Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz128
csendes tag
válasz Intruder2k5 #19808 üzenetére
Az általad linkelt parancs megfelelően átírt változatára hibát dob.
root@OpenWrt:/mnt# mount -t cifs //192.168.1.7/share /mnt -o guest,nounix,noserverino
mount: mounting //192.168.1.7/share on /mnt failed: No such deviceFurcsa is lenne nekem, ha jelszó nélkül be tudná mountolni.
Ötlet?[ Szerkesztve ]
-
punk17
aktív tag
válasz Intruder2k5 #19836 üzenetére
Igazából nincs időm belőni, de egy korábbi írásod alapján ssh-n visszaraktam a gyárit . Igazából az nem tetszett, hogy gyárival wifin 12MB/s tudtam másolni, OpenWrt alatt meg nem sikerült 5 MB/s fölé menni. De majd ha lemennek a vizsgáim neki ülök még 1x, főleg így, hogy simán visszarakhatom rá a gyárit . Egyébként köszi a leírásod a visszaállításról
Oneplus 3T | Apple iPad Air
-
Celtis
veterán
válasz Intruder2k5 #19843 üzenetére
Köszi, ez bejött!
De szerintem volt régebben olyan FW, amelyik megengedte az 500mW-ot is.
-
Celtis
veterán
válasz Intruder2k5 #19848 üzenetére
,Nem
Rádugtam egy USB HDD-t egy kicsi ntfs és egy nagy ext2 particióval.( Azt ext3-at nem volt hajlandó felmountolni.)
Csináljak swapot az ext2-esre?[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz Intruder2k5 #19850 üzenetére
Ez most nem teljesen világos. Swap partíciót nem csináltam, az biztos.
Swap file-t létrehozhatok, de a külső ext2 vagy az ntfs partíción? Esetleg a belső flash-en?
Mekkorát, hogyan? -
Celtis
veterán
válasz Intruder2k5 #19852 üzenetére
Megcsináltam, most a free parancs mutatja a swap-ot.
Azt nem értem, hogy a Luciban is van lehetőség swap beállításra, de a jelek szerint nem csinál semmit.
Azt meg tudod mondani, hogy a router mit fog csinálni, ha lehúzzák róla a külső HDD-t?
Vagy előtte érdemes leállítani? -
bambano
titán
válasz Intruder2k5 #19859 üzenetére
a upc-nél nem szűnt meg, a rubicomot nem ismerem.
szerk: törvényi szabályozás miatt nem is szűnhet meg.
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz Intruder2k5 #19861 üzenetére
Nem csak te
"Már nem a PC-t, hanem a modemet regisztrálják.": a modemet mindig is regisztrálták, a pc mac címét is regisztrálták mindig, most is, folyamatosan, csak eddig te adtad meg manuálisan, egy ideje meg már nem kézzel megy a dolog.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz Intruder2k5 #19868 üzenetére
nem, nem sima logolással azonosítottam.
az eredeti subthread onnan indult, hogy mac cím és felhasználó azonosítás:
"Mi az, hogy MAC cím alapján beazonosítanak bárkit is könyörgöm?"
márpedig a kábeltv-sek mac cím alapján azonosítanak, még most is.
az adsl-nél meg a többi ppp-s vagy pppoe-s rendszert használó szolgáltatóknál erre nincs szükség, ott a ppp/pppoe usernév és jelszó páros azonosít, de kábeltv-n az user azonosításának második lépése a mac.Az más kérdés, hogy a mac regisztrációnak a folyamata egyszerűsödött az idők folyamán az user szempontjából nézve.
"a MAC cím egyezése, feltétele a netkapcsolat felépülésének": minimális módosítással én is ezt mondtam.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz Intruder2k5 #19854 üzenetére
A swap ellenére is elszálll a router max egy félóra után.. Borzasztó instabil a transmissionnel.
Fizikai RAM-ot lehet esetleg bővíteni az eszközben?
-
f_sanyee
senior tag
válasz Intruder2k5 #19897 üzenetére
a CPU nem nagyon tud "elfogyni" ellenben a memoriaval. a halozati kabel nincs beudgva pedig valoszinuleg akkor jelenik meg amikor ujraindul a router....
-
sziada5925
aktív tag
válasz Intruder2k5 #19897 üzenetére
A külső vinyó a routerről kapja az áramot, egy HUB-on keresztül, amibe még egy nyomtató van dugva, persze az általában ki van kapcsolva. Néha előfordul, hogy ha benyomom a nyomtatót, akkor csinál egy újraindulást a router. Ha több torrent letöltést elindítok, akkor tuti, hogy pár percen belül elszáll, és kidobja, hogy a hálózati kábel nincs bedugva. Ezt csak a tápkábel kihúzásával lehet megoldani. Ha feltöltök többet, akkor "csak" újraindulgat.
Üdv: Ádám
-
f_sanyee
senior tag
válasz Intruder2k5 #19900 üzenetére
probalj megyozni.
a cpu csak szamolgat, max ha tul van terhelve akkor lassabb lesz a router... viszont ha a RAM tele van akkor nincs hova irkalni, es szepen ujraindul vagy lefagy...persze nem allitom hogy tobb ram megoldja a problemat.
milyen fw van a routeren?[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
válasz Intruder2k5 #19903 üzenetére
pffffffff, tök más helyen kerestem....
köszi szépen, mindjárt rádugom újra és megpróbálom.....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
válasz Intruder2k5 #19903 üzenetére
kipróbáltam, sajnos most sem enged be.
mindegy, csere lesz....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Intruder2k5 #19909 üzenetére
Azt mar akkor bukod, ha elflasheled a routert, persze nem szolnak erte de akkor be kell vallalnod a 2-3-4hetes ügyintézést. Vagy soros porton eleszted. Akkor buksi.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
zsolt501
nagyúr
válasz Intruder2k5 #19917 üzenetére
SSH-hoz kissé tanulatlan vagyok ha ezt kifejtenéd hogy hogyan és mit figyeljek megköszönném.
Gondolom Putty kell vagyis hogy lépjek be és ott adjak ki valami parancsot.Ami érdekes hogy az előző verzió ilyet nem csinált.
[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz Intruder2k5 #19919 üzenetére
köszi
Figyelem.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #19938 üzenetére
Ja, hogy csak ennyi.
Felraktam, de egyfolytában bontja a kapcsolatot, egyes wifi ezközök nem látják. (Jól van kondfigolva).Most az lenne a kérdésem, hogy a gyári szoftvert simán visszarakhatom, ez esetben sem kell ügyeskedni?
-
Zol77
aktív tag
válasz Intruder2k5 #19947 üzenetére
rá is kerestem itt,de a kérdéseket találtam én is.
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #19945 üzenetére
Basszus ezzel jól megszenvedtem, de köszönöm szépen a segítséget!
-
Soma01
veterán
válasz Intruder2k5 #19955 üzenetére
Most nincs itt a router, de holnap kell megcsinálnom.
Szóval "redirection" menü és ott hová, mit?Ezt kell kitölteni, csak?
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz Intruder2k5 #19969 üzenetére
Az engem is érdekelne, miért fél év után szakad meg a netje, miért nem rögtön... ilyen mac címmel nem hiszem, hogy szabad lenne működnie. lehet, hogy másnál is van valami gond, oda is beesik a csupa nulla és akkor felborul minden.
Szerk: egyébként meg a tapasztalat azt mutatja, hogy a router wan oldali mac címének buherálása később problémákhoz vezet. Jobb lenne megszokni, hogy azt nem bántja senki.
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
válasz Intruder2k5 #19969 üzenetére
kikerestem a konfigfájlját, megkapta a korábbi router címét, hogy tuti minden faja legyen (ugyanezen a paneles LANNET hálózaton még TVNetworkös időkben volt már nyűgöm ebből), de nagyívben ignorálta, maradt a csupanulla.
(#19968) vargalex csatlakozásnál ez is PPPoE, usernév/password kombóval lehet felmászni, de nem ADSL, nem a telefonhálózaton át megy, hanem optika a lépcsőházig, aztán meg routerek és UTP.
(#19970) bambano lehet, hogy valami a hálózattal van, mert onnan tudom, hogy nem csatlakozott be normálisan, hogy hülye IP címeket kapok. 10.10.10.64 és tsai
egyszerre, az adott firmware telepítése után jelentkezett a két probléma, ezért gondolom összefüggőnek őket.
nem nagyon vészes, mert ha egyszer kapok egy normális IP címet, onnantól hónapokig jó (bár a MAC address marad 0), azt a néhány havonta reconnectet meg kibírom, csak hát böki a csőrömet, no[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Soma01
veterán
válasz Intruder2k5 #19958 üzenetére
Amúgy VNC lesz. De köszi így rendben lesz, értem.
-
bambano
titán
válasz Intruder2k5 #19974 üzenetére
A mac cím első 6 számjegye kötelezően a gyártóra utal, a gyártónak egyedileg kiosztott prefix. Ha ez nem teljesül, akkor az az eszköz nem szabványos, tehát kukába vele.
Nem látom, mi szükség van a mac klónozásra akkor, amikor már nem nagy erőlködés kártyát regisztrálni egyik szolgáltatónál se. Szerintem semmi.
Egyébként meg persze, úgy módosítod a routered, ahogy akarod, de ha ezen módosítások hanyatlökik a szolgáltatást, akkor lehet, mégis inkább az isp-re kellene hallgatni. Például milyen vidám dolog megvenni egy használt gépet és utána döbbenni rá, hogy sokan még mindig klónoznak...
-
Soma01
veterán
válasz Intruder2k5 #19985 üzenetére
Köszi!
Ez volt a gond és így már meg is oldódott. -
nimfas
addikt
válasz Intruder2k5 #19994 üzenetére
Szia!
Lehet, hogy az újban benne van, én is feltettem már, de mostanában nem volt szükségem a restartra. Nézdd el nekem :-)
Továbbá a kolléga csak annyit írt, hogy Vargalex firm, azt nem hogy melyik verzió, és tudtommal csak ebben a 1.02-es verzióban van benne ez a feature :-D
Wifi ütemezésre nem tudsz vmit mondani... időben-napi osztásban kéne.... vmi olyan hogy hétközben este 3 órát legyen wifi, enyébként nem.... lehet vmi scriptet kell majd írni és azt időzíteni ..........
Alex come and save the day.... a hope so ;-)
-
Soma01
veterán
válasz Intruder2k5 #19994 üzenetére
Nem 1.02 hanem 0.6 van rajta.
Akkor azt hogy kell? -
Soma01
veterán
válasz Intruder2k5 #20009 üzenetére
Köszi!
...és a reset? -
Soma01
veterán
válasz Intruder2k5 #20011 üzenetére
0.6 van fent. Annak a reseteléséről kérdezek. Ill. a beállítások visszaállításáról. Le van mentve az overlay.
-
vargalex
Topikgazda
-
zso73
veterán
válasz Intruder2k5 #19938 üzenetére
A Factory, és a webflash között mi a különbség ? Ugyanaz a firm, csak valami más lehet...
1043 ND. A Factory van most felrakva.Van egyébként magyar leírás a DD WRT-hez ?
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
Soma01
veterán
válasz Intruder2k5 #20016 üzenetére
A jelszót nem tudom! A Luci bejön, tehát nem halt meg a router, csak belépni nem tudok.
Ha most nyomkodom a rest gombot az nem segít?
-
zso73
veterán
válasz Intruder2k5 #20020 üzenetére
Tudja a bridge módot a firm ? A DD-vel tuti, műxik.
A DD-re rá lehet tolni egyből, vagy kell neki a gyári, és úgy rá az open ?"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
zso73
veterán
válasz Intruder2k5 #20028 üzenetére
Igen ilyen megoldás féle. Én a webes felületről tenném fel. A gyárival raktam fel a DD-t is. Betallóztam amolyan windózos módon és feltoltam rá. Ez gáz ?
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
zso73
veterán
válasz Intruder2k5 #20034 üzenetére
Téglázási veszély miatt kihagyom, akkor. Műxik, és nem is rosszul. A bugokat nem tapasztalom. Egyedül a fő routeremet nem érem el egyik gépről sem....... Ami átjárónak is meg van adva.
-
nimfas
addikt
válasz Intruder2k5 #20006 üzenetére
Köszi, kipróbálom.... ennél egyszerűbben nem is lehetne azt hiszem :-D
Hétvége akkor egyértelműen
* 18 * * 6-7 wifi up
* 21 * * 6-7 wifi downmár csak azt nem tudom, hogy az idő és dátum pontos-e....
de igen:
Wed Dec 28 18:09:16 2011
Távolsági LUCI alapján stimmel...
na majd megkérdem a rokont hogy korlátozzam le, hogy a gyerek tanuljon is néha... facebook elvonás :-D
Köszi mégegyszer! :-D
-
Viktor X
tag
válasz Intruder2k5 #20057 üzenetére
0 4 * * * reboot
-
dozsabalint
senior tag
válasz Intruder2k5 #20062 üzenetére
Rendben, majd jövőre megkeresem. Annyira most nem sürgős.
-
Soma01
veterán
válasz Intruder2k5 #20075 üzenetére
- Ha a Luci felületén frissítek, ott mindkét fajta firmware-t megadhatom? (sys/factory)
- Persze bepipálom, hogy tartsa meg a beállításokat.
- A 0.6-ból származó mentést (overlay.tar.gz) felhasználhatom majd 1.02-nél is? Tehát bele tölthetem? (Luci-n, vagy SSH-n "tar -C / -xzf /mnt/hdd/overlay.tar.gz" paranccsal?)
-
Beppesz
csendes tag
válasz Intruder2k5 #20076 üzenetére
Köszönöm szépen , megpróbálom !
-
stube
csendes tag
válasz Intruder2k5 #20096 üzenetére
nem probléma
egy ideje tervezem fw cserét csak sose jutott rá idő
csak fura hogy ugyan azt osztotta ki amikor semmi beállítást nem tartottam meg -
zso73
veterán
válasz Intruder2k5 #20093 üzenetére
Nem tévedek sajnos.
Administration,remote access,SSH management. Itt halvány a karika, és nem lehet állítani. Az előző verziós DD-nél még lehetett állítani. Be is tudtam puttyolni. Ott meg az open letöltéséhez nem volt net.
Más módja nincs a frissítésnek ? Pl: Az USB /mount meghajtóként , és onnan felrakni ?Esetleg van linked a legújabb openhez ? Ahogy nézem a régebbi verziót telepíti a leírás szerint....
-
zso73
veterán
válasz Intruder2k5 #20099 üzenetére
Igazad van. Bekapcsoltam. Már csak net kel, és open lesz.
-
zso73
veterán
válasz Intruder2k5 #20099 üzenetére
És van tipped, hogy miért nincs WAN-om ?
E szerint csinálom.
Státusz wifnél ott van az AP. De nincs net a gépen.
Beállítás,alap :átjáró,és DNS az AP-nak megfelelő router van megadva. Mi lehet a gáz ?"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
Mucsi14
tag
válasz Intruder2k5 #20111 üzenetére
Sajnos nem segített
-
Mucsi14
tag
válasz Intruder2k5 #20113 üzenetére
53 1st day 00:12:39 DHCP NOTICE Dynamic IP(DHCP Client) obtained an IP successfully
52 1st day 00:12:39 DHCP NOTICE DHCPC:GET ip:c0a8000d mask:ffffff00 gateway:c0a80001 dns1:54022c01 dns2:54022e01 static route:0
51 1st day 00:12:39 DHCP NOTICE DHCPC Recv ACK from server c0a80001 with ip c0a8000d lease time 82800
50 1st day 00:12:37 DHCP NOTICE DHCPC Send REQUEST to server c0a80001 with request ip c0a8000d
49 1st day 00:12:37 DHCP NOTICE DHCPC Recv OFFER from server c0a80001 with ip c0a8000d
48 1st day 00:12:37 DHCP NOTICE DHCPC Send DISCOVER with request ip C0A8000D and unicast flag 1
47 1st day 00:12:37 DHCP NOTICE DHCPC perform a DHCP renewsajnos ez nekem kínaiul van
-
zso73
veterán
válasz Intruder2k5 #20141 üzenetére
mekkora vagy !! Köszi !!!!!! itt állítom egy napja a netet az open miatt.
A gyári firm routerrel ment a net, a DD-sel nem. A kábel modem kikapsolása után megy.
Itt szívok egy napja vele.
Köszi !![ Szerkesztve ]
-
chipi89
tag
válasz Intruder2k5 #20160 üzenetére
Nem tudom pingelni sem.
Kipróbáltam azt, hogy a gépet dhcpre hagytam, hogy onnan kapjon Ip-t. Kapott is, de akkor sem érhető el.
A ruterre belépre telneten keresztül sem tudom pingelni az oldalakat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest