Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• aleister

veterán

Srácok van itt valaki, aki penge a svenkelésben?
    Ma délután tettem egy próbát, de abszolút nem vagyok megelégedve. Tulajdonképpen nem sikerült. :)

Az a szép az egészben, hogy vágtató lovakkal kezdtem, ami a profik szerint is a legnehezebb téma. A probléma az, hogy nem szabályos vízszintes mozgással haladnak, hanem enyhén hullámozva; valamint, hogy a kis alkatrészek (lábak, nyak, lovas) helyzete nem állandó egymáshoz viszonyítva, mint pl egy gépkocsinál.

A fentiekből adódóan nemigen sikerült éles képet produkálnom, hisz 1/40-es záridőnél a ló a lovasával együtt szintén bemozdult, homályos lett.
    Egy 17-50 f2.8-as obival próbálkoztam, kb 3-4 méterről (hogy gyorsabbnak tűnjön a mozgás). 9-es rekesszel álltam neki, hogy az esetleges AF tévesztésnél is éles legyen a kép a mélységélességből adódóan. Mint kiderült a fenti bemozdulás lett inkább a gond.

Ezek lennének a kérdéseim:
    1. Milyen optikát érdemes használnom? Valahol olvastam, hogy a telék jobbak a svenkelésre, mert erősebben mossák a hátteret. Ez mondjuk egyértelmű, de nálam nem is a háttér mosással volt a baj.
    2. Milyen záridőt használjak? Tudtommal 1/4-1/60 között érdemes próbálkozni. Érzésem szerint ezekkel be fog mozdulni a téma. Rövidebb záridő esetén meg nem tudom, hogy mennyire merevedik ki a háttér is.
    3. A vakuhasználat segíthet a téma kiemelésében? Ha jól emlékszem a hátsó redőnyre szinkronizálást szokták javasolni.
    4. Érdemes AF-C használnom, vagy jó lesz az AF-S...esetleg rögzített fókusszal?

Előre is köszi a segítséget!

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés