Hirdetés

2019. december 13., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#101) Ba cy lus válasza Mindless (#99) üzenetére


Ba cy lus
(veterán)

Elkezdtem magamnak programozni azt hogy milyen barátnőt szeretnék és akármilyen furcsa ő ezidő alatt pont olyanná vált mint amit én szerettem volna és belépett az életembe és azóta hihetetlen harmónia van közöttünk. Ez mágia? :) Nem hiszem...

Véletlen, nem több. Vagy ha tényleg leprogramoztad, akkor feltörte a géped. :)

Egyébként hagyjuk már ezt a hittérítős szöveget, hogy nincsenek korlátaink. Hogyne lennének! Ha nincs igazán tehetséged a zenéhez, hiába hiszel, hiába robotolsz, nem alkotsz olyat, mint Bach. Nagyon sok mindenre bizony születni kell. Tetszik vagy sem. Nyilván jobban mennek a dolgaid, ha abban a hitben élsz, te bármire képes vagy, de ennyi. Zseniálisat nagyon sokan szeretnének alkotni, nagyon sokan dolgoznak is érte, tesznek is érte, hisznek is benne. És mégis csak nagyon keveseknek jön össze. Tehát azért vannak korlátaink.

[ Szerkesztve ]

(#102) Ba cy lus válasza Mindless (#100) üzenetére


Ba cy lus
(veterán)

Én egyik volt osztálytársam is kinn volt az előző olimpián. Már akkor is csinálta még régen. Na de pont ő nem az a fajta, aki álmodozik, aki mer nagyot gondolni. Inkább földhözragadt, realista. Így lett sikeres. Egyszerűen csak csinálta, jó benne, mert van hozzá tehetsége, ezen kívül türelmes, koncentrált, nyugodt. Ő aztán soha nem álmodozott olimpiáról. :N

(#103) degu válasza Mindless (#99) üzenetére


degu
(senior tag)

Tiszteletben tartom a hitedet-ami a velemenyed is egyben,de ne haragudj,nem tudok egyaltalan egyeterteni vele! :(
Nekem teljesen*agymosott*szovegnek tunik,aminek a valo vilaghoz,a realitashoz -semmi koze!
Olyan irrealis,es a valos eletben nem mukodo dolgokat bizonygatsz,ami csak hiten,es nem a valosagon alapulhat.Szaz sebbol verzik az elmeleted!
Ha igazad lenne,akkor nem lenne pl.tehetseg,es zsenialitas...csak szorgalom,es kitartas.
Elmeleted egy esetben mukodne:
Ha pl. idohatarosan kituznem magam ele,hogy a legnagyobb kolto leszek,aki valaha elt.
Idohatarnak kituznem 2615 aplilis 16.-at.
Hogy nem elhetek 600 evig?
Akkor eloszor azt tuzom ki celul...

verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga

(#104) Ba cy lus válasza degu (#103) üzenetére


Ba cy lus
(veterán)

Ha igazad lenne,akkor nem lenne pl.tehetseg,es zsenialitas...csak szorgalom,es kitartas.

Sokan próbálnak is ebből megélni, hogy ezt hitetik el az emberekkel, hogy a zseni ott van mindenkiben. Aztán tréningeket tartanak, hogyan kell önmagukból elővarázsolni. :))

(#105) Mindless válasza degu (#103) üzenetére


Mindless
(tag)

Srácok szerintem ennek semmi értelme :)

Ti nagyon mélyen éltek a személyes meggyőződéseitekben, én pedig megtapasztaltam a saját bőrömön, hogy bizony létezik más is.

Egy boldogtalan magányos gyári munkásból lettem sikeres üzletember csodálatos élettel. A mai napig tisztán emlékszem a napra amikor eldöntöttem, hogy megváltozom és megteszek mindent annak érdekében, hogy jóra forduljon a sorsom, eleinte csak reméltem, hogy működik amit csinálok és a sokszori bukás és nehézség ellenére se adtam fel. Még mindig messze vagyok az utam végétől de szépen haladok.

Ha ez nektek agymosás, legyen! Higgyetek abban, hogy nem érhetitek el az álmaitokat de mellettetek van egy világ sok emberrel akik menet közben pont ezt teszik! Nem csak én vagyok hanem ismerek még magamfajtából sok százat akik mind ugyanígy élnek egy régen meghozott döntés hatására. Nagyon kevesen vagyunk akik megpróbáljuk ezt a tudást tovább adni és másoknak segíteni. Minket neveztek ti sarlatánnak. Engem nem bánt a véleményetek inkább csak kicsit elszomorít de ne mondjátok, hogy hülyeség amiről beszélek, akkor inkább mondjátok, hogy nem tapasztaltátok még meg, nem értetek hozzá, nem tudjátok, stb.

Felőlem leélhetitek az egész életeteket ebben a hitben, csak egyet kérek tőletek, ha a környezetetekben bárki elkezd változni ne húzzátok vissza, mert az emberek 90%-a a negatív környezet hatására nem tud megváltozni és kitörni. Én is annyiszor hallottam, hogy ezt nem tudod megtenni, nem fog menni, nem vagy elég jó, stb.

Én hoztam egy döntést és eljöttem otthonról jó messzire, hogy egyedül tudjak lenni és a negatív környezet nélkül néhány hónap alatt messzebbre jutottam mint előtte az egész addigi életemben.

Most már nyugodtan hazamehetek, nem tudnak már rám hatni, de mindig ugyanazt hallom ami belőletek is jön. Beszélnek az álmaikról. De jó lenne ha... Én felteszem nekik a kérdést miért nem valósítod meg? Mert pénz kell hozzá. Mert el kéne mennem innen. Mert nehéz. Stb.

Én szomorú vagyok, hogy nagyon sok tehetséges embert, a gyerekkori barátaimat látom otthon elkallódni. Többeknek felajánlottam, hogy jöjjenek el hozzám biztosítok nekik mindent ami a kezdéshez kell, átsegítem őket a nehézségeken. Gondolom ki tudjátok találni hányan éltek a lehetőséggel... Mindenki majd jövőre fog jönni, vagy majd ha rendbe jön anyagilag. Ez az alkalom sosem fog eljönni...

Ha a halálos ágyukon fekszenek majd tele a be nem teljesedett álmaikkal azt gondolják majd, milyen jó lett volna kicsit bátrabbnak lenni és meghozni azt a döntést, de akkor már késő lesz...

(#106) Mindless válasza Ba cy lus (#104) üzenetére


Mindless
(tag)

Létezik tehetség és zsenialitás, de nem attól leszel sikeres. A legtöbb zseni úgy hal meg, hogy nem is tudja, hogy zseni, mert nincs benne kitartás és akaraterő.

Akik tréningeket tartanak azok zsenik akik rájöttek, hogy zsenik és igyekeznek más zseniknek segíteni megtalálni és kifejleszteni a magukban lévő zsenit.

Minden ember jó valamiben, nem ugyanabban de valamiben bárki elérheti a lángész szintet és olyan dolgot vihet véghez amit a világon nagyon kevesen képesek. Csak meg kell találnia azt és ki kell fejlesztenie magában.

Amikor megtalálod érzed belül, hogy igen, ez az enyém, álmatlan éjszakákat töltesz el munkával, hogy elérd mert annyira akarod.

(#107) Mindless


Mindless
(tag)

Ráadásként ajánlok egy videót:

http://www.youtube.com/watch?v=gupx_fDLK0U

(#108) Ba cy lus válasza Mindless (#105) üzenetére


Ba cy lus
(veterán)

Higgyetek abban, hogy nem érhetitek el az álmaitokat

Nem erről beszéltem. Arról volt szó, hogy az embernek nem randomba kell álmodoznia, hanem reálisan. Mert lehet úgy is. Visszatérve a csajozós példára: hiheted azt, mennyire tetszik neked pl. Angelina Jolie, a valóságban viszont meglehet idei-óráig működne; ha reálisan álmodoznál a valós igényeidnek megfelelően, sokkal elégedettebb lennél. Ez valójában nagyon keveseknek megy. Az, hogy azt mondod, merj hinni, nagyot gondolni, önmagában még nincs rendjén. Az ember személyisége rendkívül bonyolult. Hogy mi számunkra a helyes, az belénk van kódolva, bennünk van az út. De ezt megtalálni, csak úgy lehet, ha sokat nézel befelé, ha megismered magad. Ha érzelmileg tudatosabbá és tudatosabbá válsz. Önmagadat kell felfedezni folyamatosan. Ez az élet. Nem az, hogy lövésed sincs magadról, csak vannak légből kapott vágyaid, amiket vakon követsz. Aztán vagy bejön, vagy nem. Ilyet például pályaválasztásnál nem tanácsos művelni. Kipróbálod magad sebészként, aztán utólag rájössz, hogy mégsem. Időpazarlás. Előbb tudd pontosan, mit akarsz, aztán kövesd. Erről beszéltem.

(#109) Ba cy lus válasza Mindless (#106) üzenetére


Ba cy lus
(veterán)

Létezik tehetség és zsenialitás, de nem attól leszel sikeres. A legtöbb zseni úgy hal meg, hogy nem is tudja, hogy zseni, mert nincs benne kitartás és akaraterő.

Ez meg nem igaz egész egyszerűen. Pl. Teller Edéről olvastam, hogy 100-ból 99 ötlete használhatatlan volt (nem biztos, hogy ezek a számok pont). De a 100. az a hidrogénbomba volt! :)

Akik tréningeket tartanak azok zsenik akik rájöttek, hogy zsenik és igyekeznek más zseniknek segíteni megtalálni és kifejleszteni a magukban lévő zsenit.

Simán csak pénzt akarnak keresni. Ha ez zsenialitás, hogy más embereket átvernek, akkor zsenik. :U

(#110) Mindless válasza Ba cy lus (#109) üzenetére


Mindless
(tag)

Így van, Edison pedig több mint10000 kísérletet tett mielőtt feltalálta a villanyégőt. Ehhez kitartás és elhatározás kellett. Ha a 9999-nél feladja lehet, hogy még ma is gyertyával világítanánk.

Én nem akarok pénzt keresni vele, élvezem látni ahogy az emberek kinyílnak és utána visszajönnek és megköszönik, hogy megváltoztattam az életüket...

[ Szerkesztve ]

(#111) Mindless válasza Ba cy lus (#108) üzenetére


Mindless
(tag)

Én nem a külső értékekről beszéltem, hanem a belső értékekről, tudnod kell, hogy neked mi a fontos és az alapján dönts. Ha tévedsz változtatsz és újra próbálkozol de ha egész életedben csak tervezel sosem tudod meg, hogy mi az amire igazán szükséged van.

Alapvetően ugyanarról beszélsz mint én, de szerintem a hibákon keresztül vezet az út a sikerhez és a boldogsághoz. A legtöbb ember egész életében próbálja kitalálni, hogy mit is szeretne valójában, de igazán sosem ébred rá, ha viszont el kezd próbálkozni előbb utóbb eljut oda ahova szeretne.

"Ha sikeres akarsz lenni, duplázd meg kudarcaid számát."
Thomas J. Watson- IBM

(#112) Mindless


Mindless
(tag)

Meg kell jegyezni, hogy az élet tragédiája nem abban rejlik, ha nem éred el a célod. A tragédia abban rejlik ha nincs cél amit elérj. Nem csapás beteljesítetlen álmokkal meghalni de csapás nem álmodni. Nem katasztrófa a beteljesítetlen eszménykép de katasztrófa eszménykép nélkül élni. Nem szégyen ha nem éred el a csillagokat, de szégyen, ha nincs elérendő csillagod. Nem a kudarc, hanem a céltalanság a bűn.

Benjamin E. Mays

(#113) degu válasza Mindless (#105) üzenetére


degu
(senior tag)

*Srácok szerintem ennek semmi értelme*
Ezt ne mondd,mert pont az a topik temaja,celja,hogy koruljarjuk a szemelyisegfejlesztes kerdeseit,ami nem egy oncelu *mutatvany*hanem segitseg a teljesebb,boldogabb elethez.
Az eletutad felvazolasara- en is elmondhatom az enyemet.
Nem nagy *megvilagosodasok,almok* stb. igazitottak el,hanem a realis lehetosegek szambavetele,es ennek alapjan...a dontes!
Igaz,hogy nekem is volt celom,ami osztokelt,de nem elsosorban az,hogy a barati korombol mindenkit felvettek valamilyen egyetemre,es nem akartam megrekedni a segedmunkas szinten-elveszitve esetleg a barataimat,hanem az,hogy nem akartam en lenni MO.legokosabb,legintelligensebb segedmunkasa,aki 50 eves kora utan,mar
fizikailag is elhasznalodott.Ugy ereztem,hogy tobbre vagyok kepes.
Ebben az idoben irtam,es pozitiv visszajelzeseket kaptam,de ugy iteltem meg,hogy ez egy nagyon bizonytalan,kodos ut.Aminek vegigjarasakor derul ki,hogy volt -e bennem eleg tehetseg.Mert ha nem,akkor elfecsereltem az eletem egy alom kedveert! :W /Es a kultura terulete mindig is egy bizonytalan megelhetes volt/
Kezembe akadt egy ujsaghirdetes,amiben potfelvetelit hirdettek,villamosmernoki szakra.
Dontottem,es elhataroztam,hogy ezt az utat fogom jarni!
Atnyergeltem alapvetoen human beallitottsagom ellenere a muszaki vonalra.
Ez nem volt egy optimalis dontes,mert iszonyu nagy munkat kellett befektetni a hianyzo ismeretek potlasahoz.De mivel nem akartam egy evet elvesztegetni az *agyalassal*- belevagtam.Tartva attol,hogy egy ev multan halvanyul a megszerzett tudasom,es a*tett halala az okoskodas*-jelentkeztem.
Pocsekul sikerult a felvetelim a realtargyakbol./Mondanom sem kell,hogy ez esti/levelezo kurzuson volt,ami egyedul szambajohetett,mivel nem volt senki,aki eltartott volna 5 evig./
Az elso bukott matekszigorlatom utan ismet dontenem kellett.Es elhataroztam,hogy innen engem csak agyuval fognak eltavolitani! :K
Igy a segedmunkaskodas mellett villamosmernok lettem.Nem egy kimagaslo,talan egy kozepes,de kreatvitassal,es kello elszantsaggal komoly sikereket ertem el!
Es visszatekintve...nem bantam meg semmit,es nem kesergek azon,hogy esetleg egy jo iro lehetett volna belolem.

[ Szerkesztve ]

verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga

(#114) Mindless válasza degu (#113) üzenetére


Mindless
(tag)

Wow, gratulálok :) Nem semmi kitartás lehet benned.

Tudod, ha leéled az életedet egy álmot kergetve, szerintem nem pocsékolod el. Nagyon kevés ember mer ezen a rögös nehéz úton menni. Nem gondolkoztál rajta, hogy foglalkozni kellene még az írással? Szerintem kiváló hobbi lehetne belőle és utána pedig ki tudja... :)

(#115) degu válasza Mindless (#114) üzenetére


degu
(senior tag)

Koszi! :R
Tobben biztattak mar,hogy folytassam az irast,de az a problemam,hogy nincs olyan tema,ami igazan arra osztokelne,hogy megirjam! :(
Mirol irjak?A letunt,leronditott rendszerrol,vagy a szaz sebbol verzo mai valosagrol?
Vagy az onzo,kimeletlen,gatlastalan emberekrol?Akik vigan boldogulnak ebben a beteg tarsadalomban?Kit erdekel?
Vagy azokrol,akik ezek kozott szenvednek,sodrodnak,a letunt emberi ertekekkel lenullazva,kapaszkodnak az *elet peremen*?
De mivel ennek a topiknak nem a politika a temaja...nem is ragozom tovabb!
Most a *szemelyisegfejlesztesemnek*egy kituzott celja van,hogy el tudjam viselni ezt a vilagot,anelkul,hogy allandoan konfrontaljak! :((

verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga

(#116) Mindless válasza degu (#115) üzenetére


Mindless
(tag)

Mindenképpen jól haladsz :)

Miért nem írsz arról amilyennek a világot látni szeretnéd? Lehet, hogy neked is segítene belül rendet rakni :)

(#117) degu válasza Mindless (#116) üzenetére


degu
(senior tag)

Mar volt ilyen kiserletem-masik topikban...regebben,es rogton a sarlokalapacsot vagtak a fejemhez,hogy a regi rendet sirom vissza! :Y

verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga

(#118) Mindless válasza degu (#117) üzenetére


Mindless
(tag)

Ne foglalkozz azzal, hogy mit mondanak mások, azzal foglalkozz amit te gondolsz. Ha úgy érzed értékes gondolataid vannak ne hagyd őket magadban, oszd meg őket a világgal.

(#119) degu válasza Mindless (#118) üzenetére


degu
(senior tag)

Hagyjuk a dolgot ennyiben,mert ez mar nem a tema./Masokat ez biztosan nem is erdekel/
Ha kivancsi vagy,akkor olvass bele a blogomba.
Egyebkent azt hiszem,hogy kimeritettuk a temat! :R
Udv.

verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga

(#120) Mindless


Mindless
(tag)

Hatalmas lelki erőről tett tanúbizonyságot egyik olimpikonunk Joó Abigél.

Villámgyors győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé a női cselgáncsozók 78 kg-os kategóriájában.
A következő ellenfele a világranglistán negyedik helyet foglaló Kayla Harrison volt, aki majdnem minden versenyén éremmel zárt. Nagyon jól kezdett Joó, esélyes volt a győzelemre és ezután jó eséllyel indult volna az aranyért is, azonban a mérkőzés felénél összekapaszkodás után nehezen állt fel, alig tudott rálépni jobb lábára. A dolgok nem úgy alakultak számára ahogy szerette volna. Cselgáncsban nincs lehetőség ápolásra,de felállt és így SÉRÜLTEN FOLYTATTA a versenyt. Az amerikai ellen vereséget szenvedett.
Az orvosa ezt nyilatkozta a mérkőzés után: “Az amerikai ráhorgolt a jobb lábára, s aztán ráfeszített. Nem volt szándékos sérülésokozás, de kiugrott a térde. Attól félek, hogy nem tudja folytatni.” Később kiderült, porcleválása van.

Azonban Joó Abigél nem adta fel, egyszerűen nem tudta. Félretette fájdalmát, leküzdötte a szembejövő akadályokat és folytatta a vigaszágon sérülése ellenére is. A lépcsőfokokon csak egyesével lépkedett felfelé és ilyen állapotban Daria Pogorzelece ellen győzelmet ért el! Éremért küzdhetett sérült lábbal, éremért. A bronzmérkőzést elveszítette, de nem hiszem, hogy vesztes lenne. Nem egyáltalán nem vesztes. 5. helyezett lett, de igazából egy bajnok, a mi bajnokunk. Végigcsinálta, végigküzdötte és nem hátrált meg egy pillanatra sem. Egy igazi győztes!

(#121) haromegesz14


haromegesz14
(aktív tag)

OFF a totyik?

10 féle ember létezik, aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem!

(#122) inf3rno válasza Ba cy lus (#50) üzenetére


inf3rno
(addikt)

A vonzás törvénye szerintem inkább arról szól, hogy a te kis radarodat változtatod meg, és a tudatalattid magától felismeri a keresett mintát, és olyan helyzetbe hoz, amivel elérheted a célodat. Nyilván a 10.000V-nál nem igazán tud abba a helyzetbe hozni, hogy ne nyírd ki magad... Nekem legalábbis ez a tapasztalatom a témában, bár már nagyon régóta nem foglalkoztam ilyesmivel.

[ Szerkesztve ]

(#123) inf3rno válasza PazsitZ (#59) üzenetére


inf3rno
(addikt)

Nem tudom, én nem láttam homeopátiás szakembereket az ebola járványnál... :D

(#124) inf3rno válasza Ba cy lus (#60) üzenetére


inf3rno
(addikt)

Ez nem egészen így van. A placebo hatás mérhető és igazolt jelenség. Jópár százalékban nagyobb a gyógyulás esélye még akkor is, ha valaki nem kap gyógyszert a betegségére. Ha kap, akkor annyivel több az esélye a felépülésre.

(#125) inf3rno válasza Mindless (#74) üzenetére


inf3rno
(addikt)

Miért van ilyen hatalmas szükséged arra, hogy boldog legyél? Egyáltalán mi a boldogság? Kétlem, hogy az általános elégedettséggel lehetne azonosítani, mert az előbb - utóbb unalomba fullad.

(#126) inf3rno válasza degu (#90) üzenetére


inf3rno
(addikt)

Szerintem ahelyett, hogy megszüntetsz egy jól menő vállalkozást, alkalmazottat kellett volna felvenned, esetleg kiadni a munkát alvállalkozónak, stb. Javaslom Kiyosaki valamelyik könyvét, elég jól leírja a 4 alapvető típust pénzügyi téren. Neked vállalkozóból kellett volna átvedlened cégvezetővé, aztán később átadni a vezetést egy menedzsernek, és megmaradni tulajdonosnak. Sajnálom, hogy nem sikerült meglépned, ha bejött volna, akkor nem lennének anyagi gondjaid.

(#127) inf3rno válasza degu (#97) üzenetére


inf3rno
(addikt)

+1, szerintem is leszállt nála a köd. :D Láttam már ilyet, volt néhány ezos ismerősöm, ennél durvább is... :D

(#128) inf3rno válasza Ba cy lus (#98) üzenetére


inf3rno
(addikt)

Érdekes, én nem akartam lenni kisgyerekként semmi, talán csak szerelmes. Megkaptam, és most már valahogy rohadtul nem hiányzik, annyira, hogy csírájában fojtom el, ha átvillan bármi ilyesmi az agyamon. Most inkább az anyagiakra koncentrálok. :D Hát hiába, a vonzás törvénye... :D Egyébként innen jön az is, hogy egyáltalán nem elég, ha valamiben kitartó vagy, mert ha ezerszer fejjel mész a falnak, akkor ezeregyedszer is a te fejed fog betörni. Úgy is mondhatnám, hogy vigyázz, mit kívánsz, mert a végén még teljesül! ...

[ Szerkesztve ]

(#129) inf3rno válasza Mindless (#105) üzenetére


inf3rno
(addikt)

Szvsz, az anyagi sikerességet el lehet érni, egyszerűen csak arra kell koncentrálni, hogy hogyan, és nem arra, hogy nem lehet. Kitartás kell, szemléletváltás kell, de ez egyáltalán nem a csodavárásról szól, meg arról, hogy elég csak rágondolni. Az én világom legalábbis úgy működik, hogy kész tervek kellenek, amiket végre lehet hajtani. A szerencsémet az autóbalesetekre tartalékolom...

(#130) inf3rno válasza Mindless (#110) üzenetére


inf3rno
(addikt)

Ha feladta volna, akkor lehet, hogy sok évtizeddel előbb kapunk ledes izzókat...

(#131) inf3rno


inf3rno
(addikt)

Na ennyit így 4 év távlatából.

(#132) Szevam válasza inf3rno (#131) üzenetére


Szevam
(aktív tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Köszi a sok jó tanácsot, örülök hogy elolvashattam.
Ami szerintem biztos:
- energia nem vész el csak átalakul - dolgozzunk az majd eredményt hoz valahol valamikor
- véletlenek nincsenek - mert alapvetően nem az emberre összpontosít a világunk (a Föld), hanem minden élőlényre (mert nem csak mi vagyunk).

Az itt elhangzottakkal valamiért párhuzamba akarom állítani a következő tényeket:
Állat ökológia

Ha valakinek van kedve végig olvasgatni az előadásokat, az megértheti mért gondolok erre (lehet eléggé agyhalott a dolog, de érdekel a véleményetek).

1-1 címszó:

scramble - lökdösődés: Minden ember magának akarja a legjobbat (állatvilágban is ez van), hogy túléljen, ezért különböző módszerekkel keressük meg magunknak a kenyeret és szaporodó partnert (hogy mindenből a legjobbat kapjuk minél kevesebb energia befektetéssel → Azt leszűrtem hogy a versengés saját populáción belül mindenkinek veszteséget okoz, annak is aki veszt és annak is aki nyer, mivel neki is energiát kell belefektetni versenybe.

A személyiségek azért alakulnak ki, hogy a lehető legoptimálisabban nyereséghez jussunk. (Mint a darvini pintyek evolúciós fejlődése (más csőrszerkezet másféle élelem megszerzésére alkalmas - de élnek és jól élnek, mert nincs annyira sok versenytárs, mivel más kajából is tud fogyasztani→ nem kell verekedni (versengeni), erőt fordítani a kajaszerzéshez))

Fluktuáció: Környezetünk állandó változásban van. Ez nem az emberektől függ, hiszen összességében nem belőlünk van több (bár sokan vagyunk és igen meghatározó cselekedeteket vihetünk végbe (atombomba robbantás stb.) - de ez is valamiért van (pl erő fitoktatás) - hanem egyéb élő szervezetekből. Az általuk megváltoztatott körülmény érint bennünket.

Nem biztos hogy igazam van, csak próbálok némi párhuzamot találni az állatok és az emberek viselkedésében. Valamilyen szinten mi is állatok vagyunk :DDD

Egyéb:

Optimizmus: szerintem azért van rá szükségünk hogy ne stresszeljünk, érezzük jól magunkat a világban. (ne versengjünk, keressünk más alternatívát a jóléthez)
(pár nap - hét alatt megtanulható)

Pesszimizmus: szerintem akkor jön elő ha sok negatívum ért valakit, és csalódott.

A fent leírtak csak a véleményemet tükrözik. Nem tények :)

[ Szerkesztve ]

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. ;)

(#133) prozodus válasza Mindless (#93) üzenetére


prozodus
(őstag)

Na, eddig bírtam... Miféle személyiségfejlesztésről lehet beszélni önismeret nélkül??? Ha vki még azzal sincs tisztában, h ő maga (v mások) milyen típusba tartozik?? Akkor mit akar fejleszteni? Alapok nélkül tetőt húzni??? Mire??? Alapok nélkül nincs ház...

Mindig vicces, mikor frissen megtértek téríteni kezdenek :))
Akiknek nincs smi önálló gondolatuk, csak hajtogatják, szajkózzák, amit vkitől hallottak/olvastak...

És meglehetősen buta, aki azt mondja, h mindent el lehet érni, csak akarni kell. Ez az ezósok legbutább és leghamisabb dumája. Nem lehet mindent. Egy vban okos, bölcs ember ezzel tisztában van, és még azt is tudja, h ő mit érhet el, és mit nem...

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.