023.11.27.
- Ford topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest