Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzaZso007
tag
-
MPowerPH
félisten
válasz RockHaRD #67738 üzenetére
Kozben rendeltem Alphacool -tol blokkot, remelhetoleg nem kell ra sokat varni. Maradni fog a 3090, azert itt van power, ha kerul ra egy jo huto es a TDP nincs megfogva.
Vajon MO-RA3 420, sima LT verzio mikor lesz ujra elerheto? Latom az oldalon a datumot, de szvsz ez nem tudom mennyire hiheto. Nem reg meg februar 8 volt kirakva, es akkor sem volt elerheto 1db sem. En most vennek kettot, mert nem talalok olyan hazat, amibe ugy betudom rakni a 2db 420 -as radit, hogy az egyik ne okadja tele a gephazat a meleg levegovel.
Mennyi folyadekot 'eszik' meg egy ilyen MO-RA3 420? Eleg lesz 2L a rendszerbe?
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz RockHaRD #67873 üzenetére
Top minoseg, ellenben nekem mas miatt vannak fenntartasaim. Az EK blokkok nem kicsivel nyujtottak jobb teljesitmenyt az elozo szeriakban. Mind flow, mind homerseklet tekinteteben jobbak voltak.
Es engem ez aggaszt, mert azert ez nagy kulonbseg. Es ha mar kifizetsz FC blokkra penzt, akkor nem azon a +15k -n mulik, foleg, hogy a Bykski -hez meg gap padot is kell vegyel, mert a gyari az nem er semmit.
Remelem azota javultak teljesitmeny teren, bar az FC blokk vastagsaga az meg mindig aggaszt, azert a 9mm az sok, lasd az Alphacool fele 5.5mm -t.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
törölt tag
válasz RockHaRD #67887 üzenetére
Nem a teljesítményről van szó, hanem a minőségről, Bykski pad kuka, hamar kiszárad.
Biztos szereltem 20+ ek blokkot és egyikkel sem volt gond, azt hiszem az egyik 480-as gariztatásnál tűnt el a komplett padpakk, és rendeltem kínait, keményen jött!!! Beleraktam
+15 °C, rendeltem az aquacomputertől, az már jónak mondható volt, tényleg jó minőségüek az ek-tól jött padok!
Ezt a 3,5-t honnan vetted -
MPowerPH
félisten
válasz RockHaRD #67887 üzenetére
Nem is az EK -ra irtam a difit, hanem az Alphacool -ra. Nekem szallitassal egyutt volt 47k. Az Alphacool meg 51k volt, mar azt is kifizettem, ahhoz szinten jar backplate.
Ez mar csak 4k differencia.Es igen, az Alphacool is a leggyengebb thermal padjat adja a blokkal. Van neki draga is, 120 euroert.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
törölt tag
válasz RockHaRD #67896 üzenetére
Ek 3080 blokk +hátlap:
Thermal Pad F 1.0 mm (4 pcs) / blokk
Thermal PAD G 1.0 mm - (120x24mm) (3 pcs)
Thermal PAD G 1.5 mm - (120x24mm) (1 pcs)
Thermal PAD G 2.0 mm - (120x24mm) (4 pcs)
hogyan jött neked ki a 100x100-ból, vagy ennyivel kisebb felületen adja át a hőt a bykski?
Mondjuk függ a vga típustól is biztos.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
MPowerPH
félisten
válasz RockHaRD #67933 üzenetére
Es tenyleg, a gyari oldalt meg sem neztem.
Ez mondjuk tok jo, mert nem kell varialni. De annyira nem is orulok, mert az 1.8mm az nagyon sok, EK -nal 1mm -t hasznalnak korbe. Magyaran ennyivel rosszabb lesz a hoatadas.
Don't Tread On Me
-
Formaster
addikt
válasz RockHaRD #67961 üzenetére
Nem akarok hónapokat várni. EK-nál maradok a jövőre is tekintve. A következő, hogy D5-ből PWM vagy vario.
Az még mindig úgy van, hogy minden bootolásnál kapsz egy errort, mert a pwm-re csatlakoztatott pumpa nem indul olyan gyorsan, mint a bios? Azt gondolnám, hogy teljesen jó lehetne a vario is, hiszen az autók hűtőkörében is állandó sebességű a vízkeringetés. Egyszer kell belőni, aztán nem piszkálni, de lehet, hogy tévedek.
-
Formaster
addikt
válasz RockHaRD #67992 üzenetére
Okés, még átgondolom, mert egy YT videóben tesztelte egy srác, elég durván meg kellett húzza, hogy ne tudja kirántani a fittingből a petg csövet. Ez problémás lehet, ha akrilba van csavarva a másik oldala.
Más: Radiátoron gondolkodom. Az eredeti elképzelés az volt, hogy az ezer éve porosodó Alphacool 280/45 radiátoromat használom és a mostani Fractal S36-ból kiveszem a 360-as radit, de utóbbi alu, így az megy fel apróra egyben.
Viszont, ha már vennem kell, lehet a 280/45-öt is eladom, mert jobban nézne ki, ha alul/elöl is 360-as lenne.
Olyan radiátorokat keresnék, ami le is hűti a 3900x+2070s OC-t, de halk is. Felülre max a 30mm jöhet szóba, de jó lenne, ha az első is slim lenne. Nyilván a csendességet és a hatásosságot is a vastagság és FPI határozza meg, kérdés mi lenne az optimális.
(Zárojelben, ehhez a rendszerhez elég lesz 1db D5 is? A cpu blokk sincs még lefixálva, ahogy nézem 3900x-hez ár/érték arányban a Heatkiller IV vagy a TechN lenne a legjobb választás, de főleg utóbbinak nagyon nagy a folytása)
-
Formaster
addikt
-
RockHaRD
addikt
válasz RockHaRD #68039 üzenetére
Félreértés ne essék, nem a Merlinékre haragszom, őket is megszivatta a gyártó. Külön utána kérdeztek náluk, és most jött nekik még egy szállítmány, 5-10 darab, mindegyik 3.1 DDC. Nem tudok mit csinálni, mert máshol is ugyanennyibe kerül, máshol is csak 3.1 van, egyedül a hivatalos oldalon oldalon lesz 3.2, de kb májusban, nekem meg az egész rendszer erre lett konfigurálva, és szinte minden megvan már.
-
sfknasty
aktív tag
válasz RockHaRD #68182 üzenetére
Ugyanebből az okból és ugyanazt a gyári hűtöt használom az 5600x-en.De nekem muszáj volt fix 3.7Ghz-re visszafogni a procit,mert még eco modban is egy sima chrome böngésző megnyitásakor is 71 fokos volt.Igaz jelenleg 2 db ventillátor van a házamba 7 helyett.Alig várom,hogy megérkezzen a víz és normálisan használhassam a gépet végre. Mostanra már 2 hónapja várom,hogy a hiányzó alkatrészek is megérkezzenek a Merlinhez.
-
sfknasty
aktív tag
válasz RockHaRD #68291 üzenetére
Tök érdekes,mert állításuk szerint 3.2-vel érkezik.Mindenesetre most rájuk írtam,megkérdeztem,hogy az enyém milyen pumpával van,mert az már legalább másfél hónapja náluk van a raktárban.Csak ugye még mindig ventit és fittinget várok.Ha 3.1-es pumpa lesz rajt,akkor vagy hozatok velük 3.2-est,vagy visszamondom az egész rendelésemet a francba.Ilyen drága distronál,nehogy már kelljen még egy másik pumpát is vennem.Picit kezdem unni az ide oda tologatást is...Tudom,nem a Merlin tehet róla.Csak hát az én türelmem is véges.Ha pedig elfogy,akkor marad a játékvíz,vagy lég és a zsebembe marad több,mint 300k.
[ Szerkesztve ]
-
RockHaRD
addikt
válasz RockHaRD #68302 üzenetére
Cinebench alatt 58 fokos a cpu, az szerintem elég jónak mondható. Mindegy, eresztem lefelé, és szedem szét a gpu-t, megy rá a bykski pad előre. Jó amúgy a minus pad nagyon, mert a memory junction, ami ugyebár alap esetben simán 100 fok fölé megy, az maximum 55 fokos volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Külpolitika
- Hálózati / IP kamera
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- alza vélemények - tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest