Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- POCO X6 PRO 5G VS Samsung Galaxy A54 - AnTuTu v10
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janou
Topikgazda
válasz Mister_X #13251 üzenetére
Minden további nélkül megoldható. Ha van az alján matrica rajta a product kóddal, akkor egyszerűen felteszel egy OEM windowst azzal a kóddal és beaktiválod. Ha nincs akkor a win alól próbáld meg kiszedni a kulcsot és az előbb említett módszerrel feltelepíted. Csak a Service partíciót ne bántsd. Jól jöhet még.
Aztán már csak a drivereket kell összevadászni hozzá. -
konyi79
addikt
válasz Mister_X #13285 üzenetére
No para, termékkulcs alaplaphoz rendelve első aktiválás után. Nem fog elveszni a linuxos rémálomtól se.
A driver vadászattól meg ne aggódj, az oldalon amit korábban linkeltem a bioshoz, mindent megtalálsz ugyanúgy. Bár 8.1 nem szokott nekem szenvedni, közel frankón felpakol magának mindent.
Telepítés előtt azért célszerű leszedni onnan a fontosakat, gyorsabb. -
acura13
aktív tag
válasz Mister_X #13337 üzenetére
szia
egybeirtam az összes kiprobált programot..
na pl a GTA a 2 !!! magos HPmon tökéletesen fut....ezen el sem indul....sem a Far cry...(többféle verziot letöltöttem) Crysys 3 ..HPn tökéletes....
Még el sem indulnak a progik, hanem azt irják ki a program müködése megszakadt a Win probál rá megoldást kereseni...semmi hibaüzi vagy valami hogy régi a driver, vagy probáljam alacsonyabb felbontással...
valami ötlet?? ha egyik program nem indul még elmegy,..de hogy az összes ?????????????????????????????Motorola Edge 40, Lexus GS 300, Asus ROG, Motorola Razr V8(retro)
-
Mister_X
nagyúr
válasz Mister_X #13445 üzenetére
Nem nagyon sikerült adatot túrnom, ebbe SO-DIMM szerű DDR3 kell? (C50D-A-149)
A vinyót hogy érdemes megoldani? A gyári menjen optibaybe és a helyére egy SSD? Igazándiból a sima HDD se létszükséglet, nyugodtabb is lennék, ha nem lenne benne mozgó alkatrész.
Windowst is szeretném majd újratelepíteni, a gyári Toshibás probgramok közül mi az, ami kell a zavartalan műkökéshez? (remélem semmi)
TOSHIBA Desktop Assist
TOSHIBA Display Utility
TOSHIBA Eco Utility™
TOSHIBA PC Health Monitor
TOSHIBA System Settings
TOSHIBA funkcióbillentyű-kezelő
TOSHIBA médialejátszó (sMedio TrueLink+)
Innen talán az Eco-t látnám hasznosnak az energiatakarékosság miatt, de lehet humbug.A válaszokat előre is köszönöm!
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
Multibit
nagyúr
válasz Mister_X #13446 üzenetére
Nem sikerült? Miért, hol kerestél adatot?
Mint mindig, most is a gyártó honlapján érdemes először keresgélni és nicsak, megvan az infó: [link]. Azaz, 2 darab RAM slot van a gépedben, amibe szabványos 1333 MHz-es, DDR3 SO-DIMM modult tehetsz - a specifikáció szerint. Ugyanitt olvashatod, hogy max. 16 GB-ig bővíthető a memória.
Igen, a legtöbbször alkalmazott eljárás "SSD-sítéskor", hogy SSD a gyári HDD helyére, az ODD helyére (ha van egyáltalán a gépben) mehet HDD caddy-ben a régi vinyó.
Az előre telepített gyári szoftverek közül azt érdemes visszarakni, amit valóban használtál eddig.[ Szerkesztve ]
-
konyi79
addikt
válasz Mister_X #13446 üzenetére
Ha nem kell a vinyó, ne tedd bele. De akkor legalább 240-es legyen az SSD, ha nem akarod nagyon szívatni magad.
A funkcióbillentyűk használatához azért nem árt ha rajta van a programja, én ezen kívül csak a Toshiba Disc Creatort használom néha, egyszerű fapados, de pont ez a jó benne. Persze tényleg az számít, Te mit használsz. Az eco programoknak én nem látom értelmét, az újabb oprendszerek elég jól bánnak alapból a teleppel, felesleges max pár percért valamit a háttérben futtatni. Legtöbbet úgyis az számít, mekkora fényerővel használod telepről, olyankor érdemes kirakni energiatakarékosba (azt pedig egyszer beállítani, letilsa a boost órajeleket stb, ha belefér). -
konyi79
addikt
válasz Mister_X #13449 üzenetére
Én eleve át se vettem a gépempe gyárilag pakolt memóriát, mert két egyforma nagyobb modult rakattam bele. Volt garis ügyintézés, le se kakkantották. Gondolom ha valami baja lesz a gépnek, meg tudod nézni, memória baja van-e, a lényeg akkor ne azzal küld el, ne verjék véletlenül se rád a bevizsgálás költségét.
26GB ? Az tényleg nem sok. Azért gondolkodj el a 120-on legalább, da akkor Én már nem dobnám ki a HDD-t. Persze nem vagyok a helyedben, és nem egyre használjuk valószínűleg a gépet.
-
Multibit
nagyúr
válasz Mister_X #13449 üzenetére
Azért nem írja, hogy milyen foglalat, mert manapság alapértelmezett a SO-DIMM. Akkor írnák ki külön, ha nem az lenne. Egyébként meg: [link] [link]
Gariztatáskor azért érdemes a gyári alkatrészeket visszarakni, hogy ne az utólag drága pénzen vásárolt tuning cuccokkal add le a gépsárkányt. Azok majd a cserekészülékben tesznek jó szolgálatot -
Sirandrish
legenda
válasz Mister_X #13467 üzenetére
Hát ez így ebben a formában marha nagy gáz.
A régi játékok azért nem mennem mert inkompatibilisek, az újak meg azért mert ahhoz gyenge?Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
félisten
válasz Mister_X #13501 üzenetére
KB 4GB-ig lenne érezhető a gyorsulásod, utána már csak SSD-vel. 2Gb rohadt kevés, rengeteget swappol a géped most, ami HDD esetén tetű lassú.
Ahhoz a géphez én nagyon max 4-6GB-ra bővíteném a memóriát, felette nem valószínű, hogy ki fogod valamivel is használni, mivel megjelenhet a APU is mint szűk keresztmetszet, stb.
-
félisten
-
LilOg
csendes tag
válasz Mister_X #13532 üzenetére
Én igazából nem akarok játszani ezen a vason vicces is lenne ha akarnék.
Másik: ezen az APU téren én nem vagyok jártas...annyit tudok róla, hogy a beágyazott grafikus chip sebessége, illetve a videó memória mérete erősen függ a memóriáktól...de azt,hogy ezt az APU egységet lehet-e cserélni "nagyobbra, erősebbre" milyen foglalatokba készülnek, kezel-e más APU-t ez a lap, illetve hogy egy nyamvadék 720p-s youtube videó miért akasztja ki a gépet nem találok választ...ezért kérnék valaki hozzáértőtől segitséget, hogy ram bővités orvosalhatja-e ezt a problémát - mivel support szerint 8gb - ig kezel a gép(jelenleg ez a toshiba netezés terén nagymutterom 2000 valahanyas ibm thinkpad-jával egyenértékű amin még xp service pack 3 van 2gb ddr1 ram meg valami nem tudom milyen cpu) szóval idegesitő na...és a jövőhéttől szerettem volna munkára használni ezt a vasat (netes távfelügyeletet kell nyújtanom egy elég nagy plc vezérlés felett neten) és örülnék ha menne értelmesen mert elvégre ezt csak úgy adta az élet beruházni viszont egy új laposba nem szeretnék
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- Asus ZenBook Flip 13-UX36EA, I7-1165G7, 16GB DDR4, 256GB NVME, 1ÉV GARI, ÁFÁS SZÁMLA
- DELL Latitude 5590 (Core i7-8650U / 16GB / 512GB / 15,6" FullHD IPS) Szép állapot, ÁFA-s szla
- Thinkpad E14 Gen2 14" FHD IPS i7-1165G7 Iris Xe G7 16GB 256GB NVMe magyar
- 17" HP ProBook 470 G5 (Core i5-8g / 16GB / 120GB/ 17,3" FullHD IPS/ GeForce 930MX 2GB) ÁFA gar
- Egyszerű használatra laptopok eladóak
- Dell Latitude E5530 Core i5 3230M /8GB RAM / 120GB SSD / FHD 1920x1080 / Windows 11
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest