Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ABE
őstag
Nézd meg a CPU-Z nevű programmal, hogy pontosan milyen chipset van a gépben. Ha GM965, akkor támogatja a dual channelt. Az én gépemben két egyforma paraméterű, de különböző márkájú memória van, és az Intel 945-ös chipset tudja kezelni őket dualban. Szerintem a 965-ös chipsetnek sincs ezzel gondja, én a helyedben nem feltétlenül vennék két új modult. Az is kérdéses, hogy ténylegesen mekkora gyorsulást lehet érezni a single channelhez képest.
Satellite
Köszi az infót![ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
User manualt innen le tudod tölteni: [link]
MSN-nél nem lehet, hogy az adatátviteli sebesség alacsony? Amit meg lehet próbálni, hogy pl. a webcam és a hangkártya driverét frissíted a Toshiba honlapján lévő driverekkel: [link]
De ha egyébként elfogadható a géped sebessége, és csak videohívásnál van gond, akkor én inkább a lassú netre gyanakodnék. Van itt a fórumon MSN topic is, tegyél ott is egy próbát, hátha tudnak erre a problémára okosat mondani: [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
ABE
őstag
válasz firewolf #4706 üzenetére
Az ITT található fájlból az i965 mappában található drivereket integráltad be?
Vista vagy más oprendszer ment már a gépen? A Windows XP-d milyen pontosan?
A chipset típusát egyébként a CPU-Z nevű programmal tudod pontosan megnézni. Az interneten sajnos gyakran lehet belefutni téves infókba, szóval ez a biztos.
[ Szerkesztve ]
-
-
ABE
őstag
válasz hympyke #4722 üzenetére
A letöltési oldalon minden driver mellett van egy rövid angol magyarázat, hogy mire jó az adott cucc. Legalább azt áruld el, hogy eddig miket raktál fel, hogy ki lehessen találni, mi is hiányzik pontosan. A WLAN és LAN esetén végig kell próbálni az összes drivert, amelyiket engedi felrakni, az lesz a jó. Én valószínűsítem, hogy Realtek hálózati vezérlők vannak a gében. Ha viszont a Vista alapból felismerte ezeket az eszközöket, akkor lényegében felesleges frissíteni a drivert, és az eszközkezelőben meg tudod nézni a pontos típust.
-
ABE
őstag
válasz Donki Hóte #4744 üzenetére
SATA csatolójú 2,5"-os HDD kell bele.
-
ABE
őstag
-
ABE
őstag
válasz anri-ur #4758 üzenetére
Több notebookkal és hálózattal is volt már dolgom, de sosem volt még gondom a Windows saját WLAN kezelőjével, mire a Windows feláll, mindig van kapcsolat. Eddig csak driver vagy router hibával talákoztam, szóval amit javasolni tudok, hogy a routernél próbáld meg frissíteni a firmware-t (ha van újabb), illetve próbálj ki egy másik verziószámú WLAN drivert. A legbiztosabb persze az lenne, ha a gépet ki tudnád próbálni egy másik hálózaton, llletve egy másik gépet rá tudnál engedni a te hálózatodra, így lehetne lokalizálni a hibát. Egyébként milyen routered van? Milyen oprendszert használsz, és milyen verziószámú BIOS van fent? A géped modellszáma ugye PSAGGE?
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz anri-ur #4761 üzenetére
Hmm, én is ilyen routert használok pont ezzel a Tomato verzióval, és nincs gond vele. Akkor valószínűleg ez a lehetőség kilőve, ha csak nincs valami nagyon félreállítva ott. PSAGGE-hez asszem nincs új BIOS, tehát az is esélytelen, marad a driver frissítés kipróbálása. Egyébként nincs véletlenül a WLAN kezelőben több preferált hálózat is megadva, ami bezavarhatja a kapcsolódást?
-
ABE
őstag
válasz anri-ur #4763 üzenetére
A csatorna abból a szempontból lehet érdekes, hogy melyiken sugároznak sokan. A legelterjedtebb emlékeim szerint a 6-os és a 10-es, ezek szoktak alapbeállítások lenni a routereken. Viszont a Tomato firmware tud csatornákat vizsgálni, és megnézni, hogy melyik mennyire telített. Próbáld ki egy olyanon, ami üres (pl. 4-es üres szokott lenni). Elméletileg elképzelhető emiatt probléma, de mondjuk szerintem annyira nem valószínű, WLAN kártyát én sosem állítgattam, csak a routert. De próba cseresznye, hátha...
Amúgy van az ilyen problémáknak külön topic, próbálj ott is rákérdezni:
Router gondok
Linksys topic -
ABE
őstag
Itt valami nem tiszta. A modem elvileg csak egy hálózati kábellel kell összekötve legyen a géppel, USB csak a firmware frissítésre kell, nem? Nálunk is UPC modem van, de még sosem dugtam rá a gépet USB kábellel, csak egy szimpla hálókábellel csatlakoznak, telepíteni sem kellett egyáltalán.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz polonic #4778 üzenetére
Miután a modem és a gép össze lett kötve (csak) UTP kábellel, akkor még nincsen rendes hálózati kapcsolat, de az UPC regisztrációs oldala már elérhető. Itt kell megadni asszem a gép vagy a router MAC címét, és ezután működnie kell a netnek. A vezérlőpultnál a hálózati kapcsolatoknál emlékeim szerint minden IP beállítást automatán kell hagyni. A kérdés bennem továbbra is az, hogy a LAN kártya ikonjánál mi jelenik meg, érzékeli-e a kábel bedugását, vagy ilyesmi...
A gondom az egésszel, hogy a hálózati beállításokat alapszinten ismerem csak, és nem tudom így távolról, hogy az adott gépen mi van beállítva eddig. Ezért is írtam, hogy "átadom az ügyet". Lehet, hogy a kérdést inkább az egyik hálózatokkal foglalkozó topicban tudnák megválaszolni.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Igen, nagy valószínűséggel ott van a gond. Tehát a lényeg, hogy azt kéne valahogy megoldani, hogy ne USB-n keresztül csatlakozzanak, hanem UTP kábellel legyen kapcsolat a géped hálókártyája és az UPC-s modem között.
Amúgy szerintem gondolkodj el egy router beszerzésén, 6000-ért már kapsz WLAN-os Tp-Link routert (megbízható és olcsó). Azt egyszer beállítod, és nincs több vesződés a kábelekkel és a kapcsolattal.
polonic
Szerintem ideje belinkelnünk a hálózattal foglalkozó topicokat, én kezdek tanácstalan lenni.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Szerintem próbálkozz meg ezekkel:
Hálózatokról alaposan - mélyvíz
Otthoni hálózat és internet megosztás
Úgy tűnik, hogy a problémád nem Toshiba specifikus, szerintem hamarabb kapsz megoldást a fenti topicok valamelyikében. Főleg az első topicot ajánlom, a másodikat inkább akkor, ha gondolkodsz router beszerzésén.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Miért nincs driver CD? Talán ezzel is ösztönzik arra a használókat, hogy ne a régi drivereket telepítsék, hanem szerezzék be a legújabbakat. Vistát telepítve meg mindegy is, mert a rendszer gyakorlatilag mindent felismer magától. Az AHCI-ról csak annyit, hogy ugyanígy lehetne azt is mondani, hogy miért ne legyen alapból engedélyezve, mert más meg Vistát akar felrakni. Egyébként ha visszaolvasol, L300-as géppel már volt itt probléma, hogy az XP nagyon lassú volt, ha a SATA mód nem volt engedélyezve.
anri-ur
Részemről passz.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Nem biztos, hogy az L300-nál utólag fel lehet rakni a SATA drivert. Az újabb szériákkal van ilyen gond sajnos...
Szerk:
Az újabb szériákon állítólag egy új típusú BIOS van, és elvileg ez okozza a gondot. A megoldás a Vista, vagy pedig nLite segítségével lehet a drivert integrálni a telepítő CD-be, azt elfogadja a gép.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Csinálj egy SATA driverrel integrált telepítőlemezt, az a legegyszerűbb megoldás.
zsoltke
Szerintem csak új billentyűzetet lehet kapni egyben, nem nagyon hiszem, hogy külön ilyet forgalmaznának. Vagy próbálj meg szerezni egy bontott billentyűzetet, és azt operáld szét. A Toshibák hivatalos forgalmazója a Technotrade, esetleg próbáld őket felhívni.
-
ABE
őstag
válasz zsoltke #4824 üzenetére
"az én a200-asomon egy 24 centis zsanér van"
Azért ne tévesszünk meg másokat, így néz ki az A200 zsanérja: [link] Igaz, felülre eléggé elnyúlik, de a középen lévő rész az nem zsanér.
malisonX
A zsanér, vagy a zsanér burkolata reped meg? Nem mindegy. Csak azért kérdem, mert szerintem itt általában sok félreértés van, mert a zsanér műanyag burkolatát szokták azonosítani magával a fém zsanérral.
Szerk:
Én anno írtam L30 zsanértörésről Logouton, de azóta már töröltem az írást.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz hugobossi #4828 üzenetére
Codec pack van fent? Milyen lejátszót használsz?
malisonX
Igen, egy Toshiba L30-ról volt szó benne, illetve a mostani HP nc4400-ról, amire lecseréltem. Nem a zsanértörésről szólt a cikk, csak megemlítettem, hogy utána cseréltem le a gépet. Megjegyzem, hogy amióta követem a Toshiba topicot, egyedül nálam fordult elő zsanértörés. Ez szerintem nem rossz statisztika.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz hugobossi #4830 üzenetére
Lehet, hogy szoftveres hiba, én legalábbis erre gyanakodnék legelőször. Próbáld ki ezt a lejátszót: KMPlayer Ennek saját codecjei vannak, ha ezzel is jelentkezik a hiba, akkor szerintem a videovezérlő körül kell keresni a hibát. Ha ezzel okés, akkor a codec pack (vagy a lejátszó) okozza a galibát. Esetleg még annyit tégy meg, hogy valami egyszerűbb 3D-s játékot próbálj ki, hogy ott van-e gond.
-
ABE
őstag
válasz malisonX #4831 üzenetére
Azért én kíváncsi lennék, hogy spyduck hány zsanérhibás A200-ast látott... Továbbmegyek: nem csak attól lesz tartós valami, mert atomstabil. Sok esetben egy konstrukció élettartama attól nőhet meg, hogy a dinamikus terhelésből (pl. a mozgatás miatti lötyögésből) származó erőhatásokat fel tudja venni a konstrukció, és nem az anyagot fárasztja a kritikus pontokon. Tervezéskor tulajdonképpen kompromisszumot kötnek: mekkora helyet foglalhat a zsanér, mennyire legyen könnyű nyitni, mennyire nyílhat ki, stb. Egyik gyártó így oldja meg a dolgot, a másik meg amúgy. Egyébként a zsanér nem elreped, hanem törik. A burkolata repedhet, de a mozgatásért felelős zsanér teljesen tönkremenni fog. Röviden ennyi a véleményem.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz hugobossi #4835 üzenetére
Elsőként azt kéne tisztázni, hogy mióta áll fent a hiba. Amióta megvan a gép? Vagy valamihez köthető a hiba? Csak videó lejátszásakor jelentkezik a probléma? Milyen fejlesztések voltak a gépen? Oprendszerhez van-e köze a hibának? VGA driverből melyik verzió van fent?
Elnézést a sok kérdésért, de nekem ennyi kell, hogy el tudjak kezdeni gondolkodni.[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz FullGas #4844 üzenetére
XP-t nem letöltesz, hanem megveszed szépen a boltban
A driver integrálása itt van leírva: Hogyan telepítsünk Windows XP-t notebookra? Az egyedüli változás az lehet, hogy esetleg más driver való a géphez, mint ami a topicban linkelve van. Majd az L300 tulajok elmondják, hogy melyik SATA drivert használták...
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz fulcrumakos #4863 üzenetére
Lehet egyszerűbb lenne egy univerzális tápot venned.
-
ABE
őstag
válasz firewolf #4879 üzenetére
Pontosan mi a géped típusszáma? Milyen oprendszert használsz? Value Added Package fel van rakva? Power Saver hogyan van beállítva? Melyik BIOS van fent? Mióta van ez a jelenség?
Most úgy általánosságban jegyzem meg: Könyörgöm, aki segítségre szorul, az a lehető legrészletesebben írja le a körülményeket, hogy ne kelljen állandóan visszakérdezni! Lehet, hogy valaki egyből meg tudja adni a választ, de nagyon megkönnyíti az ötletelést, ha minden infót elmondtok. Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz firewolf #4882 üzenetére
Elvileg a Power Saver segítségével lehet állítani a hűtési módon. Már másnál is volt probléma, hogy nem akart feltelepülni a VAP, de nem emlékszem, hogy mi lett a megoldás. Pontosan hogyan választottad ki a Toshiba honlapján a letöltések között (nyelv, modellszám)? Próbálj meg INNEN letölteni belőle egy angol nyelvű verziót, hátha... A másik lehetőség még esetleg a BIOS frissítése. Egyelőre ezek az ötleteim vannak, de jó lenne hallani A300 tulajok tanácsát és tapasztalatait.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz eliana88 #4891 üzenetére
Olvasd el ezt, és kövesd a leírást: [link]
Az Intel 965-ös SATA drivert kell integrálnod a telepítőlemezbe, és utána menni fog a telepítés. A válasz a kérdésedre: az XP egy régi oprendszer, nem tartalmazza a SATA drivereket, ezért nem kúszik fel a gépre.
Ha így sem megy, akkor kérdezz nyugodtan, de szerintem sikerülni fog a leírás alapján.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz Ylgram1 #4903 üzenetére
Tájékoztató Xpress 200M-hez Remélem a te gépedre is érvényes.
Rysy
Milyen drivereket és segédprogramokat raktál fel?
Power Saver néha hibával indul az első telepítés után, ilyenkor újra kell rakni. Billentyűzethez a Hotkey Utility kell szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz Ylgram1 #4908 üzenetére
Bocsánat, elszúrtam, rosszat írtam, mert a tiédben Celeron M380 van, és annak asszem más a lábkiosztása.
Amúgy is ez lenne a frissebb lista Yonah magos procik alá: [link], és M380-nal szerelt géphez meg talán ez a HSZ érvényes: [link]
Szerintem sikeresen megkevertelek, úgyhogy ITT vagy ITT próbálkozz még, hátha lesz valaki, aki nem olyan zizi módon segít, mint én.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz garaizs #4936 üzenetére
Igen, a 3.10-es BIOS 10 fokkal emeli meg a határt, ahol bekapcsol a hűtés. Ha nincs különösebb okod a frissítésre, akkor felesleges az újat felrakni, én csak a hűtésben tapasztaltam változásokat: jobban engedi felmelegedni a procit, viszont ritkábban kapcsol be a venti. Ízlés kérdése, hogy kinek melyik felel meg jobban. Mellesleg van egy Power Saver-es kis trükk, amivel állandó fordulatszámú pörgésre kényszeríthető a ventilátor, így halk is marad, és le is hűti a gépet.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz gergson #5015 üzenetére
Szia!
A bekapcsoló gombbal, vagy pedig szoftveresen nem tudod kikapcsolni a gépet? Ha az előbbi, akkor alaplap- vagy kontakt hiba lesz. Ha az utóbbi, akkor meg kellene egy új Windows (a Sysfader nem válaszol hibaüzenet talán emiatt van). Milyen Windows-t használsz, és mikor lett telepítve? Alaplap, memóriák és HDD mivel lettek letesztelve? Memória tesztelésére a Memtest86, HDD-hez pedig a Sentinel ajánlott, viszont alaplapot nem vágom, hogy miként tudtad letesztelni. De egyébként az is elképzelhető, hogy ha két memória modul van a gépben, akkor csak meg kell próbálni őket megcserélni, okozott már nekem is problémát a sorrend.
A DVD meghajtód hogyan halt meg? Mert ha csak nem olvassa rendesen a lemezeket, akkor egy fejtisztítás is segíthet. Akksinál néha szokott segíteni a kalibrálás, bár ilyen korukra el szoktak halni, ha sokat vannak használva.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz gergson #5020 üzenetére
A fejtisztításhoz egy puha, nem szöszölődő kendő kell, barátnőm notiján tudtam így segíteni.
Az akksi kalibrálásra hirtelen ezt tudnám javasolni: [link] Egy próbát megér, de 2 éves gép akksijával nem tud csodát tenni. Van egy egyszerű módszer, hogy megnézd, tényleg a kalibrálás hiányzik-e. Az energiagazdálkodási beállításoknál állítsd be, hogy a kritikus akkumulátor töltöttségnél ne csináljon semmit a gép (vedd ki a pipát). Ilyenkor 0% alá fog menni a töltöttség, és ha sokáig fut még a gép így, akkor csak az elektronikának hiányzik a kalibrálás.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay
- Objektívek topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- Milyen légkondit a lakásba?
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Politika
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- ASUS ROG Strix G15 Gamer laptop , R7 4800H , RTX 3050 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 144Hz
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 (AMD Ryzen 7 4800H, 16 GB DDR4, NVIDIA GeForce RTX 2060 6GB, 1TB SSD)
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Blue Black 165Hz/15"/FullHD/5600h/3050Ti/16/512
- Intel 8260NGW WiFi modul
- HP 250 G3 alkatrészek
- Lenovo IdeaPad 330S (15,6" full HD, AMD Ryzen 5 2500U 8 GB DDR4, AMD Radeon 540, 512 GB SSD)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest