Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kymco
veterán
válasz Basilisk #13878 üzenetére
Van fokozat az elfenekelés és a hülyére verés között...
Miért kell rögtön bipolárissá tenni a vitát?
Ezzel azt éred el, hogy nem lesz valódi vita csak flame...Én pld nem pofozkodom, és főleg nem az utcán, mások előtt, ezt megalázónak tartom. A büntetésnek is megvan a maga helye és ideje és a szükséges mértéke.
www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
válasz Basilisk #13880 üzenetére
Ha csak szigor van, és nincs más kapcsolat a szülő és gyerek közt, akkor ez tényleg ide fog vezetni... Csak hogy pld én a gyerekeimmel másképpen is tartom a kapcsolatot. Együtt játszom, mesézem velük, sokat beszélgetünk, gyakran összebújunk csak úgy.... Ebben a helyzetben, mikor nem csak a szigor létezik, nem lesz a gyermek szociopata...
www.refujvaros.hu
-
Peethy
őstag
válasz Basilisk #13889 üzenetére
Szerintem hordd el magad, mielőtt belendülnél.
(#13888) D1Rect: a "verésnek" sem az a lényege, hogy fájjon. Az, hogy rálegyintesz egyet a kezére, fizikai fájdalmat nem okoz, hanem egyszerű szégyenérzetet hoz magával, főleg hogy előtte elmagyarázod neki, hogy mit csinált. Nem a kiöntésről van itt szó, hanem mondjuk ha notóriusan másik gyereket bánt. Mert nincs rossz vagy gonosz gyerek, csak olyan szülő, aki nem tanítja meg viselkedni. Amikor én felnőttel, életemben ha 3-4 alkalommal kaptam pofont, vagy ha csináltam valamit, odahívtak és azt mondták: "mutasd a kezed". Legtöbbször nem kaptam semmit, és nem agresszióból indult, hanem egyszerűen abból, hogy kialakuljon a "szabad-nem szabad" érzés. A gond az, hogy a gyerek nagyon okos, és idővel rájön a határokra és azokat próbálja feszegetni, és ez általában azzal jár, hogy fogalma sincs a normális viselkedésről. Nem egy ilyet látok, és kegyetlenül zavaró, főleg társaságban, hogy ordít, bömböl, összetépi más ember fotóalbumát és egy rossz szót sem mondanak neki.
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz Basilisk #13891 üzenetére
A beköszönésed alapján sem értem, hogy mit csinálsz itt, de a tény, hogy a gyerek léte szolgáltatja szerinted az okot a verésre, számomra azt jelenti, hogy nem konstruktív beszélgetést kívánsz folytatni.
(#13892) DrGonzo22: a személyeskedést legközelebb próbáld meg kihagyni
[ Szerkesztve ]
-
DrGonzo22
őstag
válasz Basilisk #13895 üzenetére
Egyetlen más topikot sem láttam még PH-n, ahol ennyi a rosszindulat, mind mennyiségben, mind annak mélységében - nagy ritkán néhány politikával is átszőtt hír "átbeszélése" ilyen jellegű még. Ha kicsit visszaolvasol, láthatod, hogy ezt rengeteg vallásos ember is szóvá tette már, és nem csak kívülállók (ateisták + nem keresztény vallásúak) felé megy ez, gyakran egymás közt is ilyen szép stílusban intézik a dolgaikat. Amúgy fogalmam sincs mire írta, az összes itteni nagyágyú reflexből tüzel... De volt már itt "égni fogsz a pokolban, és úgy lesz helyénvaló" értelmű jókívánság is, nem is egyszer. Persze vannak más hozzáállásúak is, de nem kell sokat nyálazni az oldalakat, hogy az ember ehhez hasonló gyöngyszemekbe botoljon - persze mindez a végtelen krisztusi szeretet jegyében, gyakran bibliai idézetekkel alátámasztva, hogy miért is a világ legtermészetesebb dolga, hogy xy fórumtárs örökké kénköves lángok közt ég majd el, mindössze azért, mert más fordításban olvasta a Bibliát
-
Ujjlenyomat
csendes tag
válasz Basilisk #13876 üzenetére
"Ha azzal tudsz magadnak érvényt szerezni hogy megvered mert erősebb vagy az rég rossz."
Nem hiszem, hogy írtam volna ilyesmit.
"Senki nem fog azért tisztelni mert erősebb vagy, sőt felnő és utálni fog."
Erről sem írtam.
"Addig verlek amíg azt nem kezded mondani hogy zöld, akkor igazam lesz?"
És erről sem írtam.Úgy írtál rólam a hsz-edben, mint ha
egy elvetemült állat lennék, aki abban leli az örömét, hogy az erő fölényét kihasználva folyamatosan veri a gyermekét.Kérlek olvasd el újra a neveléssel kapcsolatos hsz-eimet.
Nagyon félre értettél. Sajnálom."Mindazt tehát, amit akartok, hogy az emberek megtegyenek veletek, ti is hasonlóképpen tegyétek meg velük; mert ezt jelenti a Törvény és a Próféták." (Máté 7:12)
-
Ujjlenyomat
csendes tag
-
Ujjlenyomat
csendes tag
válasz Basilisk #13943 üzenetére
Szerintem egy kicsit szebben is kifejezheted magad, még mielőtt kidobnak.
Itt a legtöbben nem használnak trágár szavakat.Halláttál már az orcei ember történetéről?
[link]Egy alig 10 cm átmérőjű koponya töredéken vitatkoznak.
Azt se tudják meg mondani róla, hogy emberé vagy szamáré esetleg lóé.A koponya töredéken van egy taraj.
Olyan formában, mint a ló, szamár és az öszvér koponyáján szokott lenni.Mellessleg, egy ilyen koponya töredékből
szerinted, hogy állapítják meg pl:
a gerinc alakját
a medence öv alakját
a vál öv alakját?És egy darab csont töredékre általánosítanak egy egész populációt.
"Mindazt tehát, amit akartok, hogy az emberek megtegyenek veletek, ti is hasonlóképpen tegyétek meg velük; mert ezt jelenti a Törvény és a Próféták." (Máté 7:12)
-
Noddy
senior tag
válasz Basilisk #13943 üzenetére
Elég furcsa, hogy ilyen gondolkodással ide jössz és osztod az észt a vallás topikban
Csak egy történetet mesélek el:
Egy budapesti parókián történt. A postás jött és levelet hozott a lelkésznek. Becsenget, a lelkész pedig beengedi.
- Ez valami templom? - Kérdi a fiatal postás.
- Ez egy lelkészi hivatal.
- Tudja én nem hiszek Istenben.
-Jól van. Engem nem érdekel maga miben hisz, csak adja ide már a levelet, amit hozott. - mosolygott a lelkész.
- De én akkor se hiszek. És nem is fogok. - Erősködött tovább a postás.
Elmosolyodott a lelkész megint.
- Amikor annyi idős voltam mint maga én is pont így beszéltem. És látja? Most lelkész vagyok. És sok olyan embert ismerek akik szintén így beszéltek, de megváltoztak. Na adja ide azt a levelet.Van egy kis ellentmondás az írásodban, ha a keresztyének tagadják az evolúciót, akkor 95%-a hogy hihet benne, hogy annak van köze a kezdethez. Kicsit zavaros nekem az utolsó bekezdésed, kifejtenéd?
Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
kymco
veterán
válasz Basilisk #13941 üzenetére
A bűn bibliai fogalma definíció. Nem lényegtelen, hogy ki és mikor töltötte meg ezzel a tartalommal, de a lényegen az ismeretszerzés formája nem változtat. Egyébként a Bibliában van megfogalmazva.
És azért írtam le neked, hogy megértsed, hogy az újszülött nem a tettei miatt bűnös a Biblia szerint. Amit te bűnnek gondolsz, az a bűn állapotának egyik törvényszerűen bekövetkező látható jegye.www.refujvaros.hu
-
szab.tam
nagyúr
válasz Basilisk #13952 üzenetére
szerintem ez csak a számodra meglepő.
itt van pl. D1Rect kolléga. gyakorlatilag a hitbéli, vallási ügyekben, de még ennek tágabb témakörében szerintem még fél kérdés sincs, amiben egyáltalán érintőlegesen egyetértenénk. de mindezt többé kevésbé legalább meg tudjuk beszélni.
Te pedig békétlenséggel átitatottan beugrottál egyet fröcsögni. természetesen nem kötelező egyetérteni. de durva smirglivel senki sem szeret törölközni...
úgy godnolod, hogy olyan jól megkomponált kérdéseket tettél fel, amire már nem tudunk megválaszolni, így mindenki fülét, farkát behúzva elemenekült...
pedig csak nem akarjuk felvenni a stílust...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Noddy
senior tag
válasz Basilisk #13947 üzenetére
Tőlem semmilyen kitérő választ nem kaptál
Egyszerűen nem értettelek és most se értelek. Tehát te a fizikai és kémiai evolúciót nem hiszed? Egyébként senki kedvéért, még a tiédért se ülök0-24 órában a gép előtt Bibliaórán voltamhallari:
Szerintem Szent Lélekkel csak egyszer lehet betöltekezni és pont. Mégpedig akkor amikor újjászületsz. A 10 szűz példája se az olajról szól, hanem a vőlegényről. Különben elmegyek a Szent Szellem boltba és veszek ha fogy? Kb. ugyan úgy mint a magvető példázata se a talajról szól, hanem a magról és a magvetőről. Jézus példázatait nem érdemes el allegorizálni, mert akkor a lényeget nem veszed észre. Semmi utalást nem látok hogy az olaj a Szent Lelket jelentené, de ha elmagyarázod, hogy miért szívesen olvasnám, kész vagyok tanulni.Énóknál se olvasok a betöltöttség szintjéről. 1Móz5,24 és Zsid 11,5 Ha valamit kihagytam szólj.
-
hallari
tag
válasz Basilisk #13958 üzenetére
Kedves (?) erősen zöld! Pusztán észérvekkel SENKI nem fog bebizonyítani neked semmilyen természetfölöttit, ezért írtam a Henry F.-idézetet. TENNI kell azért, hogy megtudj valami biztosat ezekről a dolgokról, hiszen azt írtad, válaszokat akarsz, nem? A válasz pedig nincs messze tőled, csak kérned kell Istent arra, hogy válaszoljon.
Te OBJEKTÍV BIZONYÍTÉKOT vársz, de ilyet csak az idők végén kapsz majd - és akkor késő lesz.
Ha jót akarsz magadnak, akkor megszerzed a SZUBJEKTÍV BIZONYÍTÉKOT. Ezt csak te kapod meg, senki más - neked viszont pont elég. Nekünk, akik ide írogatunk, már megvan ez (legalábbis legtöbbünknek). Ezért vagyunk hívők, nem azért, mert az AGYUNKAT meggyőzték, hanem mert természetfölötti bizonyítékot kaptunk Isten létezéséről - ki így ki úgy. Ilyet te is könnyen szerezhetsz - csak rajtad múlik. -
kymco
veterán
Eddig a hozzászólásig válaszolni akartam neked, most korán reggel ezzel a szándékkal ültem a gép elé. De ilyen primitív hozzászólás után nem fogom az időmet rád pazarolni. Van ennél jobb dolgom is.
Úgyhogy: Szép napot! Próbáld te is hasznosabban tölteni![ Szerkesztve ]
www.refujvaros.hu
-
Ujjlenyomat
csendes tag
Türelem.
A minőséghez idő kell.
Ráadásul nem vagyunk függők és van fontosabb dolgunk is, mint hogy folyton itt lógjunk.
Pl: étkezünk, dolgozunk, tisztálkodunk, törődünk a családunkkal, alszunk ..."Mindazt tehát, amit akartok, hogy az emberek megtegyenek veletek, ti is hasonlóképpen tegyétek meg velük; mert ezt jelenti a Törvény és a Próféták." (Máté 7:12)
-
Viszlát
addikt
válasz Basilisk #13972 üzenetére
A véleményedhez jogod van természetesen, de egyértelmű, hogy szándékosan fogalmazol sértő, gyalázkodó módon. Ezt hívják trollkodásnak, magyarul bunkónak. Ideje lenne kicsit visszavenni, senki sem ütött meg veled szemben ellenséges hangnemet, vedd észre magad légy olyan szíves.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Noddy
senior tag
válasz Basilisk #13974 üzenetére
Ha ennyire tudod mi a vallásunk akkor minek kérdezel?
A kérdéseid nem bántóak, de már a kérdés módjából látszik, hogy igazándiból nem is vagy kíváncsi a válaszra mert bedugod a füled (szépen igazoltad is... papapa).Hajlandó vagy meghallgatni a választ? Mert akkor válaszolok.
-
félisten
válasz Basilisk #13982 üzenetére
"Nem mondhatja hogy ő nem jár be hittan órára és templomba se fog elmenni."
Dehogynem.Én 4 évig jártam katolikus iskolába, jártam hittanra is.
Ebből 1 évig nem is volt baj, mert nagyon normális rendes pap tartotta a hittant.
3 évet meg... mondjuk úgy, hogy kibírták a hittantanárok.Nálunk strigulázták a "voltál misén vasárnap?" kérdést.
Asszem 3 év alatt 1x voltam."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
válasz Basilisk #13984 üzenetére
Magyarul le akarták tolni a hitet a torkodon. Ez baromi zavaró tud lenni.
Aki meg azért nem áll szóba "hitetlennel" mert az pokolra fog kerülni...hááát lehet nem lenne túl sok közös témátok.
Én szcientológus vagyok.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Noddy
senior tag
válasz Basilisk #13982 üzenetére
Én nem gyűlölöm az ateistákat és az evolúciót se. Isten még nem szólított meg téged, de még megteheti. Nincs itt semmiféle agymosás, nem értem igazán mikor ilyenről beszélsz, hogy lehet egy ember agyát mosni? Nem az én döntésem, hogy Krisztusé vagyok és ha megkérdezel több hívő embert, akkor ők is ezt mondják.
Az Isten nem egy imaautomata, hogy bedobom az imát és kiesik egy válasz vagy ajándék. Az ima kommunikáció Istennel, akár esik az eső akár nem. Nem azért beszélgetsz a barátaiddal, szüleiddel mert mindenáron akarsz tőlük valamit mégis megtesznek dolgokat érted és te is értük. Kapcsolat, kommunikáció, bizalom. Ezt racionálisabban nem tudom leírni. Attól, hogy te rosszul gondolkozol az imáról azon nem tudok segíteni.
Igen vannak más vallások is, velük sincs problémám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Wise (ex-TransferWise)
- Bambanő háza tája
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Vicces képek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest