Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Glenda
addikt
Windows 10 Pro vagy Enterprise, a cég méretétől függően. Az ok nagyon egyszerű, erre lesz legtovább támogatás.
Nem személyeskedés volt a célom, csak megrökönyödtem azon, hogy ilyen blődségeket leírsz, amikor cégek fizetnek egyes Linuxokért, csak mert van támogatás hozzájuk. És akkor hozol egy olyan rendszert, amire már a kritikus javítások sem jelennek meg.
from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r
-
Glenda
addikt
A napokban végigmentem egy listán, hogy mi az, amit ki kell kapcsolni. Blődség, eszembe nem jutott volna kikapcsolni őket.
Pl, Cortanához kell a helyzeted, mivel az alapján dönti el mikor kell indulnod mondjuk a reptérre, vagy milyen az időjárás.
Láttam OneDrivera vonatkozó dolgokat, de ott is arról van szó afaik, hogy a nemzetbiztonsági hivatalkat be kell engedniük. De ez eddig is így volt, csak nem írták le. De megnyugtatlak, mindenkinél ez van, mert különben a kormány problémázik.
-
Glenda
addikt
nálunk ez nem érdekel senkit
RMS játszópajtásai a fél heréjüket odaadnák egy ilyenért. Persze ha bizonyítható és valóban törvénytelen lenne.
okkal vásárolták meg a nokiát, a raktáron levő dobozok miatt
És a konkurenseket is lefizették volna? Egyébként is meredek ez a feltételezés, de te sem hiszed el, hogy valamelyik konkurens nem lázadozna.
a magyar szabályokból kiindulva szidom őket, mert azokat egyértelműen sértik
Tessék pert indítani akkor a MS ellen, felénk azt mondják, hogy az ártatlanság védelme megillet mindenkit, amíg az ellenkezője be nem bizonyosodik.
-
Glenda
addikt
Nem RMS-re gondoltam személy szerint, hanem az itthoni rajongótáborára. HUP-on volt pár érdekes arc, azok rögtön rámozdultak volna a dologra.
Köszönöm, ezt nem tudtam,
Milyen monopólium? A múltkor bizonyította be valami openszorszhuszár, hogy már senki se használ Windowst, a netre kötött eszközök elenyésző százalékán van az. Az pedig nem igaz, hogy mondjuk az UHU nem ugrana be a buliba. Nekik úgy hiányzik az, hogy a Windows 10 ne legyen forgalmazható Magyarországon, mint egy falat kenyér.
-
Glenda
addikt
Azt ugye tudod, hogy amennyiben nincs meg a MS=ördög asszociáció, akkor be lehet látni, hogy ezzel a telemetriával sokkal egyszerűbb kijavítani a bugokat?
Nekem is az összes appomban engedélyezve van a telemetria, Azure Application Insights. Nem egyszer húzott ki a sárból.
-
Glenda
addikt
"Nem egyszer húzott ki a sárból.": én meg nem megyek a sárba.
Nem szoktam kérdezni hogy jössz-e, sőt, mivel a MS PP nem kövteli meg se hogy opt-in legyen, de még azt se, hogy a júzer tudjon róla, ezért én vagyok a jófej, mert az aboutban szólok, hogy gyűjtöm a telemetriát.
Azt, hogy mennyire törvénytelen azt hagyjuk, mert most ott tartunk, hogy a Microsoftra szabtak egy törvényt, ami október elsejétől lép érvénybe (azt hiszem így linkelted). Tehát ha október elsejétől törvénysértő lenne a robotmacskaavatar, akkor te ma bűnöző lennél? Nem hinném.
Arra pedig nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit lép a Microsoft. Másrészt van telemetria nélküli verzió is, a LTSB, csak az meg VL-ben van csak.
-
-
Glenda
addikt
válasz mr_ricsi #202 üzenetére
Ez nem védhető tovább, el kell ismerni, a microsoft mindenkiről összegyűjt minden információt, aztán az alkalmazottak barchobáznak ezekkel, szigorúan a szabadidejükben. Hogy ez miért kell?
Egyszerű. A gyíkemberek tudni akarnak rólad mindent. És mind a 7 mld emberről el is olvasnak mindent. Mindegyik gyíkember.
Na ezért.
-
Glenda
addikt
válasz Apollyon #204 üzenetére
Igazából mindenki gyűjt valamennyi adatot, csak RMS meg a gombaszakköre nem. Igazából a mai világban ez ellen tenni nem lehet. A kérdés az, hogy mit és mire használják fel. Ez a Windows EULA-ban szépen definiálva van, csak 150 hozzábeszólás alatt se sikerült wolandnak megértetni veletek.
-
Glenda
addikt
Volt. Egy évig, a stable túl régi, a testing-sid kombó túl instabil. Néha volt olyan, hogy a zenelejátszó (exhale?) két napig segfaultolt indulásnál. És sokszor volt dependency conflict.
Backports jó irány, de sokat kell vele szenvedni.
Meg ők tényleg túlzásbaviszik az open filozófiát. Régen nem volt mp3 lejátszás, mert az Államokban a kodeket nem töltheted le csak úgy, úgyhogy nem rakták bele. Explicit ha hozzáadtad a nonfree repót, na akkor lehetett.Ennyi szenvedést nem ér meg egy rendszer. Meg az nVidia driverekkel állandóan szopás volt. Kernelmodult forgatni, headert leszedni előtte. Öreg vagyok én már ehhez.
-
Glenda
addikt
válasz Apollyon #211 üzenetére
A prop nV driver szerintem soha nem lesz Debianban, pont mivel nonfree. A vesa képes driver meg annyit is ér. A többi driver régen is megvolt, kivéve a wifi, ahho kellett ndiswrapperezni.
A backports a programok miatt kellett, a stable túl stabil volt (2-3 évente jött ki új, fél évvel a megjelenés előtt fagyasztották a csomagokat).
Experimental is volt egy ideig, csak már nem emlékszem mire. Szerintem a KDE4-hez kellett, de az sem volt hosszú életű, xfce-t használtam meg sok terminalt
-
Glenda
addikt
Feltétlezem ez vagy valamelyik barátja az, nonfree, viszont benne van. Régen explicit kellett bekapcsolni a nonfree repót, most nem tudom hogy van. Mindenesetre valóban nagy segítség, hogy nem kell kernel headerrel forgatni a modult.
Ezer éve biztos nincs, akkor még csak a vacak openszorsz driver volt, aminél a vesa is többet ért
Amúgy tudom hogy K9, csak érdekesebb robotmacskázni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest