Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csaba951
veterán
válasz SSJmeszes #777 üzenetére
Erre egy gyors megoldás lenne az, ha a nagy térképet felosztanák 3-4 részre. Ezeken a kisebb területeken már tartana egy örökkévalóságig a körváltás. Civ-ben sem csak kizárólag a legnagyobb térképen lehet játszani.
Engem a szuper békés AI hadsereg zavar a csatákban. Nem normális, hogy ennyire nem akarnak harcolni.
-
Csapoati
nagyúr
válasz SSJmeszes #957 üzenetére
Van egy csomó food növelő épület (ha jól emlékszem ilyen kheki színűek), másrészt meg csomó másik épület fogyasztja a kaját, mégpedig eléggé intenzíven.
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
Terrorista
senior tag
válasz SSJmeszes #957 üzenetére
Templomok, építs templomokat. Azt hiszem Poseidon temploma az ami ételt és közrendet is javít. Persze kellenek mezőgazdasági és állatgazdasági épületek is, de a templomok is fontosak. Én minden provinciába rakok 2-3 templomot. Aztán egyik várossal csak élelemre megyek rá a másikkal pedig közrend és pénz.
Fejlesztések is fontosak. Érdemes a városok lakosságának növekedését segítő kutatásokra is rámenni, hogy minél több épületet építhess. Vannak fürdők, vízellátó rendszer és szökőkutak amik növelik a népesség növekedésének a sebességét és elég sok közrendet is adnak.
Nagyobb városokkal és több épülettel sokkal könnyebb dolgod lesz az élelem-közrend és pénz egyensúlyát fenntartani.
[ Szerkesztve ]
-
Terrorista
senior tag
válasz SSJmeszes #1314 üzenetére
Patch 4-nél volt utoljára béta patch. Az 5 .patch már rögtön live lett, megoldották házon belül a tesztelést.
Mostantól lassulni fog a tempó, nem jönnek olyan sűrűn a patchek. Próbálnak mélyebb javításokat is eszközölni, amik több időt vesznek igénybe, valamint a moddolhatóság támogatását is erősítenék. -
petymeg
addikt
válasz SSJmeszes #1354 üzenetére
Az elsõt anno még valami 1.9 celeron + ati 9600 xt géppel játszottam és nem emlékszem, hogy ennyire akadozott volna... Egyébként nem a legnagyobb egységszámmal játszom, hanem a 120 fõ/cohort beállítással.
De nem is ez a legidegesítõbb, hanem ha tengeri és szárazföldi csata van egyszerre, na akkor már kis csapatoknál is élvezhetetlen, az ilyen csatákat kerülöm is.Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
Perzeusz
tag
válasz SSJmeszes #1374 üzenetére
Én ezért hagytam abba Spártával. Csak Athénnel kereskedtem. Nem a kikötő hiánya miatt, mivel én már elfoglaltam kettőt is és semmi változás. (Apollóniát és Epheszoszt) Felfejlesztettem a kikötőket trading portra. Semmi. Kereskedés nélkül nem volt kedvem. Azóta átpártoltam a szomszédokhoz. Athénba Most már mindenki üzletel velem.
2 db WD Red 2TB eladó
-
anytime
őstag
válasz SSJmeszes #1385 üzenetére
Lehet, hogy igy van, mert azert az tenyleg keptelenseg, hogy egy ilyen jatek ne fusson hasin es tarsain, hisz azert nem vehet mindenki NASA gepet ...., sot, szerintem meg sokan vannak, akik sandy-n vagy az elotti gepen szeretnek elvezheto szinten jatszani a jatekot ....
Oszinte leszek, most feltoltam az agyam, mert az 5-os patchtol en nagyon komoly javulast vartam, de el kell mondjam, hogy loszar (majd jonnek. A mod-ok, kulonben is, ritkan szoktam szitkozodni, betartom a forumszabalyokat, de ez felb@aszott). Elso csata a makedonokkal es szinte iranyithatatlanul szaggat.
Azt hiszem, most felreteszem es jon az FM14, pedig a TW az igazi "szerelem" (epp most jottem meg egy varturarol .
-
Csiborbogár
őstag
-
anytime
őstag
válasz SSJmeszes #1390 üzenetére
Igen, a szomoru az, hogy maguk a keszitok is ebbe az iranyba terelik a felhasznalokat es bizoy, akar innen nezve ezt meg is leet erteni, hisz 15-20k osszegert (ami nem kves), nem kapsz, csak egy elvezhetetenul, igaz jatszhato , felkesz tartalmat.
No comment, Activision ..., sajnos, most mar en is kimondom, csalodast okoztak. Azt nem mondom, hogy nem lesz jobb, de azt nem hinnem, hogy olyan lesz - ha igen, megkovetem magam -, mintha rendesen megirva es optimalizalva adtk volna ki. A patch-ek ezt tudtommal nem tudjak megoldani ....
-
Ijk
nagyúr
válasz SSJmeszes #1462 üzenetére
Nekem elkezdenek szaladni egy idő után az ellenség közé. Nagy élmény amikor a fele értékű levyk lándzsáiba futnak bele. Meg ha szembe jön egy pike falanx, akkor a hosszabb lándzsáikkal simán felülkerekednek.
Egyszerűen nem tudom hogy érjem el hogy mindenáron tartsák a falanxot és ne kezdjenek el szaladni.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Csapoati
nagyúr
válasz SSJmeszes #1485 üzenetére
Pont ezért szar. Olyan hardveren vígan kéne mennie, de ehelyett ez van, ami nálad. Remélem tovább optimalizálják még a jövőben, nem csak a dlc-ket dobálják ki jó pénzért.
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
Csapoati
nagyúr
válasz SSJmeszes #1487 üzenetére
Lázadókkal én nem sokszor találkoztam, talán rossz a hangulat a provinciádban. A kihalt frakciók viszont sűrűn feltámadnak, ez szerintem is kicsit hülyeség. Nem mondom, hogy soha nem kéne, de túl gyakorira van beállítva.
-
őstag
válasz SSJmeszes #1491 üzenetére
Szerintem realisztikus. Egy ember akkor lázad fel a kormány ellen,ha oka van rá. Nincs víz,nincs étel,nincs iskola,nincs pénz,legyen az bármi.
Egy lázadás nem úgy működik,hogy jól leverjük a birodalmat,és hú de jók vagyunk...hisz utána valaminek kell lennie,újra kell kezdeni,új államot kell alapítani,ami remélhetőleg jobb lesz.
Ezt a tényt a játékban így oldották meg,és szerintem nagyon jól sikerült,mert így nem unalmas.-Amúgy- ha jól játszol,érted a játék lényegét(ez eltarthat egy ideig), akkor fel se kéne lázadjanak a városaid.
-
őstag
válasz SSJmeszes #1493 üzenetére
Gondolom a térkép olyan területén van egy elfoglalt városod,ahol eredetileg a perzsa nép él. És ha megnézed,akor ők nem igazán a perzsák,hanem perzsa lázadók. "Igazi" perzsák csak akkor lesznek,hogyha elfoglalnak egy várost,és megalakul a frakciójuk.
Amint ez megtörténik,visszakerülnek a játékba,mint feltámadt frakció,és bekerülnek a "körbe", minden turn-nél ők is léphetnek.
Azért veled kötekednek,mert a te városodnak a lázadói azok,és mint lázadó csapat,bárkit megtámadhatnak.(álatlában azokat a városokat szokták támadgatni,amik gyengébbek,nincs benne megfelelő számú helyőrség.)Értelmezd a játékot,ne pedig egyből lehülyézd. A Total War sorozat mindigis azért volt kiemelkedő,mert realisztikusabb körülményeket tudnak kreálni,mint az eddig ismert stratégiai játékok.
Na nem beszélve, hogy betámadták a városomat, és ott állt két parancsnok is az egységeivel a szövetségesektől, és erre fő most meg ott hagytak mint a ... Tényleg jó játék..
Ezen miért lepődsz meg? Miért is segítene?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz SSJmeszes #1495 üzenetére
Ez nem így működik.Szövetséges,de eldöntheti,hogy segít-e avagy sem. Ritka,de van olyan eset,hogy egy szövetséges frakciód harcol egy másikkal,és épp ott van egy sereged a közelen.
Ilyenkor feldobja a gép,hogy mit szeretnél?
-Te magad lejátszod a csatát,segítesz a szövetségesednek
-Hagyodhogy a gép automatikusan lejátsza a csatát,segítesz a szövetségesednek
-Nem segítesz a szövetségesednek.(Szarban hagyod,hogy legyengüljön,ami sose jöhet rosszul!)Te a 3. esetbe estél bele,mert a gép kicseszett veled.
A játék intelligens,néhol bonyolult,és sajnos van olyan helyzet,ahol annyira túl van bonyolítva,hogy elvesztette az értelmét(röviden elrontották). Ahogy én tapasztaltam a játék megjelenése óta,a diplomáciának jóval nagyobb értelme lett,mint az előző sorozatokban. Csak meg kell érteni a működését.
-
addikt
válasz SSJmeszes #1710 üzenetére
Ez törvényszerű. A görögökkel nem játszottam, viszont a mechanizmusnak ugyanannak kell lennie. A latinoknál az van, hogyha a szenátusban túlságosan megerősödik a családod, akkor a szenátus lojalistái háborút indítanak ellened, mert különben megszerzed az uralmat, és diktatúra lesz. Levered, diktatúra, és nincs több baj, nem pampognak többet.
Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
-
őstag
válasz SSJmeszes #1783 üzenetére
a 14000-ből ítélve eléggé nagy lehet a frakciód már.
nekem épp egy kampány elején jött a frissítés,volt vagy 10 városom, a bevételem nem változott semmit.Szerintem nézd át a provinciákat,állítgass az adón(csökkents le egy körig majd emeld vissza) ,lehet hogy visszaáll a számítás.
De ha biztosra akarsz menni,érdemes újrakezdeni a játékot.
-
őstag
válasz SSJmeszes #1815 üzenetére
A legerősebb egyértelműen Róma,de ők is csak a légiók megjelenése után(előtte eléggé nehéz)
Utánuk a legerősebbek szerintem az egyiptomiak(és egyben az egyik legnagyobb egységdiverzitással is rendelkeznek)
Ha a stílust is nézem,akkor az összes lovas nép közel verhetetlen,viszont nagyon monoton és unalmas lehet a harci stílusuk egy idő után. -
Tenken
őstag
válasz SSJmeszes #1815 üzenetére
Nekem Pontosz az egyik személyes kedvencem. Van korán használható gyalogsága, keleti íjászai és harci kocsijai. Ha pedig nagyon szorulna a hurok ott van egy lépésre szíria és a zsoldos harci elefántok.
"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
Terrorista
senior tag
válasz SSJmeszes #2053 üzenetére
Két oka lehet:
-Nem vagy olyan kapcsolatban velük, hogy kereskedelmi egyezményt elfogadnák. (a frakciónál kis maszkkal van jelölve legrosszabbtól a legjobbig (piros-sárga-kék-zöld).
Megoldás: Ajánlj fel egyszeri vagy rendszeres fizetséget cserébe, esetleg köss más paktumokat, egyezményeket is vele.
-Nincs összefüggő kereskedelmi útvonalad a másik frakcióval (diplomáciánál szürke a kereskedelem ikonja).
Megoldás: Ilyenkor terjeszkedj abba az irányba és amint uralod a kereskedelmi utakat, akkor próbálj meg egyezményt kötni.Ha Spártával vagy, akkor körbevesz a tenger. Csinálj kereskedelmi kikötőket és kezd el feltérképezni a tengeri útvonalakat, más szigeteken lévő kikötőket. A szárazföldön csak északra tudnál kereskedni, de ugye ott van Athén, Epirus és Macedónia akikkel nem épp a legjobb a viszonyod. Szerintem először kebelezd be őket és legyen a tiéd az egész göröghon. Aztán mehet a terjeszkedés minden irányba. Én keleti nyitást csináltam és Rómától keletre minden az enyém volt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Már nem fut a régebbi Windowsokon a legújabb Steam kliens
- Szolnok és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- E-roller topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gitáros topic
- Kupon kunyeráló