Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Satyricon
addikt
válasz #90933760 #9955 üzenetére
Nekem ételfesték van a gépembe: [link] kb 3 hónapja tettem bele, de még mindig így néz ki! Semmi kicsapódás, semmi elszíneződés. Ja, Glyko fagyállóval kevertem. Fagyállón kívül nem tudom mitdobna az ételfestékes folyadék, de ez a Glykosam alu folyadék komolyan mondom aranyat ér!
Szerk.: Előre bekevertem 2 litert ebből az ételfestékesből, és csak azért akarom lecserélni a kék EK folyadékra, mert az UV
[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
Satyricon
addikt
válasz simlisgumis #9978 üzenetére
Ez is alu kímélő? Csak mert ha nem, és a kelleténél többet tesz bele, akkor csecs van... Vagyis lehet
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz simlisgumis #9982 üzenetére
[Ez] is nagyon rózsaszín, még desztvízzel 1/10-es arányba keverve is nagyon rózsaszínes! De szépen lehet kékre festeni ételfestékkel, nem ad lilás színt! Viszont uv zöldre keverésnél gondom volt. Ott már kb 10-12 uv zöld filc festék mellé még egy kis fű zöld színt is kellett bele keverni, mert kicsit barnás árnyalatú volt a rózsaszín+uv zöld miatt. De az meg ilyen lett. A kép nem adja viza az igazi színét, de sztem még 1 évre rá is szép erős uv zöld színe van, és arany tiszta!
Na de nem dícsérem már ennyire a glykosam-ot, még azt hiszitek a végén, hogy szerelmes vagyok bele! Pedig ha azt hiszitek... Nem tévedtek nagyot!
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz bombibmw #9985 üzenetére
Figyu!
A Glykosam nevét imába foglalom az óta, mióta itt ajánlották! Előtte mindig gáz volt a rendszeremmel, összeveszett az alu a rézzel.
Amíg ki nem próbáltam amit ajánlottak itt a fórumon, az új Glykosam alu fagyállót! Háromszoros védelem a rendszernek! Itt a reklám vége
Jah, én 1 liter vízhez 1-1,5 dl glyko-t öntöttem. Jót tesz a pumpának is, mert a glyko megfelelő kenést nyújt a forgó résznek!
Szerk.:Szóval jó cucc nagyon! f...ántosul meg lehet festeni a kapott keveréket! Viszont ha tejszerű fehér folyadékot akarsz, akkor nagy fába vágod a fejszéd! Mert 1. milyen fehér adalék anyagot teszel bele, 2. színes vízből hogy csinálsz egyszerűen tök fehér folyadékot? Nem lesz egyszerű úgy, hogy a keverési arányok ne változzanak...
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz bombibmw #9987 üzenetére
Ne haragudj, nem szoktam tuningolni, fogalmam sincs. Én a magam csendességébe szerelgetem a gépet, rájövök erre-arra, meg amit itt olvasgatok, azt meg próbálom hasznosítani. A többiek majd megmondják a választ
Am a pumpa nagyon jó(nekem is ilyen van jelen pillanatban a gépbe), a radi lehet kicsi, a tartály sztem elég, de a proci blokk... Tényleg nem tudom...
(#9988) simlisgumis: Úgy érted, hogy csak Glyko-t öntenél a rendszerbe? Ha igen, akkor NE TEDD! Állítólag a gumitömítéseket nagyon hamar kinyírja!
-
Satyricon
addikt
Milyen arányba keverted a folyadékot?
Lehet, sőt biztos, hogy a D5 jobban forgatja a vizet, mint a DDC, emiatt jobban habosít a tartályba. Dobj már képet a gépedről, most hogy néz ki. Kíváncsi vagyok a tartályodra, milyet használsz, és milyen messze van tőle a D5.
Am ha a csövekbe is habos víz kering, akkor a hűtési teljesítmény nagyon lecsökken!
-
Satyricon
addikt
Ek folyadekra mondod? Na ne viccelj! Eddig mindenki kicserte! Egy rossz szot nem hallotta meg rola! Milyen szinut hasznaltal? Es mennyire tiszta rendszerbe? Mert ugyebar az ek folyadek allergias anem tiszta rendszerekre, es a mas lotyikkel valo osszekeveresre.
-
Satyricon
addikt
válasz potyi23 #10311 üzenetére
Méhsejt-perforált lemez a neve. Legalábbis a hatszögletű lyukacsosnak. Lehet kapni belőle 2-3mm-es lyukút is, csak azt nem tudom, hogy hol Itt Hardverapron egy srác árul 1cm átmérőjű lyukacsosat Lehet van neki kisebb is.
(#10308) bodva: Szóval összeöntötted desztvízzel. Sztem az volt a baj sőt! Tuti! Na meg a közel se steril rendszer.
Am csináltam egy gyors kép-et az uv kék EK "otromba karikás dizájnos" flakonról. Láthatod, hogy semmilyen más folyadékkal nem lehet összekeverni a folyadékot! - Legalábbis az én harmatgyenge angol nyelvtudásommal ezt veszem ki belőle.
Am gondoltam, ha már ilyen szép kék színe van, az íze se lehet rossz! - Belenyaltam, és hasonlít az íze a kurasszóéhoz! Bár az sokkal édesebb.
Szerk.: farkas: Megelőztél
Visszatérve a kurasszóra:
Hatalmas felfedezést tettem! Az EK löttynek és a kurasszónak is egy az egyben ugyanolyan színük van! Viszont a kurasszó nem uv reagens, míg az EK lötty igen. És az az érdekes a kurasszóban, hogy kb 13-14 éve volt kinn unokabátyám németországba, és akkor hozta ezt az eredeti piát! Az óta fel van bontva, és semmi penész se semi ilyesféle baci nincs benne! Még most is tö finom! Lehet ebből indultak ki EK-ék is, csak kivonták belőle a cukrot, és uv kék festéket tettek még hozzá! Csak érdekesség képpen említettem meg a hasonlóságot...[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz Satyricon #10313 üzenetére
Jah, a kép a hasonlóságról lemaradt: íme Bal oldalon EK lötty, középen Vilmosos 3centes pohárban szintén EK lötty, és a híres nevezetes Blue Curacao
Szerk.: Más téma:, Ha hiszitek ha nem, azt álmodtam ma reggel, hogy egy boltba érdeklődtem a vízóra áráról. 5800 Ft-ba került, és még 8-as átmérőjű szűkítőt is találtak nekem hozzá! Micsoda álom... Most lehet át is megyek a szomszéd kisvárosba, Mezőkövesdre, és megkérdem, mennyibe kerül a egy olyan vízóra, és hogy van -e hozzá szűkítő. Aztán ha van, szerintem beépítem a vizes rendszerembe valahová, mint ahogy 1-2 hónappal ez előtt volt már a topicba róla szó. Na de hogy még álmomban is a vízhűtés járjon az agyamba... Kéééész...
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz #90933760 #10317 üzenetére
Nem tudom honnan jött most ez az álmomba! Hisz már nem most volt róla szó a topicba. Remélem azért nem lesz 5800 Ft! -am van itthon egy vízóra, de az sajnos retkes!
Potyi, mindjárt küldöm privibe a linket!. Ha megtalálom!
Szerk.: Megtaláltam! Küldöm privibe, mert sztem ide nem lehet más hirdetését belinkelni!
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz Satyricon #10316 üzenetére
Hát srácok... Egyelőre álom marad a vízórás vízhűtés... 4650 Ft-ba kerül maga az óra, de a célnak megfelelő szűkítő még véletlenül se volt! Úgyhogy egy darabig ez a mod álom marad!
Am tud valaki szerezni nekem 10x10x110mm-es vörösréz darabot? Tudom nem a topicba illő a kérdés, de vízhűtéshez kellene!
-
Satyricon
addikt
válasz mackosajt #10331 üzenetére
Múltkor kiagyaltam ezt a megoldást:
Ez arra kellene, hogy az EK blokk, ami nem kompatibilis a lapommal, rá tudjam csavarozni a fetekre! Szóval már csak vörösréz kellene, de nem tudok szerezni sehonnan...
Szerk.: A sima fémlap nem lesz jó megoldás, mert 1 nem vezeti a hőt, 2 minimum 1x1cm-es keresztmetszetű vörösréz rúd kellene, mert az befér a fetekhez! És erre menne rá az EK fet blokk.
Szóval? Tud valaki szerezni nekem 110x10x10mm-es vörösréz tömböt?
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Azért kell 1 cm vastag, mert a blokk nem fér be a helyére! Két oldalt ott vannak a kondik, emiatt kellene az 1 cm vastag réz tömb. Magyarán:Magasabban lenne 1-2mm-rel a réz tömb, mint a kondik magassága. És a réz tömbre lenne felfogatva az EK blokk
A rajzot akkor rajzoltam, mikor még nem tettem hozzá a blokkot a fetekhez. Vagyis még akor nem tudtam, hogy a fet blokk nem fér majd be a helyére. A rajz pedig régebbi, mint mikor hozzánéztem a blokkot a fetekhez. Azért van ott rosszul rajzolva, és rosszul kigondolva.
Szerk.: (#10351) gallus: Köszi előre is!
A blokk kb 5-6 cm hosszú, a fetek meg kb 10 cm-en terülnek el! Viszont a furatok kb 110mm-re vannak egymástól.
Szerk2: (#10348) Baltoafarkas: Majd lerajzolom még ma, hogy gondoltam. Csak most buli van, sörözni kell világba, emiatt nem nagyon érek rá.
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Igen, úgy van, ahogy mondod!
Sikerült olcsón szerezni zsírúj EK blokkot, és tervbe van, hogy ezt is felvizezem, ugyanúgy, mint a déli hidat is az északi híddal 1ütt! Szóval... Marad a vizezés! Még ha gányolás is lesz belőle!
Szerk.: (#10354) gallus: ok, majd írsz, ha megnézte!
Am milyen blokkokat használsz? az alsó a vga-n jól látom, hogy Zalman? A felső is Zalman gyanús, mert nekem is hasonló alakú volt. Viszont ez átlátszó?
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz gallus #10366 üzenetére
aha, naaa így akarom én is!
Aha, akkor Zalman! A Tiéd sztem jobb, mert a Tiédnek nem alu a belseje, mint az enyémnek! Vagy legalábbis eloxálva van. Az enyém ami anno a procimon volt, az ilyen volt. A belseje meg ilyen volt. Tele ratyival, ugyanis az előző gazdája elcseszhetett vele! Gondolom azért a Tiéd jó állapotba van még!
-
Satyricon
addikt
Tudom, de nem úgy értettem.
gallus: Nem emlékszem hogy szolgált nálam, mert mindig baj volt vele. Mindig tele volt retekkel, arendszerbe lévő alu rész elvándorolt a folyadék segítségével, és a prociblokkon kötött ki! És mindig csak a szívás volt vele, utoljára fogtam, kikaptam a rendszerből, és eltettem emlékbe. Az óta is tele van alumínium porral/darabokkal. Mint a nagyon durva vízkő, olyan a kinézete!
-
Satyricon
addikt
Igen, valami olyasmi! Persze ha van megfelelő folyadékod, akkor nincs gond. Gondolok itt az alukímélő folyadékokra! (tudod mire ) Az EK folyadékról meg nem tudok nyilatkozni, lehet abba se vándorol az alu. Bár engem ez már nem zavar, ugyanis egy grammnyi alu sincs a rendszeremben!
-
Satyricon
addikt
Nem. Nem azért. Azért, mert kitaláltam egy mod-ot, amihez sok cucc kell, ráadásul rengeteg meló van vele! A cuccok már mind megvannak hozzá, csak kb 2 hét nyugalom kéne már. És akkor hozzá is tudnék kezdeni a mod-hoz! Aztán a kék EK löttyöt arra a mod-ra tartogatom!
Jah, am igen, régebben lehet sajnáltam kiadni 2-2,5k-t kiadni egy EK löttyért. Vagy lehet csak magamtól akartam csinálni uv zöld folyadékot? A franc tudja már... Viszont egy biztos: Szeretem a dolgokat magam elkészíteni, ha van rá lehetőségem.
Szerk.: Most a G12-t használod ugye? ioncserélt vízzel? És milyen arányban? Na meg kb egy hete van a rendszeredben ugye? Tájékoztass légyszíves mindenről.
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz GumisPeter #10384 üzenetére
Tudtommal az alu csak akkor vándorol, ha réz is van egy adott rendszerben. Nézd csak milyen szépen néz ki a Zalman alu blokkom:
Hát nem gyönyörű? Am már említettem én is, és páran is párszor, hogy megfelelő folyadékkal nincs alu vándorlás! Az alukímélő fagyállókra gondolok.
Mindig felhozzuk ezt a témát, mikor itt vagyok a topicban... De egye fene, Satyricon helyett nyugodtan hívhattok Glykosam alu-nak!
Szerk.: OFF topic
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Udv sracok
Milyen csati kell ahhoz, hogy egy fem lemezen at tudjam vezetni a csovet? 10/8-asat hasznalok. Szoval olyasmi megoldas kellene, mint amit a haz hatso reszenel, a slotoknal szoktak hasznalni. De nekem csak olyan csatira lenne szuksegem.
-
Satyricon
addikt
válasz DigitXT #10412 üzenetére
Úgy vagyok vele, ha már hozzákezdek a nagy melóhoz, akkor mindenképp igényes megoldást csinálok, ami biztonságosabb, mint a sima, általad is említett megoldás. Ugyanis így nem törik meg a cső.
Szóval... Ha veszek ilyen az általad belinkelt átvezetőt, akkor ebbe mind két oldalára be kell csavarni az ilyen hollanderes csatit. Ugye? Nem láttam még ilyen átvezetőt, úgyhogy nem tudom hogy szokták ezt megoldani.
Am külön nem lehet kapni ilyen átvezető csatikat? Csak így kompletten szerelve pci-s hátlappal?
Szerk.: (#10413) Drizzt01: Aha, értem. Majd megnézem, melyiket lehet kapni itthon T56-nál.
am ebbe is ugyanúgy bele kell csavarni a 10/8-ados csatit ugye? Csak mert elég kicsinek tűnik a belső menete...
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz DigitXT #10415 üzenetére
Zavarni nem zavarna, sőt! Később lehet még jól jönne a pci-s megoldású átvezető. Nekem olyan kéne, amit nem külföldről kell rendelni, mert kicsit sürgős lenne, és az aqua-s közös rendelés a fórum tagokkal jövő hónapba történne.
Am kb 2mm-es fém lapon lenne átvezetve a cső, a gépházam belsejében. Ha a 2mm vékony, és emiatt nem lehet rászorítani az átvezetőt, akkor tennék alá valamit, de ezen lesz majd még időm elgondolkozni.
Csak az átvezetők meg legyenek minél előbb
Am egyik PH!-s vizes cimbimnek vannak ilyen csatijai. Forgatható toldó a neve. Szerintetek ez is megfelelne a célnak? Bár... Ha jobban megnézem, akkor nem belső, hanem külső menetes...
-
Satyricon
addikt
válasz DigitXT #10419 üzenetére
Szóval erről a mod-ról lenne szó:
A kékkel rajzolt rész egy home made takarólemez. Ez alulról, és oldalról is eltakarná az összes létező vezetéket! Szóval oldalról és alulról csak egy fekete lemezt lehetne látni, amin keresztül megy a 10/8-ados cső. A pirossal szedett rész maga a pvc cső lenne, csak kissé aránytalanra sikeredett! Ugyanis nem sima ív van benne, hanem egy S kanyar. Mindegy. A lényeget sztem lehet látni! Valami ilyesmi átvezetésen töröm az agyam.
-
Satyricon
addikt
válasz Drizzt01 #10423 üzenetére
Mindenképp valamilyen csatis átvezetőt akarok. Nekem nem tetszene a fém lemezen simán átvezetett pvc cső látványa.
Láttam a pcvizhutes.hu-n ilyen átvezetőt. Most írtam Todyra, remélem még a 7en tudja küldeni a cuccot!Köszi hogy segítettetek!
Ha ezzel kapcsolatban még valami ötlet eszetekbe jut, ne tartsátok magatokba!
-
Satyricon
addikt
válasz GumisPeter #10427 üzenetére
Nézz szét hardverapron, régebben miintha láttam volna ilyen vga memó blokkot. Am lehet a Te karidon és a 9800 GTX-en máshová esnek a furatok. Mielőtt szereznél egy ilyen blokkot, előtte érdemes utánajárni ennek.
-
Satyricon
addikt
Srácok
Állandóan jár az agyam valéami újításon. Pár hónappal ez előtt pl ez jutott eszembe:
Adott egy kis kütyü, ami kb szobahőmérsékleten 10 °C-ra hűti a környezetében lévő levegőt. Tudtommal nincs rajta venti. Az lenne a kérdésem, ha kennék alá mx4 pasztát, és ráerősítenék egy EK proci blokkot, javulhatnak a hőmérsékleti eredményeim? Mert az oké, hogy a vörösréz szinte tökéletes hővezető képességű, de vajon a kb 40°C-os EK prociblokk át tudja venni azt a 8-10 °C-os kütyü hőmérsékletét? Érdemes ilyennel kísérletezgetni?
Szerk.: Bocsánat, tévedtem! 5-7 °C-os a kütyü, nem 10.
Am egy létező cuccról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz GumisPeter #10438 üzenetére
Az a baj, hogy fogalmam sincs! Lehet a közel jövőben veszek egy ilyen cuccot, szétkapom, és beoperálom a gépbe! Csak előtte érdekelne a véleményetek. Hogy lehet-e vele kísérletezni, vagy felesleges... ?
-
Satyricon
addikt
válasz DigitXT #10448 üzenetére
ok, de akkor ígérd meg, hogy nem nevetsz/nevettek nagyon hangosan...
.
.
.
.
.
.
[link]És még led viszajelzés is van benne! Most olvasom. Nem mintha nem szrnám le jó magasról a ledet
XD
4 ilyen cuccba beletennénk 4 proci blokkot, megfelelően rögzítve. Megnézném mit dobna a méregdrága MORA ellen Akinek MORA-ja van, nem venni rossz néven!
Szerk.: OFF topic
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz TESCO-Zsömle #10450 üzenetére
Jah, az más. Ok!
Szerk.:
GumisPeter: Jó persze, egyértelmű!, "minden nőnél van jobb nő..." Gondolom aki tele van zsetonnal, nem mini hűtőt rak a gépbe, hanem olyat, amit belinkeltél![ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz bombibmw #10489 üzenetére
A használtan vásárolt cuccokat én a helyedbe szétszedném(ha szét lehet őket), és szemügyre venném, kell-e őket takarítani. Így nem érhet kellemetlen meglepetés. Ha nem piszkosak, akkor is érdemes 20%-os ecetes vízzel átmosni a rendszert, a radi miatt. Ha tiszta a rendszer, megjáratod benne 2x, 5-10 percig az ioncserlélt/desztillált vizet.
Szereléskor mindenre kell figyelni. Mit hogy/hol helyezel el, a pumpa hol lesz, a tartály hol lesz elhelyezve, stb stb... Én még a csövek helyét is megtervezem, lerajzolom papírra.
Nem tudom milyen csatikat használsz. Azt tudom, hogy a 10/8-ados csatikat nem kell tökig meghúzni, mert elnyírhatja a csövet a hollander.
így egy szusszal ennyire jutott eszembe.
szerk.: Ja, meg ha EK proci blokkod van, nézd meg melyik a ki és a beömlő nyílás. Volt, hogy véletlenül fordítva kötöttem be még a kezdetek kezdetén, és hát... Majdnem szétvertem a gépem idegességembe!
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Melyik az az oldal a subcoolingon és a pcvizhűtés.hu-n kívül, amelyik árul itthon vizes alkatrészeket?
-
Satyricon
addikt
válasz Akcok94 #10576 üzenetére
Köszi!
Igazából ilyet keresek. Ha ma nem is tudok szerezni, de jövőhéten mindenképp keresnek kell egy ilyen átvezetőt, vagy hasonlót! Sajna Tody-nál jelen pillanatban nincs ilyen átvezető, csak a 6000 Ft-os. Az meg nekem most drága
Nincs véletlenül valakinek eladó a linken látható átvezetője?
-
Satyricon
addikt
Üdv skacok
A nem vizes gépem vga hiányban szenved már egy ideje, és most szükség lenne rá egy hétig fenn Pesten. Az lenne a kérdésem, ha a GTX 285-ről leszedem az EK blokkot, sérülni fognak a kis gap padok? Az eredeti hűtés lenne rá visszaszerelve a vga-ra, gap padokkal együtt, és azt tenném a pesti gépembe ideiglenesen. Még sose láttam ilyen gap padot, nem tudom mennyire sérülékeny.
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz bombibmw #10636 üzenetére
Szerintem Inkább keverj be adalékot hozzá, és úgy töltsd fel a rendszert.
Vagy! Leengeded a fele folyadékot, és ahhoz keversz hozzá., és azt töltöd bele.
Bár láttam youtube-on olyan videot, ahol a srác nem szrozott és belenyomta a kék festéket a vízbe. Én is egyszer megcsináltam ezt, igaz még a régi rendszeremmel. A Reserator XT tartályába öntöttem a piros festéket, és pár hét után szétszedéskor elég hányinger kinézetű trutyi volt benne. Igaz annak más fajta megoldású a tartálya
Milyen adalékot akarsz hozzátenni?
-
Satyricon
addikt
válasz bombibmw #10639 üzenetére
Lávapiros? Kavarog szépen? Arra a bizonyos csillogós folyadékra gondolsz, vagy sima piros folyadékra?
Szerk.: Am egyre jobban tetszik már nekem is ez az alaplap eltüntetős megoldás. Sokat szívtál az elékszítésével, vagy ment minden, mint az ágyba... ? És mivel vágtad ki a blokkoknak a helyet?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Napelem
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest